Κύπρος Λίγα πράγματα για τις πόλεις

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Λευκωσία: Όλο το κέντρο της πόλης εντός των τειχών. Η Λαϊκή Γειτονιά είναι εμπορευματοποιημένη αλλά και όμορφη. Πύλη Πάφου, Αμμοχώστου, ματιές στο Ledra Palace από μακριά. Για καφέ στο τέρμα της Λήδρας κοντά στην εκκλησία Φανερωμένης στο «Καλά Καθούμενα» (ζηβανόμελο, γάλα με τριαντάφυλλο, ζεστό κρασί κ.α.). Επίσης στο Κέντρο Χειροτεχνίας Χρυσαλινιώτισσας. Οπωσδήποτε «Οκτάνα» στο κέντρο της παλιάς πόλης (οπωσδήποτε!!!).

Πιο κοσμοπολίτικα και λιγότερο αντικομφορμιστικά, οι καφετέριες στην Στασικράτους και Γρίβα Διγενή αλλά και το puzzle στην Πινδάρου. Επί την Γρίβα Διγενή προχωράμε δυτικά προς τα φώτα (φανάρια) της Harley Davidson στα δεξιά σας ζαχαροπλαστείο «Επιδόρπιον». Για φαγητό είναι σύνηθες να αφιερώνουμε μια νύχτα στον Ζανέττο (δίπλα από τα τούρκικα χαμάμ). Για ψάρι όμως, φεύγουμε από το κέντρο και επισκεπτόμαστε το «Παραγάδι» σε παράδρομο της λεωφόρου Νίκης. Πίσω από την Πινδάρου που αναφέραμε πριν, είναι ο δρόμος Κλήμεντος. Εκεί υπάρχει το Αφρικανικό εστιατόριο Zebraʼs και το Συριακό Sawa. Γραφική η περιοχή γύρω από την Αγία Βαρβάρα στο Καϊμακλί καθώς και το παλιό κέντρο Στροβόλου. Τέλος, η Λευκωσία έχει ποτάμι! (ξεροπόταμο τον Πεδιαίο) υπάρχουν διαμορφωμένα τμήματά του κατάλληλα για βόλτα. Ψώνια στην Αρχ. Μακαρίου και στην Στασικράτους.
Τέλος, σοκολατάκια από το Pralina στην Κένεντυ. Ζητήστε ακριβώς τα ίδια που σερβίρονται στην καφετέρια Pralina!!

Λεμεσός: Για φαγητό στον Αντώναρο ή στην ταβέρνα «Μέσα Γειτονιά» κοντά στο ομώνυμο roundabout. Βόλτα στην παραλιακή ζώνη, στον Εναέριο μερικές καφετέριες κοντά στην θάλασσα, απαραίτητη επίσκεψη στο κάστρο της πόλης αλλά και περιήγηση στα γύρω δρομάκια. Καφέ στο stretto. Πεζόδρομος Αγίου Αντρέου για Κυπριακά μπιχλιμπίδια και για ψώνια στην Ανεξαρτησίας από το λιμάνι έως το Πεντάδρομο.

Πάφος: Λίγα πράγματα γνωρίζω εδώ. Το λιμανάκι είναι όμορφο με το κάστρο του στην προκυμαία. Τα μαγαζιά στην γύρω περιοχή παρά είναι τουριστικά. Εκεί κοντά υπάρχουν και τα ψηφιδωτά της Πάφου σε έναν προσεγμένο χώρο. Λίγο πιο πάνω από το παραλιακό μέτωπο, πεζόδρομος με καφετέριες. Επίσκεψη και στην πάνω Πάφο με τα στενάκια, τους μιναρέδες και τα όμορφα σπιτούθκια του. Έξω από την πόλη προς Πέγεια, επίσκεψη στους τάφους των Βασιλέων.

Λάρνακα: Κάτι παραπάνω από ότι λένε οι οδηγοί, δεν έχω. Απλώς εφιστώ την προσοχή στην περιοχή Μακένζι, μπροστά στην θάλασσα με θέα τα αεροπλάνα να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο, πλησίον. Η Φοινικούδα είναι το παραλιακό μέτωπο της πόλης με πλειάδα καταστημάτων, ταβερνών και καφετεριών. Στο αριστερό άκρο της Φοινικούδας, μια τούρκικη συνοικία με μικρά σπίτια, καμάρες και όμορφες εκκλησίες.
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom