Elena2508
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Βιέννη - Βουδαπέστη
- Ταξίδι-Όνειρο
- N. Υόρκη
Το Μονακό έχει πράγματα να δεις και εμάς δεν μας έφτασε η μια μέρα αν και ήταν Ιούλιος με υπέροχο καιρό!Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Επειδή τα βράδια είναι αρκετά (7) και παρόλο που τα παιδιά δεν είναι μικρά, φοβάμαι μήπως βαρεθούν. Εκτός από το ενυδρείο στο Μονακό, το τρενάκι στη Νίκαια και τη χριστουγεννιάτικη αγορά της, υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε ή να δούμε; Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας το έχει επισκεφτεί κάποιος;
Κάτι ακόμα. Διάβασα αρχές Γενάρη ξεκινάνε οι εκπτώσεις εκεί. Μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιο αξιόλογο εκπτωτικό χωρίο στην ευρύτερη περιοχή ή mall για αγορές;
Ενδεικτικά θα σου πω τα εξής που θυμάμαι:
1. Ένας υπέροχος Βοτανικός κήπος (Jardin Exotique de Monaco) που είναι έξω από την πόλη και έχει εντυπωσιακούς κάκτους και ιδιαίτερη βλάστηση και φοβερή θέα!! Δεν έχει ακριβό εισιτήριο (€7.20).
2. Το ενυδρείο που αναφέρεις δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο εάν λέμε το ίδιο. Θα το χαρακτήριζα μέτριο.Βρίσκεται στο ισόγειο του Ωκεανογραφικού Μουσείου το οποίο αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη με παιδιά. Υπάρχει ένα ενιαίο εισιτήριο με το παλάτι.
3. Το παλάτι του Μονακό είναι επισκέψιμο το καλοκαίρι. Τσεκαρε εάν είναι ανοιχτό και τον Γενάρη. Εάν σας ενδιαφέρουν τα παλάτια θα μπορούσατε να το δείτε. Δεν επιτρέπονται οι φωτογραφίες νομίζω.
4. Η επίσκεψη στο καζίνο είναι must στους κοινόχρηστους πολυτελείς χώρους. Εννοείται δεν μπήκαμε πιο μέσα. Μην πάτε με φόρμες.
Δεν ξέρω τι γίνεται σε περίοδο γιορτών που η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη.
Η περιοχή είναι πανέμορφη ειδικά το βράδυ με τα φώτα και το φωταγωγημενο σιντριβάνι (εάν λειτουργεί χειμώνα).
Γίνεται παρέλαση από υπερπολυτελή αμάξια και θα ενθουσιαστούν τα παιδιά.
Το ξενοδοχείο με το καφέ απέναντι από το καζίνο έχει πολύ ωραίο χώρο για ποτάκι σε τιμές κανονικές. Το απόγευμα είχε και συνοδεία πιάνου.
5. Ο δρόμος που γίνεται το ράλλυ του Μονακό είναι μια ωραία βόλτα.
6. Η παλιά πόλη του Μονακό που είναι ψηλά είναι κούκλα!!! Ωραία σπίτια και ωραία βόλτα!
Σε εστιατόριο που φάγαμε οι τιμές ήταν λογικές και όχι πριγκιπικές.
Έχει λεωφορείο από εκεί για να κατέβεις στην κάτω πόλη.
Εγώ ενθουσιάστηκα με το Μονακό και θα επιστρέψω με διανυκτέρευση.
Jardin Exotique de Monaco
Visiting Monaco's Jardin Exotique: information & tips
Last edited: