Γαλλία Ιταλία Μονακό Κυανή Ακτή (Νίκαια,Μονακό)

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιέννη - Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Για εξήγησε το μου αυτό με την Ανδόρα, με ενδιαφέρει. Τί πρόγραμμα έχεις στο κινητό και ποιας εταιρείας;;
Με Cosmote pass γύρω στα 7€/ μέρα είσαι καλυμμένος σε αυτές τις χώρες. Με Nova το διπλάσιο κόστος!

paefstra

Member
Συγγραφέας
Όλη η Κυανή Ακτή συνδέεται με τρένα; Εάν ναι και σε καλές τιμές τότε γιατί όχι μετακίνηση με τρένα.
Δεν ξέρω γιατί δεν το δοκίμασα αλλά και με 2 μικρά παιδιά μέσα στον Δεκέμβριο ή Γενάρη δεν το βρίσκω και εύκολο..
Για άνοιξη ή φθινόπωρο θα ήταν τέλεια επιλογή!
Τέλος Νοέμβρη, όπως είπα, το μεσημερι ήθελες μαγιό γιατι ηταν γεμάτες οι παραλίες. Δεν ξερω ποσο δραματικά αλλάζει ο καιρός σε ενα μηνα και τα "μικρα παιδια" ειναι 13 χρονων.

underwater

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Βρήκα κι εγώ τα τρένα που συνδέουν τις γαλλικές πόλεις της Κυανής Ακτής (με το κρατίδιο του Μονακό να συμπεριλαμβάνεται) πάρα πολύ βολικά και vfm.
Απλά να διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για τοπικό δικτυο τρένων (τύπου προαστιακός), χωρίς αριθμημένες θέσεις, όπου σε ώρες/μέρες αιχμής ισως και να μη βρεις θέση, κάτι που κατ' εμέ χρειάζεται να έχουν κατά νου οικογένειες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με μεγαλύτερες ή μικρότερες κινητικές δυσκολίες.

Nikos1986

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Χαιρετώ την παρεά. Δεν πήρα απάντηση, παρόλα αυτά κλείστηκε σήμερα το πρωί στις 5π.μ. ταξιδι στη Νικαια για Πρωτοχρονιά για 7 βράδια.
Έχω κάνει ξανά Πρωτοχρονιά στην περιοχή πριν 11 χρόνια (Κάννες αλλαγή χρόνου -Νίκαια) και μου άρεσε πολύ η ευρύτερη περιοχή και κυρίως η Νίκαια, όπως και ο μαλακός καιρός! Βέβαια τα δεδομένα τώρα είναι διαφορετικά γιατί τότε το ταξίδι ήταν μεταξύ φίλων, ενώ τώρα θα είμαστε οικογένεια με 2 παιδιά (13 χρ. και 9 χρ.).
Σκέφτομαι να βάλω και τα 7 βράδια στη Νίκαια και να γίνουν πολλές μικρές μονοήμερες εξορμήσεις με τρένα ή λεωφορεία.
Ξενοδοχείο για εξαργύρωση πόντων (accor) βρίσκω με σχετικά νορμάλ τιμή το Aparthotel Adagio Access Nice Garibaldi

Θέλουμε σίγουρα να πάμε και στο Μονακό να δούμε το ενυδρείο.
Τις προτάσεις σας...
Ευχαριστώ.
Συμφωνώ κι εγώ για τις 7 μέρες. Τη Νίκαια θα προλάβετε να τη δείτε και θα έχετε χρόνο και για τις τριγύρω πόλεις. Η Αντίμπ μου άρεσε. Από την άλλη οι Κάννες μου φάνηκαν πολύ δήθεν, πολύ επίδειξη νεοπλουτισμού. Αντίθετα, το Μονακό παρά τον πλούτο μου άρεσε, τόσο η παλιά πόλη όσο και ειδικά το ενυδρείο, το οποίο δεν χάνεται.

Δεν πήγα Βιλφρανς-Συρ-Μερ και Μεντόν, όμως περνώντας με το τρένο φαίνονταν πολύ γραφικά. Θα συμφωνούσα κι εγώ να τα βλέπατε.

Γενικά, η διαδρομή με το τρένο είναι όμορφη, οι αποστάσεις μικρές και τα εισιτήρια φθηνά.

Όσον αφορά το κινητό, βλέπω ότι π.χ. η Vodafone δίνει δωρεάν περιαγωγή με τον περιορισμό των data σε 3G (screenshot από το επίσημο site εδώ). Οι άλλες εταιρείες το χρεώνουν;

1788247692610.png

Αυτά που θα σου πρότεινα είναι:
1. Πριν πας Μονακό κλείνεις την περιαγωγή data από τις ρυθμίσεις του κινητού και όταν σου στείλουν το SMS του στυλ "Welcome to Monaco..." επιβεβαιώνεις αν όντως χρεώνεσαι ή αν έχεις δωρεάν περιαγωγή.
2. Αν σου λέει ότι χρεώνεσαι, δοκίμασε να μπεις στις ρυθμίσεις και να επιλέξεις manually το δίκτυο που είχες και στη Γαλλία (πιθανόν να μην πιάνει λόγω εμβέλειας το 5G αλλά μπορεί ξέρω γω το GPRS να το βλέπεις για να κάνεις τη δουλειά σου για ένα τηλέφωνο).

underwater

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Γενικά στο Μονακό κατ' εμέ δεν χρειάζονται τα data, είναι πάρα πάρα πολύ εύκολο να προσανατολιστείς.
Εμείς την βγάλαμε χωρίς, ανοίξαμε μόνο WiFi στο εστιατόριο όταν καθίσαμε να φάμε. Άλλωστε κάνα 5ωρο, βαριά 6ωρο κάτσαμε, λίγη αποτοξίνωση δε βλάπτει.

Ανδόρρα θυμάμαι βγήκα καταλάθος για λίγο από τη λειτουργία πτήσης την πρώτη μέρα που φτάσαμε και χρεώθηκα αμέσως το ημερήσιο κόστος του Vodafone πας παντού για τη συγκεκριμένη χώρα, κάτι τύπου 7 euros. Αλλά αφού χρεώθηκα που χρεώθηκα το χρησιμοποίησα. Τις υπόλοιπες δύο μέρες έμεινα αυστηρά σε λειτουργία πτήσης.

gkalla

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
2. Αν σου λέει ότι χρεώνεσαι, δοκίμασε να μπεις στις ρυθμίσεις και να επιλέξεις manually το δίκτυο που είχες και στη Γαλλία (πιθανόν να μην πιάνει λόγω εμβέλειας το 5G αλλά μπορεί ξέρω γω το GPRS να το βλέπεις για να κάνεις τη δουλειά σου για ένα τηλέφωνο).
Αυτό το εφάρμοσα τον Ιούνιο και δούλευε σε λίγες περιοχές του κρατιδίου. Είναι πάντως μια λύση κι αυτή.

Συμφωνώ κι εγώ για τις 7 μέρες. Τη Νίκαια θα προλάβετε να τη δείτε και θα έχετε χρόνο και για τις τριγύρω πόλεις.
Έμεινα 6 μέρες εκ των οποίων οι 3 ήταν σε εκδρομές στην γύρω περιοχή. Θα μπορούσαν να είναι περισσότερες οι μέρες των εκδρομών αλλά είχα κι άλλες υποχρεώσεις.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως η Νίκαι είναι καλή βάση για άπειρες εκδρομές στην γύρω περιοχή (κάθε μέρα κι αλλού αν θέλεις) και το βράδυ να γυρίζεις πίσω στην πόλη που είναι πολύ ζωντανή και προσφέρει πολλές επιλογές για να περάσεις καλά.

Δεν πήγα Βιλφρανς-Συρ-Μερ και Μεντόν, όμως περνώντας με το τρένο φαίνονταν πολύ γραφικά. Θα συμφωνούσα κι εγώ να τα βλέπατε.
Βιλφρανς-Συρ-Μερ όχι κάτι τρομερό. Φαντάζομαι τον χειμώνα θα είναι χειρότερα αν και δεν θα έχει τον άπειρο τουρισμό του καλοκαιριού.
Μεντόν για μένα είναι ίσως ότι πιο ωραίο είδα. Όμορφή και γραφική ενώ αυτή η μίξη Γαλλικών και Ιταλικών επιρροών της δίνει το κάτι παραπάνω.

Last edited:

gkalla

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Φεύγουν και τρένα προς Προβηγκία; π.χ. Αβινιόν, Αιξ-αν-Προβάνς, Αρλ κλπ είναι πανέμορφες πόλεις!!
Τον Ιούνιο είχε μόνο ένα δρομολόγιο την ημέρα απ’ ευθείας από Νίκαια Αβινιόν. Όλα τα άλλα που υπήρχαν ήταν με αλλαγή τραίνου στην Μασσαλία.
Για Αιξ και Άρλ δεν το κοίταξα αλλά και γι αυτές υποψιάζομαι πως θα ισχύει το ίδιο, δηλαδή αλλαγή τραίνου στην Μασσαλία.

paefstra

Member
Συγγραφέας
Για Αιξ και Άρλ δεν το κοίταξα αλλά και γι αυτές υποψιάζομαι πως θα ισχύει το ίδιο, δηλαδή αλλαγή τραίνου στην Μασσαλία.
Σε ταξιδι που κανονίζαμε επί κοβιντ και ακυρώθηκε απο αυτην την πλευρά, την Προβηγκία, τα τρένα ειναι ακριβα και κυρίως οι σταθμοί δεν ειναι εντός της πόλης και μετα θελει αστικό ως το ιστορικό κέντρο. Βρήκα σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερο το λεωφορείο. Γενικα πάντως οχι τοσο καλή φάση. Απο Νίκαια πραγματική Οδύσσεια.

gkalla

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Σε ταξιδι που κανονίζαμε επί κοβιντ και ακυρώθηκε απο αυτην την πλευρά, την Προβηγκία, τα τρένα ειναι ακριβα και κυρίως οι σταθμοί δεν ειναι εντός της πόλης και μετα θελει αστικό ως το ιστορικό κέντρο. Βρήκα σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερο το λεωφορείο. Γενικα πάντως οχι τοσο καλή φάση. Απο Νίκαια πραγματική Οδύσσεια.
Στην Αβινιόν έχει 2 σταθμούς. Τα πιο γρήγορα τραίνα όντως κάνουν στάση στον σταθμό που είναι μακριά από την πόλη.

pavlos1985

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Επειδή τα βράδια είναι αρκετά (7) και παρόλο που τα παιδιά δεν είναι μικρά, φοβάμαι μήπως βαρεθούν. Εκτός από το ενυδρείο στο Μονακό, το τρενάκι στη Νίκαια και τη χριστουγεννιάτικη αγορά της, υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε ή να δούμε; Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας το έχει επισκεφτεί κάποιος;
Κάτι ακόμα. Διάβασα αρχές Γενάρη ξεκινάνε οι εκπτώσεις εκεί. Μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιο αξιόλογο εκπτωτικό χωρίο στην ευρύτερη περιοχή ή mall για αγορές;

underwater

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Επειδή τα βράδια είναι αρκετά (7) και παρόλο που τα παιδιά δεν είναι μικρά, φοβάμαι μήπως βαρεθούν. Εκτός από το ενυδρείο στο Μονακό, το τρενάκι στη Νίκαια και τη χριστουγεννιάτικη αγορά της, υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε ή να δούμε; Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας το έχει επισκεφτεί κάποιος;
Νομίζω ότι θα τους αρέσει πολύ η ανάβαση στον λόφο της Νίκαιας, όπου έχει τον τεχνητό καταρράκτη που είναι αρκετά εντυπωσιακός!
Επίσης εκεί βρίσκονται και τα σκαλάκια με τους στίχους της Οδύσσειας (στα ελληνικά) που θεωρώ ότι θα τους κάνουν επίσης εντύπωση.

Επίσης όταν πάτε Μονακό φαντάζομαι θα συμπεριλάβετε Μόντε Κάρλο, όπου μικροί-μεγαλοι κάνουν χάζι με τις Φερράρι και γενικότερα τα εντυπωσιακά αμάξια και την όλη χλιδα.

Τέλος, στη Μεντον υπήρχε ένα μεγάλο μαγαζί με lego, ήταν τύπου παιδότοπος, αλλά μόνο με lego (για το μικρότερο παιδί ίσως).

penelopebek

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Οπου λαμπει ο Ηλιος
Κάτι ακόμα. Διάβασα αρχές Γενάρη ξεκινάνε οι εκπτώσεις εκεί. Μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιο αξιόλογο εκπτωτικό χωρίο στην ευρύτερη περιοχή ή mall για αγορές;
Σχετικα με τις μετακινήσεις, εμεις ειχαμε νοικιασει αυτοκινητο και πηγαμε Μονακο απο Νικαια. Φαγμε τρελο μποτιλιαρισμα, βεβαια χασαμε την εθνικη οδο καθως πηγαιναμε και πηγαμε μεσα απο τα χωρια που τελικα ηταν ΤΕΛΕΙΑ. Στις Καννες ομως πηγαμε με τρενο (μας συμβουλεψε μια γαλλιδα φιλη) και γλυτωσαμε το 2ο μποτιλιαρισμα. Αρα τουλαχιστον για καλοκαιρι τα τρένα ειναι η καλυτερη επιλογη. Η εποχη βεβαια που πηγαινετε ισως ειναι καλυτερα. Πολυ ενδιαφέρον ειχε και το εργοστασιο με τα αρωματα Frangonard στο Εζε. Ειχε και ξεναγήσεις, βεβαια και το Εζε υπεροχο. Τελος η Αντιμπ πολυ πολυ ομορφο μερος και διπλα στη Νικαια. Να περασετε φανταστικα!!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.326
Μέλη
40.301
Νεότερο μέλος
nickost

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom