Λήμνος Λήμνος

inspiring

Member
Ευχαριστώ Psilos3
Ναι ακούγεται πολυ ενδιαφέρον, και 2 κανω δεν εχω θεμα.
Εχει σύνδεση καθημερινή?
Συνδεση εχει αλλα οχι καθημερινη. Περιπου δυο με τρια δρομολογια τη βδομαδα για το Σεπτεμβρη.

Extra muros

Member
Συγγραφέας
Επέστρεψα χθες από Λήμνος κ τελικά όντως μοίρασα τη διαμονή 4 Μουδρο - 4 Μύρινα. Τελικά μου βγήκε πολύ καλύτερο από όσο το περίμενα, απόλυτη ηρεμία στα ανατολικά του νησιού, τεράστιο αρχαιολογικο ενδιαφέρον κ ίσως ένα τσικ πιο ωραίες παραλίες, κι από την άλλη όμορφα χωριά στα δυτικά κ η υπέροχη Μύρινα, με αρκετή κίνηση τις βραδινές ώρες, αλλά μαλλον ήσυχη τις υπόλοιπες ώρες. Λόγω μεγάλων αποστάσεων το μοίρασμα εξοικονόμησε χρόνο (κ χρημα λογω πολυ φθηνοτερων καταλυματων εκτος Μυρινας), επιτρέποντας αρκετή εξερεύνηση αυτού τ νησιού-αποκάλυψη για μένα. Επιφυλασσομαι για ιστορία.

vasiliss

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία.
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Επέστρεψα χθες από Λήμνος κ τελικά όντως μοίρασα τη διαμονή 4 Μουδρο - 4 Μύρινα. Τελικά μου βγήκε πολύ καλύτερο από όσο το περίμενα, απόλυτη ηρεμία στα ανατολικά του νησιού, τεράστιο αρχαιολογικο ενδιαφέρον κ ίσως ένα τσικ πιο ωραίες παραλίες, κι από την άλλη όμορφα χωριά στα δυτικά κ η υπέροχη Μύρινα, με αρκετή κίνηση τις βραδινές ώρες, αλλά μαλλον ήσυχη τις υπόλοιπες ώρες. Λόγω μεγάλων αποστάσεων το μοίρασμα εξοικονόμησε χρόνο (κ χρημα λογω πολυ φθηνοτερων καταλυματων εκτος Μυρινας), επιτρέποντας αρκετή εξερεύνηση αυτού τ νησιού-αποκάλυψη για μένα. Επιφυλασσομαι για ιστορία.
Με σκούτερ γυρίζεται το νησί ή οι αποστάσεις ( και οι άνεμοι) είναι αποτρεπτικές;

Extra muros

Member
Συγγραφέας
Με σκούτερ γυρίζεται το νησί ή οι αποστάσεις ( και οι άνεμοι) είναι αποτρεπτικές;
Δεν οδηγώ μηχανή οπότε δεν μπορώ να απαντήσω εμπειρικά, πάντως είδα μηχανάκια σε αρκετά σημεία του δρομου. Το καθαυτό οδικο δίκτυο μεταξύ των οικισμων είναι πολύ καλό γ νησί κ επαρχία εν γένει, αλλά πολλά απο τα γνωστοτερα αξιοθέατα κ κάποιες παραλίες είναι προσβάσιμες μόνο με χωματόδρομο μέτριο ως κατά περίπτωση οριακό γ συμβατικά τετράτροχο, οπότε γ σκούτερ δεν το βλέπω τόσο εύκολο. Αν το αρχαιολογικο/γεωλογικο κομμάτι δε σε συγκινεί τόσο βέβαια, οι χωματόδρομο δε θα σε απασχολήσουν κ τόσο, οι δε παραλίες είναι τόσες πολλές π πάντα θ υπάρχει κ ευκολοτατα προσβάσιμη εναλλακτική.

vasiliss

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία.
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Κυρίως με ενδιαφέρει το δίκτυο να μην είναι δύσκολο ( σε βουνά, γκρεμούς κτλ) και αν γενικά έχει συνεχώς πολλούς αερηδες που δεν κάνει την οδήγηση με σκούτερ ευχάριστη αλλά κυρίως ασφαλή

mourohavlos

Member
Αν επικεντρωθείς μόνο στο νοτιοδυτικό κομμάτι βγαίνει με σκούτερ. Βέβαια, δεν υπάρχουν "γραφικές" διαδρομές, αλλά δεν είναι πολύ κουραστικό.
Για να πάτε πιο πέρα ζορίζει λίγο, καθώς οι αποστάσεις δεν είναι αμελητέες.
Αμμοθίνες και πέριξ παλαιότερα ήταν χωματόδρομος, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει, δύσκολα εκεί με μηχανάκι

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
νησιού-αποκάλυψη για μένα. Επιφυλασσομαι για ιστορία.
Άντε με το καλό, θα είναι πολύ χρήσιμη ιδιαίτερα για όσα είδες στο λιγότερο γνωστό κομμάτι του καταπληκτικού αυτού νησιού, που νομίζω τα έχει όλα και συμφέρει!
Εντάξει, παραείναι ήσυχη το βράδυ αλλά νομίζω απευθύνεται σε διαφορετικό κόσμο.
Πρέπει να είδες παραλιάρες από το Μούδρο και μετά λογικά, χωρίς ψυχή, νομίζω; ;)

Extra muros

Member
Συγγραφέας
Άντε με το καλό, θα είναι πολύ χρήσιμη ιδιαίτερα για όσα είδες στο λιγότερο γνωστό κομμάτι του καταπληκτικού αυτού νησιού, που νομίζω τα έχει όλα και συμφέρει!
Εντάξει, παραείναι ήσυχη το βράδυ αλλά νομίζω απευθύνεται σε διαφορετικό κόσμο.
Πρέπει να είδες παραλιάρες από το Μούδρο και μετά λογικά, χωρίς ψυχή, νομίζω; ;)
Τελείως έρημες δεν πέτυχα, αλλά πέρα απτά Ρηχα Νερά κ τον Αη - Γιάννη σε όποια παραλία κι αν πήγαμε ειμασταν περίπου σε μονοψήφιο αριθμό λουομένων η τουλάχιστον αυτή ήταν η αίσθηση γτ πολλές είναι κ απέραντες. Πραγματικά είναι πάρα πολλές οι παραλίες κ ίσα π πηρα μια μικρή ιδέα, γιατι γ τα δικά μου ενδιαφέροντα είχε κ τόσα πολλά άλλα πράγματα να δω το νησί π δεν επικεντρωθηκα στο να τις εξαντλήσω.

enpens

Member
Μόλις γυρίσαμε από τη Λήμνο και τολμώ να πω ότι, για οικογενειακές διακοπές με μικρά παιδιά, πρόκειται για νησάρα!

Εμείς χωρίσαμε την διαμονή στα δύο, μένοντας μερικές μέρες στη Μύρινα και μερικές στην παραλία του Ευγάτη, το οποίο και θα συνιστούσα για να απολαύσει κάποιος τα πλεονεκτήματα και της πόλης και μιας πιο ήσυχης τοποθεσίας σε μια παραλία. Η Μύρινα μια χαρά γραφική και όμορφη είναι, ειδικά η παραλιακή και το σοκάκι, ενώ και το κάστρο είναι φοβερό με τα ελαφάκια να τρέχουν ελεύθερα και θέα το ηλιοβασίλεμα πάνω στο Άθως.

Παραλίες, μας άρεσαν ιδιαίτερα ο Ευγάτης, το Θάνος και το Πλατύ, οι οποίες έχουν χρυσή άμμο και ρηχά νερά. Για οικογένειες με μικρά παιδιά, ίσως η καλύτερη επιλογή είναι το Φαναράκι, καθώς η θάλασσα παραμένει εξαιρετικά ρηχή για μεγάλη απόσταση.

Φαγητό: ξεχωρίσαμε το Μαντελλα με εξαιρετική ποιότητα και πολύ καλές τιμές. Καλή εντύπωση μας άφησε επίσης το Φλομάρι, ενώ απολαύσαμε και το «Όπως Παλιά», που βρίσκεται στην ομορφη κεντρική πλατεία του Θάνους.

Για καφέ, το Drops στη Μύρινα ξεχώρισε με έναν πραγματικά εξαιρετικό καφέ. Πολύ καλό καφέ απολαύσαμε επίσης στα beach bars Δασάκι στο Φαναράκι και Καράβι στον Ευγάτη.

Για παγωτό, το Gelato di Nonna στη Μύρινα μας άρεσε ιδιαίτερα τόσο για τις γεύσεις του όσο και για την τοποθεσία.

Αξιοθέατα δεν προλάβαμε να επισκεφθούμε πολλά λόγω των παιδιών. Ωστόσο, ο Κοντιάς μάς φάνηκε ένα ομορφο γραφικό χωριό, ενώ αξίζει μια στάση και στον εξαιρετικό φούρνο Σαρικλή. Επισκεφθήκαμε επίσης την Παναγιά Κακαβιώτισσα, που κατά την ταπεινή μου άποψη αξίζει κυρίως για την όμορφη πεζοπορική διαδρομή μέχρι εκεί, περισσότερο παρά για το ίδιο το εκκλησάκι.

Παρότι το οδικό δίκτυο του νησιού είναι εξαιρετικό, δεν καταφέραμε να εξερευνήσουμε καθόλου τη ανατολικη πλευρά, Σκοπος: επιστροφή χωρίς γυναικόπαιδα και στο Κέρος για kite surf!

Γενικά, η Λήμνος μάς άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Παρότι την επισκεφθήκαμε στα τέλη Ιουλίου, η κατάσταση παντού ήταν ανθρώπινη, χωρίς υπερβολικό συνωστισμό, ενώ οι άνθρωποι του νησιού μάς φάνηκαν ιδιαίτερα ευγενικοί και εξυπηρετικοί.

Οι τιμές ήταν επίσης πολύ λογικές όπου κι αν πήγαμε. Στα beach bars που επισκεφθήκαμε πληρώναμε μόνο ό,τι καταναλώναμε, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για τις ξαπλώστρες.

Η Λήμνος μου θύμισε πραγματικά το ελληνικό καλοκαίρι των παιδικών μου χρόνων. 😊

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.285
Μέλη
40.282
Νεότερο μέλος
Argy Chatz

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom