Ταϊλάνδη Κράμπι , νησιά και ασβεστόλιθοι!

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Περιεχόμενα

zoi 2 043.jpg
zoi 2 044.jpg

Το Surat thani από ψηλά έμοιαζε καλυμμένο με πράσινη κουβέρτα , με τις εύφορες κοιλάδες της χαρακωμένες από αμέτρητα ποτάμια που ακολουθούσαν πορεία προς τη θάλασσα και άπειρα φοινικόδεντρα σε τέλεια στοίχιση , να υπενθυμίζουν ποιο είναι το κύριο αγροτικό προιόν της περιοχής.
zoi 2 201.jpg

Το αεροδρόμιο άδειασε εν ριπή οφθαλμού με τον κόσμο να επιβιβάζεται άμεσα σε πούλμαν και βανακια για να προλάβουν το φερυ για τα νησιά. Έτσι οι τρεις εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων ασχολήθηκαν αποκλειστικά με μας , που σύντομα φορτώσαμε τα μπαγκάζια μας και ξεκινήσαμε για Κράμπι. Θα μπορούσαμε να έχουμε πετάξει απευθείας στο Κράμπι , αλλά ήταν όνειρο μου να κάνω μια τέτοια διαδρομή με αυτοκίνητο στην ενδοχώρα και αποδείχτηκε οτι έπραξα καλώς! Η οδήγηση ήταν απολαυστική , με πολλές στάσεις καθ’ οδόν σε χωριουδάκια για φαγητό από κάποιο πάγκο πάνω στο δρόμο ή για να θαυμάσουμε κάποιον περίτεχνο ναό στα όρια κάποιου χωριού.
Τέταρτο ταξίδι στην Ταυλάνδη και όμως δεν παύει να με εντυπωσιάζει με τον φυσικό και πολιτιστικό της πλούτο!

Περάσαμε πάνω από γέφυρες με τα νερά των ποταμων να αργοκυλούν νωχελικά δίπλα από κάποιον μικρο ντοπιο οικισμο και να χανονται κατω απο πρασινους θολους. Τσουρμο παιδιών πλατσουριζουν στα νερά , ενω ξυλοκαλύβες χαμενες μεσα σε πυκνη βλαστηση σε κανουν να αναρωτιέσαι πώς ειναι να ζει κάποιος χωρις τις ανέσεις του σύγχρονου κόσμου.
Το τοπίο εγινε πιο ζουγκλοειδές με τα δέντρα να υψωνουν ενα αδιαπεραστο τειχος εκατερωθεν του δρόμου καθως πλησιάζαμε τους κατακόρυφους ασβεστόλιθους του Κραμπι..
zoi 048.jpg

Η πρωτη παραλια που ειδαμε ηταν η Nopparat Thara μια πλατια αμμουδια απο θρυμματισμενα κοραλια , ηρεμα νερα οχι εντελως διαφανα αλλα ικανοποιητικα για κολυμπι.
Και καποιους ασβεστολιθους σαν κινεζικα καπελα σε μικρη αποσταση απο την ακτη, προσβάσιμα με τα πόδια ή κολυμπώντας ανάλογα με την παλίρροια.
zoi 006 (2).jpg
zoi 017 (2).jpg

Η παραλια δεν ειχε πολυ κοσμο , μονο ντοπιες οικογενειες που εκαναν πικνικ εδω με τα Ταυλανδεζακια τους να παιζουν στα ρηχα νερα. Ακριβως πανω στη αμμουδια υπηρχε ενα δασος με ομορφα ψηλα δεντρα και χοντρους κορμους πεσμενους στο εδαφος και οι μεγαλυτεροι ηταν μαζεμενοι γυρω απο τραπεζομαντηλα πινοντας μπιρες και μαζευοντας δροσια. Οι μυρωδιες απο τα ντοπια φαγητα , τα μαριναρισμενα καλαμακια κοτοπουλα , τα pad thai , τα ριζια με τις γλυκοξινες σαλτσουλες μου εσπαγαν τη μυτη!
zoi 037.jpg

Επρεπε να βρουμε δωματιο για το βραδυ , οποτε οδηγησαμε την παραλιακη λεωφορο μεχρι την Αο Νανγκ , δυο λεπτακια πιο διπλα.
zoi 2 053-001.jpg

Ειναι η πιο τουριστικη περιοχη του Κραμπι αλλα τωρα ειχε ελαχιστο κοσμο και δε δυσκολευοσουν καθολου να βρεις ξενοδοχειο και να παζαρεψεις την τιμη οσο ηθελες. Η πισινα και το pool bar του Ao nang villa resort εμοιαζε ερημο μερα μεσημερι με την τιμη δωματιου να εχει πεσει στα 65 ευρω το τριλκινο!
zoi 010.jpg

Γενικά δεν ειχε καθόλου ζωη και στα εστιατορια της παραλιας μετα βιας μετρούσα 20 άτομα στα τραπέζια ειτε βράδυ ηταν είτε μεσημερι.
zoi 2 067 (2).jpg
zoi 2 045 (2).jpg

Εμοιαζε με τουριστικη περιοχη της Ελλαδας απο την αποψη οτι ειχε τα παντα απο ξενοδοχεια για ολα τα βαλαντια , απο McDonalds μεχρι πολυ καλα εστιατορια , μπαρακια και δραστηριοτητες αλλα χωρις πολυκοσμια. Απο το McDonalds που ανεφερα παραπανω καταλαβαινετε οτι το μερος δεν ειναι το τυπικο παραδοσιακο Ταυλανδεζικο στυλ του Koh Tao για παραδειγμα...
zoi 035.jpg

Παρόλο που το φυσικό περιβαλλον ειναι εντυπωσιακό , δε μπορω να πω οτι επαθα την πλακα μου με το μέρος ουτε οτι θα ξαναπήγαινα. Δεν ξέρω μηπως οσο μεγαλωνω και ταξιδευω, παραξενευω κιολας..Μπορει να ηρθα με πολυ υψηλες προσδοκιες. Μπορει παλι να φταιει το Νο1 κριτηριο που βαζω σε καθε μερος: την παραλια με τα διαυγη νερα.
zoi 2 054 (2).jpg

Γιατι αναμφισβητητα το Κραμπι σκιζει απο φωτογενεια. Το θεμα ειναι τι γινεται οταν βουτηξεις...ε?
zoi 011 (2).jpg

Κατα τα αλλα εχει τα μαγαζακια του με τα σουβενιρ , χαριτωμενα σπιτακια των πνευματων εξω απο ξενοδοχεια και μαγαζια , και φωσφοριζε τουκ-τουκ
as14.postimage.org_591vdhijx_DSCN0740.jpg as18.postimage.org_fss1qnu2d_DSCN0741.jpg as7.postimage.org_g1270ueqf_DSCN0763.jpg .
Κλεισαμε δωματιο για τρεις νυχτες αφου ειχε ησυχια , οι τιμες και οι συμμετεχοντες για τις εκδρομες ηταν στο μισο απο τη χαι σιζον και για εμας που ηρθαμε για ηρεμες , οικογενειακες διακοπες και το μονο που θελαμε ηταν να δει και το παιδι μας αυτη τη μερια του κοσμου που εχουμε αγαπησει , ηταν οτι πρεπει για δυο-τρεις μερες. Η Αο Νανγκ ειναι καλη σαν βαση για να δεις τα γυρω μερη. Μπορει αλλες περιοχες να ειναι καλυτερες για διαμονη , αλλα ειναι πιο απομονωμενες ειδικα το βραδυ και αν αυτο ειναι τελειο για ζευγαρια , οταν εχεις μαζι σου εναν εφηβο , καλο ειναι να εχεις επιλογες. Τη μερα απλα μπαινεις σε μια longtail και σε λιγα λεπτα μπορεις να περασεις τη μερα σου σε καποια αλλη παραλια , απο αυτες που κρυβονται πισω απο τους κατακορυφους βραχους του νοτου.
zoi 2 066.jpg

Η πλειοψηφια των τουριστων εκλεινε εκδρομη για τα Πιπι και συνυπολογιζοντας αυτους που θα πηγαιναν απο το Πουκετ αποφασισαμε να μην παμε. Προτιμουσαμε να τα θυμομαστε οπως τα ειχαμε δει την πρωτη φορα , τοτε που πηγαμε με μικρο βαρκακι και ημασταν το πολυ δωδεκα ατομα σε ολη την παραλια. Ηταν καταπληκτικα αλλα φαινεται οτι αυτες οι εποχες περασαν ανεπιστρεπτι..Προτιμησαμε την εκδρομη στα 4 νησια.

 

Attachments

Last edited:

fenia42

Member
Μηνύματα
3.871
Likes
14.314
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Μόλις χτες αναρωτιόμουν που να πήγες φέτος ! :)
Περιμένουμε με ανυπομονησία τη συνέχεια .
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
τουκ τουκ καλησπέρα.......
μα δεν βρήκες αλλου να πας??? παλι στην ασία?? τι της βρισκετε ήθελα και ναξερα!!:D
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Τιποτα δεν της βρισκω της Ασιας , γι'αυτο παω και ξαναπαω μπας και βρω κατι τελικα να μου αρεσει :bleh:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Και βιντεο απο Κραμπι fly and drive
 
Last edited:

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Ωωω...τι έχουμε εδώ?!!! :clap: Διψάω να διαβάσω τη συνέχεια!!! :thailand01:
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
To να σου πω ότι ζηλεύω είναι περιττό πια... Έχει καταντήσει αηδία!!! Δεν ξέρεις πόσο μου έχουν λείψει οι κοκοφοίνικες.. Περιμένω να με ταξιδέψεις για άλλη μια φορά!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Κι εμένα μου λείπουν οι κοκοφοίνικες μόνιμα!
Από κείνη την πλευρά της Ταυλάνδης (Κράμπι και κοντινά νησάκια) δε γινόταν και χαμός από τα λατρεμένα δέντρα πάντως. Ίσως εφταιγε το ασβεστολιθικό σκηνικό.
Συνέχεια της ιστορίας μετά τις Κερκυραικές διακοπές :cool:
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
Καλά να περάσεις! Ανυπομονούμε για τη συνέχεια!!!
 

jimakos

Member
Μηνύματα
196
Likes
1.002
Επόμενο Ταξίδι
ΚΟΥΒΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!
Τι εγινε go2dbeach??? Δεν θα συνεχισεις??? Τωρα που ανακαληψα το συγκεκριμενο post, περιμενω τις εμπειριες σου, μας ειναι παντα πολυ χρησιμες...!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.161
Μηνύματα
882.474
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom