Καλώς σας βρίσκω!

giorgoStar

Member
Μηνύματα
50
Likes
316
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλώς σας βρίσκω λοιπόν!

Είμαι κι εγώ ένας Γιώργος, στα 33 μου, γεννηθείς στη Θεσσαλονίκη και μετανάστης στη Ζυρίχη.

Ένα από τα λίγα πράγματα που με έχουν κάνει αυτό που είμαι, είναι τα ταξίδια και ένας από τους λόγους που μετανάστευσα (και μάλιστα σε κεντρικό σημείο της Ευρώπης), είναι να έχω πάντα οικονομικά αποθέματα για να ταξιδεύω (και φυσικά την άμεση πρόσβαση).

Λίγο τυχαία, αλλά αποδεικνύοντας ότι τίποτε δε γίνεται τυχαία τελικά, ο Τουρισμός είναι και αυτό που σπούδασα και η Φιλοξενία αυτό με το οποίο ασχολούμαι επαγγελματικά.

Γνώριζα από χρόνια την ύπαρξη του travelstories αλλά αμυδρά. Με μια ματιά την τελευταία βδομάδα ψάχνοντας πληροφορίες για ένα επερχόμενο ταξίδι μου, ενθουσιάστηκα με την κοινότητα, το πάθος και την αλληλεπίδραση των μελών και θεώρησα ότι θα ήμουν καλή προσθήκη και για εμένα τον ίδιο αλλά και για ανθρώπους που ψάχνονται και χρειάζονται βοήθεια.

Αγαπώ τα roadtrips και γιατί βαριέμαι εύκολα στα μέρη και επειδή θέλω να τα βλέπω όλα. Η Ευρώπη με συγκινεί ακόμη τουριστικά γιατι μου έχει προσφέρει (και συνεχίζει) πολλά σε πολιτιστικό επίπεδο και υπάρχει σαφώς λίστα με ταξίδια-όνειρα αλλά και λίστα no-go/μποϊκοταρισμένα.

Μου αρέσει να κινούμαι στα μέρη όσο το δυνατό ως local. Κλείνω διαμερίσματα σε γειτονιές, πηγαίνω στις υπαίθριες αγορές για ψωνάκια, μαθαίνω ιστορία από τον αυτό τόπο και συνθέτω πορτραίτα πολιτισμών με την αλληλεπίδραση των ιστορικών γεγονότων, των κλιματολογικών συνθηκών και κοσμοθεωριών. Και φυσικά φαγητοοοοοοοο. Γαστρονομικά τιμώ δεόντως με αδυναμία στα κρασιά-τυριά.

Αγαπημένος τόπος διακοπών: η Ελλάδα φυσικά. Μετά από αμέτρητα ταξίδια, καταλήγω πως αυτό που προσφέρει η Ελλάδα τουριστικά, δεν το βρίσκεις παντού. Και πες πως ένα άλλο νησί του κόσμου έχει καλύτερες παραλίες, θα λείπει κάτι άλλο που θα το έχει η Ελλάδα. Ή πες πως μια αλλη γείτονα έχει καλύτερο φαγητό, θα υπάρχουν άλλα στοιχεία στα οποία θα υπερτερεί η Ελλάδα. Με τις υποδομές έχω μια ενστασούλα αλλά αυτό κάνει τελικά επίσης τη διαφορά από άλλες τουριστικές χώρες που είναι όλα με τους πεζοδρόμους πάνω στις παραλίες κ τις αμέτρητες πανάκριβες ξαπλώστρες. Η περιπέτεια κάνει τη διαφορά ;)

Αγαπημένη πόλη: η Κολμάρ στη Γαλλία για το παραμύθι, το Εδιμβούργο στη Σκωτία για το μυστικισμό, το Βερολίνο για την εναλλακτικότητα (αν και κάνουν το παν τώρα να το «αποστειρώσουν»), η Βερόνα στην Ιταλία για το ιταλικό αίσθημα που όλοι μέσα μας έχουμε και θέλουμε. Αγαπώ πολλά μέρη γενικότερα και έχω περάσει τις περισσότερες φορές στα ταξίδια μου καλά αλλά τις 4 προαναφερθείσες επισκέπτομαι συχνά.

Αγαπημένος/ καλύτερος τόπος για να ζεις: παγίδα το ερώτημα. Απαντώ με αυτό και κλείνω γιατί σας κούρασα: δεν υπάρχουν επίγειοι Παράδεισοι. Δεν αρκούν μόνο όμορφα τοπία για να «ζει» κάποιος και δεν αρκούν μόνο οι υποδομές για να κάνουν κάποιο να νιώθει χαρά. Συμβιβασμοί και κενά παντού. Σύμφωνα με έρευνες και καλά, η καλύτερη χώρα του κόσμου που συνδυάζει όλα τα καλά που έχουν προσεγγίσει τα ανθρωποειδή με το φυσικό κάλλος, είναι η Ιταλία. Καταλαβαίνω το συσχετισμό και όντως πολλά τα θετικά, αλλά έχουν δει πολλά τα μάτια μας σε ιταλική autostrada και ενίσταμαι

Χαιρετώ λοιπόν τα μέλη και να προτρέψω σε όλους να ταξιδεύετε παρόλες τις δυσκολίες. Χρήματα/ χρόνος που σπαταλώνται σε ταξίδια δεν τα κλαις. Και αυτά που μαθαίνεις στα ταξίδια, δεν τα βρίσκεις μαζεμένα σε ένα βιβλίο ή σε ένα μέσο. Κάθε ταξιδιωτική εμπειρία είναι μοναδική.

Σας παραθέτω μια φωτογραφία από το μέρος που ζω σε προάστιο της Ζυρίχης, το γλυκούλι Adliswil.
 

Attachments

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.823
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Γιώργο καλώς ήρθες στην παρέα μας. Καλημέρα από Θεσσαλονίκη .:welcome2:
 

KaterinaJ

Member
Μηνύματα
422
Likes
512
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καλώς ήρθες Γιώργο. Ολες οι απόψεις/ συμβουλές/οδηγίες απο/προς "ναυτηλωμένους" είναι χρήσιμες:welcome:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.273
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom