Κινηματογραφική κουβέντα....

Teodoro

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66
Μην χάσετε το L'étranger!..
Σε θερινό, κατά προτίμηση.
Θα με θυμηθείτε..
Στο Απόλλων παίζει ξανά το Σάββατο (γιατί ήταν sold out την πρώτη) Nuovo Cinema Paradiso!
Κάτι τέτοιες ταινίες είναι το πάθος μου τα καλοκαίρια..
:)

Smaragda53

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Εξαιρετικός "ο ξενος" από το βιβλίο του Καμυ! Πολύ κοντά στο πνεύμα του βιβλίου με άρτια κινηματογραφικη ματια. Ιδίως η σκηνή του φόνου ένα μικρό αριστούργημα. (Τον σκοτωσε γιατι του ενοχλούσε ο ήλιος τα ματια!)

paefstra

Member
Συγγραφέας
Εξαιρετικός "ο ξενος" από το βιβλίο του Καμυ! Πολύ κοντά στο πνεύμα του βιβλίου με άρτια κινηματογραφικη ματια. Ιδίως η σκηνή του φόνου ένα μικρό αριστούργημα. (Τον σκοτωσε γιατι του ενοχλούσε ο ήλιος τα ματια!)
Χμ ναι, δεν ειναι τοσο απλό. Σύμφωνα με τη φιλοσοφικη του θεωρία περι ενός παραλόγου κόσμου, ηταν μια παράλογη πράξη συνεπής στην κόσμοθεωρία του, ένας φιλοσοφικός φόνος. Οι υπόλοιποι υπαρξιστες εστιάζουν στη φιλοσοφική αυτοκτονία.
Στο θεατρικό του Καλιγούλας το ανοίγει πιο πολυ, μαζικοί φιλοσοφικόι φόνοι της εξουσίας απο έναν παραλογο ήρωα. Οχι οτι συνέβη έτσι ιστορικά, αλλα στήνει τη θεωρία του, κατασκεύασμα ειναι.
Προσωπικά χάζευα την εικόνα του Αλγεριου που δεν εχει παίξει ιδιαίτερα σε ταινίες, ειδικά την εποχή που οι Γάλλοι ειναι αποικοι. Και στο οτι οι ήρωες αν και αποικοι ειναι κοινωνικά κατακάθια, ένα τσακ πιο πάνω απο τους Αλγερινους που συγκρούονται. Οχι τιποτε μάγκες προνομιούχοι Γάλλοι.

Last edited:

Smaragda53

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Χμ ναι, δεν ειναι τοσο απλό. Σύμφωνα με τη φιλοσοφικη του θεωρία περι ενός παραλόγου κόσμου, ηταν μια παράλογη πράξη συνεπής στην κόσμοθεωρία του, ένας φιλοσοφικός φόνος. Οι υπόλοιποι υπαρξιστες εστιάζουν στη φιλοσοφική αυτοκτονία.
Στο θεατρικό του Καλιγούλας το ανοίγει πιο πολυ, μαζικοί φιλοσοφικόι φόνοι της εξουσίας απο έναν παραλογο ήρωα. Οχι οτι συνέβη έτσι ιστορικά, αλλα στήνει τη θεωρία του, κατασκεύασμα ειναι.
Προσωπικά χάζευα την εικόνα του Αλγεριου που δεν εχει παίξει ιδιαίτερα σε ταινίες, ειδικά την εποχή που οι Γάλλοι ειναι αποικοι. Και στο οτι οι ήρωες αν και αποικοι ειναι κοινωνικά κατακάθια, ένα τσακ πιο πάνω απο τους Αλγερινους που συγκρούονται. Οχι τιποτε μάγκες προνομιούχοι Γάλλοι.
Πολύ καλή ανάλυση!

Señor_Nada

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Καμία κριτική για την οδύσσεια;;; Δεν μπορεί να μην το είδε κανείς/καμία! Δεν με τράβαγε καθόλου να το δω, ειδικά βλέποντας το τρέιλερ σε κάποια φάση ο Οδυσσέας να φωνάζει let's go! Ρε Νολαν τι κάνεις ρε άνθρωπε;

Διάβαζα την κριτικη του Φραγκουλη στο freecinema και με ιντριγκαρε πολύ άσχημα. Παραθέτω το κομμάτι που με έψησε: "Η «Οδύσσεια» του Νόλαν παρουσιάζει έναν πολιτισμό που στηρίχτηκε σε ληστρικές επιδρομές και σφαγές, με τον Οδυσσέα και τους άνδρες του να (δια)πράττουν σωρεία εγκλημάτων… όπου πατούσαν κι όπου βρίσκονταν, αποκλειστικά για τη δική τους επιβίωση. Από το πραγματικό υπόβαθρο του τρωικού πολέμου (τη στρατηγική θέση της Τροίας στα περάσματα προς τον Ελλήσποντο, με την άλωση της πόλης να σχετίζεται περισσότερο με τον έλεγχο των εμπορικών «δρόμων» της περιοχής, παρά με την κατοπινή μυθοποίηση που ταυτίζεται με τη… γυναικεία ομορφιά) έως τις αδιάκοπες λεηλασίες (ακόμη και ντόπιων περιοχών!), ο ελληνισμός εμφανίζεται συμπερασματικά ως μία αποθέωση της βίας, που ουδεμία σχέση έχει με το πνεύμα και την παγκόσμια κληρονομιά την οποία επιμένουμε να διδάσκουμε ανά τους αιώνες! Οι «άνθρωποι της θάλασσας», ο φόβος και ο τρόμος σε ολόκληρη τη διάρκεια της «Οδύσσειας» του Νόλαν, είμαστε εμείς! Αντίο παραμύθι, δηλαδή…"

Μοιαζει για μεγάλη μαγκιά του Νολαν αν έχει τολμήσει κάτι τέτοιο. Περίεργο να μην έχουν ξεσηκωθεί οι συμπατριώτες με αυτό. Εκτός αν δεν το δίνει τόσο φόρα παρτίδα. Με έψησε να το δω πάντως.

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Μοιαζει για μεγάλη μαγκιά του Νολαν αν έχει τολμήσει κάτι τέτοιο
Σίγουρα. Δε το είδα ακόμα γιατί έμαθα ότι έχει τρίωρη διάρκεια οπότε θα προτιμήσω να βρω καμιά νυχτερινή προβολή του Σαββατοκύριακου. Αν και δεν είναι του στυλ μου αυτές οι ταινίες, η συγκεκριμένη μ' έψησε από το trailer ακόμα.
Περίεργο να μην έχουν ξεσηκωθεί οι συμπατριώτες με αυτό.
Νομίζεις, πως δεν έχουν ξεσηκωθεί, δεν είδες τι έγινε έξω από τα σινεμά στην πρεμιέρα;
Βασικά ο κύριος λόγος ήταν επειδή παίζει την ωραία Ελένη μαύρη ηθοποιός. Μέχρι εκεί τους κόβει...

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Δηλαδή υπηρχε κανένας άνθρωπος που πίστευε στα σοβαρά οτι ο πόλεμος της Τροίας έγινε για να διαδώσουν οι Αχαιοί τις τέχνες και τα γράμματα ή επειδή η ωραια Ελένη ειχε ωραίες γαμπες; Δε νομίζω. Σε όλες τις ταινίες που αναφέρονται σε τέτοια ιστορικά γεγονότα (και στην "Τροία") βία, πλιάτσικο και αίμα περιμένεις να δεις, ουτε καλλιστεία ουτε λογοτεχνικά φεστιβάλ, δε νομιζω να ξεσηκωθεί κανεις για το αναμενόμενο.

Señor_Nada

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Νομίζεις, πως δεν έχουν ξεσηκωθεί, δεν είδες τι έγινε έξω από τα σινεμά στην πρεμιέρα;
Βασικά ο κύριος λόγος ήταν επειδή παίζει την ωραία Ελένη μαύρη ηθοποιός. Μέχρι εκεί τους κόβει...
Δεν το είχα δει. Τώρα διάβασα ειδήσεις για μερικούς γραφικούς που μαζεύτηκαν. Πάντως έκοψε πολλά εισιτήρια στην Ελλάδα.

Δηλαδή υπηρχε κανένας άνθρωπος που πίστευε στα σοβαρά οτι ο πόλεμος της Τροίας έγινε για να διαδώσουν οι Αχαιοί τις τέχνες και τα γράμματα ή επειδή η ωραια Ελένη ειχε ωραίες γαμπες; Δε νομίζω. Σε όλες τις ταινίες που αναφέρονται σε τέτοια ιστορικά γεγονότα (και στην "Τροία") βία, πλιάτσικο και αίμα περιμένεις να δεις, ουτε καλλιστεία ουτε λογοτεχνικά φεστιβάλ, δε νομιζω να ξεσηκωθεί κανεις για το αναμενόμενο.
Ποια άλλη ταινία δηλαδή δείχνει τους αρχαίους Έλληνες να λεηλατούν, να κλέβουν κλπ.; Δεν το έχω δει σε καμία ταινία. Ακόμα και για την οδύσσεια έχω τις επιφυλάξεις μου μήπως τα φουσκώνει ο Φραγκουλης. Το συζητούσα με ξένους μάλιστα και δεν τους άφησε αυτή την εντύπωση. Ίσα ίσα που μου είπαν ότι τον Οδυσσέα τον παρουσιάζει πιστό και τίμιο οικογενειαρχη.

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Δεν το είχα δει. Τώρα διάβασα ειδήσεις για μερικούς γραφικούς που μαζεύτηκαν. Πάντως έκοψε πολλά εισιτήρια στην Ελλάδα.

Ποια άλλη ταινία δηλαδή δείχνει τους αρχαίους Έλληνες να λεηλατούν, να κλέβουν κλπ.; Δεν το έχω δει σε καμία ταινία. Ακόμα και για την οδύσσεια έχω τις επιφυλάξεις μου μήπως τα φουσκώνει ο Φραγκουλης. Το συζητούσα με ξένους μάλιστα και δεν τους άφησε αυτή την εντύπωση. Ίσα ίσα που μου είπαν ότι τον Οδυσσέα τον παρουσιάζει πιστό και τίμιο οικογενειαρχη.
Στη Τροια τι τους έδειχνε, να φιλοσοφουν και να παίζουν τάβλι;

Michael8

Member
Πολύ κακό για το τίποτα. Μια ταινία είναι, είτε σου αρέσει είτε όχι. Περιττές οι υπεραναλυσεις. Άλλο τέχνη άλλο πραγματικότητα. Αυτονόητος διαχωρισμός που για πολλούς φαίνεται τόσο δύσκολο. Εγω πάλι λέω να πάω να δω το run lola run που ξαναπαιζεται. Από τα λίγα που θεωρούνται old time classic και μου έχει ξεφύγει ως τώρα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.286
Μέλη
40.283
Νεότερο μέλος
zinaki

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom