Κεφαλονιά με παιδί: η επιστροφή!!!

Ntinoulat

Member
Μηνύματα
46
Likes
33
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική

Τον Ιούνιο είχα θέσει το θέμα " Κεφαλονιά με παιδί: προτάσεις" :https://www.travelstories.gr/community/threads/Κεφαλλονιά-με-παιδί-προτάσεις.57253/

και τώρα που επιστρέψαμε είπα να πω κι εγώ τη δική μου ταξιδιωτική ιστορία...

1η μέρα λοιπόν, κι αφού περάσαμε σχεδόν 2 ώρες με τσιρίδες της μικρής στο πλοίο από Νυδρί για Φισκάρδο, σταματάμε στο Μάκη στους Βασιλικάδες για φαγητό... Αντικειμενικά μεγάλες μερίδες με πολύ νόστιμο φαγητό αλλά με μ.ο. 8 ευρώ τη μερίδα το μαγαζί το λες ακριβό... Η γαλατόπιτα στο τέλος καθώς και ένα γλύκισμα με καραμέλα ήταν υπέροχα!!! Φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας ( Ίρις στις Μηνιές) γύρω στις 7 το απόγευμα μετά από μία σοκαριστική διαδρομή παράλληλα με το γκρεμό (ένα μέρος της είναι γνωστό ως " χάρακας") και κατά τις 8 πάμε για την πρώτη βόλτα στο Αργοστόλι.. Η μικρή ενθουσιάζεται με την υπέροχη πλατεία και την παιδική χαρά και μετά καθόμαστε να φάμε σ ένα γυράδικο στην πλατεία (λεγόταν πικ νικ..ή κάτι τέτοιο και ήταν ακριβώς δίπλα στον γεμάτο από κόσμο "γύρο της πλατείας"). Το φαγητό δυστυχώς ήταν χάλια..

2η μέρα ξεκινάμε να γνωρίσουμε την περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο μας καθώς οι μνήμες από τον παράλληλο με το γκρεμό δρόμο ήταν ακόμη νωπές. Σταματήσαμε για μπάνιο στο "τραπεζάκι" περισσότερο γιατί η Μάνια αποφάσισε ότι θα κάναμε μπάνιο εκεί!!! Δεν μας ενθουσίασε, η θάλασσα ήταν ακόμη ανακατεμένη λόγω των ανέμων των προηγούμενων ημερών.. Συνεχίζουμε με Άβυθο, πάρα πολύ ωραία με υπέροχο χρώμα και πολύ καθαρή.. Μεσημεριανό φαγητό στο δωμάτιο, ξεκούραση και βόλτα στους πεζόδρομους του Αργοστολίου. Εμείς ενθουσιαστήκαμε με την πόλη αλλά μάθαμε πως οι αναπλάσεις ολοκληρώθηκαν τους τελευταίους μήνες.. Φαγητό στο "γύρο της πλατείας", στο μοναδικό κενό τραπέζι... Νόστιμο αλλά μικρό σάντουιτς, αγενής υπάλληλος... Παίρνουμε ακόμη ένα για να χορτάσουμε!!!

(θα επανέλθω σύντομα για τη συνέχεια!!)
 

Ntinoulat

Member
Μηνύματα
46
Likes
33
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
3η μέρα ξεκινάμε για το ανατολικό τμήμα του νησιού με την προϋπόθεση ότι θα ανεβούμε και προς Φισκάρδο αν έχουμε χρόνο... Κάνουμε μία βόλτα στη Σάμη με το αυτοκίνητο και καταλήγουμε στην παραλία της Αντισάμου...ΜΑΓΕΙΑ... Χωρίς υπερβολή τη θεωρώ την ωραιότερη παραλία που έχω επισκεφθεί καθώς λατρεύω τις παραλίες με βότσαλο... Στήνουμε την ομπρέλα δίπλα στο beach bar, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα... Κι επειδή είναι πολύ βαθιά αράζουμε ακριβώς μπροστά... Δροσερή την έλεγες, με απίστευτα γαλαζοπράσινα νερά και χωρίς σφήκες!!!
Λίγο πριν το μεσημέρι φεύγουμε με προορισμό την Αγία Ευφημία και ίσως τα Μακρυώτικα.. Η Αγία Ευφημία πολύ γραφική, με αρκετό κόσμο παρά την πολλή ζέστη. Για κάποιο λόγο δεν ενθουσιαστήκαμε με κανένα από τα εστιατόρια που προτείνονται στο φόρουμ οπότε πάμε στο "Μακλιθαρι " στα Μακρυώτικα. Η ιδιοκτήτρια με το γιο της πάρα πολύ εξυπηρετικοί, το φαγητό υπέροχο και το μέρος ιδανικό για να ξαποστάσεις ένα ζεστό μεσημέρι... Στο τέλος μας κέρασε γιαούρτι με χειροποίητο γλυκό του κουταλιού...Καταπληκτικό!!!
Τελικά συνεχίζουμε για Φισκάρδο, η "Μελίνα " με τα γλυκά της φάνταζε πολύ δελεαστική για απογευματινό καφέ.. Στο Φισκάρδο περάσαμε από την παραλία " Εμπλυση" αλλά καταλήξαμε στο Φώκι γιατί μας είχε αρέσει λίγο περισσότερο στις φωτογραφίες.. Και πολύ καλά κάναμε όπως αποδείχθηκε αφού ήταν φανταστικά... Η τοποθεσία με τις ελιές, τα -δροσερά- νερά, τα ιστιοφόρα στο βάθος...Εικόνες που κρατάς στην καρδιά σου για πολύ καιρό... Βγαίνουμε και κατευθυνόμαστε στη "Μελίνα"... Κι εκεί έρχεται το μεγάλο σοκ...Βλέπεις τον κατάλογο και ειλικρινά δεν ξέρεις τί να διαλέξεις!!!! Ο άντρας μου με τη μικρή μοιράζονται το παγωτό της Μελίνας κι εγώ μετά από τρομερό δίλημμα καταλήγω στο επικό γαλακτομπούρεκο.. Φαινομενικά ήταν ακριβό (4,5 ευρώ η μερίδα) αλλά το κομμάτι ήταν τεράστιο!!!! Και κάπου εκεί μας πλαισιώνουν όσες σφήκες υπάρχουν στην περιοχή...Το μαγαζί γεμάτο, εγώ λίγο πριν πάθω υστερία κι ο υπεύθυνος απλά μας βάζει μέσα στο κατάστημα, σ ένα τραπεζάκι που χρησιμοποιούσαν για βοηθητικό.. Ο επαγγελματισμός και η ψυχραιμία του πραγματικά μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις... Η βόλτα στο Φισκάρδο συνεχίζεται.. Πρόκειται για ένα μέρος πολύ γραφικό, κοσμοπολίτικο, με μία αύρα που σε παρασύρει..
Αναχωρούμε για Άσσο.. Από την ώρα που αποφασίσαμε να πάμε Κεφαλονιά περίμενα τη στιγμή της Άσσου... Το χωριό είναι μία κούκλα, τα λιθόστρωτα περπατιούνται άνετα και η θάλασσα αποτελεί μία πολύ καλή πρόταση ειδικά για τα μικρά παιδιά... Η διαδρομή μέχρι το κάστρο -αν και δεν ολοκληρώθηκε τελικά- αξίζει και με το παραπάνω.. Το μόνο αρνητικό ήταν ότι πληρώσαμε 2 freddo για take away 4,5 ευρώ..
Τελευταία στάση -με τη γνωστή διαδρομή δίπλα στο γκρεμό!!!- το ηλιοβασίλεμα στο Μύρτο... Η κούραση δε μας επέτρεψε να κάνουμε μπάνιο αλλά είναι μία εικόνα που δεν αντικατοπτρίζεται σε καμία φωτογραφική μηχανή.. Αν βολεύει να το ζήσετε αξίζει...
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, φαγητό, ξεκούραση...
4η μέρα Παλίκη...Η φοβία της μικρής για το καράβι μας απαγορεύει ρητά οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό...Οπότε εκ των πραγμάτων απορρίπτονται όλες οι σχετικές δραστηριότητες. Παίρνουμε το αμάξι με προορισμό το Ληξούρι και τη γύρω περιοχή.. Πρώτος σταθμός "Ξι" ... Κατά γενική ομολογία η παραλία αξίζει και με το παραπάνω. Η κόκκινη άμμος είναι κάτι διαφορετικό, η θάλασσα είναι ρηχή και τα νερά ζεστά...θεωρητικά!!!! Βέβαια όταν πήγαμε εμείς ήταν κρύα...:mad::confused: Συνεχίζουμε για Λαγκαδάκια.. Φήμες λένε ότι τα νερά είναι τα πιο κρύα της Μεσογείου κι ο σύζυγος ήθελε να διαπιστώσει αν όντως ισχύει.. Κατά την ταπεινή του άποψη η Παλαιοκαστρίτσα στην Κέρκυρα έχει πιο κρύα νερά.. Εγώ δεν μπήκα στη διαδικασία, άραξα στο αμάξι με το βιβλίο μου δίπλα στη μικρή που κοιμόταν..!! Επόμενη στάση μονή Κηπουραίων και στη συνέχεια για μπάνιο και φαγητό στους Πετανούς.. Η Ερασμία είναι ίσως ο καλύτερος συνδυασμός ποιότητας και τιμής.. Φάγαμε καλά 3 άτομα και πληρώσαμε 23 ευρώ!! Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τα κεφτεδάκια της... Η βουτιά στη θάλασσα μετά ολοκλήρωσε την περιήγησή μας στην Παλίκη με τον καλύτερο τρόπο. Εννοείται πως ακόμη και χωρίς το φαγητό οι Πετανοί είναι μία παραλία που πρέπει να επισκεφθείτε... Η απογευματινή μας βόλτα στο Ληξούρι έληξε άδοξα καθώς δεν υπήρχε τίποτα που να κάνει ένα τετράχρονο να περάσει καλά...
Βράδυ στο Αργοστόλι με παιχνίδι στην πλατεία και φαγητό στο τυποποιημένο αλλά νόστιμο crepaland..

(επανέρχομαι για το τέλος!!!)
 

Ntinoulat

Member
Μηνύματα
46
Likes
33
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
5η μέρα και τελευταία έχουμε αφήσει την περιοχή Πόρος- Σκάλα καθώς και όσα βρίσκονται γύρω από αυτήν. Προμηθευόμαστε πεντανόστιμα αρτοσκευάσματα από το φούρνο του Κουλούρη στα Βλαχάτα (στο ύψος του Λουρδα) και ξεκινάμε. Η διαδρομή πολύ όμορφη και λιγότερο τουριστική. Ειδικά η περιοχή της Αγίας Ειρήνης ήταν υπέροχη... Φτάνουμε στον Πόρο κι ενώ μας αρέσει η θάλασσα κάνουμε το λάθος και φεύγουμε παραλιακά προς Σκάλα..Φυσικά δεν βρίσκουμε πουθενά καλύτερα από τον Πόρο οπότε κατευθυνόμαστε στα Καμίνια που ξέρουμε ότι είναι ρηχά καθώς η Μάνια έχει εκνευριστεί πολύ (θάλασσα έβλεπε και στη θάλασσα δεν έμπαινε!!!)... Τα Καμίνια δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, είναι όμως ρηχά και καθαρά... Στο γυρισμό περνάμε από όλες τις παραλίες και τα χωριά προκειμένου να έχουμε μία εικόνα.. Να επισημάνω λοιπόν ότι τόσο ο Λουρδας όσο και ο Κατελειός έχουν πολύ ωραία παραλία, οι παραλίες γύρω από το αεροδρόμιο είναι αδιάφορες έως κακές με μοναδική εξαίρεση τον Πλατύ και τον Μακρύ Γιαλό. Στους τελευταίους δεν έκανα μπάνιο, έκανε ο σύζυγος την ώρα που ήμουν με τη μικρή στο ξενοδοχείο κι ενθουσιάστηκε! Λίγο πριν ολοκληρωθεί η 5η μας μέρα σταματήσαμε στο Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων για το ηλιοβασίλεμα. Το μέρος είναι μοναδικό και η καλύτερη ώρα να το επισκεφθεί κανείς είναι το σούρουπο.. Οι καταβόθρες από κοντά δεν λένε και πολλά, ίσως επειδή δεν είχα τη δυνατότητα να αράξω σ ένα τραπέζι και να χαλαρώσω..:icon_redface:
Το βράδυ μας βρήκε κατά λάθος στο fantastic park, ένα λούνα παρκ- παιδότοπο το οποίο για κάποιο λόγο δεν είχαμε ανακαλύψει (μου είχε πει ο Samion ότι υπάρχει αλλά εμείς δεν το είχαμε βρει!!!). Το λούνα παρκ αυτό είναι η χαρά του παιδιού και η κατάρα του γονέα καθώς είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ, οπότε ευτυχώς που δεν το είχαμε δει νωρίτερα...! Μαζί με το fantastic park ανακαλύψαμε και τη " Λαδόκολλα", ένα σουβλατζίδικο που πολύ κακώς δεν αναφέρεται στο φόρουμ.. Το φαγητό πολύ νόστιμο, οικονομικό και οι εργαζόμενοι πάρα πολύ ευγενικοί (η υπεύθυνη για το τραπέζι μας μου ζήτησε 10 φορές συγγνώμη γιατί αργούσε να πάρει παραγγελία ενώ γινόταν χαμός). Φυσικά υπήρξε και το τραγελαφικό της βραδιάς αφού μία άλλη υπάλληλος -αυτή στην οποία πήγαιναν όσοι πλήρωναν με κάρτα- δεν ήξερε να χρησιμοποιήσει το pos και με κοιτούσε με μισό μάτι ισχυριζόμενη πως ο λογαριασμός μου δεν έχει χρήματα... Της έδωσα επιδεικτικά την πιστωτική, της τόνισα πως ο συγκεκριμένος λογαριασμός ήταν γεμάτος αφού είχε μόλις μπει η μισθοδοσία και την άφησα να βράζει στο ζουμί της!!!
6η μέρα (επιστροφή) . Το άγχος μας είχε χτυπήσει κόκκινο λόγω της επικείμενης ανάβασης της μικρής στο καράβι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεχάσουμε να βάλουμε βενζίνη και να είμαστε με αναμμένο λαμπάκι από το Αργοστόλι μέχρι το Μύρτο (πώς δε μείναμε ακόμη απορώ!!).. Ευτυχώς στο χωριό πάνω από το Μύρτο (δε θυμάμαι πώς λέγεται) κάποιοι ντόπιοι μας λυπήθηκαν και μας έστειλαν στο κοντινότερο πρατήριο που απείχε 3 λεπτά (κάποιοι άλλοι μας δούλευαν λέγοντάς μας πως το πιο κοντινό ήταν 23 χλμ από κει που βρισκόμασταν!!!).. Προλάβαμε το καράβι οριακά, η Μάνια παραδόξως ήταν φυσιολογική (προφανώς επειδή είχαμε δωρεάν ίντερνετ στο κινητό) και όλα πήγαν καλά..
Στην επιστροφή για Σέρρες σταματήσαμε στο Μέτσοβο για φαγητό και στη Βέροια για καφέ με φίλους...

Υ.Γ. Τη 2η μέρα πήγαμε στο κάστρο του Αγίου Γεωργίου και σε όλα εκείνα τα υπέροχα χωριά. Αξίζει να περιπλανηθείτε στα σοκάκια αλλά καλό θα είναι να σταθμεύσετε σ ένα πολύ κεντρικό σημείο για να μη χάσετε το όχημά σας!!
Για όσους πάνε Κεφαλονιά με παιδιά υπάρχει ο παιδότοπος Πρόκρις ακριβώς κάτω από το κάστρο.. Ο εξωτερικός δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά ο χειμερινός είναι πολύ προσεγμένος. Εκεί υπάρχει και το "πάρκο των δεινοσαύρων", μία πολύ ενδιαφέρουσα κατασκευή με πολλών ειδών δεινοσαύρους (η μικρή μας αδιαφόρησε αλλά νομίζω ότι είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.694
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom