Κούβα Κεντρική Κούβα: Cienfuegos, Trinidad, Santa Clara, La Boca

Manos

Member
Μηνύματα
261
Likes
283

Η οργάνωση στα ταξίδια είναι το παν – νομίζω. Έτσι, καθώς δεν πρόσεξα πως η μέρα που έφτασα στο Cienfuegos έτυχε να είναι η επέτειος για τα τόσα χρόνια από την ίδρυση της πόλης, όλα πήγαν στραβά.


Cienfuegos

Όλα τα σπίτια ήταν κλεισμένα, η συνεχής περιπλάνησή μου στους δρόμους προσέλκυσε τους Χινετέρος που σε πρήζουν για να σε πάνε σε ένα δικό τους σπίτι και κάτω από την πίεση και την κούραση κατέληξα στο χειρότερο – μάλλον – σπίτι που είχε το Cienfuegos.

Το άθλιο δωμάτιο με την παντελή έλλειψη καθαριότητας θα το ξεπερνούσα, αν κατάφερνα να κοιμηθώ έστω και λίγες ώρες! Η δυνατή (και μάλλον άθλια) μουσική που ακουγόταν από τα μεγάφωνα (κάπου εκεί γύρω) υπέθεσα πως θα σταματούσε κάποια στιγμή τη νύχτα, αλλά έκανα λάθος.
Η μουσική σταμάτησε στις … 6 το πρωί και ο ύπνος αναβλήθηκε για την επόμενη μέρα.


Να πω την αλήθεια, δεν κατάλαβα γιατί το Cienfuegos αποτελεί τόσο σπουδαίο τουριστικό προορισμό ώστε να το αναφέρουν ανελλιπώς όλοι οι οδηγοί. Εμένα μου φάνηκε σαν μια «χλιαρή» πόλη με μερικά υπέροχα απομεινάρια αρχιτεκτονικής. Καλά, ας μην θάψω αυτήν την πόλη, θα είναι άδικο. Προφανώς η κρίση μου επηρεάζεται από την ταλαιπωρία μου.
Όμως στο Cienfuegos υπάρχει μια όμορφη πλατειά ..



Και ένα υπέροχο νεκροταφείο (στις παρυφές της πόλης). Είχα δει φωτογραφίες του και αυτός ήταν ο κύριος λόγος που βρέθηκα στο Cienfuegos. Ο σκοπός επετεύχθη λοιπόν και ίσως άξιζε την ταλαιπωρία.






Πάμε για το Trinidad λοιπόν, αλλά στο δρόμο να κάνουμε μια στάση στο πάρκο.
Όμορφα φτιαγμένος ο «Βοτανικός κήπος Σολεδάδ» , αξίζει μια στάση για περπάτημα και καφέ. (είσοδος 2,5 CUC)

Βοτανικός κήπος Σολεδάδ





Trinidad
Γραφική μικρή πόλη της κεντρικής Κούβας, με μια σουπερ γραφική πλατεία και λίγα όμορφα σοκάκια γύρω από αυτήν.
Όμορφη και μαγευτική αλλά όχι για πολλά-πολλά O Lonely Planet αναφέρει πως το Trinidad είναι για ένα «πιτ στοπ» και έχει δίκιο. Λίγες ώρες αρκούν.
(Αν σας αρέσει να φωτογραφίζετε, αξίζει να πάτε στο Trinidad σε δυο διαφορετικές ώρες. Τα χρώματα είναι υπέροχα την ώρα που ο ήλιος δύει, αλλά εξίσου εντυπωσιακά το πρωί, όταν το φως πέφτει άπλετο πάνω στα σπίτια και δημιουργεί μια έκρηξη χρωμάτων)






Ωραία το είδαμε. Και τώρα τι κάνουμε;
Ας πάμε στην Σάντα Κλάρα.
Τόση ιστορία κουβαλάει, της αξίζει μια επίσκεψη μάλλον.

Μετά από λίγες ώρες οδήγησης, το μνημείο του Τσε εμφανίζεται μπροστά μας. Ο ήλιος καίει ανελέητα, και η αχανής πλατεία μοιάζει πυρωμένη – και είναι.
Βρέχουμε τα καπέλα μας, το κεφάλι μας και βγαίνουμε στην πλατεία, με λίγους ακόμα (γερμανούς και γάλλους) τουρίστες.

Φωτογραφίες του μνημείου και ; Και τίποτα άλλο.



Η πόλη ειναι αρκετά μεγάλη με ενδιαφέρουσες γωνιές, αλλά όπως ανέφερα ήδη, αν θέλεις αστικό τοπίο, κάτσε στην Αβάνα.
Στην Σάντα Κλάρα πας για να σταθείς κάτω από το άγαλμα του Τσε.
Που να νοικιάσω δωμάτιο σε αυτές τις περιοχές; στο Trinidad ή αλλού;
Η πρόταση μου είναι να μείνετε στη La Boca.
La Boca (παραλία κοντά στο Trinidad)

Φτάνοντας στη La Boca, στην παραλία, θα δείτε αυτό το σπιτάκι. Νοικιάστε εκεί δωμάτιο χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο μόνος κίνδυνος είναι να .. χαλαρώσετε τόσο πολύ που μείνετε για πολλές μέρες στη La Boca.



Η La Boca είναι μια καλή λύση για να ξεκουραστείς δυο τρεις μέρες στο κέντρο της Κούβας και να κάνεις κανα μπανάκι σε μέρη όχι πολύ τουριστικά.



Είναι δίπλα στο Trinidad και διαθέτει αρκετές παραλίες με αμμουδιά και γαλάζια νερά. Έμεινα σε αυτό το ωραίο σπιτάκι και (αν εξαιρέσουμε το σκληρό και στενό κρεβάτι) δεν ήθελα να φύγω. Με κάποιο μυστηριώδη τρόπο οι Κουβανοί σου επιβάλλουν τους ρυθμούς τους και σε κάνουν έναν … ήρεμο και κεφάτο τεμπέλη.
Κάθεσαι και δεν θέλεις να σηκωθείς.

Μια βόλτα και στο Sancti Spiritus που αναφέρουν οι οδηγοί και αυτό θα είναι το ανατολικότερο σημείο του ταξιδιού μας. (καλό αλλά τίποτα το φοβερό)

Είδαμε τη μισή Κούβα. (την άλλη μισή την άλλη φορά)
Έχουμε λίγες ακόμα μέρες για να χορτάσουμε την Αβάνα.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.356
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom