Κινηματογραφική κουβέντα....

alma

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ο επιθεωρητής Μαιγκρέ και η ερωμένη του πρέσβη...

Πήγαμε, χωρίς πολλές προσδοκίες, προσπαθώντας να αποφύγουμε να δούμε Οδύσσεια του Νόλαν και γενικά θέλοντας να δούμε κάτι που να μην είναι αμερικάνικο blockbuster .
Τελικά μια χαρά περάσαμε,αν και με γεμάτο σινεμά, δεν ήταν εύκολο να βρεις καλή θέση.
Χωρίς πολλά αίματα και φρικώδεις σκηνές, η ταινία παίζει με το μυαλό και εστιάζει στις προσωπικές σχέσεις, οικογενειακές και μη...
Καλή η ανατροπή στο τέλος, αν και σε μπερδεύει λίγο η στάση του Μαιγκρέ.
Ας μην κάνω σπόιλερ άλλο..
Ωραίος ο ερευνητής που δεν οδηγεί, δεν έχει κινητό και είναι της παλιάς σχολής.
Στην εποχή του ΑΙ έχουν μια παλιομοδίτικη γοητεία, οι ταινίες περασμένων εποχών, έστω και γυρισμένες το 2026.

Michael8

Member
Από ertflix που έχει λεχθεί παραπάνω, που όντως κατά καιρούς έχει διαμαντάκια αλλά πολλές φορές μπαινοβγαινουν τα ίδια και τα ίδια. Προτείνω από ελληνικές ταινίες το "ο βασιλιάς", και απο ελληνικά δοκιμαντερ το "πανελλήνιον", ενδεχομένως να μην το έχει τώρα αλλά θα το ξαναβάλει κάποια στιγμή.

Michael8

Member
Ω!! ταινία αν θυμάμαι καλά, όχι κάτι ιδιαίτερο, αλλά η κοκκινομάλλα,εξαιρετική.
Τι να σου πω.. Μόνο καλά λόγια έχω ακούσει, αλλά το θέμα και το trailer δεν μου είπαν πολλά. Αυτά βέβαια καμία φορά κρύβουν εκπλήξεις. Τώρα η κοκκινομάλλα οκ, θα την άφηνα να με κεράσει.

alma

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ο Κλειδαράς του Ενός Εκατομμυρίου πληροφορίες για την ταινία - Athinorama.gr

Επειδή θερινό χωρίς Κλαβιέ, έιναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο, πήραμε και φέτος τη δόση μας, με τον " κλειδαρά του ενός εκατομμυρίου".
Το κλασικό αλλά πάντα αγαπητό στους φαν της παίξιμο του Κλαβιέ, το στόρι και ίσως η ανάγκη του κοινού για κωμωδία, είχαν ως αποτέλεσμα σχεδόν γεμάτο σινεμά.
Σε 2-3 φάσεις μάλιστα γελάσαμε όλοι μαζί ταυτόχρονα, οπότε μάλλον ήταν οι δυνατότερες του έργου.
Πολύ ευχάριστα πέρασε η ώρα, θα ξαναπήγαινα σε Κλαβιέ.

underwater

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Είδα κι εγώ τον Ξένο χθες, ήταν το επισφράγισμα μιας υπέροχης καλοκαιρινής ημέρας!

Θεωρώ ότι ο Οζον έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά, έχει μείνει πιστός στο πνεύμα του βιβλίου και τη σκιαγράφηση της ψυχοσύνθεσης του αντι-ήρωα, μεταφέροντας παράλληλα με υπέροχα κάδρα την ατμόσφαιρα του Αλγερίου εκείνης της εποχής (ανεξάρτητα που η ταινία γυρίστηκε στην Ταγγέρη), αλλά και ασκώντας σε ένα βαθμό κριτική στην αποικιοκρατία και τον τρόπο που αντιμετωπίζονταν οι γηγενείς Άραβες από τους γαλλικής καταγωγής κατοίκους.

Σε πολλα σημεία ένιωσα το ίδιο συναίσθημα που είχα νιώσει και όταν είχα διαβάσει το βιβλίο. Από τη μία η ομορφιά της καλοκαιρινής Μεσογείου, η θάλασσα, η "ανεμελιά", από την άλλη ο δυσφορικός μικρόκοσμος του ήρωα, ο οποίος έχει αποτελέσει σπουδη για οσες-ους ασχολούμαστε με την ψυχική υγεία.

Και φυσικά αφού τελείωσε η ανάλυση της ταινίας, μέσα μου ανασύρθηκε πάλι το ερώτημα "πότε θα πάω στην Αλγερία";

Last edited:

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Είδα και γω την Οδύσσεια χθες.
Ανάμεικτα τα συναισθήματα.
Καταρχάς όντως οι 3 ώρες περνάνε νεράκι. Και το λέει κάποια που έχει θέμα σοβαρό να καθίσει κάπου τόση ώρα δίχως να φρικάρει.
Τείνω να συμφωνήσω με την άποψη του Γιώργου. Δεν με χάλασαν οι πολυεθνικές αναφορές, ούτε είδα κάποιον να ενοχλείται-έχει και καιρό που παίζεται οπότε το έχουμε καταπιεί.
Με ενόχλησε και μένα το πολύ σκοτάδι-πέρα από τις θαλασσοφορτούνες δεν ξέρω τι άλλο λόγο εξυπηρετεί. Όπως και οι ακτές της Ιθάκης, έχουν ένα πανέμορφο νησί και μας δείχνουν μια ακτή με χαλίκι λες και αναφέρεται στην Ισλανδία.

Για τις μάχες τι να πω. Δηλαδή συγγνώμη κιόλας, αλλά πιστεύει κανείς ότι τότε όλοι οι λαοί πολεμούσαν βάρβαρα και οι 'Ελληνες επειδή διέδωσαν τον πολιτισμό, έμπαιναν στις μάχες με τριαντάφυλλα;
Εγώ πάντως είδα ότι δόθηκε αρκετές φορές η έννοια του πολυμήχανου Οδυσσέα, η εμμονή των Αρχαίων με τους θεούς και τις δεισιδαιμονίες και από κει και πέρα οκ είναι Αμερικανιά και δεν περιμέναμε κάτι απλό και ταπεινό.
Γενικά καλή η ταινία, αλλά δεν τρελλάθηκα κιόλας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.286
Μέλη
40.283
Νεότερο μέλος
zinaki

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom