Βιετνάμ Καμπότζη Ταϊλάνδη Καμπότζη μόνο; Καμπότζη και Βιετνάμ (για ένα μήνα τρέξιμο); Ή Καμπότζη και Koh Chang (Ταϊλάνδη);

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
983
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπόρα Μπόρα
Χαιρετώ όλους τους συνταξιώτες! Για φέτος, το πρόγραμμα έχει και πάλι Ασία

Διαθέσιμος χρόνος 1 μήνας. Με πολύ καυγά ίσως 5 βδομάδες.

Περίοδος κάπου μεταξύ τέλους Μαρτίου με αρχές Μαϊου.

Βασικός προορισμός Καμπότζη

Βασικός σκοπός του ταξιδιού τα μπάνια σε εξωτικές παραλίες. Τουλάχιστον τις 20 από τις 30 ημέρες. Όλα τα άλλα, ακόμα και το Angkor wat συμπληρώνουν το ταξίδι.

Με αυτά τα δεδομένα και έχοντας διαβάσει όλες τις σχετικές ιστορίες και τα θέματα στο φόρουμ, τα ερωτήματα σχετικά με το πρόγραμμα είναι τα ακόλουθα:
1. Καμπότζη μόνο;
2. Καμπότζη και Koh Chang (και τα γύρω νησάκια) στην Ταϊλάνδη;
3. Καμπότζη και Νότιο Βιετνάμ;
4. Καμπότζη και Βιετνάμ (άνω κάτω, μέση, άκρη μέχρι τελικής πτώσεως);

Σε πρώτη φάση έλεγα να πάω μόνο στην Καμπότζη. Και για να περάσω πιο χαλαρά (μετά το περσινό τρέξιμο στις Φιλιππίνες) και για να πάω και στις παραθαλάσσιες περιοχές (Sihanoukville - Kampot - Kep - Koh Kong) και στα νησιά (Koh Rong κλπ.), μιας και είμαι παραλιόπληκτος σαν την @go2dbeach .

Στην περίπτωση αυτή το ερώτημά μου είναι, να πάρω πτήσεις για Phnom Penh πήγαινε έλα; Να πάρω για Bangkok πήγαινε έλα και να πάω από κει Καμπότζη; Για Bangkok πήγαινε και από Phonm Penh επιστροφή (αν δίνουν τέτοια δυνατότητα οι εταιρίες); Το τελευταίο θα βόλευε για να κάνω και μια στάση σε Koh Chang, Kud και Mak στην Ταϊλάνδη, στα οποία δεν έχω πάει και τα οποία βρίσκονται στη διαδρομή από Bkk προς Καμπότζη (εδώ πάμε στις 5 βδομάδες).

Εφόσον πάμε στο σενάριο των 5 εβδομάδων, να έβαζα μέσα και το Βιετνάμ; Στην περίπτωση αυτή ο φόβος μου είναι ότι θα την πατήσω σαν τις Φιλιππίνες και θα τρέχω όλη μέρα πάνω κάτω. Άσε που οι φωτογραφίες από τις παραλίες που είδα στο Βιετνάμ δεν με ενθουσιάσαν και τόσο (εκτός αν η πραγματικότητα είναι καλύτερη και δεν αποτυπώνεται στις φώτο). Μήπως να έκανα Καμπότζη και Νότιο Βιετνάμ μόνο; Απλά όταν πάω σε μια χώρα θέλω να τη δω ολόκληρη.

Θεωρώ ότι η Καμπότζη δεν είναι μόνο η Phonm Penh, η Siem Reap και το Angkor wat. Έχει παραλιακό μέτωπο και τουλάχιστον 70 νησιά, αρκετά παρθένα γενικά, γιατί το 90% των τουριστών πάει μόνο στα 3 παραπάνω τουριστικά μέρη.

Αυτό, ας πούμε είναι το Koh Rong, απέναντι από τη Sihanoukville. Το πιο γνωστό από τα νησιά της Καμπότζης. Δεν αξίζει μια βδομάδα να μείνεις εκεί; Το κακό είναι ότι δεν βρήκα καθόλου πληροφορίες για τα παραθαλάσια και τα νησιά της Καμπότζης

Cambodia 1.jpg


Cambodia 2.jpg

Τέλος, να σημειώσω ότι στην Ταϊλάνδη έχω πάει 5 φορές. Οπότε δεν με ενδιαφέρει η Bkk ή άλλο μέρος, πλην των 3 νησιών (Chang, Kud, Mak) που δεν έχω πάει. Και Koh Samet επίσης δεν πήγα, αλλά δεν νομίζω να μπορώ να το βάλω και αυτό στο πρόγραμμα.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Είπα να ανοίξω ξεχωριστό θέμα, για να έχουμε πληροφορίες και για τις παραλίες και τα νησιά της Καμπότζης και του Βιετνάμ, τα οποία από ότι είδα είναι παραμελημένα!
 
Μηνύματα
17
Likes
11
Γειά σου ταξιδιώτη. Εγώ θα σου πρότεινα Καμπότζη και πολύ Βιετνάμ. Εγώ έκανα Ανόι (6 ημέρες), εκδρομές απο εκεί Σάπας(2 μέρες) και Ταμ Κοκ αυθημερόν. Πήγα και χαλόνγκ μπέι αλλά δεν άρεσε σε κανένα απο την παρέα. Μετά πτήση και στη φανταστική Χόι Αν 4 ημέρες. και απο εκεί Καμπότζη. Εσυ αν θές πάς Χο τσι μίνχ. Απο Καμπότζη πήγαμε Σιεμ Ριπ, 3 ημέρες, 2 στους ναούς που δεν παίζονται και μια στα τριτοκοσμικά ΄και τόσο όμορφα με τόσο καλούς ανθρώπους περίχωρα. Απο εκει θα πηγαίναμε Κο ρόνγκ αλλά δεν είχαμε χρόνο και πήγαμε Πνομ Πενχ που ήταν και η επιστροφή μας για Αθήνα. Εχω πάει Ταιλάνδη, Κούβα, Περού και πολύ Ευρώπη και το Βιετνάμ -Καμπότζη ήταν το καλύτερό μας. Γιαυτό και φέτος θα πάμε Μιανμάρ με λίγο Ταιλάνδη.
 
  • Like
Reactions: DrG

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
983
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπόρα Μπόρα
Τελικά το πρόγραμμα θα είναι Ταϊλάνδη - Καμπότζη, με αναχώρηση 20 Μαρτίου και επιστροφή 25 Απριλίου, ως εξής:
1. Πτήση για Μπανγκόκ
2. Koh Chang - Koh Mak - Koh Kood (Ταϊλάνδη) - 2 βδομάδες
3. Πέρασμα Καμπότζη οδικώς από Had Lek / Koh Kong
4. Sihanoukville - 3 μέρες
5. Koh Rong - Koh Rong Samloem - 10 μέρες
6. Sihanoukville - Kampot - Kep - Koh Tonsai - 3 μέρες
7. Phnom Penh - 2 μέρες
8. Siem Reap - Angkor - 4 μέρες
9. Μετάβαση από Siem Reap σε Μπανγκόκ οδικώς μέσω Poipet
10. Μπανγκόκ - 1 μέρα και επιστροφή

Κάθε παρατήρηση - συμβουλή, ευπρόσδεκτη!
 
Μηνύματα
17
Likes
11
Πριν από 20 μέρες γύρισα απο Μιανμαρ- Κο τσανγκ και πριν 2 χρονια είχα παέι Siem Reap. To Ko chang είναι πολύ όμορφο και παρθένο σε σχέση με τα Πουκέτ. Αν δεν έχεις κλείσει δωμάτια πες μου, μπορω να σου προτείνω. Στο χωριό του Φισερμαν που είναι ένα πανέμορφο πλωτό πλην ανεπτυγμένο χωριό ο Κώστας έχει ένα εστιατόριο το el Greko με πεντανόστιμα Ελληνικα φαγητά και τα πιο καυτερά Ταυλανδέζικα που φάγαμε. Ο Κώστας μας είπε να πάμε στο Flora I talay, ένα φανταστικό καφέ σε μια φανταστική παραλία. πήγαμε απο το πρωι και φύγαμε αφου έπεσε ο ήλιος. Φανταστικά χρώματα. Προσωπικά 4 μέρες είναι πολλές στο Siem Reap. Μπορείτε να κόψετε μια μέρα. Οι ναοι είναι φανταστικοί αλλά το Siem Reap είναι μικρό, πολύ τουριστικό και δεν λέει κάτι. Μπορείτε όμως να πάτε μια μέρα στα περίχωρα σε οικισμους -χωριά και να δείτε την ζώη των ντόπιων μακριά απο τον τουρισμό. Δεν υπάρχει κίνδυνος κανένας. Καλές διακοπές Η Ταιλάνδη είναι μια ανεπτυγμένη χώρα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο μία δυτική χώρα. Στην Καμπότζη όμως αν φύγετε λιγο απο τα τουριστικά όρια μπορεί να δείτε πολύ όμορφες παρθένες εικόνες. Αν έχετε κάποια ερώτηση ευχαρίστως θα σας απαντήσω εφόσον γνωρίζω.
 
  • Like
Reactions: DrG

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
983
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπόρα Μπόρα
Έχει μία βδομάδα που επέστρεψα. Οι πρώτες εντυπώσεις. Το Koh Chang καλό για 4-5 μέρες. Το Koh Kood το ωραιότερο νησί της Ταϊλάνδης. Το κάτι άλλο. Το Koh Mak αρκετά όμορφο για 2-3 μέρες.
Η Καμπότζη με απογοήτευσε. Εντάξει, το Angkor Wat κορυφαίο, αλλά μέχρι εκεί. Άντε και το Koh Rong, με τις 3-4 υπέροχες παραλίες. Όλα τα άλλα δεν αξίζουν. Η Sihanoukville είναι σαν να πηγαίνεις στην Πάτρα. Η Phnom Penh είναι για μία ημέρα το πολύ. Και η χώρα είναι απίστευτα εκνευριστική. Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό προσπαθούν απλά να σε κοροϊδέψουν και να σε γδάρουν με κάθε τρόπο. Οι δε τιμές, ακόμα και 3 φορές πάνω σε σχέση με την Ταϊλάνδη, χωρίς υπερβολή. Για να βρεις ένα μπουκάλι νερό με τιμή κάτω από 1 δολάριο πρέπει να γυρίσεις 10 mini market. Και αυτό που θα βρεις θα είναι και ζεστό, γιατί στα ψυγεία σχεδόν πάντα βάζουν τα evian (3 δολ το μπουκάλι) ή κάτι άλλα με 2 δολάρια. Οπότε ή θα στάξεις 2-3 δολάρια για να πιεις κρύο νερό ή θα πιεις ζεστό. Αναφέρω το νερό ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, αλλά αντίστοιχες τιμές υπήρχαν σε όλα τα πράγματα, ειδικά στα είδη super market.
Μια βδομάδα και πολύ της είναι. Όχι 3 βδομάδες που έκατσα εγώ και μου έσπασαν τα νεύρα. Περισσότερα όταν βρω χρόνο να γράψω ιστορία!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.314
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Οι δε τιμές, ακόμα και 3 φορές πάνω σε σχέση με την Ταϊλάνδη, χωρίς υπερβολή.
Έχω να πάω πια δέκα χρόνια σχεδόν αλλά τώρα το κοιτούσα και με μπάτζετ 15$/μέρα ήμουν μια χαρούλα τότε.Τεράστια αλλαγή όπως τα λες.

Γράψε και μια ιστορία με φωτό, φαίνεται ενδιαφέρον το ταξίδι.
 
  • Like
Reactions: DrG

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.696
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom