Ιταλία Λίμνη Ματζόρε (Ιταλία)

MAXH

Member
Μηνύματα
11
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
βιετναμ-καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν στην Ιταλία για επαγγελματικούς λόγους (Μιλάνο-Μπολόνια) αλλά τελικά κατάφερα να ξεκλέψω το σαββατοκύριακο για να πάω και κάπου αλλού. Αφού έχω διαβάσει ότι οδηγός έχει πέσει στα χέρια μου και τις πολύ κατατοπιστικές πληροφορίες που μου έδωσε η V.Z. μέσα από το site για τους δολομίτες που αρχικά ήταν ο προορισμός μας λόγω τυχαίων γεγονότων χάθηκε αρκετός χρόνος και το ταξίδι τόσο βόρεια ήταν ανέφικτο για σαββατοκύριακο μόνο.
Στην αναζήτηση νέου προορισμού η μικρή απόσταση της λίμνης Ματζόρε από το αεροδρόμιο Μαλπένσα (περίπου 30 λεπτά) ήταν ο καθοριστικός λόγος της επιλογής της.
Ξεκινώντας την διαδρομή μας κατά μήκος της λίμνης από την αριστερή πλευρά το πρώτο χωριό με το όνομα Αρόνα. Γραφικό λιμανάκι με προβλήτες, και πλάζ.

Στη συνέχεια επαναλαμβάνετε περίπου το ίδιο σκηνικό με μικρά χωριά πάνω στην λίμνη χωρίς κάτι το εξαιρετικό. Σε περίπου 20 λεπτά βρισκόμαστε στην Στρένζα. Καθώς προχωράμε μέσα την πόλη έχουμε αρχίσει να συζητάμε αν θα συνεχίσουμε ή θα μείνουμε εκεί, εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι αρχικά ο στόχος μας ήταν το Λοκάρνο στο πιο βόρειο σημείο της λίμνης στην πλευρά της Ελβετίας στόχος που άλλαξε πολύ εύκολα μέχρι να διασχίσουμε όλη τη Στρένζα.
Μία εξαιρετική κωμόπολη επάνω στην λίμνη με πολύ ωραία ξενοδοχεία σαν παλάτια και θέα στη λίμνη που σε κοντινή απόσταση από την στεριά έχει 3 μικρά νησάκια το Ιζολα Βέλλα, το Ίζολα Σουπεριόρε και το Ίζολα Μάντρε.
Καραβάκια και θαλάσσια ταξί σε μεταφέρουν στα νησάκια που έχουν καφετέριες, εστιατόρια, μαγαζιά με αναμνηστικά και κυρίως παλάτια.
Το κέντρο της πόλης είναι γραφικό με πλακόστρωτα και μικρά στενά δρομάκια με καταστήματα και σπίτια ιταλικής αρχιτεκτονικής . αυτή την εποχή ήταν αρκετά ήσυχα χωρίς πολυκοσμία ιδανικά για περπάτημα. Αν δεν θέλετε να περπατήσετε υπάρχει τρενάκι που ξεκινά από την παραλία και κάνει τον κύκλο της πόλης.
Επίσης υπάρχει και τελεφερίκ που ανεβαίνει σε υψόμετρο 1.490 μέτρα στο Μόντε Ματαρόνε. Η θέα είναι εκπληκτική καθώς από εκεί βλέπεις την λίμνη Ματζόρε με τα νησάκια της και στο βάθος τις χιονισμένες κορυφές των Άλπεων, από την μία πλευρά και διάφορε άλλες λίμνες από την άλλη.
Κατά μήκος της παραλίας υπάρχει χώρος πρασίνου και άθλησης καθώς και χώροι για παιδικό παιχνίδι. Το απόγευμα τα παιδιά παίζουν και οι μεγαλύτεροι περπατούν κατά μήκος της προβλήτας.
Εμείς μπορέσαμε να δούμε μόνο το ένα το Ιζολα Βέλλα που ήταν το παλάτι της οικογένειας Μπορομέρο που τις ανήκουν τα νησιά αυτά καθώς και τα αλιευτικά δικαιώματα τα τελευταία 500 χρόνια. το παλάτι χτίσθηκε από τον κόμη Βιταλιάνο Μπορομέρο που αποφάσισε να το μετατρέψει σε κήπο για την σύζυγο του (φήμες λένε ότι το προόριζε για τις μυστικές συναντήσεις με την ερωμένη του). Ο κήπος εκτίνετε σε διαφορετικά επίπεδα με θέα στην λίμνη.
Το παλάτι ήταν εξαιρετικής αρχιτεκτονικής με αίθουσες διαφορετικού ρυθμού και κήπους με έντονη βλάστηση και λευκά παγόνια που κυκλοφορούσαν ελεύθερα.
Τα ξενοδοχεία για όσους θέλουν να μείνουν εκεί είναι το ένα καλύτερο από το άλλο εξαρτάται τι θέλει να διαθέσει ο κάθε ένας. Εμείς μείναμε στο “Grand Hotel des iles Borromees” σωστό παλάτι, η θέα στην λίμνη μαγική.
Όταν γύρισα άρχισα να βλέπω τις φωτογραφίες που τράβηξα και καμία δεν μπορούσε να απεικονίσει το ελάχιστο από την ομορφιά και ηρεμία που είχε το τοπίο.
Κλείνοντας η βόρεια Ιταλία είναι η αγαπημένη μου σίγουρα θα πάω πάλι με αυτοκίνητο για να εξερευνήσω κάθε τις γωνιά.
 

Attachments

tina

Member
Μηνύματα
81
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Αμστερνταμ ελπιζω!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρικη
Ευχαριστω πολυ Μαχη! Σκεφτομασταν να παμε με τα παιδια μας το καλοκαιρι, τωρα το αποφασησαμε!!!!!:clap:.
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Δυναμικη εισοδος στο travelstories.Σ'ευχαριστουμε Μαχη.
 

MAXH

Member
Μηνύματα
11
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
βιετναμ-καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
μαχη

Ευχαριστω πολυ Μαχη! Σκεφτομασταν να παμε με τα παιδια μας το καλοκαιρι, τωρα το αποφασησαμε!!!!!:clap:.
Αν τελικά αποφασίσεις να πας μπορώ να σου δώσω πληροφορίες για ξενοδοχεία στην περιοχή καθώς και για Λουγκάνο και Κόμο κρατάω ότι ταξιδιωτικό έντυπο πέσει στα χέρια μου

Ευχαριστώ
ΜΑΧΗ
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
μπραβο Μαχη που περασες καλα!!! Θελω κι εγω πολυ να το κανω αυτο το οδικο και σιγουρα θα σε ενοχλησω.... εγω απλα σου εδω τα link των παιδιων...δεν εκανα τιποτα:oops:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ομορφη περιγραφη , εντυπωσιακεs φωτογραφιεs!
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.884
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Πολύ καλή η ιστορία. Ελπίζω κάποτε να πάω. Έχω πάει στην Como και στο Lugano και πολύ μου τα θυμίσανε αλλα από ότι φαίνεται στη Ματζόρε είναι πολύ καλύτερα. Είχα διαβάσει πρώτη φορά για τη λίμνη στα ταξιδιωτικά του Ουράνη που τα έγραψε δεκαετίες πριν αλλά από ότι φαίνεται δεν έχουν αλλά ξει τα τοπία και πολύ. Ευχαριστώ κι εγώ για την όμορφη αφήγηση. Και σε άλλα με υγεία:clap::clap:
 

mio gps

Member
Μηνύματα
1.174
Likes
180
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
πηγα στη λιμνη Μαντζορε το καλοκαιρι του 2007 ερχομενος απο κυανη ακτη.
πραγματικα απιστευτο τοπιο.εχω πολλες φωτο αλλα δεν ξερω γιατι οποτε προσπαθω να ανεβασω σε αυτο το φορουμ μου βγαινει μυνημα αποτυχιας.
συντομα θα γραψω και εγω μια ιστοριουλα για το μερος αυτο.
οποιος εχει μια σχετικη οικονομικη ανεση, του προτεινω 2 ξενοδοχεια στη Stressa.
dino hotel(τι να πω!!!) και queen elizabeth(an θυμαμαι καλα).
θυμαμαι μου εκανε εντυπωση η ησυχια που αποπνεε το τοπιο εν αντιθεσει με την νικαια και τις καννες απο τις οποιες ειχα ερθει.
 

MAXH

Member
Μηνύματα
11
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
βιετναμ-καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Απάντηση: driver01 με θέμα Λίμη Ματζόρε

Νίκο γεια σου η Ιταλία είναι η μεγάλη μου αγάπη και ειδικά οι λίμνες της είναι υπέροχα και είμαι σίγουρη ότι θα περάσεις πολύ ωραία. Εγώ πήγα πέρυσι αρχές Απριλίου δεν ήταν ούτε το ελληνικό ούτε το καθολικό Πάσχα ο καιρός ήταν πολύ καλός αλλά θα πρέπει να υπολογίσεις και την πιθανότητα (που είναι και πιο σίγουρο γιατί είναι βόρια σχεδόν Ελβετία και με λίμνη το βράδυ έχει υγρασία και αρκετό κρύο ακόμη και αν το πρωί έχει ήλιο) να κάνει αρκετό κρύο σε σχέση με τον καιρό στην Αθήνα. Η λίμνη είναι 20 λεπτά από το αεροδρόμιο του Μιλάνο Μαλπένζα και όχι το λινάτε είναι πιο μακριά, θα χρειαστείς απαραίτητα αυτοκίνητο εμείς μείναμε στην Στρέζα που είναι και το πιο ωραίο σημείο στην λίμνη απέναντι από τα νησάκια που μπορείς να επισκεφτείς με το καραβάκι αν ο καιρός είναι καλός θα ήταν πολύ καλό να ανεβείτε και με το τελεφερίκ στο βουνό όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις χαλαρά σε μια μέρα οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές χωριό.
Βόρεια στην λίμνη και στην πλευρά της Ελβετίας είναι το Λοκάρνο πρέπει να είναι ωραία και εκεί θέλεις 2 ώρες περίπου για να πας εκεί διατυπώσεις δεν έχει για να περάσεις τα σύνορα ταυτότητα μόνο και ένα σήμα για το αμάξι θα χρειαστεί να πληρώσετε για την είσοδο σας στην Ελβετία. Δεν πήγαμε γιατί δεν προλάβαμε κάναμε μία βόλτα εμείς και στην απέναντι πλευρά της λίμνης αλλά δεν έλεγε τίποτα αδιάφορο. Τώρα να δεν θέλετε να πάτε Ελβετία σε λιγότερο από 2 ώρες είστε στο κόμο που και εκεί είναι πολύ ωραία, επίσης μπορείτε να πάτε στο λουγκάνο πριν το Λουγκάνο έχει ένα πολύ μεγάλο εμπορικό κέντρο το fox (μεγάλη ευτυχία για την γυναίκα σου όλες οι ιταλικές μάρκες σε super τιμές) αυτό μπορεί να γίνει μία μέρα ο χρόνος είναι αρκετός.
Νομίζω ότι οι 4 μέρες είναι αρκετές για να τα κάνετε όλα αυτά.
Τώρα για την Στρέζα έχει πολλά ξενοδοχεία ανάλογα με το τι έχεις σκοπό να χαλάσεις για αυτές τις μέρες τα περισσότερα έχουν θέα στην λίμνη αλλά τα δωμάτια που βλέπουν λίμνη είναι πιο ακριβά από τα άλλα μπορείς να το διαπραγματευτείς
Εγώ είχα μείνει στο GRAND HOTEL DES ILES BORROMEES αλλά ήταν πάρα πολύ ακριβό το δωμάτιο με θέα στην λίμνη χαμηλή σεζόν είχε 360 ευρώ ήταν όμως ένα παλάτι.
Έχω μια λίστα με ξενοδοχεία που μπορώ να σου την στείλω με φαχ και έχει και τιμές σε χαμηλή και υψηλή περίοδο μαζί με ιστοσελίδα και τηλέφωνα αν δεν έχεις φαχ πες μου σε τι τιμές θέλεις να κινηθείς και θα σου στείλω με μαιλ οι τιμές αρχίζουν από 50 ευρώ.
Η στρέζα είναι μικρό χωριό έχει αρκετά εστιατόρια εγώ προτιμώ τα λίγο πιο οικογενειακά είχαμε φάει σε ένα εξαιρετικό αλλά δεν έχω την κάρτα του δυστυχώς

Ότι άλλο θέλει μου λες

ΜΑΧΗ
 

yiannis1981

Member
Μηνύματα
38
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
αγνωστο..
Ταξίδι-Όνειρο
Ταυλανδη for ever
Ιανουαριος θα ειναι καλα για τη λιμνη ή θα αντιμετωπισω προβληματα με χιονια?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.740
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom