Ζάμπια Ζιμπάμπουε Αργεντινή Βραζιλία Καταρράκτες Ιγκουασού Vs Καταρράκτες Βικτώρια

Ιγκουασού ή Βικτώρια (ανάρτηση #17)

• Total voters
    11

erodios

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου στη γη...
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Έτσι όπως στηρίζετε την άποψή σας @psilos3 και @tripdreamer1975, θα διαφωνήσω λιγότερο από την πρώτη φορά. Όμως όπως λέει ο @Yorgos, δεν κρίνεται δα και το Grexit. :haha:
Κι εγώ συνήθως δεν συμμετέχω σε wars για μέρη που δεν έχω πάει. Θυμάμαι όμως, με τόσα που είχα διαβάσει το είχα κάνει για Αργεντινή vs Βραζιλία πριν ταξιδέψω σ' αυτές. Μάλιστα όταν πια τις επισκέφτηκα, έγραψα μήνυμα πως επιβεβαίωνα την αρχική επιλογή μου.
Τέσπα. Το σημαντικό είναι ότι εδώ η ιστορία ολοκληρώθηκε. Η ψηφοφορία δεν πρόκειται να κλείσει έτσι κι αλλιώς.

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Δεν ψηφίζουμε και για το Grexit ρε παιδιά. Ψηφίστε ο,τι σας φαίνεται ομορφότερο και μια μερα στο μέλλον αν αλλάξετε γνώμη ξανά ψηφίζετε. Κουβέντα να γίνεται.
Δεν αφήνεις τα διπλωματικά, να γράψεις καμιά τοποθέτηση εσύ που «τα 'χεις» και τα δύο;
Άντε, εσάς περιμένουμε.
(Δε ψηφίζουμε :haha: )

erodios

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου στη γη...
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Δεν αφήνεις τα διπλωματικά, να γράψεις καμιά τοποθέτηση εσύ που «τα 'χεις» και τα δύο;
Άντε, εσάς περιμένουμε.
(Δε ψηφίζουμε :haha: )
Αν και δεν θα 'πρεπε να απαντήσω εγώ, ο @Yorgos ψήφισε πρώτος μόλις ανέβασα την ψηφοφορία και έγραψε αμέσως μετά για την άποψή του. Ιγκουασού :xalara:

Ιγκουασου εύκολα για μένα. Της Βικτωρια όταν έχουν και πολύ νερό δε βλέπεις σχεδόν τίποτε, καλύτερα την ξηρή περίοδο, αλλα στα δικά μου τα ματια παλι κατώτεροι είναι.
Το δικό μου τοπ 5:
1. Καταρράκτες Αγγέλου, Βενεζουέλα
2. Seljalandsfoss, Ισλανδία
3. Gocta, Peru
4. Iguazu, Βραζιλία/Αργεντινή
5. Kaieteur, Γουιάνα

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Αν και δεν θα 'πρεπε να απαντήσω εγώ, ο @Yorgos ψήφισε πρώτος μόλις ανέβασα την ψηφοφορία και έγραψε αμέσως μετά για την άποψή του. Ιγκουασού :xalara:
Έγραψε, σιγά τώρα, μας ξεγέλασε εκεί πέρα με μιάμιση γραμμή, αλλού κι αλλού γράφει δοκίμια. :haha:

annoula

Member
Θέλουμε δεν θέλουμε, θεωρώ πως δεν θα είμαστε αντικειμενικοί, ειδικά όταν από τα μέρη που ήδη έχουμε επισκεφτεί μπαίνουν στο παιχνίδι οι αναμνήσεις.
Επιφυλάσσομαι να ψηφίσω στο μέλλον, όταν θα έχω αναμνήσεις και από τα δύο ταξίδια.
Συμφωνώ αλλά οι αναμνήσεις έτσι κι αλλιώς υπάρχουν και επηρεάζουν ακόμα και αν έχεις πάει και στα δύο μέρη του εκάστοτε war. Οπότε όλα υποκειμενικά είναι και ελάχιστα ίσως και τίποτα αντικειμενικό. Αν εμένα μου έκανε πρόταση γάμου ο άντρας μου κάτω απο τους καταρράκτες Νέδα πιθανόν θα μου φαίνονταν και πιο εντυπωσιακοί από τους Ιγκουασού🤣😂😊

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Συμφωνώ αλλά οι αναμνήσεις έτσι κι αλλιώς υπάρχουν και επηρεάζουν ακόμα και αν έχεις πάει και στα δύο μέρη του εκάστοτε war. Οπότε όλα υποκειμενικά είναι και ελάχιστα ίσως και τίποτα αντικειμενικό. Αν εμένα μου έκανε πρόταση γάμου ο άντρας μου κάτω απο τους καταρράκτες Νέδα πιθανόν θα μου φαίνονταν και πιο εντυπωσιακοί από τους Ιγκουασού🤣😂😊
Και μετά το διαζύγιο μπορεί να σου φαίνονταν και λιγότερο εντυπωσιακοί από τη μπουγάδα της γειτόνισσας από πάνω που στάζει στο μπαλκόνι σου.

Συμφωνώ, ό,τι δεν είναι μαθηματικώς μετρήσιμο, είναι υποκειμενικό. Και ο καιρός παίζει ρόλο. Αλλά αυτό είναι και το ωραίο της κουβέντας, να δεις πώς το βλέπει ο άλλος.

annoula

Member
Και μετά το διαζύγιο μπορεί να σου φαίνονταν και λιγότερο εντυπωσιακοί από τη μπουγάδα της γειτόνισσας από πάνω που στάζει στο μπαλκόνι σου.

Συμφωνώ, ό,τι δεν είναι μαθηματικώς μετρήσιμο, είναι υποκειμενικό. Και ο καιρός παίζει ρόλο. Αλλά αυτό είναι και το ωραίο της κουβέντας, να δεις πώς το βλέπει ο άλλος.
Εννοείται ότι αυτο είναι το ωραίο! Κατά τ άλλα, μπα που να φας τη γλώσσα σου!!!

Dr Snoopy

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Ας τοποθετηθούν και οι ειδικοί που έχουν δει και τα δύο
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό αλλά έχω πάει και στους δύο, από δύο φορές μάλιστα,οπότε νομίζω ότι μπορώ να ψηφίσω.Η ψήφος μου λοιπόν πάει στους Ιγκουασού.Πανοραμική ομορφιά μέσα σε πυκνά τροπικά δάση, τεράστια έκταση και ένα δίκτυο από ξύλινες γέφυρες και εξέδρες που σε βάζει κυριολεκτικά μέσα στους καταρράκτες,νιώθεις ότι σε περικυκλώνει το νερό από παντού.Κατάφερα μάλιστα και έμεινα στο Hotel das Cataratas,ένα αποικιακού στυλ ροζ παλάτι, εξαιρετικά ατμοσφαιρικό, με κομψούς κήπους, vintage αισθητική που είναι μέσα στο Εθνικό πάρκο.Αυτό σημαίνει ότι μπορούσαμε να περπατήσουμε στο μονοπάτι πριν ανοίξει το πάρκο το πρωί και αφού κλείσει το βράδυ και να απολαύσουμε τους καταρράκτες σχεδόν ολομόναχοι και τον εντυπωσιακό Λαιμό του Διαβόλου χωρίς τα πλήθη που συνωστίζονται από πάνω του.
Οι Βικτώρια όπως ήδη έχει ειπωθεί σχηματίζουν μια τεράστια, συνεχή κουρτίνα νερού που πέφτει απότομα σε ένα στενό φαράγγι από μεγαλύτερο ύψος και δημιουργούν μία καθηλωτική ατμόσφαιρα με το σύννεφο των σταγονιδίων που υψώνεται εκατοντάδες μέτρα στον αέρα και σε συνδυασμό με τον ήλιο δημιουργεί μόνιμα έντονα ουράνια τόξα.Σίγουρα επιβλητικό φυσικό περιβάλλον αλλά την καρδιά μου την έχουν κλέψει οι Ιγκουασού.
Εύχομαι κάποτε με το καλό να πάτε όλοι σας και στους δύο,να δουν τα ματάκια σας αυτά τα υπέροχα θαύματα της φύσης,να νοιώσετε τα ίδια έντονα συναισθήματα με μένα και μετά βέβαια να ψηφίστε εδώ κι εσείς....................:)

erodios

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου στη γη...
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό αλλά έχω πάει και στους δύο, από δύο φορές μάλιστα,οπότε νομίζω ότι μπορώ να ψηφίσω.Η ψήφος μου λοιπόν πάει στους Ιγκουασού.Πανοραμική ομορφιά μέσα σε πυκνά τροπικά δάση, τεράστια έκταση και ένα δίκτυο από ξύλινες γέφυρες και εξέδρες που σε βάζει κυριολεκτικά μέσα στους καταρράκτες,νιώθεις ότι σε περικυκλώνει το νερό από παντού.Κατάφερα μάλιστα και έμεινα στο Hotel das Cataratas,ένα αποικιακού στυλ ροζ παλάτι, εξαιρετικά ατμοσφαιρικό, με κομψούς κήπους, vintage αισθητική που είναι μέσα στο Εθνικό πάρκο.Αυτό σημαίνει ότι μπορούσαμε να περπατήσουμε στο μονοπάτι πριν ανοίξει το πάρκο το πρωί και αφού κλείσει το βράδυ και να απολαύσουμε τους καταρράκτες σχεδόν ολομόναχοι και τον εντυπωσιακό Λαιμό του Διαβόλου χωρίς τα πλήθη που συνωστίζονται από πάνω του.
Οι Βικτώρια όπως ήδη έχει ειπωθεί σχηματίζουν μια τεράστια, συνεχή κουρτίνα νερού που πέφτει απότομα σε ένα στενό φαράγγι από μεγαλύτερο ύψος και δημιουργούν μία καθηλωτική ατμόσφαιρα με το σύννεφο των σταγονιδίων που υψώνεται εκατοντάδες μέτρα στον αέρα και σε συνδυασμό με τον ήλιο δημιουργεί μόνιμα έντονα ουράνια τόξα.Σίγουρα επιβλητικό φυσικό περιβάλλον αλλά την καρδιά μου την έχουν κλέψει οι Ιγκουασού.
Εύχομαι κάποτε με το καλό να πάτε όλοι σας και στους δύο,να δουν τα ματάκια σας αυτά τα υπέροχα θαύματα της φύσης,να νοιώσετε τα ίδια έντονα συναισθήματα με μένα και μετά βέβαια να ψηφίστε εδώ κι εσείς....................:)
Χαίρομαι που καταθέτεις κι εσύ την εμπειρία σου!

erodios

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου στη γη...
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Νομίζω ότι με τη μεταφορά και στις δυο κατηγορίες που πρότεινε ο @Yorgos λύνεται το ζήτημα και μάλιστα μπορεί στην κατηγορία 2 να βάλουμε απλά ένα λινκ στην ιστορία της κατηγορίας 1 για να μην μπερδευτούμε αργόοοοτερα όταν η ιστορία μπει στον διαγωνισμό.
Η εξιστόρησή μου έχει ολοκληρωθεί και μπορεί να μεταφερθεί στην κατάλληλη κατηγορία. Φυσικά η ψηφοφορία παραμένει ανοιχτή για όποιον/όποια θέλει να καταγράψει την προτίμησή του/της στο μέλλον.
Ελπίζω η ιστορία μου να ταξινομηθεί και στις δύο κατηγορίες Αφρικής και Ν. Αμερικής, ενώ η συμμετοχή της στον διαγωνισμό δεν με απασχολεί ιδιαίτερα παρόλο που αναγνωρίζω τη σημασία του στο να φέρνει ξανά στο προσκήνιο παλιότερες ιστορίες.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.232
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
Fetah Belaj

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom