Κεφαλονιά Κεφαλονια,καλυτερα δεν γινεται!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Προλαβαίνεις αλλά «καις» ένα νησί, οπότε διαφωνώ. Καλύτερα να το μοιράσεις 8-2, κοντά είναι, κρίμα να μη δεις και τα δύο, εκτός άμα πηγαίνεις κάθε χρόνο. Σαφώς δεν εξαντλείται η Κεφαλονιά αλλά με 7-8 μέρες έχεις πολύ καλή εικόνα.
τα ιδια λεμε σχεδον. Δεν ειναι 8-2 αλλα 7-2 κ η αναλογια αδικει το μεγαλο νησι βεβαια. Σε 9 ωρες βλεπεις αρκετα στο μικρο κι αν σ αρεσει επιστρεφεις. Χωρια που και αυτο το αποφασιζεις επιτοπου. Το μεγαλο δεν το βλεπεις σε 7 μερες ακομα κι αν τρεχεις πανικοβλητος.
Έχω κάνει εγώ τέτοια πρόταση; Μήπως για μικρά;
Οχι βρε, δεν ειπα κατι τετοιο. Ενα αλλο παλιο μελος πεταξε αυτο το λουλουδι σε αλλο παλιο μελος που σχεδιαζε 7 μερες στην κεφαλονια απο Αλεξανδρουπολη, κ προτεινε κ 1 μερα ιθακη κ 1 λευκαδα κ 1 ζακυνθο. Γιατι οχι; Αφου το πρωι ξεκινησε από Αργοστολι πηγε φισκαρδο, ασσο μυρτο, το μεσημερι ηταν πισω κ το απογευμα βαριοταν…
Διανθισμενη μνημη αλλα το κυριο νοημα αυτο ηταν. Διαχρονικο γελιο οπως με την ψαροσουπα της Ρωμης.

annoula

Member
Εγώ για Κεφαλλονιά πέρα από τις πολύ γνωστές παραλίες προτείνω οπωσδήποτε Πλατιά Άμμο, δεν υπάρχουν τα νερά εκεί!Είναι ανοργάνωτη και δεν έχει κόσμο ούτε Αύγουστο. Και επίσης Δαφνούδι, πανέμορφο, το φτάνεις με μικρή πεζοπορία μέσα από δασάκι.

Eagle Fly

Member
Καλησπέρα σας. Ιούνιος πλέον και άρχισε να μυρίζει καλοκαίρι...

Έτσι, μετά από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες για την Κεφαλονιά (λόγω διαφόρων καταστάσεων), πάμε για την τρίτη απόπειρα.

Όπως το σκεφτόμαστε. Σάββατο 20 Ιουνίου αναχώρηση από δυτική Μακεδονία προς Κυλλήνη και άφιξη στον Πόρο (επιλέξαμε Κυλλήνη γιατί έχει καράβι στις 5 το απόγευμα και θα έχουμε περισσότερες ώρες για το ταξίδι μέχρι Κυλλήνη (μονοδρομήσεις Εγνατίας κλπ).
Σκεφτόμαστε να μείνουμε 3 βράδια στη Σάμη (μισάωρο με το αμάξι μου είπαν από τον Πόρο), δηλαδή γύρω στις 7 το απόγευμα θα φτάσουμε και άρα σχεδόν πάει η πρώτη μέρα. Τη δεύτερη λέμε να πάμε μονοήμερη στην Ιθάκη και προφανώς πρέπει να πάρουμε και τα αυτοκίνητα ε; Και την τρίτη μέρα να κινηθούμε προς Αγία Ευφημία και προς Πόρο να τον δούμε και αυτόν και οτιδήποτε άλλο πέριξ.
Τις επόμενες 5 μέρες στο Αργοστόλι να μείνουμε για τις εκεί παραλίες και να ανιχνεύσουμε Αργοστόλι και Ληξούρι (για οτιδήποτε άλλο εκεί κοντά μου προτείνετε) και τέλος 2 μέρες Φισκάρδο, να δούμε και την Άσσο και οτιδήποτε άλλο ενδιαφέρον και από εκεί να φύγουμε προς Βασιλική. Είδα ότι η Βασιλική από τα Σύβοτα Λευκάδας δεν είναι μακριά. Αξίζει επίσκεψη στα εκεί Σύβοτα;

Πώς το βλέπετε; Οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη. Μιλάμε για 20-30 Ιουνίου και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε θα γίνεται χαμός και από άποψη παρκαρίσματος στο Αργοστόλι, αλλά και από πιο προσιτές τιμές.
Ο Πόρος και η Αγία Ευφημία, δεν λένε πολλα πραγματα , όπως και η Σκάλα, εγώ δεν θα τα προτιμούσα.

Η Κεφαλονιά θέλει όρεξη για καθημερινή οδήγηση, δε μπορείς να τη δεις όλη σε 8 ημέρες.

Το Λιξουρι έχει τις καλύτερες παραλιες του νησιου.

Το Αργοστόλι Ιουνιο μήνα, δεν θα έχει τρελλο κόσμο λογικά, θέση για το αμάξι , θα έχει εκτός Σαββατοκύριακου, αλλά με λίγο υπομονή, θα βρίσκεις.

Για εμενα πρεπει για να μην χαθείς, να προγραμματισεις τι θα κάνεις, γιατί αμα μένεις στο Αργοστόλι, και θες να πας στη Σάμη, για μπάνιο, θες 50 λεπτά, αν θες να πας στην Άσσο η προς Βόρεια μεριά Φισκάρδο κλπ, είναι, 1 ώρα.

Έχει καλό δίκτυο, γενικά, αλλά υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις, εάν θες να εξερευνήσεις το νησί.

Άρα οι 8 μέρες είναι οριακές, προς λίγες.
Εκτός εάν είσαι άτομο που θα ξυπνάς στις 7 κάθε μέρα, θα έχεις βγάλει προγραμμα από την προηγουμένη ημέρα, και θα είσαι όλη μέρα στο τιμόνι. Απλά στα λέω όπως είναι, για να τα ξέρεις.

Εγώ τώρα που έχω εμπειρία από το νησί, θα έδινα βάση σε ένα μέρος, δηλαδή, παω στο Λιξουρι, σε όλες τις παραλιες , για 4 μέρες, μετά, θα επέλεγα Βόρεια πλευρα , που έχει όμορφες ερημικές παραλιες( Εμπλυση, Φωκι, Δαφνουδι) , που δεν τις ξέρουν όλοι .

Αλλά προσοχή στο Φισκάρδο, αν πας για φαγητό, γιατί είναι το ανφάν γκατέ του νησιου και κοπανάνε στις τιμές , όποτε να ρωτήσεις εδώ για επιλογές, πριν πας.

Από τιμές, γενικά καλά είναι αλλά υπάρχουν πληροφοριες εδώ, στο forum, για το που είναι καλά να πας , ο Samion , είναι ο ειδικος της γαστρονομίας, για τη Κεφαλονιά :cool:

Ostvarivanje

Member
δεν το εψαξες καλα. 😉Το τελευταίο απο Βασιλικη φευγει 17.00.
Σωστά, αλλά το ferryhopper δεν το βγάζει αυτό στις 5 το απόγευμα. Μπήκα στη σελίδα τους για να το βρω.
Κανεις δεν ξερει. Βγαλτε ενα ον λαιν απο το app/ σαιτ της εταιρείας να ειστε σιγουροι.
Οι αποστασεις στο νησι δεν ειναι κ τραγικες. Αργοστολι-Φισκαρδο ειναι 1 ωρα. Το βραδυ ειναι χαλαρα, πολυ χαλαρά. Η ασος αξιζει πολλα αλλα αυτα ειναι προσωπικά γουστα.
Τι κερδίζουμε αν βγάλουμε online; Απλά εγώ το ανέφερα μην βγάλουμε από πριν και δεν προλάβουμε να φτάσουμε. Τέλος πάντων, θα δούμε τι θα κάνουμε. Προτείνετε να πάμε από Βασιλική; Εννοείται ότι το βράδυ είναι πολύ χαλαρά αν μένεις Φισκάρδο; Για την Άσσο προτείνετε διαμονή; Ίσως να μέναμε εκεί δύο μέρες ώστε να βλέπαμε και Φισκάρδο αλλά και οτιδήποτε άλλο στα πέριξ.
Από τιμές σε διαμονές δεν έχω ιδέα. Έχω να κάνω διανυκτέρευση στην Ιθάκη πολλά χρόνια. Το πρόβλημα παλιότερα ήταν πως δεν είχε πολλά καταλύματα Την περίοδο που θα πάτε όμως θα έχετε περισσότερες επιλογές.
Βασικά επειδή βλέπω υπάρχουν διάφορες απόψεις για την Ιθάκη, βρισκόμαστε σε δίλημμα αν θα μείνουμε εκεί ή όχι. Επίσης σκεφτόμαστε μήπως και δεν πάμε καθόλου Ιθάκη (ειδικά αν πάμε Κεφαλονιά από Φισκάρδο και να επικεντρωθούμε μόνο στην Κεφαλονιά.
Απλά να μην απομακρυνθείτε πολύ από τον παραλιακό δρόμο. Μετά έχει απότομες και δύσκολες ανηφόρες.
Ναι, κάτι είδα σε κάτι δωμάτια που ήταν ανηφορικά.
Ακριβά είναι σε όλα τα μικρά του Ιονίου, αλλά δε θυμάμαι κάτι το εξωφρενικό στην Ιθάκη, σίγουρα δεν είναι Παξοί. Πήγα μόλις πριν δυο χρόνια, ασφαλώς και να μείνετε μέρες αν σας βγαίνει το πρόγραμμα συνδυαστικά με την Κεφαλονιά.
Δεν είναι νησί για ημερήσια. Βασικά κανένα νησί δεν είναι για ημερήσια, αλλά η Ιθάκη είναι μεγαλύτερο νησί και θέλει χρόνο.
Αυτό το ότι κανένα νησί δεν είναι για μια μέρα το θυμάμαι που το γράφεις χρόνια τώρα. Θυμάμαι μου έλεγε ένας φίλος που ο αδερφός του ήταν πυροσβέστης και ήταν πολύ ακριβά, αλλά δε θυμάμαι αν ήταν στους Παξούς ή στην Ιθάκη, γι' αυτό ρώτησα αν είναι ακριβά. Και μιας και πήγες στην Ιθάκη, να υποθέσω ότι πρέπει να μείνουμε, αν πάμε, στο Βαθύ ε;
Η δε κεφαλονια δεν εξαντλείται καθολου σε 8 μερες που μενουν, αντιθέτως πρεπει να σχεδιαστεί καλα το προγραμμα να δουν κ να ζησουν τουλαχιστον τα χαιλαιτς, πχ Αντισαμο/Μυρτο τις καλυτερες μακραν παραλιες αλλα κ Πετανοι, λασση κλπ
Να πω εδώ ότι πριν χρόνια, πηγαίναμε σε νησιά και ήμασταν μέσα στην τρέλα να προλάβουμε τα πάντα και το βράδυ ήμασταν κατάκοποι. Τώρα το αλλάξαμε το θέμα και μας αρέσει να δίνουμε ποιοτικό χρόνο όπου πηγαίνουμε, κι ας πάμε σε λιγότερα αλλά εκεί που θα πάμε να το χαρούμε. Καλά να είμαστε, πηγαίνουμε και άλλη φορά. Για παράδειγμα, έχουμε πάει σχεδόν σε όλα τα "μεγάλα" νησιά του Αιγαιου, αλλά φυσικά δεν τα είδαμε όλα. Προοπτική έχουμε να ξαναπάμε να δούμε αυτά που θεωρούμε σημαντικά και δεν τα είδαμε την πρώτη φορά.
Ο Πόρος και η Αγία Ευφημία, δεν λένε πολλα πραγματα , όπως και η Σκάλα, εγώ δεν θα τα προτιμούσα.
Ούτε για επίσκεψη;
Το Αργοστόλι Ιουνιο μήνα, δεν θα έχει τρελλο κόσμο λογικά, θέση για το αμάξι , θα έχει εκτός Σαββατοκύριακου, αλλά με λίγο υπομονή, θα βρίσκεις.
Καλό αυτό. Ένας από τους λόγους που επιλέγουμε να πάμε σε νησί Ιούνιο και όχι αργότερα είναι και το ότι θα έχει λιγότερο κόσμο.
Εκτός εάν είσαι άτομο που θα ξυπνάς στις 7 κάθε μέρα, θα έχεις βγάλει προγραμμα από την προηγουμένη ημέρα, και θα είσαι όλη μέρα στο τιμόνι. Απλά στα λέω όπως είναι, για να τα ξέρεις.
Όχι με τίποτα. Γιατί για να ξυπνήσεις εκείνη την ώρα πρέπει να κοιμηθείς και νωρίς, αλλά εμείς θέλουμε να πίνουμε και τα ποτάκια μας στο Αργοστόλι για παράδειγμα. Όχι κάτι τρελό αλλά σίγουρα και μετά τα μεσάνυχτα πιστεύω.

Αυτά προς το παρόν και βλέπουμε. Σε περίπτωση που δεν πάμε Ιθάκη, πώς να χωρίζαμε τις 10 μέρες (ας πούμε). Αργοστόλι και πού αλλού; Ή μόνο Αργοστόλι;

Όνομα χρήστη xvan

Member
Αφηγητής
Εγώ για Κεφαλλονιά πέρα από τις πολύ γνωστές παραλίες προτείνω οπωσδήποτε Πλατιά Άμμο, δεν υπάρχουν τα νερά εκεί!Είναι ανοργάνωτη και δεν έχει κόσμο ούτε Αύγουστο. Και επίσης Δαφνούδι, πανέμορφο, το φτάνεις με μικρή πεζοπορία μέσα από δασάκι.
Moνο με σκαφος

gkalla

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Από πότε? Εγώ πριν κάτι χρόνια πήγα κατεβαίνοντας κάτι ξύλινα σκαλιά.
View attachment 538738
Αυτό εννοώ. Αν άλλαξε κάτι τα τελευταία χρόνια, δεν το ξέρω.
Τα περισσότερα σκαλιά έχουν χαθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Γίνεται να κατέβεις από αυτή την διαδρομή αλλά είναι δύσκολο κι επικίνδυνο. Υπάρχουν και σχετικές προειδοποιητικές πινακίδες.
Με σκάφος από Ληξούρι γίνεται αλλά δεν ξέρω αν θα γίνεται φέτος. Μπορείς επίσης να νοικιάσεις βάρκα από το Ληξούρι.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Σωστά, αλλά το ferryhopper δεν το βγάζει αυτό στις 5 το απόγευμα. Μπήκα στη σελίδα τους για να το βρω.
Τι κερδίζουμε αν βγάλουμε online; Απλά εγώ το ανέφερα μην βγάλουμε από πριν και δεν προλάβουμε να φτάσουμε. Τέλος πάντων, θα δούμε τι θα κάνουμε. Προτείνετε να πάμε από Βασιλική;
Το αναφερόμενο σαιτ το θεωρω αναξιοπιστο κ δεν το χρησιμοποιώ.
Ον λαιν κερδιζεις να μην μεινεις στο ντοκο…ναι γινεται και αυτο, ειναι γραμμη με μεγαλη κινηση ολο το χρονο.
Και φυσικα να πατε απο Βασιλικη, τι δουλεια εχετε στην Κυλληνη? Και εχετε ορεξη να πληρωνετε γεφυρα και αυτοκινητόδρομους?
Εννοείται ότι το βράδυ είναι πολύ χαλαρά αν μένεις Φισκάρδο; Για την Άσσο προτείνετε διαμονή; Ίσως να μέναμε εκεί δύο μέρες ώστε να βλέπαμε και Φισκάρδο αλλά και οτιδήποτε άλλο στα πέριξ.
Αυτα ειναι γουστα. Ναι παντως ειναι παρα πολυ ησυχα το βραδυ. Πανακριβο φαγητο (πλην τασιας παιζει με 2 εστιατορια κ ο τηλεοπτικος σεφ που οδηγει τις τιμες στα υψη ακομα κ για ενα απλο σουβλακι. Στην ασσο ειναι ακομα πιο ησυχα..αλλα αν σας αρεσει δεν πεφτει σε κανενα λογος. Αντικειμενικά απο τα πλεον αβολα μερη του νησιού αν θελετε να γυρίζετε.
Σε περίπτωση που δεν πάμε Ιθάκη, πώς να χωρίζαμε τις 10 μέρες (ας πούμε). Αργοστόλι και πού αλλού; Ή μόνο Αργοστόλι;
Αν θα πατε ιθακη ή οχι το αποφασιζετε επιτοπου, η ημερησια δεν θελει κρατηση κ 5-6 απογευμα θα ειστε πισω. Για μενα αξιζει η ημερησια.
διαμονη βολικη για να γυριζετε θα ηταν 5 Αργοστολι 5 σαμη. Οπουδηποτε αλλου θα ειστε εκκεντρα..νυχτερινη ζωη μονο στην πρωτεύουσα αξιζει που και οι επιλογες φαγητου-διαμονης ειναι παμπολλες. Με <80€ μενεις downtown γιατι εκει αξιζει να μενεις κατ εμε παντα.
Αυτό εννοώ. Αν άλλαξε κάτι τα τελευταία χρόνια, δεν το ξέρω.
Εχουν καταρρεύσει.

Eagle Fly

Member

Τι κερδίζουμε αν βγάλουμε online; Απλά εγώ το ανέφερα μην βγάλουμε από πριν και δεν προλάβουμε να φτάσουμε. Τέλος πάντων, θα δούμε τι θα κάνουμε. Προτείνετε να πάμε από Βασιλική; Εννοείται ότι το βράδυ είναι πολύ χαλαρά αν μένεις Φισκάρδο; Για την Άσσο προτείνετε διαμονή; Ίσως να μέναμε εκεί δύο μέρες ώστε να βλέπαμε και Φισκάρδο αλλά και οτιδήποτε άλλο στα πέριξ.

Βασικά επειδή βλέπω υπάρχουν διάφορες απόψεις για την Ιθάκη, βρισκόμαστε σε δίλημμα αν θα μείνουμε εκεί ή όχι. Επίσης σκεφτόμαστε μήπως και δεν πάμε καθόλου Ιθάκη (ειδικά αν πάμε Κεφαλονιά από Φισκάρδο και να επικεντρωθούμε μόνο στην Κεφαλονιά.

Ναι, κάτι είδα σε κάτι δωμάτια που ήταν ανηφορικά.

Αυτό το ότι κανένα νησί δεν είναι για μια μέρα το θυμάμαι που το γράφεις χρόνια τώρα. Θυμάμαι μου έλεγε ένας φίλος που ο αδερφός του ήταν πυροσβέστης και ήταν πολύ ακριβά, αλλά δε θυμάμαι αν ήταν στους Παξούς ή στην Ιθάκη, γι' αυτό ρώτησα αν είναι ακριβά. Και μιας και πήγες στην Ιθάκη, να υποθέσω ότι πρέπει να μείνουμε, αν πάμε, στο Βαθύ ε;

Να πω εδώ ότι πριν χρόνια, πηγαίναμε σε νησιά και ήμασταν μέσα στην τρέλα να προλάβουμε τα πάντα και το βράδυ ήμασταν κατάκοποι. Τώρα το αλλάξαμε το θέμα και μας αρέσει να δίνουμε ποιοτικό χρόνο όπου πηγαίνουμε, κι ας πάμε σε λιγότερα αλλά εκεί που θα πάμε να το χαρούμε. Καλά να είμαστε, πηγαίνουμε και άλλη φορά. Για παράδειγμα, έχουμε πάει σχεδόν σε όλα τα "μεγάλα" νησιά του Αιγαιου, αλλά φυσικά δεν τα είδαμε όλα. Προοπτική έχουμε να ξαναπάμε να δούμε αυτά που θεωρούμε σημαντικά και δεν τα είδαμε την πρώτη φορά.

Ούτε για επίσκεψη;

Καλό αυτό. Ένας από τους λόγους που επιλέγουμε να πάμε σε νησί Ιούνιο και όχι αργότερα είναι και το ότι θα έχει λιγότερο κόσμο.

Όχι με τίποτα. Γιατί για να ξυπνήσεις εκείνη την ώρα πρέπει να κοιμηθείς και νωρίς, αλλά εμείς θέλουμε να πίνουμε και τα ποτάκια μας στο Αργοστόλι για παράδειγμα. Όχι κάτι τρελό αλλά σίγουρα και μετά τα μεσάνυχτα πιστεύω.

Αυτά προς το παρόν και βλέπουμε. Σε περίπτωση που δεν πάμε Ιθάκη, πώς να χωρίζαμε τις 10 μέρες (ας πούμε). Αργοστόλι και πού αλλού; Ή μόνο Αργοστόλι;

Στο είπα γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που ξυπνάνε στρατιωτικά στις 7 , για να γυρίζουν τα νησιά.
Αυτό εξαρτάται από το ποσο θες να οδηγεις.

Απλά όπως σου ειπα πριν , πρεπει να πεις , 4 μέρες γυρίζω όλες τις παραλιες του Ληξουρίου.

Μετά επιλέγεις, βλέπεις τις παραλιες που είναι κοντά στο Αργοστόλι 2 μέρες, πας μια μέρα Αντισαμο, που είναι μακριά από το Αργοστόλι.
Τις επόμενες ημέρες, επιλέγεις το Βόρειο κομμάτι, δηλαδή πας Μυρτο για μπάνιο ( υπάρχουν και κάποιες ταβέρνες για φαγητο εκεί κοντά) ,, μετά στην Άσσο για να την δεις από ψηλά, που είναι όμορφα, για φαγητο ρωτα τον γαστρονομο του forum.

Αν αντέχεις την οδήγηση, την επομενη μέρα, πας στα υπόλοιπα, όπως σου έγραψα στο προηγουμενο μήνυμα, δηλαδή τις όμορφες, παραλιες κοντά στο Φισκάρδο.

Όπου και να μείνεις εάν θες να δεις το νησί είναι θέμα, είτε μείνεις Αργοστόλι, είτε στη Σάμη, είτε στο Λιξουρι, αφου θες να δεις το νησί, πρεπει να εφοδιαστεις με υπομονή,, γιατί έχει πολυ χιλιόμετρο.

Επίσης αφου θες ποτακι , κάτσε στο Φισκάρδο, είναι όμορφα, τώρα αν έχει ένα εκατομμύριο Ιταλούς, δεν ξέρω.

Κοίτα η Σκάλα έχει πολκους μένουν, μια παραλια που είναι έτσι κι έτσι. Το βράδυ ο πεζιδρομος στη Σκάλα, έχει κόσμο, αλλά πολλους ξένους, δεν θα τον προτεινα .
Ο Πόρος δεν έχει τίποτα αξιόλογο, εκτός από ένα ωραίο μπαρακι το zanza :cool:

Ostvarivanje

Member
Το αναφερόμενο σαιτ το θεωρω αναξιοπιστο κ δεν το χρησιμοποιώ.
Ον λαιν κερδιζεις να μην μεινεις στο ντοκο…ναι γινεται και αυτο, ειναι γραμμη με μεγαλη κινηση ολο το χρονο.
Και φυσικα να πατε απο Βασιλικη, τι δουλεια εχετε στην Κυλληνη? Και εχετε ορεξη να πληρωνετε γεφυρα και αυτοκινητόδρομους?
Μα εκεί το βρήκα ότι είχε στις 5 το απόγευμα όπως μου είπατε. Δεν φαίνεται στο ferryhopper. Τέλος πάντων, αυτά είναι λεπτομέρειες τώρα για το καράβι και θα την βρούμε την άκρη και όπως λέτε μάλλον από Βασιλική θα πάμε.
Αυτα ειναι γουστα. Ναι παντως ειναι παρα πολυ ησυχα το βραδυ. Πανακριβο φαγητο (πλην τασιας παιζει με 2 εστιατορια κ ο τηλεοπτικος σεφ που οδηγει τις τιμες στα υψη ακομα κ για ενα απλο σουβλακι. Στην ασσο ειναι ακομα πιο ησυχα..αλλα αν σας αρεσει δεν πεφτει σε κανενα λογος. Αντικειμενικά απο τα πλεον αβολα μερη του νησιού αν θελετε να γυρίζετε.
Αν είναι πολύ ήσυχα το βράδυ, μάλλον δε θα τα επιλέξουμε. Μάλλον θα πάμε μέρα μόνο να τα δούμε και τέλος αυτά τα μέρη.
διαμονη βολικη για να γυριζετε θα ηταν 5 Αργοστολι 5 σαμη. Οπουδηποτε αλλου θα ειστε εκκεντρα..νυχτερινη ζωη μονο στην πρωτεύουσα αξιζει που και οι επιλογες φαγητου-διαμονης ειναι παμπολλες. Με <80€ μενεις downtown γιατι εκει αξιζει να μενεις κατ εμε παντα.
Από νύχτα αξίζει η Σάμη για τα 5 βράδια που αναφέρατε; Έχει κίνηση ή να μείνουμε όλο το διάστημα στο Αργοστόλι; Βασικά πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε βρει και με καλές τιμές δωμάτια, αλλά τελικά δεν πήγαμε γιατί προέκυψε γάμος στο Ναύπλιο.
Στο είπα γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που ξυπνάνε στρατιωτικά στις 7 , για να γυρίζουν τα νησιά.
Αυτό εξαρτάται από το ποσο θες να οδηγεις.
Κάπου πάει το μυαλό μου, αλλά μπα, δεν είμαστε σε τέτοια φάση. Προτιμούμε να δώσουμε χρόνο σε κάποιες απολαύσεις (όπως σχετικά αργά ένα ποτό) ή να παραμείνουμε σε ένα μέρος περισσότερο που θα μας αρέσει και ας δούμε λιγότερα αυτήν την πρώτη φορά.
Απλά όπως σου ειπα πριν , πρεπει να πεις , 4 μέρες γυρίζω όλες τις παραλιες του Ληξουρίου.

Μετά επιλέγεις, βλέπεις τις παραλιες που είναι κοντά στο Αργοστόλι 2 μέρες, πας μια μέρα Αντισαμο, που είναι μακριά από το Αργοστόλι.
Τις επόμενες ημέρες, επιλέγεις το Βόρειο κομμάτι, δηλαδή πας Μυρτο για μπάνιο ( υπάρχουν και κάποιες ταβέρνες για φαγητο εκεί κοντά) ,, μετά στην Άσσο για να την δεις από ψηλά, που είναι όμορφα, για φαγητο ρωτα τον γαστρονομο του forum.

Αν αντέχεις την οδήγηση, την επομενη μέρα, πας στα υπόλοιπα, όπως σου έγραψα στο προηγουμενο μήνυμα, δηλαδή τις όμορφες, παραλιες κοντά στο Φισκάρδο.

Όπου και να μείνεις εάν θες να δεις το νησί είναι θέμα, είτε μείνεις Αργοστόλι, είτε στη Σάμη, είτε στο Λιξουρι, αφου θες να δεις το νησί, πρεπει να εφοδιαστεις με υπομονή,, γιατί έχει πολυ χιλιόμετρο.

Επίσης αφου θες ποτακι , κάτσε στο Φισκάρδο, είναι όμορφα, τώρα αν έχει ένα εκατομμύριο Ιταλούς, δεν ξέρω.

Κοίτα η Σκάλα έχει πολκους μένουν, μια παραλια που είναι έτσι κι έτσι. Το βράδυ ο πεζιδρομος στη Σκάλα, έχει κόσμο, αλλά πολλους ξένους, δεν θα τον προτεινα .
Ο Πόρος δεν έχει τίποτα αξιόλογο, εκτός από ένα ωραίο μπαρακι το zanza
Από ό,τι κατάλαβα, ή μένουμε όλες τις μέρες Αργοστόλι ή πάμε και Σάμη και βλέπουμε τα πέριξ. Από εκεί και πέρα να δω τι θέλουν και οι υπόλοιποι και θα αποφασίσουμε.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μα εκεί το βρήκα ότι είχε στις 5 το απόγευμα όπως μου είπατε. Δεν φαίνεται στο ferryhopper.
To ferryhopper εννοουσα, δεν ανεφερες καποιο αλλο σαιτ και δεν ξερω ποιο εννοείς. Τα σαιτ των εταιρειών ειναι βεβαια αξιοπιστα.
Ειπαμε βραδυ μονο Αργοστολι. Τα υπόλοιπα ειναι απο χαλαρα εως πολυ χαλαρα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.177
Μέλη
40.181
Νεότερο μέλος
inatcenli1973

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom