Βιετνάμ Καφές από το Βιετνάμ

Pel

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Και πού δεν θέλω;
Από το 2017 που ήταν το τελευταίο μήνυμα στο νήμα, μήπως έχει βρει κανείς κατάστημα στην Ελλάδα να πουλάει βιετναμέζικο καφέ;

depo

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
νησί του Πάσχα
  • Like
Reactions: Pel

poised

Member
Μέγας Συγγραφέας
Αν και δεν χάνεις να ρωτήσεις, το vietnamese spirit είναι μόνο χοντρική και ο μη στιγμιαίος καφές που φέρνει ίσως να μην αξίζει το κόπο αλλά αν έχεις κάπου να τρίψεις σωστά τους κόκκους δοκιμάζεις και βλέπεις.

Η κοπή του καφέ για το παραδοσιακό φίλτρο (phin) είναι διαφορετική απ' ότι του εσπρέσο ή άλλων κοπών που ξέρουν εδώ και αν δεν γίνει σωστά η γεύση διαφέρει πολύ, γι αυτό και συνήθως είναι καλύτερα να πάρεις ήδη κομμένο.

Όταν το είχα ψάξει πάλι, καλό, κομμένο βιετναμέζικο καφέ στην Ευρώπη έχει το επίσημο κατάστημα του Trung Nguyen στη Τσεχία: Contact αλλά δεν αξίζει τα μεταφορικά για μικρές ποσότητες, χρειάζεται να πάρεις πολύ για να τα αντισταθμίσει.

Στο κέντρο της Αθήνας τα Dao και Wabi Sabi κατά καιρούς κάνουν εισαγωγές από τον Trung Nguyen. Αν πας από εκεί και μιλήσεις μαζί τους πιστεύω αν έχουν θα σου δώσουν να αγοράσεις κάποια ποσότητα. Δοκιμάζεις αν σου αρέσει και στη συνέχεια αγοράζεις παραπάνω από αυτούς ή απευθείας από τη Τσεχία ανάλογα με τη ποσότητα.

Αν βρεθεί τίποτα άλλο ενημέρωστε.

Pel

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Και πού δεν θέλω;
Βρήκα αυτό στον Κολωνό, αλλά δεν έχω πάει ακόμα να πάρω (στέλνει μόνο παραγγελίες άνω των 60€, όπως λέει πάνω στην αρχική σελίδα στα βιετναμέζικα):

www.asiasuperstore.gr

poised

Member
Μέγας Συγγραφέας
Δεν είχα δει ότι έχει και καφέ, έχουμε παραγγείλει από εκεί άλλα πράγματα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.168
Μέλη
40.152
Νεότερο μέλος
reisyldala1975

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom