Κατάρ Κατάρ : Μουντιάλ 2022

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Η πρώτη αραβική χώρα που θα φιλοξενήσει Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το Κατάρ και παράλληλα η μικρότερη στην ιστορία, καθώς έχει πληθυσμό κάτι λιγότερο από 2 εκατ. ανθρώπους.
as.enet.gr_resources_2010_12_doha_thumb_medium.jpg
Ο μεγαλύτερος αντίπαλος στην προσπάθεια του Κατάρ ήταν η θερμοκρασία. Τους καλοκαιρινούς μήνες η μέση θερμοκρασία στη χώρα είναι 40ο C, αλλά όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Καλίφα Αλ Τάνι «θα έχουμε τη βοήθεια της τεχνολογίας για να υπερκαλύψουμε τέτοιου είδους εμπόδια. Σε κάθε στάδιο θα υπάρχει κλιματισμός και με τον τρόπο αυτό δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα για τη διεξαγωγή των αγώνων».
Προβλέπεται, μάλιστα, χρησιμοποίηση της ηλιακής ενέργειας έτσι ώστε η θερμοκρασία εντός των γηπέδων να μην υπερβαίνει τους 27ο C!
as.enet.gr_resources_2010_12_katar_thumb_medium.jpg
Εντυπωσιακό επίσης είναι ότι τα γήπεδα δεν θα έχουν μεταξύ τους απόσταση μεγαλύτερη των 25 χλμ., θα κατασκευαστούν δηλαδή στην πόλη Ντόχα και την ευρύτερη περιοχή.

Το συνολικό κόστος του εγχειρήματος υπολογίζεται στα 50 δισ. δολάρια, από τα οποία τα 2,87 δισ. θα διατεθούν για την κατασκευή 9 γηπέδων. Τρία στάδια θα ανακατασκευαστούν. Μεταξύ των έργων που προβλέπονται είναι και η δημιουργία μετρό στην Ντόχα και μάλιστα υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο ως το 2020, ενώ θα δημιουργηθεί και ολοκαίνουριο οδικό δίκτυο, αλλά και νέο αεροδρόμιο και λιμάνι.

Ακόμα και για το Κοράνι έχουν βρει άκρη, καθώς θα επιτρέπεται η πώληση αλκοόλ σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τους φιλάθλους των ομάδων που θα βρεθούν στη χώρα και για τους δημοσιογράφους.

Στη Ντόχα θα φιλοξενηθούν αγώνες σε πέντε γήπεδα:
•Χαλίφα (50.000 θέσεις, με την ανακατασκευή θα φτάσει τις 70,000)
Σπορτς Σίτι (47.500)
Ντόχα Πορτ (45.000)
Εντουκέισον Σίτι (45.000)
Κατάρ Γιουνιβέρσιτι (43.500)

Τα γήπεδα των υπόλοιπων γειτονικών πόλεων:
Λουσάιλ (86.000 θέσεις)
Αλ Κορ (20.000, με την ανακατασκευή θα φτάσει στις 45.330)
Αλ Βακρά (20.000, με την ανακατασκευή θα φτάσει στις 45.120)
Ουμ Σαλάλ (45.000)
Αλ Ραγιάν (25.000, με την ανακατασκευή θα φτάσει στις 45.000)

πηγή : Μουντιάλ 2022: Οικονομικά, πόλεις και γήπεδα του Κατάρ | Αθλητισμός | Ελευθεροτυπία
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Στο βίντεο που ακολουθεί, τα σχέδια για τα πρώτα πέντε γήπεδα :

 

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
αμα εχουν λεφτα οι ανθρωποι τα παντα κανουν!!!!!!
βεβαια κατσε να δουμε που θα ειμαστε σε 12 χρονια..........
 

evi01

Member
Μηνύματα
1.089
Likes
1.659
Ταξίδι-Όνειρο
Η γη ολάκερη!
Μέση θερμοκρασία 40ο C το καλοκαίρι στη Ντόχα...!!
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Εγώ πάλι απορώ πώς θα το κάνουν...με 50οC το μεσημέρι, τι ποσά ενέργειας θα θέλουν άραγε για να ψύξουν ένα τεράστιο χώρο όπως ένα γήπεδο (που σημειωτέον θα είναι ανοικτό). Μου φαίνεται τελείως αντιοικολογικό το μοντέλο.

Επίσης, ας πούμε ότι ξοδεύουν τα κέρατά τους από ενέργεια και καταφέρνουν να ψύχουν ολόκληρα στάδια. Το σοκ του να βρεθείς από τους 25oC στους 50oC το έχουν σκεφτεί για τους θεατές?

Προσωπικά θεωρώ την απόφαση για Μουντιάλ εκεί αστεία....θα έπεσε πολύ μπικικίνι για κάθε ψήφο. Μουντιάλ στο Κατάρ = ανέκδοτο.
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Από τον Οκτώβριο, η Ντόχα ήταν γεμάτη διαφημίσεις για το μουντιάλ. Πως έχω την εντύπωση ότι θα διεξαχθεί τον χειμώνα? Για διορθώστε με αν κάνω λάθος...
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Αν κοίταζε κανείς τις υπόλοιπες υποψηφιότητες θα καταλαβαινε ευκολα γιατι κερδισε το Κατάρ

ΗΠΑ
+ οργάνωση κρατους
- ασφάλεια ..ασφάλεια ...ασφάλεια

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

+ εμπειριά σε διοργανώσεις
- ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

+ εμπειρία
-ελάχιστο ενδιαφέρον για ποδόσφαιρο , διαφορά ωρών με Ευρώπη και Αμερική

ΙΑΠΩΝΙΑ
+εμπειριά
- μουντιάλ 2002

ΚΑΤΑΡ

+ XΡΗΜΑ...ΧΡΗΜΑ....ΧΡΗΜΑ + εμπειρία μεγάλων event
- Ζέστη

Ειναι πολλά τα λεφτά FIFA !!!!!
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Από τον Οκτώβριο, η Ντόχα ήταν γεμάτη διαφημίσεις για το μουντιάλ. Πως έχω την εντύπωση ότι θα διεξαχθεί τον χειμώνα? Για διορθώστε με αν κάνω λάθος...
Πώς θα γίνει Μουντιάλ το χειμώνα βρε? Με τους αναπληρωματικούς και τα τσικό των ομάδων? Γιατί έχει κάτι πράγματα που λέγονται πρωταθλήματα, κύπελλα, CL εκείνη τη περίοδο...

Και όμως, μου είπαν ότι θα γίνει Χριστούγεννα.....το ανέκδοτο γιγαντώνεται (αν τελικά ισχύει αυτό).
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Επίσης, ας πούμε ότι ξοδεύουν τα κέρατά τους από ενέργεια και καταφέρνουν να ψύχουν ολόκληρα στάδια. Το σοκ του να βρεθείς από τους 25oC στους 50oC το έχουν σκεφτεί για τους θεατές
Ρε GTS είναι στημένο το έγκλημα. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στην Ντόχα ετοιμάζεται ένα νοσοκομείο πρότυπο. Το προετοιμάζουν για τους πλευριτωμένους θεατές:xmas_cheesygrin: Τι νομίζεις, θα μας τα πάρουν και από τους γιατρούς:xmas_lol:
 
Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Ακούγεται έντονα για Μουντιάλ τον Ιανουάριο. Ο πλατινί δήλωσε ότι το συζητάει. Την πρόταση έριξε στο τραπέζι ο Μπέκενμπάουερ. Κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί. υπάρχουν τόσα πρωταθλήματ και διοργανώσεις τον μήνα Γενάρη που δεν μπορούν να αναβληθούν για να παίξουν ποδόσφαιρο στο Κατάρ χειμωνιάτικα οι εθνικές ομάδες. Τελευταία η ΦΙΦΑ όλο άστοχες επιλογές κάνει. Μετά την φόλα με την Νότια Αφρική ακολουθεί το Κατάρ.
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Τελευταία η ΦΙΦΑ όλο άστοχες επιλογές κάνει. Μετά την φόλα με την Νότια Αφρική ακολουθεί το Κατάρ.
συμφωνω μ όλα. Μονο που η FIFA , απο ότι έχω αντιληφθεί δεν ενδιαφ'ερεται πρωτίστως για τον αθλητισμό, αλλά για την τσέπη της, άρα οι επιλογές της μπορεί να φαίνονται άστοχες με την πρώτη ματιά, αλλά αν το ψάξεις σε βάθος, υπάρχει μεγάλο κέρδος για καποιους πολύ συγκεκριμένους .... δεν αναλύω περαιτέρω. Πολλοί νομίζω ότι ξέρουν.
 
  • Like
Reactions: GTS

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.498
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Η αραβική αγορά είναι μεγάλη και σε αγοραστική δύναμη και σε απόλυτους αριθμούς κοινού και λογικό ήταν κάποια στιγμή να επιλεγεί. Μετά μας μένει η Κίνα και η Ινδία, που δεν έβαλαν υποψηφιότητα.

H ιδέα για χειμερινό Μουντιάλ αρχικά τέθηκε από το Μπεκενμπάουερ, που είναι και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, και πλέον φαίνεται ότι κι ο Πλατινί δεν έχει πρόβλημα:
News | Winter Qatar World Cup \"possible\" - Platini

Δεν βρίσκω κανένα μεγάλο πρόβλημα με το να συμβεί αυτό, αφού θα υπάρχει ο χρόνος για να φτιαχτούν τα καλεντάρι και να κάνουν τον προγραμματισμό τους οι ομάδες, άλλωστε πολλά πρωταθλήματα διακόπτονται για ένα-δυο μήνες το χειμώνα. Το Μουντιάλ διαρκεί ένα μήνα συν 3 εβδομάδες πριν η προετοιμασία συν 10 μέρες ξεκούραση, δεν είναι και τίποτε το αδύνατον και μάλλον θα είναι καλύτερα για όλους.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.205
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom