Λέρος Λέρος

traveller@86

Member
Λέρος ή Πάτμος για καλύτερες παραλίες; Έχω ακούσει αντικρουόμενες πληροφορίες και έχω μπερδευτεί. Η Πάτμος ξέρω ότι έχει ωραία χώρα, στην Λέρο η Αγία Μαρίνα είναι γραφικη για να κάνεις βόλτα;

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Λέρος ή Πάτμος για καλύτερες παραλίες; Έχω ακούσει αντικρουόμενες πληροφορίες και έχω μπερδευτεί.
Θεωρώ ότι στην Πάτμο θα βρεις καλύτερες παραλίες, όχι βέβαια πως στη Λέρο είναι άσχημα, αλλά η Πάτμος έχει πιο μεγάλες και ίσως περισσότερες τον αριθμό.
Πάτμος ξέρω ότι έχει ωραία χώρα, στην Λέρο η Αγία Μαρίνα είναι γραφικη για να κάνεις βόλτα;
Δε συγκρίνεται η μία με την άλλη, η Χώρα της Πάτμου είναι το κάτι άλλο, όμως η Λέρος είναι αρκετά ζωντανή. Αισθητά πιο μικρή η Αγία Μαρίνα αλλά έχει και για τον καφέ σου να πας και να φας, να πιεις, άμα τραβάει η όρεξη σου ως το ξημέρωμα.
Βασικά άμα έχεις χρόνο, 5 μέρες και πλέον, καλό θα ήταν να πας και στα δύο νησιά. Είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους κι έχουν να σου δώσουν αμφότερα.

Kostas78

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Και τα 2 νησιά είναι όμορφα και αξίζει να τα επισκεφτείς. Συμφωνώ απόλυτα με όσα είπε ο Ψηλός, συνδυάζονται πολυ ευκολα η Πάτμος και η Λερος, θέλω να προσθέσω πως αν έχεις ημέρες αξίζει να προσθέσεις
1. Μια ημερήσια στους Λειψούς.
2. Εκδρομή με τουριστικό σκάφος στα Ασπρονησια και Τηγανάκια για μπάνιο και Αρκιους για επίσκεψη.

gingkobiloba

New Member
Ας πω και μια πρόσφατη γνώμη. Πρώτη φορά στο νησί, τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου 2026. Μας φιλοξένησαν στο Λακκί, αλλά θα απέφευγα να μείνω εκεί αν πληρώναμε δωμάτιο. Για την μετακίνηση μας νοικιάσαμε μηχανάκι (20€/μέρα, είχε και με 15 αλλά ήταν ιδιαίτερα παλιά και τα αποφύγαμε). Φτάσαμε στο νησί αργά το βράδυ από Κάλυμνο, και πέσαμε για ύπνο.

Η (όντως) πρώτη μας μέρα ξεκίνησε με πρωινό στο Λακκί, και έπειτα πήγαμε για μπάνιο στην παραλία Δύο Λισκάρια. Υπάρχει beach bar, αλλά και βεραντάκι να καθίσεις για καφέ πάνω από την παραλία. Εμείς βάλαμε την πετσέτα μας κάτω από τα αρμυρίκια στην άκρη της παραλίας. Τα νερά ήταν καθαρά, αλλά όταν μπαίνεις υπάρχει πλάκα και πέτρες. Δεν μας ενθουσίασε, οπότε στεγνώσαμε και κατευθυνθήκαμε προς την παραλία Αγία Κιουρά. Δυστυχώς είχε πάρα πολύ κόσμο, οπότε αποφασίσαμε να έρθουμε ξανά μια άλλη μέρα και πήραμε τον δρόμο επιστροφής στο Λακκί για φαγητό και έπειτα για ποτό στην Αγία Μαρίνα.

Την δεύτερη μέρα, βάλαμε πλώρη (οδικώς) για την παραλία Κόκκινα. Το τελευταίο κομμάτι δεν είναι καλός χωματόδρομος, παρόλαυτα κατεβαίνει. Δεν είναι οργανωμένη παραλία, έχει όμως αρμυρίκια για σκιά. Παρότι η πέτρα έξω στην παραλία δεν συνιστάται για άραγμα, τελικά περάσαμε όλη την μέρα μας εδώ. Δεν είχε και πολύ κόσμο. Όσον αφορά την θάλασσα, τα νερά είναι καθαρά, αλλά οι συγκεκριμένες γλιτσερές πέτρες μέσα δεν είναι οι αγαπημένες μου. Για βράδυ βγήκαμε στον Πλάτανο, την περιοχή πάνω από την Αγία Μαρίνα. Περάσαμε όλο το βράδυ μας στο καφενείο "Μάχαλα" τρώγοντας και πίνοντας, πολύ ωραία περάσαμε! Την τρίτη μέρα, επειδή εγώ δούλευα ενώ ήμασταν στο νησί, δεν συμμετείχα στις παραλιακές δραστηριότητες. Το απόγευμα όμως κάναμε μια μεγάλη γύρα: γαλακτομπούρεκο στο χωριό Παντέλι, ανεβήκαμε στο Κάστρο της Λέρου, επισκέφθηκαμε το εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου, και αργά το βράδυ καταλήξαμε στο "Savana" μπαρ για εμπνευσμένα κοκτέιλς.

Την τέταρτη μέρα την περάσαμε στην παραλία Αγία Κιουρά, επιτέλους! Έξω η παραλία δεν μου αρέσει ιδιαίτερα, είναι σαν παρατημένη. Επίσης είναι μικρή και ακόμα και με λίγο κόσμο γεμίζει. Όμως τα νερά είναι τα καλύτερα που είδαμε στο νησί! Επισκέφθηκαμε και την ομώνυμη εκκλησία, αξίζει σίγουρα. Το βράδυ βγήκαμε για κοκτέιλ (μη εμπνευσμένα αυτή τη φορά) σε ένα μαγαζί μέσα στην μαρίνα της Λέρου, εντυπωσιακό. Υπάρχει μπάρα, αλλά υπάρχει και φύλακας που σου ανοίγει και περνάς. Την επόμενη μέρα, φύγαμε αργά το πρωί για Λείψους.

Έχω επισκεφτεί καμία σαρανταριά νησιά, και η Λέρος μου φάνηκε το πιο αντιτουριστικό νησί (με την αρνητική έννοια) που έχω βρεθεί ποτέ (εμένα με ψυχοπλακώνει και η ιστορία του νησιού με το ψυχιατρείο). Δεν θα πρότεινα να μείνει κάποιος 5 νύχτες στο νησί, ο λόγος που μείναμε εμείς τόσο ήταν για να δούμε τους φίλους μας. Ίσως 2 νύχτες είναι αρκετές. Να σημειωθεί ότι παλιότερα υπήρχε οργανωμένο κάμπινγκ, αλλά όχι πια. Αυτό που μου άρεσε πολύ ήταν το φαγητό! Όπου καθίσαμε το φαγητό ήταν καλό και οι τιμές λογικές. Αν δεν δούλευα, θα κάναμε σίγουρα το ημερήσιο tour Αρκούς-Μαράθι κτλ (45€/άτομο μου είπαν στο τηλέφωνο).

Last edited:

Polymnia50

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μάλλον παντού!!
Καλησπερα σας!
Ελπιζω να ειστε ολοι καλα και να αυτη τη στιγμη καπου να ταξιδευετε! Προσπαθω κ εγω να κλεισω τις διακοπες μου σ αυτα τα ωραια απομακρυσμενα νησακια🫣 Δεν ξερω αν εγω δεν τα κανω σωστα, βλεπω ομως οτι χρειαζεται αρκετη οργανωση για να ενα μικρο island hopping! Το μονο σιγουρο σε ολο αυτο ειναι οι 5 μερες στους Λειψους, απο Λερο που θα πρεπει να μεινω 3 νυχτες! Κ εδω χρειαζομαι τη βοηθεια σας! Θα ειμαι σολο και δεν θα εχω αυτοκινητο (δεν αποκλειω κ την ενοικιαση βεβαια). Κοιταω για Αγ. Μαρινα αλλα οι τιμες μου φαινονται απλησιαστες!! Που αλλου θα μπορουσα να μεινω που να εχει και λιγη ζωη? Επισης ξερετε αν τα ταξι συνεχιζουν να ειναι οικονομικα??😏
Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων κ συγγνωμη για το σεντονιιιι!

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Κ εδω χρειαζομαι τη βοηθεια σας! Θα ειμαι σολο και δεν θα εχω αυτοκινητο (δεν αποκλειω κ την ενοικιαση βεβαια)
Δες αν μπορείς να το νοικιάσεις έστω για μία μέρα να γυρίσεις όλο το μικρό έτσι κι αλλιώς νησί.
Κοιταω για Αγ. Μαρινα αλλα οι τιμες μου φαινονται απλησιαστες!! Που αλλου θα μπορουσα να μεινω που να εχει και λιγη ζωη?
Θα κοιτούσα προς Πλάτανο ή Παντέλι που είναι και φυσική συνέχεια της Αγ. Μαρίνας. Βασικά πηγαίνεις με τα πόδια από το ένα στο άλλο με καλή διάθεση. Μια ακόμη επιλογή επίσης είναι τα Άλινδα. Σε καμία περίπτωση πιο μακριά χωρίς μέσο.
Επισης ξερετε αν τα ταξι συνεχιζουν να ειναι οικονομικα??😏
Απ' όσο γνωρίζω ακόμα ναι, σχετικά οικονομικά κι ένας επιπλέον εύκολος τρόπος μετακίνησης στο νησί.

silversurfer

Moderator
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Δαλματικές Ακτές
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Το κακό με τη Λέρο ειναι οτι έχει πολυ αυτοκίνητο, κ δεν υπάρχει κανενα σημείο που να μπορείς να περπατήσεις αμέριμνος σε σοκάκια που να θυμίζουν Κυκλάδες (οκ 12νησα ειμαστε αλλα η διπλανη Πάτμος έχει) ---
Θεωρώ την ενοικίαση (έστω μηχανάκι) μονόδρομο

Polymnia50

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μάλλον παντού!!
Δες αν μπορείς να το νοικιάσεις έστω για μία μέρα να γυρίσεις όλο το μικρό έτσι κι αλλιώς νησί.

Θα κοιτούσα προς Πλάτανο ή Παντέλι που είναι και φυσική συνέχεια της Αγ. Μαρίνας. Βασικά πηγαίνεις με τα πόδια από το ένα στο άλλο με καλή διάθεση. Μια ακόμη επιλογή επίσης είναι τα Άλινδα. Σε καμία περίπτωση πιο μακριά χωρίς μέσο.

Απ' όσο γνωρίζω ακόμα ναι, σχετικά οικονομικά κι ένας επιπλέον εύκολος τρόπος μετακίνησης στο νησί.
Ευχαριστω θερμα!!

Kostas78

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σχετικά με την μετακίνηση σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λεωφορείο που ξεκινάει από Ξηρόκαμπο και πηγαίνει Μπλεφούτι περνάει από τα βασικά σημεία του νησιού, έχει 5-6 δρομολόγια, και είναι οικονομικό.
Τα ταξί έχουν λογική τιμή, ειδικά για μικρές αποστάσεις και βρίσκεις εύκολα. Μπορείς να νοικιάσεις ηλεκτρικό ποδήλατο.
lerosbikes.gr
Να κάνεις κράτηση έγκαιρα για το Harris bar (είναι στους Μύλους πριν το κάστρο).

Attachments

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.286
Μέλη
40.283
Νεότερο μέλος
zinaki

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα