Κούβα Κινητά και internet στην Κούβα

Manos

Member
Μηνύματα
261
Likes
283

Το θέμα του κινητού είναι ένα από τα μικρά προβλήματα της Κούβας. Όχι πως δεν έχει δίκτυο, αλλά δεν έχει αυτό που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, να μιλάμε δηλαδή οπουδήποτε και μάλιστα ενώ τρέχουμε με το αυτοκίνητο στην εθνική. Αναλυτικά:
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το κινητό μου στην Κούβα;
Μπορείς κανονικά. Αν δεν το έχεις χρησιμοποιήσει ξανά στο εξωτερικό, κάνε ένα τηλέφωνο στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας που έχεις συμβόλαιο και βεβαιώσου πως «είναι ενεργοποιημένη η περιαγωγή»
Ωραία και πόσο στοιχίζουν τα τηλεφωνήματα από την Κούβα;
Αααα, καίει !


  • 6 ευρώ το λεπτό οι εξερχόμενες, με ελάχιστη χρέωση το ένα λεπτό !
  • 2 ευρώ οι εισερχόμενες.
  • (για το μήνυμα δεν είμαι σίγουρος. Η Wind λέει 35 λεπτά, αλλά νομίζω πως είναι 1 ευρώ. Περιμένω να δω τον λογαριασμό για να βεβαιωθώ)
Και πιάνει παντού;
ΟΧΙ δυστυχώς. Γενικά, ξέχνα τις συνθήκες της Ελλάδας. Πιάνει μέσα στην Αβάνα αλλά όχι παντού, και πιάνει στις μεγάλες πόλεις που πήγα. Όμως βγαίνοντας πιο έξω, το να μην έχεις σήμα είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Το μπέρδεμα είναι πως δείχνει να έχει σήμα, αλλά δεν μπορείς να μιλήσεις.
Δεν ξέρω αν πρόκειται για άλλο σύστημα κινητής τηλεφωνίας, αλλά νομίζω πως ποτέ δεν κατάφερα να μιλήσω εν κινήσει (στο αυτοκίνητο εννοώ)
Μπορώ να βασιστώ στο κινητό μου;
ΟΧΙ κατηγορηματικά. Από την δεύτερη μέρα που ήμουν στην Κούβα και μέχρι την έκτη, τα κινητά μας δεν δούλευαν καθόλου (ενώ ήμασταν σε περιοχές με σήμα κανονικά). Αυτό μας δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα αφού δεν μπορούσαμε να μιλάμε μεταξύ μας και έτσι πηγαίναμε παντού μαζί…. :rolleyes:
Κάποια λύση θα υπάρχει ε;
Ναι, πάντα υπάρχει και λέγεται ” Cubacel “.


Πρόκειται για την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Κούβα. Αν λοιπόν φθάσεις στην Αβάνα και έχεις πρόβλημα με τα κινητά σου, πήγαινε σε ένα από τα καταστήματα της cubacel, (κατάλογο των καταστημάτων θα βρεις
“εδω”, (αν και όποιον και να ρωτήσεις θα σε βοηθήσει) και αγόρασε μια SIM. (τα καταστήματα της Cubacel συστεγάζονται με αυτά της
” etecsa “ – το λέω για να μην μπερδευτείς όταν θα φτάσεις έξω από το κατάστημα)

Αγοράζεις δηλαδή μια σύνδεση κανονική (έχεις κουβανέζικο αριθμό κινητού) και αλλάζεις τη SIM στο κινητό σου.

Οι χρεώσεις είναι:

  • 3 CUC τη μέρα για τη σύνδεση (σε ρωτανε την ώρα που την αγοράζεις για πόσες μέρες τη θέλεις)
  • 6 CUC το λεπτό οι εξερχόμενες
  • Χωρίς χρέωση οι εισερχόμενες
  • 1 CUC τα εξερχόμενα μηνύματα
  • Φόρτωσε και κάποια CUC για να έχεις μονάδες.
Tip: Οπότε, αγόρασε μια SIM, δώσε το νέο σου αριθμό στη … μαμά σου στην Ελλάδα και αστην να σου τηλεφωνάει όσο θέλει. Τουλάχιστον δεν θα πληρώνεις εσύ!) :bleh:

Συμβουλές:
Όλα αυτά θα γίνουν σε άπταιστα Ισπανικά που .. δεν γνωρίζεις!
Οι κοπέλες στην etecsa ήταν πολύ καλές, ευγενικές και υπομονετικές, και μιλαγαν κάτι ψιλά αγγλικά, αλλά για να μας ρυθμίσουν το τηλέφωνο, μας ζήτησαν να «γυρίσουμε» τη γλώσσα της συσκευής στα ισπανικά. (λογικό).

  • Οπότε, μάθε πως αλλάζει γλώσσα το κινητό σου.
  • Δεν παίρνεις και μια παλιά συσκευή μαζί σου; Να έχεις το κανονικό κινητό με το ελληνικό νούμερο (για όποτε πιάνει) και να έχεις και το παλιό με την κουβανέζικη sim για εναλλακτικό.
Και άμα μου τελειώσουν οι μονάδες πως τις ανανεώνω;
Πήγαινε κάπου και ζήτα μια «Tarjeta per telefonia movil» (Ταρχέτα) . Είναι μια «ξυστή» κάρτα που έχει πάνω απλές οδηγίες και στα Αγγλικά

Τώρα μπορεί να πας και να μην έχεις κανένα πρόβλημα με τα κινητά σου. Δεν ξέρω, αλλά ας έχεις και τα πιο πάνω στα υπόψη.
Και από Internet ;
Internet θα βρεις σχετικά εύκολα, αρκεί να μη θέλεις να κάνεις online φωτογραφική ανταπόκριση από την Κούβα.
Αργό Internet θα βρεις στα πιο πολλά ξενοδοχεία, στο Καπιτώλιο και σε πολλά άλλα μέρη κάθε πόλης.
Θα αγοράσεις μια κάρτα (και σε αυτή «ξύνεις» τους κωδικούς) που κοστίζει 6CUC την ώρα και μπορείς να τη χρησιμοποιείς κάθε φορά όση ώρα θέλεις. Κάνεις login και logout όποτε θέλεις μέχρι να εξαντλήσεις το υπόλοιπο σου.
Το καλό είναι πως, καθώς και αυτό είναι κρατικό, συναντάς το ίδιο σύστημα παντού. Οπότε, η κάρτα ισχύει παντού, όπου και αν βρεθείς. (όχι στο Καπιτώλιο)
Σταθερά τηλέφωνα δεν έχει; Κάρτα για να τηλεφωνώ από «θάλαμο» ;
Δεν ξέρω.

Οι οδηγοί λένε πως για να πραγματοποιήσεις κλήση από τέτοιο τηλέφωνο θα πρέπει να ζητήσεις τον αριθμό από … τηλεφωνήτρια και εγώ επειδή δεν ξέρω ισπανικά δεν το τόλμησα.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

taou

Member
Μηνύματα
123
Likes
48
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βρότσλαβ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλική Πολυνησία
πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου.
ευχαριστώ πολύ
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.614
Likes
50.260
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κάνω update γιατί τα ορισμένας από τα όσα έγραψε ο Μάνος πολύ ορθά είναι outdated:

Οι εξερχόμενες με όλες τις εταιρείες είναι όντως γύρω στα 6,5€, οι εισερχόμενες ποικίλλουν πολύ, τα μήνυμα ομοίως, π.χ της wind είναι 0,52€, σε άλλη εταιρεία φτάνει και το 1,20€.

Σήμα πια υπάρχει σχεδόν παντού στην Αβάνα και στο 80% του οδικού δικτύου, δύσκολο να μην έχεις και να μην μπορείς να μιλήσεις. Η ποιότητα των κλήσεων από τα κινητά είναι πια καλή.

Αξίζει τον κόπο να πάρεις μια κάρτα SIM επιτόπου. Τα μηνύματα προς Ελλάδα είναι 1cuc (ακριβά δηλαδή, ακριβότερα π.χ. από τη wind) αλλά οι κλήσεις προς Ελλάδα από κουβανικό κινητό είναι μόλις 1,80cuc/λεπτό, άρα περίπου το 1/4 απ' ό,τι κοστίζει από ελληνικό κινητό και λιγότερο από τα μισά από ο,τι από κουβανικό σταθερό. ΚΑτά τα λοιπά οι χρεώσεις είναι όπως γράφει ο Μάνος. Κάντε το στο αεροδρόμιο με το που θα φτάσετε, ξέρουν Αγγλικά και ξεμπερδεύσεις μια και καλή. χωρίς ουρές.

  • Το ίντερνετ πια είναι αρκετά πιο γρήγορο. Η χρέωση ποικίλλει, από 4,5-10cuc/ώρα. ΔΕΝ ισχύει πως οι κάρτες ισχύουν παντού, υπάρχουν τουλάχιστον τρία διαφορετικά συστήματα/κάρτες ίντερνετ, δηλαδή δεν είναι σίγουρο πως η κάρτα που αγόρασες σε ένα ξενοδοχείο/ίντερνετ καφέ θα δουλεύει και στο επόμενο. Συνήθως το αντίθετο.

    Σταθερά τηλέφωνα υπάρχουν, όπως και τηλεκάρτες, πολύ πιο ακριβά από το να πάρεις από την κουβανική SIM και η ποιότητα ήχου άθλια (τρελή καθυστέρηση). Μακράν η καλύτερη λύση είναι να σε παίρνουν οι δικοί σου στο κουβανικό κινητό, μετά από δική σου αναπάντητη κι από κει και πέρα SMSάκια...
 

taou

Member
Μηνύματα
123
Likes
48
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βρότσλαβ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλική Πολυνησία
Ευχαριστούμε Γιώργο για την επικαιροποίηση των στοιχείων.
Για τις κάρτες SIM:
Είναι με καρτα; Χρειάζεται να το δηλώσεις κάπου;
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.614
Likes
50.260
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν ξέρω τι είναι η κάρτα. Ξέρω ότι πας στο αεροδρόμιο και στο κάνουν σχετικά γρήγορα και ισχύει η χρέωση των 3cuc ανά ημέρα. Και για κάθε εισερχόμενη από το εξωτερικό δεν πληρώνεις τίποτε, οπότε και μόνο για να δέχεσαι κλήσεις κάνει. Προσοχή: στην Κούβα αν δεχτείς κλήση σε κουβανικό κινητό από κουβανικό σταθερό, πληρώνει και ο δέκτης της κλήσης και μάλιστα πολλαπλάσια από τον καλώντα.
 

taou

Member
Μηνύματα
123
Likes
48
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βρότσλαβ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλική Πολυνησία
Εννοώ πως βάζεις χρήματα, πας σε κάποιο κατάστημα και τους λες ότι θέλω 20 cuc; Τα 3 cuc ανά ημέρα πως τα πληρώνεις;
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.614
Likes
50.260
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εννοώ πως βάζεις χρήματα, πας σε κάποιο κατάστημα και τους λες ότι θέλω 20 cuc;
Ή έτσι ή αγοράζεις ένα κουπόνι (αυτό μάλλον εννοείς με την "κάρτα" δεν το κατάλαβα, συγγνώμη) αξίας 5-10-20cuc.
Τα 3 cuc ανά ημέρα πως τα πληρώνεις;
Λογικά τα προπληρώνεις με το που σου βάζουν τη SIM. Δηλαδή αν η SIM διαρκεί για 9 μέρες, τους δίνεις 27 κούκια επιτόπου.
 

taou

Member
Μηνύματα
123
Likes
48
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βρότσλαβ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλική Πολυνησία
Ωραία, ευχαριστώ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.575
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom