- Μηνύματα
- 8.698
- Likes
- 71.184
- Επόμενο Ταξίδι
- ;
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Φανταστικές λήψεις όπως πάντα! 
κοιτα τωρα ειναι μεγαλη κουβεντα ολο αυτο.. γιατι τα λεφτα οντως ειναι παρα πολλα. παρα τους περιορισμους και τον υποτιθεμενο ελεγχο εξαφανιζονται ζωα και κανενεας δεν μπορει να ελεξχει αν ηταν γερασμενα αρρωστα κτλβρηκα ενα αρθρο στο κουτι της πανδωρας που ειναι αρκετα μεγαλο και δεν μπορω να το ανεβασω αλλα μπορειτε να το βρειτεΕλπίζω να μη σου χαλάσω την ιστορία με την παρέμβαση αυτή... Και εγώ είμαι ενάντια στο κυνήγι και μοιράζομαι τα αρνητικά σου συναισθήματα για τους κυνηγούς.
Όμως πριν χρόνια έτυχε να μιλήσω σε κοινή παρέα με μια επιστήμονα που δούλευε σε προγράμματα προστασίας άγριας ζωής στην Αφρική και παρόλο που ούτε αυτής της άρεσε, είχε καταλήξει ότι είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα που αν τα βάλεις κάτω όλα η ζυγαριά μάλλον γέρνει ξεκάθαρα στο υπέρ.
Τα βασικά επιχειρήματα ήταν πως η οικολογική ζημιά από το οργανωμένο με άδειες είναι μικρή και ελεγχόμενη (επιλέγονται μεγάλα σε ηλικία ζώα ή ήδη τραυματισμένα), ενώ τα πολλά λεφτά που εισπράττουν επιτρέπουν και να υπάρχει έλεγχος και να γίνονται παρεμβάσεις που δεν θα γινόταν ποτέ αλλιώς.
Αν σταματήσουν να βγάζουν λεφτά από τις άδειες δε θα μπορούν να πληρώνουν τους θηροφύλακες και όλοι ξέρουμε πως οι πλούσιοι θα κάνανε και πάλι αυτό που θέλανε μέσω της μαύρης αγοράς με ανεξέλεγκτη ζημιά.
Αυτό προ δεκαετίας, δε ξέρω αν έχουν αλλάξει οι συνθήκες σήμερα.
Υπέροχο φινάλε, ευχαριστούμε για την ιστορία!Η ‘’αρρώστια της Αφρικής’’ για εμένα έχει βαθιές ρίζες.. έχει τις ρίζες της στα χώματα της Σομαλίας από το 1994 έχει πέρα από τα τοπία , τα πολύχρωμα ηλιοβασιλέματα, το νυκτερινό ουρανό που άγγιζα σχεδόν τα αστέρια, έχει και ανάκατα συναισθήματα, εμπειρίες, νοσταλγία αλλά και πόνο .. .. και η μόνη θεραπεία αυτής της αρρώστιας ίσως είναι να την ξαναεπισκεφτεις όσο πιο συχνά μπορείς .. και διαπιστώνεις ότι όσο τη ζεις, τόσο πιο βαθιά νιώθεις αθεράπευτος ….
Και εγώ ευχαριστώ που με διαβάζετε ....καλά ταξίδια σε όλους.Υπέροχο φινάλε, ευχαριστούμε για την ιστορία!
Θα πηγαίνω και θα ξανά πηγαίνω... κανένα πρόβλημα!Χακουνα ματατα