Γερμανία Λαμία -----> Nurburgring και αντιστρόφως

Evelan

Member
Μηνύματα
5
Likes
12
~ΠΡΟΣΕΧΏΣ ΑΥΣΤΗΡΆ ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΌ~

• ΜΌΝΟ για ανθρώπους με χιούμορ!
- Από τις συνοικίες του Παγκρατίου, στα ιερά στροφηλίκια του Nürburgring .
Στα χνάρια των ζωντανών και μη θρύλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Το ταξίδι ήταν αλήτικο, χωρίς πρόγραμμα και δεσμεύσεις!
Κοπάνισα δύο εβδομάδες άδεια και έφυγα για το άγνωστο, με μοναδικές πληροφορίες την τοποθεσία της πίστας!
Ήταν η διαφυγή μου από την παστεριωμένη ρουτίνα της καθημερινότητας!
Με σκοπό να διανύσω πολλά χιλιόμετρα, να χορτάσω οδήγηση και να κάψω πολλά λίτρα 100άρας!
Έγινε με μοναδικό σπόνσορα... την τσέπη μου! Και δεν εγινε για φιλανθρωπικούς σκοπούς!
-Επίσης το υλικό που έχω δεν είναι της προκοπής για να κυκλοφορήσει official DVD " γκάζια και τσιφτετέλι "
Οπότε ας αρκεστούμε σε μερικά αποτυχημένα βίντεο στο youtube που θα δούμε στην συνέχεια!
-So you think you can stand? Solo in Germany!:clap:
20140904_133258.jpg


Όλα ξεκίνησαν πριν περίπου 3-4 χρόνια, όταν ένα πρωινό επισκέφτηκα τον ξάδερφό μου στην αντιπροσωπία αυτοκινήτων που δούλευε ως πωλητής, για να απολαύσω την πρωινή μου φρεντάρα καγκουροσυζητώντας και χαλβαδιάζοντας κανένα καινούργιο σπορ μοντέλο.
Τότε μου πρότεινε να μαζευτούμε 4 άτομα και να το κόψουμε βόρεια ...
Πόσο βόρεια ; Μέχρι το μυώδες, πρησμένο ,γεμάτο αεραγωγούς και σπόιλερ Ford μου σταθεί αραγμένο σαν τσαντισμένο μαντρόσκυλο έξω από την πίστα του θρυλικού Nurburgring !
Περνούσε όμως ο καιρός και δεν βγάζαμε άκρη.
Λίγο η δουλειά , λίγο ο χειμώνας και τα οικονομικά, το θέμα ξεχάστηκε... Για αυτούς ! Για έμενα όχι !
Μετά από εκείνο το ηλιόλουστο πρωινό μου είχε κολλήσει η ιδέα στο μυαλό.
Ένιωθα ότι έπρεπε να το κάνω , έστω και μόνος μου!
Πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να το πάρω απόφαση, αλλά δικαιώθηκα!
Τον Σεπτέμβριο του 2014 πέταξα στο πορτμπαγκάζ ένα ψυγείο θαλάσσης γεμάτο πάγο , νερό, φαγητό μακράς διάρκειας και... τον αδερφό μου στο δεξί μπάκετ!
P9010018.JPG


Ξεκινήσαμε κατά τις 7 το πρωί από το σπίτι αγοράζοντας δυο νταλικιερήσιους διπλούς φρέντο εσπρέσο του μισού λίτρου έκαστος !
Ρολάροντας μοναχικά στον Ε75 με το " cruise control " καρφωμένο στα 110 km/h και με τη σκέψη να χάνετε στην θέα του ανοιχτού δρόμου , σηκώνω τον "τεμπέλη" και βγάζω την Chiquita που είχα πάρει μαζί για να τσιμπήσω
.... Και τότε την είδα !
Κατάλευκη, γεμάτη αεροδυναμικά βοηθήματα, μου γέμισε απειλητικά τους καθρέφτες, με το διακριτικό AMG να δεσπόζει καμαρωτά στην μάσκα της.
Ναι ρε φίλε ! Ήταν μια γνήσια 45άρα πρωτοκλασάτη Mercedes-AMG που μόλις με είχε προσπεράσει ! ! !
Ασυναίσθητα, με ένα σπάσιμο του καρπού , αμολάω την μπανάνα στο δεξί κάθισμα και με μια κλοτσιά που ακόμα και μαυρο-ζωνάς ταεκβοντίστας θα ζήλευε κολλάω το πεντάλ του γκαζιού στο πάτωμα.
Τα επόμενα 4-5 χιλιόμετρα που ακολούθησαν , μόνο ως τρομακτικά μπορώ να τα περιγράψω , με το κερασάκι στην τούρτα να περνάω μπροστά από το olympus plaza με κολλημένη την μάσκα του Ford στον προφυλακτήρα της καλλονήςMercedes-Benz και τον δείκτη των χιλιομέτρων να φλερτάρει με το 240 !
Είμαι σίγουρος πως αν σήκωνα βλέμμα , θα έβλεπα τον κόσμο από το plaza να κυματίζει καρό σημαίες . . .
Καταπίνω γρήγορα και με βουλιμία τα επόμενα χιλιόμετρα μέχρι τα σύνορα που μας ενώνουν με τα Σκόπια.
Ακόμα πιο γρήγορα και ΜΌΝΟ με μια στάση για ανεφοδιασμό, περάσαμε τα επόμενα τρομακτικά 190 χιλιόμετρα της Π.Γ.Δ.Μ.
Κάπου εκεί άρχιζαν να μου την πέφτουν! Είχε αρχίσει η κατάσταση στην Σκοπιανόστρατα και γινόταν επικίνδυνη. Κακομούτσουνοι οδηγοί με σαράβαλα πλησίαζαν το Ford για να με γιουχάρουν μιας και πήγαινα με τα όρια ταχύτητας !
Οδηγοί με το σαλταρισμένο βλέμμα με πλησίαζαν στο χιλιοστό και γκάζωναν για κόντρα.
Φυσικά απολαύσαμε και τα γκράφιτι " fuck greece " στους τοίχους και στις ταμπέλες τους..
Ωραία μέχρι εδώ;;
Έλα όμως, που κάπου στον δρόμο υπήρχαν ακροβολισμένα αρπακτικά και μας σταμάτησαν για έλεγχο / λάδωμα..
Πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο πιθηκάνθρωπος που εμφανίζονταν ως αστυνομικός, τρελαίνετε στην θέα του Ευρώ!
Επίσης πρέπει να γνωρίζετε, ότι σε μπουκώνουν ψέματα και παραφουσκωμένα παραμύθια προκειμένου να αποσπάσουν ΕΥΡΏ.
5 με 10 ευρώ τους είναι ΥΠΈΡ αρκετά!
Η λύση για να τους αποφύγετε είναι μία, μπείτε πίσω από ένα λεωφορείο ή φορτηγό για κάλυψη και ακολουθήστε το!
f.g..jpg

Μπαίνοντας στην Σερβία νιώσαμε ποιο ασφαλής και σίγουροι. Παντού μεγάλες ταμπέλες τις Ευρωπαϊκής ένωσης καθώς και διαφημίσεις με το λογότυπο " Greece and Serbia " βρίσκονταν σε διάφορα σημεία στον δρόμο μας.
Με εξαίρεση την κατάσταση της άσφαλτου που την ακούσανε λίγο οι αναρτήσεις, ακόμη και στην εθνική τους οδό.
Κατά τις 10 το βράδυ μπήκαμε στο Βελιγράδι για διανυκτέρευση και βόλτα στην βομβαρδισμένη πόλη.
Δυστυχώς ο κυκλοθυμικός καιρός δεν μας έδωσε πολλά περιθώρια για βραδινό περπάτημα..
P9010053.JPG

Το επόμενο πρωί λοιπόν, απολαύσαμε πλούσιο πρωινό γεύμα σε κοντινό MC Donald's και αφού εφοδιαστήκαμε τα προβλεπόμενα καφεδάκια συνεχίσαμε με στόχο την Αυστρία.
Κάποια έργα στην εθνική οδό μας ανάγκασαν να διασχίσουμε την υπόλοιπη Σερβία μέσα από τα χωριά.
Δεν μπορώ να πω ότι μας χάλασε κιόλας, μιας και η διαδρομή ήταν όμορφη. Μου θύμισε κάτι σε Αμερική την δεκαετία του... 1930.
Το απογευματάκι περάσαμε τα σύνορα και μπήκαμε στην Ουγγαρία. Τέλος η κακή άσφαλτος, τέλος και τα διόδια! Οφείλω να ενημερώσω ότι διόδια πληρώνεις στην Ελλάδα - Σκόπια - Σερβία , όπου έχουν και την χειρότερη ποιότητα ασφάλτου. Από εκεί και πάνω απλά δεν υπάρχουν διόδια και αρχίζεις να απολαμβάνεις το ταξίδι, μιας και η εθνική οδός είναι πολύ καλή. Ειδικά στην Γερμανία μοιάζει με.... αεροδρόμιο!
Περάσαμε χωρίς στάση την ερωτική Βουδαπέστη βλέποντας όσα αξιοθέατα φαίνονταν από την εθνική οδό , μιας και δεν είχαμε χρόνο για χάσιμο αφού οι μέρες της άδειας ήταν σχετικά μετρημένες , καθώς και τα χρήματα που διέθετα.. Άλλωστε ο σκοπός μας ήταν άλλος!
Φτάνοντας στην Αυστρία μας τα χάλασε ο βροχερός καιρός, παρόλα αυτά εμείς κάναμε τις βόλτες μας καταλήγοντας σε κεντρικό Burger King. Εντύπωση μου έκανε η συμπεριφορά των κοριτσιών ... Χαμογελαστές κοπέλες σε παίζουν στα ίσια, ακόμα και στην αγορά τροφίμων του super market !! Ομολογώ ότι με ψάρωσαν κανονικά! Είχα συνηθίσει στην απαξιωτική συμπεριφορά των γκλαμουράτων Ελληνίδων με τα δωδεκάποντα και το breezer.. Δεν έχω και πολλά να περιγράψω για αυτή την χώρα.. Όλα κυλούν ρολόι και με πειθαρχία όπως σε όλες τι αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες.
Λίγο το 60άρι του ξενοδοχείου με πείραξε, αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.

P9020125.JPG


Ρολάρουμε πλέον στην Γερμανική άσφαλτο. Μεγάλοι δρόμοι. Ώρια ταχύτητας υψηλά, γύρο στα 140. Σε μερικά σημεία δεν έχει καν όριο .. Πας όσο πάει το αμάξι!
Ο δείκτης του κοντέρ χιλιομέτρων φλερτάρει με το 230km/h.Ο άλλος δε των στροφών έχει υπογράψει σύμβαση με την κόκκινη περιοχή. Έχεις πιάσει αριστερή λωρίδα και νιώθεις βασιλιάς της ασφάλτου. Ξαφνικά βλέπεις στον καθρέφτη, να σου παίζουν τα φώτα και πριν καν το καταλάβεις έχει βρεθεί στον προφυλακτήρα σου μια κατακίτρινη Ferrari (!) Ίσα που δεν σε σπρώχνει για να κάνεις στην άκρη, τόσο μανιασμένη που μετά βίας κρατείτε μέχρι να κάνεις λίγο χώρο για να ξαμολήσει τα τριπλάσια άλογα από εσένα και να χαθεί μπροστά σου με ένα δυνατό ουρλιαχτό του κινητήρα!!!
10344299_10153214058064676_2465409055715065890_o.jpg
Περνώντας έξω από την Φρανκφούρτη καμαρώνεις το τεράστιο αξιοθέατο " Hilton " που μοιάζει κάτι σε θηριώδες υποβρύχιο / κρουαζιερόπλοίο ...
Ανηφορίζουμε και δειλά δειλά αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους τα αυτοκόλλητα " Nurburgring " σε διάφορα αυτοκίνητα! Η ψυχολογία ανεβαίνει και το δεξί πεντάλ βυθίζετε όλο και περισσότερο ...
Ένα ατύχημα στην εθνική οδό μας ανάγκασε να μείνουμε ακινητοποιημένοι για πάνω από 4 ώρες. Οπότε αναπτύχθηκε μια σύσφιξη σχέσεων με τους υπολοίπους που έτυχε να βρεθούν στην ίδια κατάσταση. Η παρέμβαση πάντως ήταν άμεση, 3 ελικόπτερα έφτασαν σε χρόνο dt ενώ περιπολικά και ασθενοφόρα πηγαίνω-ερχόντουσαν συνέχεια..
Η ώρα όμως πέρασε και μας έπιασε νύχτα, αναγκάζοντάς μας να σταθμεύσουμε για διανυκτέρευση... Ένα θεόρατο, πανάκριβο ξενοδοχείο που βρήκαμε πάνω στον δρόμο, θεωρήθηκε η ασφαλέστερη επιλογή! Οπότε μπήκα χωρίς δεύτερη σκέψη στο ανοιχτό πάρκινγκ, σταθμεύοντας δίπλα από θηριώδη mercedes και porsche.....Μπαίνοντας στο χλιδάτο ξενοδοχείο ένοιωσα λίγο άβολα λόγο τις casual εμφάνισης που είχα. Παρόλα αυτά κατευθύνθηκα με τουπέ και ύφος "ντεμέκ" θεσσαλονικιού στην τουαλέτα για να βουρτσίσω τα δόντια μου και για τις λοιπές διαδικασίες.. Τελειώνοντας με αυτά γυρίζω στο αυτοκίνητο όπου με περίμενε ο αφάνας!
Ρίχνουμε καθίσματα, απλώνουμε σεντονάκια, λέμε τις σχετικές προσευχές και για πρώτη φορά κοιμηθήκαμε σε "δωμάτιο" αξίας 16+ χιλιάδων ευρώ ...
P9030240.JPG


Συνεχίζεται ...
 

Attachments

Last edited:

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
περάσαμε τα επόμενα τρομακτικά 190 χιλιόμετρα της Π.Γ.Δ.Μ.
Κάπου εκεί άρχιζαν να μου την πέφτουν από το πουθενά, κάτι ημιφορτηγά σαράβαλα με ψάρωσαν κανονικά. Είχε αρχίσει η κατάσταση στην Σκοπιανόστρατα και γινόταν επικίνδυνη. Κακομούτσουνοι οδηγοί, με υπερφορτωμένα σαράβαλα πλεύριζαν, άχρι εκτροπής, το Ford για να με γιουχάρουν μιας και πήγαινα με τα όρια ταχύτητας !


μαλλον δεν πηγες απο Ε-75 μαλλον λογικο να μπερδευτηκες αν εκανες πρωτη φορα αυτη την διαδρομη-
 

Evelan

Member
Μηνύματα
5
Likes
12
Μπορεί όντως να μπερδεύτηκα , αλλά αυτή δεν είναι συμπεριφορά φίλε μου .. Εκεί μπλεκεις με τους homosapience
 

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
Μπορεί όντως να μπερδεύτηκα , αλλά αυτή δεν είναι συμπεριφορά φίλε μου .. Εκεί μπλεκεις με τους homosapience
με την προκαταληψη να τους βλεπεις homosapience σε καταλαβαινω και με τα παραπανω που γραφεις.....
Μου θύμισε κάτι σε Αμερική την δεκαετία του... 1930.


Το επόμενο πρωί λοιπόν, απολαύσαμε πλούσιο πρωινό γεύμα σε κοντινό MC Donald's
 

Evelan

Member
Μηνύματα
5
Likes
12
Καμία προκατάληψη, μόνο οι εμπειρίες διαμόρφωσαν την άποψη που έχω για την κάθε χώρα. Θα μπορούσα να είμαι προκατειλημμένος και με την "κακιά" Γερμανία που θεωρούν οι περισσότεροι Έλληνες λόγο της κρίσης κτλ. Αλλά αντιθέτως οι Γερμανοί είναι παράδειγμα προς μίμηση. Αρκεί να δούμε όλα όσα έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα σαν λαός.
Και στην τελική, κανένας αστυνομικός στην Γερμανία δεν με σταμάτησε για να μου ζητήσει χρήματα εκβιάζοντάς με όπως στα Σκόπια για 5 - 10 ευρώ! Ξεφτίλες ..
 
Last edited:

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
Καμία προκατάληψη, μόνο οι εμπειρίες διαμόρφωσαν την άποψη που έχω για την κάθε χώρα. Θα μπορούσα να είμαι προκατειλημμένος και με την "κακιά" Γερμανία που θεωρούν οι περισσότεροι Έλληνες λόγο της κρίσης κτλ. Αλλά αντιθέτως οι Γερμανοί είναι παράδειγμα προς μίμηση. Αρκεί να δούμε όλα όσα έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα σαν λαός.
Και στην τελική, κανένας αστυνομικός στην Γερμανία δεν με σταμάτησε για να μου ζητήσει χρήματα εκβιάζοντάς με όπως στα Σκόπια για 5 - 10 ευρώ! Ξεφτίλες ..
δηλαδη η συμπεριφορα απο ορισμένα άτομα οπως εδω χαρακτηριζουν εναν λαο... πχ
Απίστευτη ιστορία φοροδιαφυγής στο κατάστημα αναμνηστικών του Μουσείου
Οι οκτώ υπάλληλοι δεν έκοβαν αποδείξεις, είχαν ταμειακή μηχανή που δεν ήταν δηλωμένη στην εφορία



και εδω


Άγριος προπηλακισμός εφοριακών από δεκάδες Ροδίτες που βρίσκονταν στο πανηγύρι των Μαριτσών, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τριμελής ομάδα εφοριακών που πήραν εντολή από την υπηρεσία τους να μεταβούν για έλεγχο στο πανηγύρι
χαρακτηριζουν εναν λαο...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.579
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom