Τανζανία Κaribu sana

LULLU

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Karibu sana

Karibu sana λοιπόν… χίλια καλώς ορίσατε στη Τανζανία όπως θα λέγαμε στο τόπο μας…
1783162739016.png

Τανζανία θα είναι η χώρα που θα μας φιλοξενήσει για τις επόμενες 11 μέρες σε ένα πρόγραμμα εκτός πεπατημένης. .δηλαδή όχι στα πολύ γνωστά πάρκα της που βρίθουν από τουρισμό και που είναι σε κάθε ταξιδιώτης και όχι μόνο, γνωστά,.. και που ακούνε στο όνομα Σερενγκέτι και ο κρατήρας Νγκορονγκόρο .. εμείς επιλέξαμε να χαθούμε στη σάβανα των Mikumi,
1783162984321.png

Maasai Boma Ruaha ,Nyerere και να δούμε το αρχαιολογικό χώρο Isimila
1783163044200.png

με αφετηρία το Dar es Salaam…

Μαζεύτηκε η παρέα των 5 γυναικών, είχαμε κάποιες απώλειες ,και ενσωματωθήκαμε στους άλλους 13 συνταξιδιώτες που για πρώτη φορά γνωρίσαμε στο ΕΛ Βενιζέλος και που δέσαμε παρα πολύ καλά.. παρα τη διαφορά ηλικίας των 5 ημών( γεροντάκια εμείς,) με τους υπολοίπους….

Η προετοιμασία του ταξιδιού δεν μας παίδεψε, άλλος τα είχε αναλάβει, αλλά μας παίδεψε η βίζα.. Η διαδικασία έγινε ηλεκτρονικά , ζήταγαν ένα σωρό δικαιολογητικά αλλά μας ήλθε απορριπτική σε εμάς και στους 5 ζητώντας ξανά να στείλουμε την απόδειξη πληρωμής και τα διαβατήρια.. μας κυρίεψε ένα άγχος αλλά ευτυχώς 6 μέρες πριν το ταξίδι λάβαμε το πολυπόθητο approved .Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω σε αυτό είναι ότι και για τις 5 έκανα εγώ την αίτηση πλήρωσα με τη δική μου κάρτα και ίσως τους μπέρδεψα….οι άλλοι που έκαναν ο κάθε ένας για πάρτι του δεν είχαν πρόβλημα…

Βαλίτσες έτοιμες, φωτογραφικές τσεκ, φακοί τσεκ, μπαστούνι τσεκ, λόγω 2 ρήξεων μηνίσκου που 8 μήνες τώρα με παιδεύει αλλά με όρεξη στα χίλια και φύγαμε..

Λίγα λόγια για τη χώρα τώρα αν και οι περισσότεροι την έχετε επισκεφτεί..( εγώ είμαι η αργοπορημένη)..

Τανζανία ..μια χώρα γεμάτη φύση, χρώμα, ιστορία και ευγενικούς χαμογελαστούς ανθρώπους.. ιστορικά λέγεται ότι είναι η χώρα που γεννήθηκε ο άνθρωπος σύμφωνα με κάποια ανθρώπινα απολιθώματα που βρέθηκαν στο φαράγγι Olduvai. Είναι η χώρα που φιλοξενεί το Κιλιμάντζαρο το ψηλότερο βουνό ολόκληρης της Αφρικής,
1783162824889.png
το Σερενγκέτι που το μοιράζεται με Κένυα, τους Μαασαι και τη Ζανζιβάρη με τις όμορφες γαλαζοπράσινες ακρογιαλιές. Είναι από τις πιο πολιτισμικά πλούσιες και πολιτικά σταθερες χώρες της Ανατολικής Αφρικής..

Το όνομα της προέρχεται από την σύμπτυξη των 2 ονομάτων των δυο κρατών που την αποτελούν ..την Τανγκανίκα ( ταξιδεύω στην ερημιά στην ακατοίκητη πεδιάδα και Ζανζιβάρη..(μαύρη ακτή σημαίνει στα Σουαχίλι)

Πριν από την έλευση των Ευρωπαίων Η Τανζανία ειχε ήδη ενεργό ρόλο στο διεθνές εμπόριο κυρίως στη παράκτια ζώνη της Ζανζιβάρης που για αιώνες ήταν κέντρο εμπορίου με Άραβες Πέρσες και Ινδούς .Το εμπόριο ήταν κυρίως μπαχαρικά γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο αλλά δυστυχώς υπήρξε και μια από τις βασικές πύλες του δουλεμπορίου στην Ανατολική Αφρική όπως και η Μοζαμβίκη

Η Τανγκανίκα απο το 1884 ήταν γερμανική αποικία μαζί με Ρουάντα και Μπουρούντι σε μια πολύ σκληρή διοίκηση και επιβολή της καταναγκαστικής εργασίας στις φυτείες . Αυτή η σκληρότητα εφερε τη σημαντική εξέγερση Maji Maji 1905-1907 οπου οι Μακουα και Ματαμπιλε εξεγέρθηκαν εναντίων των Γερμανών , μια εξέγερση που καταπνίγηκε βάναυσα, με πανω από 100.000 νεκρούς όχι μόνο από τις μάχες αλλά από την πείνα ότ5αν οι Γερμανοί εφάρμοσαν την τακτική της καμένης γης ..Μετα τον Α παγκόσμιο πόλεμο η Γερμάνια έχασε όλες τις αποικίες της ετσι το το 1918 οι Βρετανοί ανέλαβαν τα ινία εκμεταλλευόμενοι τον πλούτο της χώρας και το 1890 η Ζανζιβάρη είχε την ιδία τύχη αποτελώντας ένα ακόμη βρετανικό προτεκτοράτο ..

Μετα το 2 παγκόσμιο πόλεμο άρχισε να αναπτύσσεται ένα οργανωμένο αντιαποικιακό κίνημα TANU με ιδρυτή τον προτεστάντη τον δραστήριο ακτιβιστή και πρόεδρο της Τανγκανίκας Julius Nyerere και οι Βρετανοί πήραν των αματιων τους από την Ζανζιβάρη το 1963 ενώ από τη Τανγκανίκα το 1961 . Ο Julius Nyerere έγινε ο μελλοντικός πρόεδρος της Τανζανίας και οδήγησε το έθνος στην ειρηνική μετάβαση προς την εθνική κυριαρχία και την ένωση των 2 κρατών σε ένα το 1964 αποτελώντας την Τανζανία με πανω από 120 φυλές και εθνότητες με μεγαλύτερες ομάδες Bantu, Maasai Chagga Sukuma με μια έκταση των 945.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και με 65 εκκ κατοίκους που ασπάζονται το 50-55% το χριστιανισμό και το 35-40 το μουσουλμανισμό αλλά εφαρμόζονται και άλλες παραδοσιακές αφρικάνικες θρησκείες και παραδόσεις σε μια ειρηνική συνύπαρξη χωρίς ταραχές . Η μέση ηλικία των κατοίκων είναι τα 18 χρόνια!.. μια νεότατη χώρα με πρωτεύουσα την Dodoma αλλά με κέντρο εμπορίου το Dar es Salaam.. ο τουρισμός με κορωνίδα τα σαφάρι κύρια πηγή εσόδων , η ορειβασία στο Κιλιμάντζαρο και οι βουτιές και οι ξαπλες στις αμμουδιές της Ζανζιβάρης και η γεωργία συμπληρώνουν του βασικούς πυλώνες της οικονομίας.. Η Ζανζιβάρη αν και έχει το δικό της κοινοβούλιο κυβέρνηση και πρόεδρο για τα εξωτερικά ζητήματα της χώρας ταυτίζεται με την κεντρική κυβέρνηση που από το 2020 ηγείται η Σαμία Σουλούχου Χασάν…..

Η Ethiopian airlines μας φέρνει στο αεροδρόμιο Bole international της Αντις Αμπεμπα οποί θα είχαμε μια στάση για 3,5 ώρες περίπου… περιπλανηθήκαμε στο πολύ όμορφο καθαρό μοντέρνο αεροδρόμιο που το δεύτερο τμήμα του εγκαινιάστηκε το 2019.. Παρα πολύς κόσμος.. ένας χαμός.. από εδώ φεύγουν τουλάχιστον 150 ημερήσιες πτήσεις της Ethiopian μόνο…. Η πτήση μας έφευγε μετα τα μεσάνυκτα και είχαμε βολευτεί στους καναπέδες όταν ξεσπάει μια βροχή μα τη βροχή. .από τα τζάμια βλέπαμε το νερό να καλύπτει τις πίστες και όχι μόνο αυτές γιατί όταν παραλάβαμε τις βαλίτσες που δεν ήταν υφασμάτινες μας τα ρούχα μας ήταν βρεγμένα….

Στο αεροδρόμιο αλλάξαμε χρήματα αγοράσαμε και κάρτα sim 7 ευρώ ,η δική μου η Vodacom έπιανε και στο πιο απομακρυσμένο σημείο των πάρκων ενώ κάποιοι που είχαν προπληρωμένη esim νομίζω λέγεται είχαν πρόσβαση στα κεντρικά σημεία μόνο….

Βγαίνοντας από το αεροδρόμιο στις 3 και 10 τα ξημερώματα μια ζεστή αγκαλιά αέρα μας τύλιξε. Ο ξεναγός και ιδιοκτήτης του pangolin Africa Safari μας περίμενε.
1783162644939.jpeg
Φορτώσαμε στο λεωφορείο τα πράγματα μας και φύγαμε για τ ξενοδοχείο Chelsea hotel ( αλήθεια δεν θα το επέλεγα λόγω παλαιότητας αλλά δεν είχα κάνει και έρευνα αγοράς)που αλήθεια είναι ούτε κατάλαβα σε ποιο σημείο της μεγάλης αυτής πόλης ήταν κέντρο μου είπαν αλλά δεν δίνω όρκο... Η πόλη το βράδυ ερημική …
1783161488115.png
Ξεφορτώσαμε τις βαλίτσες πήραμε τα δωμάτια και βουρ για ύπνο….Η έκπληξη όταν ανοίξαμε τις βαλίτσες και τα ρούχα μας σχεδόν έπλεαν… Ο πολύ δυνατός ανεμιστήρας του δωματίου δούλευε συνεχώς για 2 νύχτες και μια μέρα μέχρι να στεγνώσουν πράγμα που βοήθησε και η ποιότητα των ρούχων ….

Ξυπνήσαμε στις 10 .. πρωινό και εξόρμηση στη πόλη ….
1783162681653.jpeg

annoula

Member
Πολύ ωραίο ξεκίνημα! Έχω πάει μόνο Ζανζιβάρη, με την οποία ξετρελάθηκα. Αναμένουμε την συνέχεια!

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Η Τανζανία είναι μία απο τις αγαπημένες μου χώρες! Δυστυχώς έχω δει ένα μικρό μέρος της και τα σημεία που πήγατε είναι απο αυτά που θα ήθελα επιπλέον να δω και εγώ. Οπότε έχω σοβαρό λόγο να περιμένω τη συνέχεια :)

LULLU

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Η Τανζανία είναι μία απο τις αγαπημένες μου χώρες! Δυστυχώς έχω δει ένα μικρό μέρος της και τα σημεία που πήγατε είναι απο αυτά που θα ήθελα επιπλέον να δω και εγώ. Οπότε έχω σοβαρό λόγο να περιμένω τη συνέχεια :)
Σύντομα ......ελπίζω

LULLU

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Μέχρι να ξυπνήσει ολο το γκρουπ ανεβήκαμε στο roof garden του ξενοδοχείου για μια πανοραμική θέα της πόλης. Μια πόλη που έχει ξυπνήσει για τα καλά , με βοές, μυρωδιές χρώματα πολλά χρώματα..
1783193219327.jpeg

Το Dar es Salaam , που σημαίνει οίκος της ειρήνης η λιμάνι της ειρήνης από ψαροχωρι το Μζιζίμα εξελίχτηκε σε μια πολη των 2.5 εκκ κάτοικων που στην πλειονότητα είναι μουσουλμάνοι και που διατέλεσε και πρωτεύουσα .ως το 1973 που η Dodona της πήρε τα ινία.. Ο πληθυσμός της αυξάνεται κατά 4% κάθε χρόνο…!! Το λιμάνι της είναι το σπουδαιότερο της χώρας και διακινούνται οι εξαγωγές καφέ βαμβακιού και σισαλ που είναι ένα είδος κάκτου για παρασκευή σχοινιών αλλά και είδος ποτού κάτι σαν τεκίλα….

Με το που βγήκαμε ζέστη.. και σκουπίδια. .παντού.. πλαστικά παντού.. . εντάξει στην Αφρική είμαστε και όσοι την έχουμε επισκεφτεί αρκετές φορές είμαστε συνηθισμένοι σε αυτήν την εικόνα, αλλα επειδή μας είχαν ενημερώσει ότι απαγορεύεται στη χώρα η εισαγωγή και η πώληση πλαστικών , με τα πράγματα μας να τα είχαμε τακτοποιήσει σε χάρτινες η υφασμάτινες συσκευασίες, θεώρησα ότι δεν θα συναντούσα ίχνος πλαστικής σακούλας.. ήλπιζα… Το ότι οδηγούν από δεξιά, μας εχει δυσκολέψει στο να διασχίζουμε τους δρόμους γιατί δεν ξέρουμε από που θα μας έλθει το ντουκ… ευτυχώς που είναι ’η ικανοί οδηγοί και μας αποφεύγουν ,’η καταλαβαίνουν πως είμαστε αλλού για αλλού και περιμένουν υπομονετικά κορνάροντας σιγά σιγά μην μας τρομάξουν..
1783193313808.jpeg

Στη πόλη φαίνονται οι αρχιτεκτονικές επιρροές της αποικιοκρατικής εποχής και τα κτήρια είναι ένα μείγμα από γερμανικό, βρετανικό και Ασιατικό Σουαχίλι στυλ
1783193377385.jpeg

Πολλά και πανύψηλα πολυώροφα κτήρια κατασκευάστηκαν μετα το 2 παγκόσμιο πόλεμο μεταξύ αυτών. νοσοκομείο, πανεπιστήμιο , δικαστικό μέγαρο, βιβλιοθήκες, τεχνικά ινστιτούτα,…το δε φυσικό λιμάνι της πόλης δίνει άλλο αέρα και ισχύ στην οικονομία..

Κατηφορίσαμε με τα πόδια ως τη κεντρική κλειστή αγορά .Περιποιημένα μαγαζιά με φρούτα, λαχανικά με εγκάρδιους πωλητές αλλά που δεν θέλουν καθόλου να ποζάρουν σε φωτογραφικά κλικ… όλοι όμως χαιρετούν και μας καλωσορίζουν.. karibu sana.. λένε συνεχώς ..
1783193415369.jpeg

Με γοήτευσαν πάλι οι εικόνες των γυναικών που στο κεφάλι μεταφέρουν προϊόντα, των γυναικών μανάδων με τα μωρά δεμένα με αυτό το χαρακτηριστικό τρόπο στη πλάτη , των παιδιών με αυτά τα τεράστια μαύρα χαμογελαστά μάτια με τις μύγες κολλημένες στη μύτη και πρόσωπο( όχι σε όλα) αν και από τη ζέστη δεν έχω κουράγιο να σηκώσω τη μηχανή… κλεφτά κλικ…
1783193436727.jpeg

Αποφασίσαμε να πάμε προς τη θάλασσα και νοικιάσαμε ένα παμπάλαιο λεωφορειακι με σχισμένα καθίσματα με πόρτες που τις κρατάμε για να κλείσουν, που μαύρος καπνός βγαίνει από την εξάτμιση και με τη μηχανή αγκομαχά και να αναστενάζει..

Περάσαμε από πολύ όμορφες και πλούσιες συνοικίες
Φτάσαμε στη Coco beach μια δημοσία παραλία ..
Είναι Κυριακή και ο κόσμος έχει ξεχυθεί να διασκεδάσει να κολυμπήσει να κάνει πάρτι γενέθλιων να συναντήσει φίλους να κάνει κατι διαφορετικό από την καθημερινότητά του..

Παρκάρουμε το όχημα στο χωματόδρομο μέσα στο δασάκι και περπατάμε στα διάφορα μονοπάτια που βγάζουν στη παραλία .. Σκουπίδια παντού…..σκουπίδια.. περνάμε δίπλα από μια παρέα νεαρών μασαι η ντυμένοι μασαι που κάνουν πρόβες αλμάτων .. μας επιτρέπουν να πλησιάσουμε και να φωτογραφίσουμε , είχαν βάλει στο μάτι τα νεαρά κορίτσια της παρέας μας που όντως ήταν να τα πιεις στο ποτήρι με πρώτη και καλύτερη την Άρτεμη μπασκεμπολιστρια που τους έριχνε και 2 κεφάλια στο ύψος..
1783193640370.jpeg

Το μονοπάτι μας έβγαλε σε ένα ύψωμα.. δεξιά μέσα στη θάλασσα σπαρμένα μικρά νησάκια σπάζουν τα αγριεμένα κύματα και δημιουργείται μια κάπως απάνεμη μικρή παραλία , ενώ αριστερά απλώνεται μια παραλία πολλών χιλιομέτρων με έντονα κύματα χωρις όμως να πτοείται ο κόσμος που με σωσίβια, σανίδες , σαμπρέλες θέλουν ντε και καλά να δαμάσουν τα νερά…
1783193685511.jpeg
1783193612685.jpeg
1783193544428.jpeg

Πωλητές διάφορων προϊόντων μας πολιορκούν από φαγώσιμα ως βραχιόλια τσάντες και μαγιό.. κάποια στιγμή σκάει μύτη και όλο το γκρουπ των μασαι που γίνανε πωλητές και playboy… και με επιτυχία μπορώ να πω βλέποντας μια σιτευμένη λευκή με φουλ κραγιόν και χρυσαφικά χέρι χέρι να απομακρύνεται με ένα νεαρό μασαι.. φαντάζομαι καλή αγορά αυτή ,καλή πετυχεματια θα έλεγε και η μάνα μου που έκλεισε φέτος τα 102 χρόνια της….και ναι μπορείτε να πείτε τι DNA φέρεις καλή μου ?
1783193716498.jpeg

Πήγαμε για φαγητό….που στη παραλία?? Αλλά όντως πανω στην άμμο.. μας έστρωσαν 4 τραπέζια πανω στην άμμο κάτω από το καυτό ήλιο και είχαμε σε πρώτο πλάνο όλα τα δρώμενα και μέσα και έξω από το νερό ενώ ταυτόχρονα γίναμε και εμείς μια ατραξιόν για αυτούς.
1783193903810.jpeg
1783193842308.jpeg

1783193759065.jpeg
Περάσαμε ένα υπέροχο ζεστό απόγευμα ψωνίσαμε όλα οσα μας έφερναν με αρχηγό τη Κικη που ως δεινή εμπόρισσα κατάφερε και ξεπούλησε το εμπόρευμα του πωλητή που μας προσέγγισε και εκείνος πανευτυχής της χάρισε αρκετά δωράκια… …

Επιστροφή στο ξενοδοχείο ένα γρήγορο ντους και πάμε για φαγητό σε ένα κοντινό γωνιακό μαγαζί που ειδικεύεται στο ΒΒ…εδώ το κοτόπουλο πάει σύννεφο…..κάποιοι δοκίμασαν και τοπική κουζίνα και έμειναν ικανοποιημένοι.
1783193487293.jpeg

Αύριο πρωινό ξύπνημα .. φορτωνόμαστε στα 3 τζιπ και ξεκινάμε για Mikumi..

KIKI

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Μου κάνει εντύπωση με τη βίζα. Ημουνα το Χειμώνα Τανζανία και την έβγαλα στην άφιξη στο αεροδρόμιο πολύ εύκολα.
Περιμένω με ενδιαφέρον την συνέχεια.
Να υποθέσω ότι πήγες με το Altervan;

LULLU

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Μου κάνει εντύπωση με τη βίζα. Ημουνα το Χειμώνα Τανζανία και την έβγαλα στην άφιξη στο αεροδρόμιο πολύ εύκολα.
Περιμένω με ενδιαφέρον την συνέχεια.
Να υποθέσω ότι πήγες με το Altervan;
Είπαμε να κάνουμε τη βίζα ηλεκτρονικά μιας και φτάναμε ξημερώματα να μην μπλέξουμε με διαδικασίες εκεί..ευτυχώς όλα πήγαν καλά στο τέλος...ναι πήγα με Αναστάση χωρις τον Αναστάση ..

mourohavlos

Member
Μου έχουν "φάει" λεφτά με τη βίζα στην Τανζανία. Ήταν για αρκετές μέρες "pending payment", ενώ προφανώς πλήρωσα κανονικά, έστειλα mail χωρίς απάντηση, με ανάγκασαν να πληρώσω επί τόπου στο αεροδρόμιο και δε μου επέστρεψαν ποτέ τα χρήματα

LULLU

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Μου έχουν "φάει" λεφτά με τη βίζα στην Τανζανία. Ήταν για αρκετές μέρες "pending payment", ενώ προφανώς πλήρωσα κανονικά, έστειλα mail χωρίς απάντηση, με ανάγκασαν να πληρώσω επί τόπου στο αεροδρόμιο και δε μου επέστρεψαν ποτέ τα χρήματα
Έχει συμβεί και αυτό όπως το ότι πρέπει να έχεις μαζί σου και την απόδειξη πάλι και ας έχεις τη βίζα ηλεκτρονικά γιατί μπορεί να ζητήσουν τη πληρωμή ...

Smaragda53

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Τι καλά που παρόλο που υπάρχει μωαμεθανισμος, οι γυναίκες φαίνεται να κυκλοφορούν ελευθερες

Last edited:

LULLU

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι

LULLU

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Το MIKUMI απέχει από το Dar es Sallam 300 χιλιόμετρα βρίσκεται κοντά στη πόλη Μορογκορο είναι το 4 μεγαλύτερο πάρκο της χώρας με έκταση 3230 τετρ χιλιομ και ιδρύθηκε το 1964. Αν και το τοπίο του συγκρίνεται με το Σερενγκέτι σίγουρα δεν έχει την ιδία επισκεψημοτητα αν και έχει εξαιρετικά πυκνή και ορατή άγρια ζωή , έτσι διαβάσαμε…

Συνορεύει με το καταφύγιο Θηραμάτων Σελους και με τα όρη Ουτζουνκουα , Ουλουγκουρου , Μαλουντγουε που βρίσκεται εντός του πάρκου και τα Ουβιντουντα στα δυτικά..

Η καρδιά του πάρκου είναι η περιοχή Mkata, μια μεγάλη ανοιχτή πλημμυρική σαβάνα όπου πολύ συχνά βλέπει κανείς αγέλες ελεφάντων, ζέβρες, αντιλόπες, βουβάλια, καμηλοπαρδάλεις και γκνου (wildebeests). Εδώ είναι η χαρά των birdwatchers αφού πανω από 400 είδη πουλιών κόβουν βόλτες στα δένδρα και πανω από τις λίμνες που είναι σπίτια ιπποπόταμων και φυσικά και ο βασιλιάς της ζούγκλας κάνει συχνά τις εμφανίσεις του εδώ..

Αν και δεν είμαι της κατηγορίας bird photography ελπίζω να κάνω κανένα καλό κλικ αν οι ρυθμίσεις το επιτρέψουν …

Μοιραστήκαμε σε 3τζιπ και αναχωρήσαμε. Έχουμε μπροστά μας ένα 5 ωρο διαδρομής και αν βάλεις και στάσεις για καφέ για φαγητό θα φτάσουμε βράδυ υποθέτω…
1783267842473.jpeg

Ο μόνος δρόμος για το πάρκο είναι ο Α7 που συνδέει τη παράκτια πόλη με το νοτιοκεντρικο τμήμα της Τανζανίας αλλά και με άλλες χώρες της Νότιας Αφρικής και στην ουσία χωρίζει το πάρκο στα 2.. Η διαδρομή είναι απίστευτα όμορφη μέσα από μια φύση που οργιάζει .. με μεγάλες εκτάσεις καλλιεργήσιμες με ηλίανθο και αγαύης που αποτελεί προϊόν εξαγωγής .
1783267997323.jpeg
1783267896136.jpeg

1783267937498.jpeg

Η οροσειρά Ουλουγκουρου που πλαισιώνει τον Α7 δίνει ένα εκπληκτικό σκηνικό ενώ οι πλημμυρικές πεδιάδες του Mkata είναι διάσημες για την ανοιχτή σαβάνα τους, γεμάτη από τα αρχαία δέντρα baoba που μπορεί να ζήσουν μεχρι 1000 χρόνια και που έχουν χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο, ως αποθήκη και ακόμη ως τόπος ταφής σε διάφορες αφρικάνικες κουλτούρες.
1783268191191.jpeg

Η πρώτη μας στάση σε ένα βενζινάδικο όπου γινόταν ενας μικρός χαμός.. 17 λεωφορεία σχολιαρόπαιδα.. μαθητές ιδιωτικών σχολείων στην καθιερωμένη εκδρομή συνοδεία παρακαλώ και από φωτογράφο…. Μάθαμε πως τα ιδιωτικά σχολεία έχουν πέραση εδώ με κόστος 2500 δολάρια το χρόνο.. ανταλλάξαμε πολλά χαμογέλα , χαιρετούρες όλα μιλούν πολύ καλά αγγλικά και φωτογραφικά κλικ..
1783268376837.jpeg
1783268055938.jpeg

Για μεσημέρι σταματήσαμε σε ένα μοντέρνο καφέ- εστιατόριο όπου περισσότερο πέσαμε στα φρούτα και αναψυκτικά του μπουφέ παρα στο κυρίως φαγητό..
1783268228380.jpeg

1783268252438.jpeg

1783268343164.jpeg

Και ναι επιτέλους φτάνουμε στο Mikumi park .. οι οδηγοί μας κάνουν ολες τις διαδικασίες στη ρεσεψιόν του πάρκου , παίρνουμε τη άδεια να μπούμε και οδηγούμαστε στο καμπ Mikumi NP Banda που βρίσκεται μέσα στο πάρκο που θα μας φιλοξενήσει για απόψε.
1783268283873.jpeg

Αφήνουμε τα πράγματα μας και ξεκινάμε το απογευματινό σαφάρι μας. Υπάρχει πολύ νερο παντού αφού εχε βρέξει και το ταρακούνημα με τα τζιπ είναι αυτονόητο..
1783269013849.jpeg
1783268993519.jpeg
1783268730087.jpeg

1783268780813.jpeg

Ο αέρας δροσερός μπαίνει από τα ανοικτά παράθυρα αλλά και από την ανεβασμένη σκεπή του τζιπ..
1783268445748.jpeg

1783268514537.jpeg

Δεν κάναμε απόσταση μεγάλη όταν τα πρώτα ζώα εμφανίστηκαν μπροστά μας.. βουβά επιφωνήματα για να μην ταράξουμε τη γαλήνη της σαβάνας και των ζώων,.. το μονο που ακούγεται η μηχανή του τζιπ και τα κλκ των φωτογραφικών μηχανών.. στα χορτάρια βόσκουν αντιλόπες ζέβρες καμηλοπαρδάλεις , γκνου.. τι εικόνες είναι αυτές….
1783268547220.jpeg

1783268582155.jpeg

1783268613475.jpeg
1783268649598.jpeg
1783268680957.jpeg

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά σε σαφάρι η ανυπομονησία η προσμονή και η χαρά είναι της ιδίας έντασης…

Φτάνουμε σε ένα νερολακο-λιμνη.. μας λένε ότι μπορούμε να κατέβουμε με ασφάλεια.. Φτάνουμε στο χείλος της λίμνης και βλέπουμε παρα πολλούς ιπποπόταμους και ένα κροκόδειλο που παίζει κρυφτό..
1783268830369.jpeg
1783268853100.jpeg
Πρέπει να μείναμε πανω από μια ώρα εκεί φωτογραφίζοντας.
1783268884426.jpeg
.
1783268913153.jpeg
Ένα σχολικό λεωφορείο κάνει την εμφάνιση του και δεκάδες παιδιά με όμορφες κόκκινες στολές μας πλησιάζουν μας συστήνονται, μας μιλούν και ανταλλάσσουμε γλυκά, στυλό και τετράδια..
1783268480865.jpeg

Περιπλανηθήκαμε για κανένα 3 ωρο στο Mikumi ακολουθώντας ανάρια και ζώα και όταν
1783268961634.jpeg

άρχισε να πέφτει το σκοτάδι γυρίσαμε στο καμπ γεμάτοι εικόνες…

Attachments

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.232
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
Fetah Belaj

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom