Ηνωμένο Βασίλειο Λίγο πριν τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο

binio_panp

Member
Μηνύματα
64
Likes
41
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΝΝΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Το Λονδίνο είναι μια πολύ όμορφη πόλη, επέστρεψα την Πέμπτη και θα ήθελα και εγώ να σας πω τη δική μου ιστορία από το χριστουγεννιάτικο Λονδίνο, αφού αρχικά σας ευχαριστήσω όλους για τις πολύτιμες πληροφορίες που διάβασα στο forum και ομολογώ πως με βοήθησαν πολύ. Αρχίζουμε λοιπόν:8 /12/13 πτήση με την Aegean (A3600) 9 και 10 το πρωί από το Ελ. Βενιζέλος, άφιξη στο Λονδίνο αεροδρόμιο Heathrow 11 και 15 ώρα Λονδίνου.Αποσκευές, ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ και αγορά δύο καρτών oyster.Αφού φορτώσαμε τις κάρτες μας με 15 λίρες ο κάθε ένας, πέρνουμε το μετρό τη μπλε γραμμή (Piccadilly) και απευθείας στο σταθμό Earls Court όπου είναι και το ξενοδοχείο μας(Best Western Burns Hotel).Αφού τακτοποιούμε τα πράγματα στο ξενοδοχείο, κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με τη γειτονιά μας. Μια όμορφη περιοχή με πολλά μαγαζιά για φαγητό και Super Market. σημειωτέων καμία ώρα της ημέρας σε αυτή την περιοχή δεν ένιωσα φόβο. Η ώρα είναι περίπου 3 και 30 το μεσημέρι πέρνουμε το μετρό (tube όπως τους αρέσει να το λένε) για Charing Cross, σε αυτό τον σταθμό του μετρό βρίσκεται η Trafalgar και δίπλα η Ναtional Gallery η οποία κλείνει στις 6:00 το απόγευμα, προλαβαίνουμε να τη δούμε. Περιττό να πω πως το συγκεκριμένο μουσείο το βρήκα απλά καταπληκτικό.Λιγο πριν τις 6:00 λοιπόν βρισκόμαστε μπροστά από την πλατεία Trafalgar η οποία είναι πολύ όμορφα στολισμένη και μας περιμένει και μια έκπληξη...... χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα που τραγουδούν παιδιά από κάποιο σχολείο του Λονδίνου, δημιουργούν ένα μαγευτικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό, δεν ξέρω τι να πρωτοτραβήξω με την ψηφιακή μου, φυτογραφίες εδώ φωτογραφίες εκεί, δεν μου φτάνει, ανοίγω και το video θέλω να τα αποθανατίσω όλα. Συνεχίζουμε ...στάση Picadilly βγαίνουμε από το μετρό και αντικρίζουμε αυτές τις μεγάλες οθόνες και το περιβόητο αγαλματάκι του έρωτα. Κόσμος..... κόσμος παντού. Καταπληκτικά και εδώ, περπατάμε προς Σόχο και Leicester sq.......χανόμαστε στο πλήθος. Όλα υπέροχα, διαφορετικά. Pubs παντού δεξιά αριστερά μας μπαίνουμε σε μια από αυτές και δοκιμάζουμε μια πολύ ωραία μπύρα. Η ώρα είναι περίπου 7:.00 απολαμβάνουμε την μπύρα μας σε αυτή την "παραδοσιακή" bub και προσπαθούμε να αφουγκραστούμε τον κόσμο γύρω μας. Την διαφορετικότητα του ακόμα και τον τρόπο διασκέδασης του. Η μπύρα έκανε το "θαύμα" της, πεινάμε και περπατάμε μέχρι την China Town πραγματικά εκεί νομίζει κανείς πως βρίσκεται σε άλλο τόπο , μαγαζιά με φαγητό παντού, οι πάπιες κρεμασμένες στις βιτρίνες και ένα άρωμα ανατολής με πλημμυρίζει, θέλω να κάτσω για φαγητό σε ένα από αυτά. Είχα διαβάσει πως το φαγητό σε μια τόσο "τουριστική "περιοχή θα έπρεπε να το αποφύγω και αυτό ήταν κάτι που το είχα στο μυαλό μου, επίσης κάποιος είχε πει πως υπάρχουν και κάποια 'καλά" εστιατόρια θα πρέπει όμως να προσέξεις τον κόσμο που τρώει μέσα και αυτό κάναμε και πιστεύω πως η επιλογή μας ήταν τέλεια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.Τέλος πρώτης μέρας στο Λονδίνο.(Επανέρχομαι).

 
Last edited by a moderator:

taxidiara

Member
Μηνύματα
1.075
Likes
2.491
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Α μπράβο ήσουν τις ίδιες μέρες περίπου με μένα εκεί (εγώ πήγα Σάββατο 7/12). Λες να συναντηθήκαμε κάπου?? :icon_smile:

Δε ξέρω για σένα, αλλά εμένα ακόμα εκεί είναι το μυαλό μου..
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.021
Likes
12.109
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Συνεχίζουμε ...στάση Picadilly βγαίνουμε από το μετρό και αντικρίζουμε αυτές τις μεγάλες οθόνες και το περιβόητο αγαλματάκι του έρωτα. Κόσμος..... κόσμος παντού.
Για του λογου το αληθες το περιβοητο αγαλματακι ειναι του Αντερωτα αδελφου του Ερωτα. Θεου που αποδιδει δικαιοσυνη στον ερωτα. Προστατη κυριως του ερωτα μεταξυ ομοφυλων ζευγαριων.
 

papariskonst

Member
Μηνύματα
208
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΙΝΑ
Μην ξεχάσεις να βάλεις και πολλεεεεές φωτογραφίες απο στο στολισμένο Λονδίνο.
 

binio_panp

Member
Μηνύματα
64
Likes
41
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΝΝΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Συνεχίζω με τη δεύτερη μέρα στο Λονδίνο και αφού ξυπνήσαμε γύρω στις 8 το πρωί (η διαφορά ώρας μας βοήθησε πολύ) και μετά από ένα υπέροχο EnglishBreakfast(αυγά, μπέικον, λουκάνικο και φασόλια) είμαστε πλέον έτοιμοι για την εξόρμηση μας στο Λονδίνο. Έχουμε εφοδιαστεί με την απαραίτητη ενδυμασία, κασκόλ, ζεστά, μπουφάν, γάντια αλλά δεν τα χρειαστήκαμε καμία μέρα, ο καιρός ήταν απλά τέλειος, με τον ήλιο να μας συνοδεύει διαρκώς. Η πρώτη μας στάση SubwayWestminster (Γραμμές Circle, District, Jubilee)) BigBenκαι HousesofParliamentΌταν αντικρίσαμε το BigBenπραγματικά ενθουσιαστήκαμε, πολύ μεγαλύτερο από ότι το φανταζόμουνα, προσπαθούσα να το «χωρέσω» στην ψηφιακή μου, αλλά κάτι τέτοιο ήταν πρακτικά αδύνατο. Σταθήκαμε σε διάφορα σημεία για φωτογραφίες τραβήξαμε βίντεο και ναι, ένιωθα πολύ χαρούμενη που βρισκόμουν εκεί. Το LondonEye στη νότια όχθη του Τάμεση με ύψος 135μ βρίσκεται ακριβώς απέναντι για να συμπληρώσει αυτό το πολύ όμορφο σκηνικό, αλλά παρόλα αυτά δεν το επισκεφτήκαμε, αφού το θεώρησα σπατάλη χρόνου άλλωστε είχαμε τόσα πράγματα να κάνουμε. Συνεχίζουμε με το WestminsterAbbey-το Αβαείο του Ουέστμινστερ- (στάση μετρό Westminster,St.JamesPark). Από τα διασημότερα αξιοθέατα του Λονδίνου, μια γοτθική εκκλησία που συγκαταλέγεται στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε με TowerBridgeκαι ΤowerofLondon(κοντινότερος σταθμός μετρό TowerHill-γραμμές Circleκαι District).Μένουμε έκπληκτοι με την καταπληκτική θέα αυτής της διάσημης κρεμαστής γέφυρας 265 μέτρων, χαρακτηριστικό σύμβολο του Λονδίνου. Η γέφυρα άνοιξε επίσημα το 1894 και βρίσκεται πολύ κοντά στον Πύργο του Λονδίνου ή διαφορετικά «Το Βασιλικό Παλάτι και Φρούριο της Βασίλισσας». Άλλο ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCOτο οποίο δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Επόμενη στάση ΤateModern(στάση μετρό Southwarkγραμμή Jubilee),η κύρια πινακοθήκη μοντέρνας τέχνης του Ηνωμένου Βασιλείου, αγαπημένος προορισμός για τους επισκέπτες του Λονδίνου, και τώρα πια και για μένα. Φτάνουμε έξω από τη γκαλερί η οποία βρίσκεται δίπλα από τον Τάμεση, πλανόδιοι μουσικοί κατά μήκος του ποταμού δημιουργούν ένα ονειρεμένο σκηνικό. Η Tateείναι πράγματι εκπληκτική αφού φιλοξενεί έργα σημαντικών ζωγράφων ανά τον κόσμο, αλλά πιο εκπληκτική είναι η θέα από το εστιατόριο της στον 5ο όροφο. Ένας καφές μετά από τόση ώρα ορθοστασίας είναι ότι πρέπει, απολαμβάνουμε το καφεδάκι μας και απέναντί μας βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου η επόμενη μας στάση. Φεύγουμε από την Γκαλερί, ο ήλιος έχει πέσει διασχίζουμε τη γέφυρα που ενώνει την Τate με τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, τα χρώματα στον ουρανό είναι υπέροχα, αλλά εγώ τρέχω θέλω να προλάβω τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Ναό του Αγίου Παύλου και η ώρα έχει περάσει. Μπαίνουμε σε έναν από τους μεγαλύτερους καθεδρικούς ναούς της Ευρώπης, μια πραγματικά μεγαλοπρεπής εκκλησία, απολαμβάνω την ατμόσφαιρα ακούγοντας ChoralEvensong!!

Η κατανυκτική αυτή ατμόσφαιρα και η ώρα που έχει πια περάσει μας ανοίγουν την όρεξη, δεν θέλω να μπω σε μετρό θέλω να ανέβω σε ένα από αυτά τα «κόκκινα» λεωφορεία και όπου με βγάλει. Είμαι τυχερή το λεωφορείο πάει στην περιοχή του CoventGarden……..!!Tέλος δεύτερης μέρας στο ονειρεμένο Λονδίνο. Εις το επανιδειν….!!
 

binio_panp

Member
Μηνύματα
64
Likes
41
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΝΝΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Ομολογώ πως έχω αργήσει να συνεχίσω....... αλλά ποτέ δεν είναι αργά να ξαναθυμηθώ την 3η μέρα μας στο Λονδίνο. Αρχίζω λοιπόν, μετά από ένα καλό πρωϊνό, μετρό στάση Russel Square ,Βρετανικό Μουσείο (Βritish Museum ) λειτουργεί καθημερινά 10:00 το πρωί με 17:30 το απόγευμα. Δεν θα ήθελα να σταθώ σε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το Βρετανικό Μουσείο, λίγα λεπτά εκεί μέσα μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις περήφανος πολλές μέρες. Έφυγα φανερά πικραμένη και πολύ στεναχωρημένη........!Πρέπει να συνέλθεις σκέφτομαι.......οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ......σε περιμένει το ονειρεμένο χριστουγεννιάτικο Greenwich. Με το τελεφερίκ της Emirates Airlines (3.20 λύρες με Oyster το άτομο για μία διαδρομή).Μετρό στάση West Ham ανταπόκριση με DRL σταθμό(Docs
Royal Victoria) και "πτήση " για Greenwich στο σταθμό Εmirates Greenwich Peninsula και από εκεί ακόμη δύο ανταποκρίσεις με τρένο για Greenwich μας πήρε πολύ χρόνο και δεν άξιζε πραγματικά τον κόπο,κάτι είχα διαβάσει λάθος αν το ήξερα δεν θα προτιμούσα αυτή τη διαδρομή θα πήγαινα στο Greenwich ως εξής:μετρό στάση Green Park και κατευθείαν στο DRL για Royal Victoria DRL Station.
Όταν φτάσαμε στο Greenwich μόλις είχε αρχίσει να σουρουπώνει, ευτυχώς προλάβαμε τον Ναό του Αγίου Αlfege, το Greenwich είναι ονειρεμένο, είναι όμορφα στολισμένο με πολλά καφέ και εστιατόρια. Νιώθεις διαφορετικά, δεν έχει σχέση με τους έντονους ρυθμούς του κέντρου του Λονδίνου. Κάναμε μια μικρή βόλτα με όσο κουράγιο μας έχει απομείνει από αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία. Το Cutty Sark ,το Greenwich Park.....και πολλά άλλα που ήθελα να δω ......αλλά δεν τα κατάφερα. Τώρα έμαθα να έρχομαι ............η επόμενη φορά θα έχει περισσότερα.!
Γυρίζουμε στο Λονδίνο, νομίζω πως ένιωσα αυτό που ήθελα εδώ..! Στο γυρισμό θέλω να δούμε την περιοχή Canary Wharf μια επιχειρηματική περιοχή με ουρανοξύστες, πετυχαίνουμε την ώρα που σχολάνε από τα γραφεία τους.........!!όμορφα και εδώ διαφορετικά. Τα πόδια μου δεν με κρατάνε......!Γυρίζουμε στο ξενοδοχείο, αύριο είναι η 4ή μέρα στο Λονδίνο και είναι "ελεύθερη", θα δούμε μέρη που μας άρεσαν, θα περπατήσουμε, και θα ψωνίσουμε λόγω εορτών, στην Αθήνα οι τρίχρονες κόρες μας θα περιμένουν!! Το Λονδίνο είναι από τους ομορφότερους προορισμούς!!
 
Last edited by a moderator:

binio_panp

Member
Μηνύματα
64
Likes
41
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΝΝΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Ομολογώ πως έχω αργήσει να συνεχίσω....... αλλά ποτέ δεν είναι αργά να ξαναθυμηθώ την 3η μέρα μας στο Λονδίνο. Αρχίζω λοιπόν, μετά από ένα καλό πρωϊνό, μετρό στάση Russel Square ,Βρετανικό Μουσείο (Βritish Museum ) λειτουργεί καθημερινά 10:00 το πρωί με 17:30 το απόγευμα. Δεν θα ήθελα να σταθώ σε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το Βρετανικό Μουσείο, λίγα λεπτά εκεί μέσα μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις περήφανος πολλές μέρες. Έφυγα φανερά πικραμένη και πολύ στεναχωρημένη........!Πρέπει να συνέλθεις σκέφτομαι.......οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ......σε περιμένει το ονειρεμένο χριστουγεννιάτικο Greenwich. Με το τελεφερίκ της Emirates Airlines (3.20 λύρες με Oyster το άτομο για μία διαδρομή).Μετρό στάση West Ham ανταπόκριση με DRL σταθμό(Docs
Royal Victoria) και "πτήση " για Greenwich στο σταθμό Εmirates Greenwich Peninsula και από εκεί ακόμη δύο ανταποκρίσεις με τρένο για Greenwich μας πήρε πολύ χρόνο και δεν άξιζε πραγματικά τον κόπο,κάτι είχα διαβάσει λάθος αν το ήξερα δεν θα προτιμούσα αυτή τη διαδρομή θα πήγαινα στο Greenwich ως εξής:μετρό στάση Green Park και κατευθείαν στο DRL για Royal Victoria DRL Station.
Όταν φτάσαμε στο Greenwich μόλις είχε αρχίσει να σουρουπώνει, ευτυχώς προλάβαμε τον Ναό του Αγίου Αlfege, το Greenwich είναι ονειρεμένο, είναι όμορφα στολισμένο με πολλά καφέ και εστιατόρια. Νιώθεις διαφορετικά, δεν έχει σχέση με τους έντονους ρυθμούς του κέντρου του Λονδίνου. Κάναμε μια μικρή βόλτα με όσο κουράγιο μας έχει απομείνει από αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία. Το Cutty Sark ,το Greenwich Park.....και πολλά άλλα που ήθελα να δω ......αλλά δεν τα κατάφερα. Τώρα έμαθα να έρχομαι ............η επόμενη φορά θα έχει περισσότερα.!
Γυρίζουμε στο Λονδίνο, νομίζω πως ένιωσα αυτό που ήθελα εδώ..! Στο γυρισμό θέλω να δούμε την περιοχή Canary Wharf μια επιχειρηματική περιοχή με ουρανοξύστες, πετυχαίνουμε την ώρα που σχολάνε από τα γραφεία τους.........!!όμορφα και εδώ διαφορετικά. Τα πόδια μου δεν με κρατάνε......!Γυρίζουμε στο ξενοδοχείο, αύριο είναι η 4ή μέρα στο Λονδίνο και είναι "ελεύθερη", θα δούμε μέρη που μας άρεσαν, θα περπατήσουμε, και θα ψωνίσουμε λόγω εορτών, στην Αθήνα οι τρίχρονες κόρες μας θα περιμένουν!! Το Λονδίνο είναι από τους ομορφότερους προορισμούς!!
 

Attachments

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.816
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
στείλε ένα πμ σε έναν από τους διαχειριστές.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.779
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom