Κινηματογραφική κουβέντα....

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Και πού τη βρίσκουμε;

Extra muros

Member
Συγγραφέας
Είδα την «Τελευταία κλήση», ταινία στην οποία παραδέχομαι ότι πήγα με χαμηλές προσδοκίες αλλά με διέψευσε προς το καλύτερο και μπορώ να πω ότι μου άρεσε.

Πολύ καλές ερμηνείες από Ναυπλιώτου, Αυγουστίδη, Μπένο, Λάλο και φυσικά τη μορφή που ακούει στο όνομα Ερρίκος Λίτσης, που ρίχνει αφειδώς τα μπινελίκια του τιμώντας το Οικονομιδικό του παρελθόν για το οποίο τον λατρέψαμε.

Αν με χάλασε κάτι ήταν ο ήχος που ίσως επιτηδευμένα δεν ήταν καλός σε αρκετά σημεία των τηλεφωνημάτων του καταζητούμενου (Αυγουστίδης) προς τον δημοσιογράφο (Μπένος), ίσως όμως σ' αυτό να παίζει ρόλο και η αίθουσα.

Επίσης αντιλαμβάνομαι πως είναι ένα πολύ σκληρό και ίσως δύσκολο ακόμη το θέμα με το οποίο καταπιάνεται, δηλαδή η υπόθεση Sorin Matei και η ομηρία στο διαμέρισμα του Παγκρατίου σε ζωντανή σύνδεση, περιστατικό που όσοι είμαστε άνω των 40 το θυμόμαστε καλά, όμως η παραλλαγή του σεναρίου λίγο με ξένισε, αφήνοντας πολλά περιθώρια σκέψης για θεωρίες συνομωσίας.

Τέλος να κάνω και μια ειδική αναφορά δίνοντας τα εύσημα σε όποιον σκέφτηκε να κλείσει την ταινία με Διάφανα Κρίνα και το «Μέρες αργίας» , έχει τον σεβασμό και την αγάπη μου.
Συμφωνώ ότι η ταινια ήταν ανώτερη των προσδοκιών. Ως παιδί των 90ς θυμάμαι πολύ καλά την ιστορία, τμήματα της οποίας είχα δει live πριν με απομακρύνουν οι γονείς μου από την Αθήνα. Όντως το συνωμοσιολογικο subplot ήταν αχρείαστο, παρότι υπάρχουν σκοτεινά κ αναπαντητα σημεία γ τις συνθήκες θανάτου του Ματέι, τις οποίες ταινια δεν αγγιζει όμως κ κοβεται καπως αποτομα κατεμε. Ίσως να φοβήθηκαν νομικές συνέπειες κ γι αυτό να έριξαν τη μπάλα σε άλλο καθαρά μυθοπλαστικο γήπεδο.

Σε ο,τι αφορά τις ερμηνείες θα διαφοροποιηθω γτ το βρήκα λίγο κριντζι να βλέπω το Λιτση σαν να παίζει σε ριμέικ τ Σπιρτόκουτου, η επιλογή αυτή βέβαια βαρύνει το σκηνοθέτη κι όχι τον αδιαμφισβητητα ταλαντούχο ηθοποιό. Εμένα μου άρεσε κ η Λουιζιδου, είχε μια σωματική ερμηνεία π ήταν από τις πιο δύσκολες στο να μην ξεπέσει σε φτηνό μελό κ τα κατάφερε.

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Και πού τη βρίσκουμε;
Παίζει στους κινηματογράφους από αρχές Μαρτίου.

Ως παιδί των 90ς θυμάμαι πολύ καλά την ιστορία
Σίγουρα ήταν ένα από τα αξέχαστα γεγονότα της δεκαετίας.
το συνωμοσιολογικο subplot ήταν αχρείαστο, παρότι υπάρχουν σκοτεινά κ αναπαντητα σημεία γ τις συνθήκες θανάτου του Ματέι, τις οποίες ταινια δεν αγγιζει όμως κ κοβεται καπως αποτομα κατεμε
Τα αγγίζει ως εκεί που πρέπει ίσως, γι' αυτό κόβεται απότομα. Μπλέκει βασικά δύο αληθινές ιστορίες, την υπόθεση Ματέι και την κλοπή όπλων από πλευράς 17Ν, εντελώς αχρείαστα, αλλά ας μη δώσω άλλα στοιχεία για όποιον δε την είδε ακόμα και θέλει.
Ίσως να φοβήθηκαν νομικές συνέπειες κ γι αυτό να έριξαν τη μπάλα σε άλλο καθαρά μυθοπλαστικο γήπεδο
Πολύ πιθανό, μη ξεχνάμε ότι η υπόθεση ήταν το απόλυτο φιάσκο από πλευράς αστυνομίας.
βρήκα λίγο κριντζι να βλέπω το Λιτση σαν να παίζει σε ριμέικ τ Σπιρτόκουτου, η επιλογή αυτή βέβαια βαρύνει το σκηνοθέτη
Αγαπώ «Σπιρτόκουτο» κι απ' ότι φάνηκε και ο σκηνοθέτης. Τι να πω, ίσως ήθελε με τον τρόπο αυτό να αναδείξει την αλαζονική συμπεριφορά του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. όπως συνέβη δηλαδή και στην πραγματικότητα.
Εμένα μου άρεσε κ η Λουιζιδου, είχε μια σωματική ερμηνεία π ήταν από τις πιο δύσκολες στο να μην ξεπέσει σε φτηνό μελό κ τα κατάφερε
Συμφωνώ απόλυτα, μου είναι πάρα πολύ δύσκολο όμως να τη βλέπω στο ρόλο της γιαγιάς...

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Δύο ταινίες που είδα πρόσφατα και είναι από τις καλύτερες που έχω δει τελευταία είναι:

«Οδός Μάλαγα (Calle Málaga)»: Μια ηλικιωμένη Ισπανίδα που έχει ζήσει όλη της ζωή στην Ταγγέρη αντιδρά σθεναρά στην απόφαση της κόρης της να πουλήσει το σπίτι στο οποίο ζει και διεκδικεί το δικαίωμα να αποφασίζει η ίδια για τη ζωή της.
Γλυκόπικρη ταινία με ωραίες ερμηνείες, ειδικά από την Κάρμεν Μάουρα. Προσωπικά, με γέμισε με πολλά συναισθήματα και τη σκεφτόμουν για μέρες μετά.

«Όλες οι Κυριακές (Los domingos)»: Μια νεαρή κοπέλα σκέφτεται να γίνει καλόγρια, προκαλώντας αναταραχή στην οικογένειά της.
Εξαιρετικά δομημένο σενάριο και ανάπτυξη των χαρακτήρων, βάζει προβληματισμούς χωρίς διδακτισμό.

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Είδα το "Τελευταίο Σημείωμα" του Παντελή Βούλγαρη, το έχει στο Netflix. Βαριά ταινία, δε θα μπορούσε να είναι κι αλλιώς με το θέμα που πραγματεύεται, δηλαδή την εκτέλεση στην Καισαριανή. Σκοτεινή ταινία, με εξαιρετική μουσική και κάποιες συγκλονιστικές σκηνές (η δυνατότερη για μένα ειναι ο χορός των μελλοθάνατων).

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Είδα το "Τελευταίο Σημείωμα" του Παντελή Βούλγαρη, το έχει στο Netflix. Βαριά ταινία, δε θα μπορούσε να είναι κι αλλιώς με το θέμα που πραγματεύεται, δηλαδή την εκτέλεση στην Καισαριανή. Σκοτεινή ταινία, με εξαιρετική μουσική και κάποιες συγκλονιστικές σκηνές (η δυνατότερη για μένα ειναι ο χορός των μελλοθάνατων).
Αγαπημενη ταινια με λατρεμενο πρωταγωνιστη :heart:

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Πήγα σινεμά, είδα το "Δυστυχώς Βρίζω", αληθινή ιστορία ενός Βρετανού που πάσχει από το σύνδρομο Τουρέτ, μια νευρολογική πάθηση με ακατάσχετα τικ και βρισίδι, ξεκινάει από την εφηβική ηλικία του ήρωα στην Αγγλία του 1980 και φτάνει μέχρι σήμερα.
Δραματική, κωμική και συγκινητική μαζί, δεν κατάλαβα πως πέρασε το διωράκι.

underwater

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Είδα προχθές στο σινεμά το σκωτσέζικο "Δυστυχώς βρίζω" (I swear) και το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του John Davidson, ενός Σκωτσέζου που ζει με το σύνδρομο Tourette και εξελίχθηκε σε ακτιβιστή με πολύ σημαντικό έργο.

Η ταινία μας παρουσιάζει τη ζωή του από τις αρχές της εφηβείας του στη δεκαετία του 1980, όταν ξεκίνησε να παρουσιάζει τα πρώτα συμπτώματα σε μια περίοδο που το συγκεκριμένο σύνδρομο δεν ήταν τόσο γνωστό και καταλήγει στο σήμερα όπου, 50αρης πλέον, έχει καταφέρει με πολύ κόπο και βοήθεια από συγκεκριμένους ανθρώπους (και την επιστήμη από ένα σημείο και μετά) να ζει μια αρκετά λειτουργική ζωή, ενημερώνοντας παράλληλα το κοινό για το συγκεκριμένο σύνδρομο, αλλά και βοηθώντας άλλους ανθρώπους που μπορεί να υποφέρουν από τα βασανιστικά τικ που αυτό επιφέρει.

Εκπληκτική ερμηνεία από τον Robert Aramayo που πήρε και το BAFTA κι ένας συνδυασμός ενημέρωσης, συγκίνησης και γέλιου που καθιστά την ταινία καθηλωτικη.

(Τώρα μόλις διάβασα @evaT ότι το είδες κι εσύ, τζάμπα πολυλόγησα για την υπόθεση 😄)

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Αγαπημενη ταινια με λατρεμενο πρωταγωνιστη :heart:
Εδώ θα τα χαλάσουμε :bleh: Την ταινία τη λατρεύω, αλλά ο πρωταγωνιστής κατά τη γνώμη μου πιο υπερτιμημένος πεθαίνεις!!!!:rolleyes: Η άρθρωσή του γενικά είναι απαράδεκτη (Στη Μεγάλη Χίμαιρα ειδικά δεν καταλάβαινα τί έλεγε στις μισές του ατάκες!), και έχει μόνιμα ένα μπλαζέ και επιτηδευμένο ύφος τύπου "Δεν την παλεύω, αφήστε με....":rolleyes:, το οποίο δυστυχώς το έχει και σε συνεντεύξεις, καταντώντας έτσι πραγματικά αντιπαθητικός!

Last edited:

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Εδώ θα τα χαλάσουμε :bleh: Την ταινία τη λατρεύω, αλλά ο πρωταγωνιστής κατά τη γνώμη μου πιο υπερτιμημένος πεθαίνεις!!!!:rolleyes: Η άρθρωσή του γενικά είναι απαράδεκτη (Στη Μεγάλη Χίμαιρα ειδικά στις μισές του ατάκες δεν καταλάβαινα τί έλεγε!), και έχει μόνιμα ένα μπλαζέ και επιτηδευμένο ύφος τύπου "Δεν την παλεύω, αφήστε με....":rolleyes:, το οποίο δυστυχώς το έχει και σε συνεντεύξεις, καταντώντας έτσι πραγματικά αντιπαθητικός!
1776249661124.png

Συγγνωμη αλλα ποιος παρατηρει την αρθρωση? :bleh::haha:

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ