Κύπρος Κύπρος, ένας διαφορετικός τόπος....

Maraki1989

Member
Μηνύματα
11
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτία
Αρχικά να καλησπερίσω όλες τις ταξιδιάρες ψυχές!! :)

Σαν νέο μέλος θα ήθελα να σας πω κι εγώ την ιστορία μου!!

Τα φετινά Χριστούγεννα τα πέρασα στην πανέμορφη Κύπρο, μιας και κατάγεται το αγόρι μου από εκεί, σκέφτηκα ότι ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσω τον τόπο και μάλιστα με την καλύτερη παρέα...!! :D
Οι διακοπές μου εκεί κράτησαν 20 μέρες...(ναι ξέχασα να φύγω...:rolleyes:)
Το ταξίδι αυτό το περίμενα 3 μήνες...μέχρι 10 μέρες πριν την αναχώρηση μου τίποτα δεν ήταν σίγουρο, λίγο το οικονομικό, λίγο το ότι το είχαμε πολυσυζητήσει, πίστευα πως κάτι θα πήγαινε στραβά... Παρόλαυτα μια βδομάδα περίπου πριν, κλείνω αεροπορικά εισιτήρια...ημερομηνία άφιξης στο αεροδρόμιο της Λάρνακας: 13 Δεκεμβρίου 9 το πρωί....
Τρεις μέρες πριν την αναχώρηση μου κανονίζω ραντεβού στον οδοντίατρο για καθαρισμό...οι χειρότεροι μου εφιάλτες επαληθεύτηκαν.....:roll:
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.981
Likes
12.026
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Τρεις μέρες πριν την αναχώρηση μου κανονίζω ραντεβού στον οδοντίατρο για καθαρισμό...οι χειρότεροι μου εφιάλτες επαληθεύτηκαν.....:roll:
Πες μου πως σ' εβαλε να κανεις σφραγισμα πριν το ταξιδι;
 

Maraki1989

Member
Μηνύματα
11
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτία
Λοιπόν, ας συνεχίσω... tripakias όχι δεν με έβαλε να κάνω σφράγισμα, άσε που δεν προλάβαινα!! χαχα!! Μετά τον καθαρισμό αφού γύρισα σπίτι πονούσα τρομερά σε όλη την αριστερή γνάθο...το βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου...την επόμενη μέρα πάω να με δει...δεν έβρισκε με τίποτα από που προερχόταν ο πόνος..."μυοσκελετικός πόνος είναι μάλλον" μου λέει...καλά λέω, με τα πολλά πήρα κάποια μυοχαλαρωτικά χάπια και πραγματικά 20 μέρες που ήμουν Κύπρο δεν με ενόχλησε καθόλου! Τέλεια σκέφτηκα ήμουν πολύ τυχερή και αντιμετωπίστηκε εύκολα!! Που να ήξερα....
Τέλος πάντων 13 Δεκεμβρίου 6:30 το πρωί ήμουν στο Ελευθέριος Βενιζέλος με απερίγραπτη χαρά...λίγο το ταξίδι σε μια άλλη χώρα, λίγο το ότι είχα να δω το αγόρι μου 3 μήνες...δεν ήθελα τίποτα άλλο!! ;)
Μετά από μια πανέμορφη πτήση προσγειωνόμαστε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας...περιττό να σας πω ότι μου φάνηκε άκρως πολύπλοκο....15 λεπτά προσπαθούσα να βρω την έξοδο και εκτός αυτού ήταν και άδειο...:shock: Όταν τελικά τα κατάφερα με περίμενε το αγόρι μου με την κλασική απάντηση..."καλά τελευταία έπρεπε να βγεις???" κάνοντας με μια τεράστια αγκαλιά!! :bleh: Αφού κάθισα στη σωστή, για του Κύπριους, μεριά του αυτοκινήτου :)russianroulette:) πήγαμε για κρεπούλα στο κέντρο της Λεμεσού (όπου και μέναμε)...Να σας πω ότι εκεί όσο αφορά το πάρκινγκ δεν αστειεύονται... κατά μήκος των περισσότερων δρόμων υπάρχουν παρκόμετρα ενώ κάποιοι έχουν εδώ και εκεί μικρές εκτάσεις όπου μπορείς να παρκάρεις πληρώνοντας από 2 εώς 4 ευρώ για όσο θες φυσικά... Μετά από την βόλτα στη Λεμεσό πλησίασε και η ώρα που θα πηγαίναμε σπίτι να γνωρίσω τα "πεθερικά"....:oops:
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.695
Likes
6.289
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βερακρούζ
kai σε πήγε πρώτα στις κρέπες για να πάρεις κουράγιο ε;;;
κάποιο έργο μου θυμίζει...
 

Maraki1989

Member
Μηνύματα
11
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτία
kai σε πήγε πρώτα στις κρέπες για να πάρεις κουράγιο ε;;;
κάποιο έργο μου θυμίζει...
Χαχαχα είδες??? Πήγε να με γλυκάνει πρώτα...!! :bleh: Ποιό έργο σου θυμίζει???

Στο δρόμο που λέτε για το σπίτι (και τα πεθερικά) σταματήσαμε στο σούπερ μάρκετ για κάτι ψώνια...Μα τι ωραία σούπερ μάρκετς που έχουν εκεί...τεράστια με άπειρα προϊόντα, ξεχωριστό κρεοπωλείο, φούρνο και ιχθυοπωλείο....σας λέω φανταστικό!! Αφού ξανακάθισα στη σωστή μεριά του αυτοκινήτου (ναι είχα ένα θεματάκι με αυτό τις πρώτες μέρες, μου έλεγε το αγόρι μου, τι θα γίνει θα οδηγήσεις εσύ??? :haha:) πήραμε τον δρόμο για το σπίτι.... Ευτυχώς ήταν μόνο ο πατέρας του αφού έχει πάρει σύνταξη και μετά από κανένα δύωρο ήρθε και η μητέρα του από τη δουλειά... Τι να σας πω για τους ανθρώπους, γλυκύτατοι, τόσο ήρεμοι και γαλήνιοι...μου θύμισαν ξένες οικογένειες που βλέπω στις παραλίες να προσέχουν τα παιδιά τους, να ασχολούνται μαζί τους, να μη φωνάζουν...όχι τόσο Ελληναράδες σαν κι εμάς... :rolleyes: Τέλος πάντων....φάγαμε και αφού έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό πήγαμε στο Mall of Cyprus...φανταστικό! Κάθε γυναίκα θα ενθουσιαζόταν πιστεύω!! Τον γύρισα σε όλα τα μαγαζιά, μαρτύρισε ο καημένος!! Την επόμενη μέρα είπαμε να ξεκινήσουμε τις εκδρομούλες μας.... Αποφάσισε να με πάει στον Μαχαιρά...Εκεί είναι χτισμένη η ιερά Μονή Μαχαιρά από τους μοναχούς Ιγνάτιο και Νεόφυτο. Στη διαδρομή προς τη Μονή συναντήσαμε σε ένα μικρό ύψωμα έναν τεράστιο αετό καθώς και ένα ξαπλωμένο "άγαλμα" του Γρηγόρη Αυξεντίου.

Νομίζω οι εικόνες μιλάνε από μόνες του.... Στη συνέχεια πήγαμε στην Ιερά Μονή Μαχαιρά όπου δυστυχώς απαγορεύονταν οι φωτογραφίες...πετύχαμε λειτουργία και περιμέναμε να τελειώσει για να προσκυνήσουμε... Επίσης πριν την Μονή υπάρχει σε μια μικρή πλατεία ο ανδριάντας του Γρηγόρη Αυξεντίου ο οποίος ονομάστηκε "Σταυραετός του Μαχαιρά".

Ένα χιλιόμετρο περίπου από εκεί βρίσκεται το κρησφύγετο του....η ιστορία έχει ως έξης...Ο Γρηγόρης Αυξεντίου ήταν αρχηγός του ΕΟΚΑ και πολέμησε ενάντια στους Άγγλους, κοντά στη Μονή υπήρχε μία σπηλιά όπου και κρύφτηκε μαζί με τους άντρες του. Οι Άγγλοι όμως έναν έφοδο στην Μονή και ανέκριναν πολύ έντονα έναν μοναχό ο οποίος δεν άντεξε και τους πρόδωσε. Η μάχη κράτησε πολλές ώρες και ο Αυξεντίου διέταξε τους άντρες τους να παραδοθούν και θα πολεμούσε μόνος του..πράγματι έτσι έγινε όμως βλέποντας πως δεν μπορούν να τον πιάσουν ή να τον σκοτώσουν έριξαν βενζίνη στη σπηλιά και έβαλαν φωτιά όπου ο Γρηγόρης κάηκε ζωντανός μη θέλοντας να πέσει στα χέρια των Άγγλων...πέθανε για την πατρίδα...μέχρι την τελευταία στιγμή πυροβολούσε προς τα έξω τους Άγγλους...Πραγματικά το κρυσφήγετο σου προκαλεί δέος και περηφάνια...αξίζει να το επισκεφτεί κανείς..!!
Συγνώμη για τις φώτο παιδιά απλά είμασταν κι εμείς μέσα οπότε μας έκοψα!! ;)
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.576
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom