Ηνωμένο Βασίλειο Λιγο απο Σκωτια..

astirpal

Member
Μηνύματα
58
Likes
54
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνια
Ταξίδι-Όνειρο
Αιγυπτος
Ηθελα να σας περιγραψω την εμπειρια μου απο το ταξιδι σε Εδιμβουργο- FortWilliam και Stirling καθως και δωσω καποιες πληροφοριες που μπορει να ναι χρησιμες. Το ταξιδι εγινε μεσα Απριλιου συνολικα 7 διανυχτερευσεις.

1η Μερα
Η πτηση ηταν με την easyjet και ηταν μια χαρα, φτασαμε μετα τα μεσανυχτα στο αεροδρομιο του Εδιμβουργου. Ησυχια. Δεν ειχαμε βαλιτσες οποτε βγηκαμε εξω γρηγορα, λεφτα βγαλαμε απο ενα ΑΤΜ εκει. Βγαινοντας εχει σταση και εγω ηξερα απο πριν οτι επρεπε να παρω το βραδινο που φτανει στο κεντρο και ετσι μπηκαμε γρηγορα μεσα, ηταν διωροφο και ετσι ανεβηκαμε πανω και κατσαμε μπροστα μπροστα να βλεπουμε καλα! Περιττο να πω οτι μετα απο λιγο ειχε μια τεραστια ουρα απο τους αλλους ταξιδιωτες που περιμεναν τις βαλιτσες τους αλλα ολοι επιβιβαστηκαν γρηγορα και με ησυχια. Βγαλαμε εισιτηριο με επιστροφη γιατι ειχε λιγο καλυτερη τιμη. Να πω οτι ειχε δωρεαν wifi κατι που μου ελειψε τις επομενες μερες! Φευγουμε απο το αεροδρομιο, ψιχαλιζει και περνουμε μια πρωτη γευση απο τα προαστια, μικρα σπιτακια το ενα διπλα στο αλλο ολα με κηπους και γκαζον τι ωραιο σκηνικο! Φτανουμε στην πολη, νεκρα, ειχε ειδικες σημανσεις λογω εργων για τραμ και σταματαμε στη PrincesStreet. Πρωτη εικονα, πολη γραφικη πραγματικα, πεζοδρομια, πλακωστρωτη με αυτη τη χαρακτηριστικη μουντιλα στα κτιρια. Με το gps ανα χειρας ανηφοριζουμε για να παμε στο ξενοδοχειο που ειχα κλεισει για 2 νυχτες και το προτεινω λογω τιμης και αποστασης απο το κεντρο TravelodgeCentralQueenStreet, καθαρο, ησυχο, μεγαλο διπλο κρεβατι τι αλλο να ζητησει κανεις;


2η Μερα
Ξυπνημα γεματοι ενεργεια ετοιμοι να εξερευνησουμε την παλια πολη. Κοιταω απτο παραθυρο με αγωνια και βλεπω εναν τεραστιο ηλιο χωρις συννεφα και παιρνω μια χαρα, τι χαρα!Γενικα ο καιρος μας πηγε πολυ καλα το διημερο που μειναμε Εδιμβουργο. Με ενα ψιλο μποφαν ησουν οκ. Απο τη μερια που ειμασταν περνας απεναντι απο τη γεφυρα εκει που ειναι ο σιδηροδρομικος σταθμος (αλλα και απο αλλα στενακια ομως μαθαμε αργοτερα απεναντι απο το παρκο στη PrincesStreet). Αποφασισαμε για μια γενικη γευση να παρουμε τη δωρεαν ξεναγηση που ξεκιναγε στις 11 αν θυμαμαι καλα, λεγεται sandemansEdinburghfreetour. Ο ξεναγος Αυστραλος απαιχτος τυπακος μας ξεναγησε σε καποια βασικα σημεια στο RoyalMile και στη Greyfriarschurch, Grassmarket με καυστικη και αστεια διαθεση μας εκανε και γελασαμε και γενικα περασαμε πολυ ωραια και μαθαμε καποια ιστορικα πραγματα, στο τελος το απαραιτητο φιλοδωρημα και φαγητο στο TheRoyalMileTavern μιας και ειχε προσφορα απο την ξεναγηση. Εκει φαγαμε fishnchips και haggis, μας αρεσαν και τα δυο και αποτι θυμαμαι ειχε καλες τιμες. Γεματοι καυσιμα κατηφορησαμε το RoyalMile μεχρι τα ανακτορα της βασιλλισας αλλα δεν μπηκαμε και μετα παλι πισω βολτα στο Πανεπιστημιο, γενικα γυρναγαμε και μπεναμε σε στενακια καναμε πολλες βολτες και φτασαμε στο CaltonHill, το οποιο ειναι πολυ κοντα απτο κεντρο, ανεβαινεις με σκαλακια, ειναι ενας λοφος με πρασινο οπου λογω και του καλου καιρου ειχε αρκετο κοσμο που καθοταν και λιαζοταν, επισης εχει πολυ ωραια θεα στην πολη!Συστινεται ανεπιφιλακτα. Τα περισσοτερα μαγαζια για ψωνια ειναι στη PrincesStreet και στον απο πανω δρομο, καναμε μια βολτα και το βραδυ ηθελα να παρω μια γευση απο το πως περνουν οι ντοπιοι, επειδη μας αρεσει η μπυρα και αφου συμβουλευτηκαμε τον οδηγο πηγαμε στο TheBowBar, καλες τιμες, μυρωδια μπυρας απεξω ακομα, μουσικη γιοκ! Περιεργο ε; Μουσικη σε pub ακουσα μονο σε μια Irishpub που θα αναφερω αργοτερα.


3η μερα
Ηδη τα σημαδια της σουλατσαδας εκαναν την εμφανιση τους στα κουρασμενα μας ποδαρακια αλλα δεν πτοηθηκαμε, να πω οτι περα απο τις μετακινησεις αναμεσα στις πολεις γυρναγαμε με τα ποδια, κατι πολυ ρεαλιστικο αμα μενεις κοντα στο κεντρο. Επισκεφτηκαμε το καστρο, νομιζω να ρθεις Εδιμβουργο και να μην πας ειναι ιεροσυλια! Τα μουσεια μεσα μου φανηκαν λιγο ψιλοαδιαφορα, μιας και ενδιεφερε να δω τα κτιρια και το εσωτερικο τους. Εκει εχει και ενα καφε με καλη θεα, μπορειτε να τσιμπησετε κατι εκει. Γενικα φαγαμε πολλα τετοια γκουρμε σαντουιτσακια. Με χρονο στη διαθεση μας αποφασισαμε να ξεμπερδευουμε με τα μουσεια και ετσι πηγαμε στο Εθνικο Μουσειο που ειχε δωρεαν εισοδο, οκ , αυτο που μου αρεσε περισσοτερο ηταν μια εκθεση με κατι ατμομηχανες και κατι τρενα, αλλα οκ. Ποδαροδρομου συνεχεια αφου ειπαμε να δουμε και τον Βοτανικο Κηπο. Προλαβαμε ισα ισα να κανουμε μια βολτα γιατι εκλεινε, λοιπον οτι και να πω ειναι λιγο,πρασινο, λουλουδια, λιμνη, σκιουρακια να παιρνουν ποζα για φωτογραφιες, λοφακια με γκαζον.. τι να πω ειναι απο αυτες τις στιγμες που σιχτιριζεις την Αθηνα, το καυσαεριο, την κινηση κτλ. Απεναντι ειναι ενα παρκο στο οποιο παιζανε ευτυχισμενα σκυλακια με τους ιδιοκτητες, καπου παραπερα ειχαν αγωνα rugby, γενικα υπηρχαν τοσα πολλα παρκα και πρασινο και μονο που το βλεπες ηρεμουσε το κεφαλι σου, σκεφτηκα τι τυχεροι που ειναι αυτοι εδω! Μπορει να χουν την μουντιλα του καιρου αλλα οπου γυρνας βλεπεις χωρους αναψυχης.Ζηλεψα λιγο το ομολογω! Ανεβηκαμε προς το κεντρο απο τη γραφικη διαδρομη LeithWalk καλα ε, βολτα διπλα στο ποταμι με μεγαλα δεντρα για ισκιο, πουλακια τιτιβιζανε..μαγεια!Καπου εκει συναντησαμε και το DeanVillage, βγαλαμε φωτογραφιες ενα σωρο, τοσο κοντα στη πολη και νομιζεις οτι εισαι σε κανα χωριο, εκει λενε παλια ηταν οι μυλοι που προμηθευαν το καστρο με αλευρι και ζουσαν και καποιοι χωρικοι, βεβαια εγω μυλο δεν ειδα, υποτιθεται κατι ειχε αλλα δε το πολυεψαξα πολυ.


4η Μερα
Θα πηγαιναμε στο χωριουδακι FortWilliam οπου θα μεναμε μια νυχτα. Λεωφορειο μεχρι Γλασκωβη, τρενο για FortW. Nα πω οτι τα λεωφορεια της Citylink συμφερουν τρομερα αμα κλεισεις τουλ 2 μηνες πριν εισιτηριο, μιλαμε για τιμες 2-3 λιρες εισιτηριο που θα το εβρισκες αργοτερα 10-20 λιρες. Ειπαμε να κανουμε αυτη τη διαδρομη απτο να κανουμε μονοημερη απο Εδιμβουργο, υποθεταμε οτι θα βλεπαμε περισσοτερο τα τοπια και θα μεναμε εκτος να δουμε πως ζουν και εκει. Για την Γλασκωβη δε μπορω να πω κατι καναμε μια βολτα στον κεντρικο πεζοδρομο που ειχε πολλα μαγαζια και ο καιρος ηδη ειχε χαλασει, ειχε αυτο το shower που λενε, εκει που αναρωτιεσαι να βγαλω ομπρελα η οχι, να βγαλω η οχι; Και εκει που την βγαζεις την ξαναβαζεις μεσα γκρρρ! Οπως το λεωφορειο και το τρενο ηταν αψογο και στην ωρα του, η διαδρομη ειδικα μετα απο ενα σημειο πολυ γραφικη, περασαμε και απο τη λιμνη lockLomond, χαζευαμε τα τοπια ομορφες εικονες! Το χωριο που μειναμε ειχε ενα κεντρικο πλακοστρωτο πεζοδρομο και απο κατω ηταν μια λιμνη. Λιγος κοσμος κυκλοφορουσε αρκετοι ντοπιοι βλεπαν αγωνες σε μια pub, εμεις πηγαμε σε μια αλλη προς το βραδακι και ηπιαμε μια μπυρα, πηραμε μια γευση Σκωτσεζικης επαρχιας!



5η Μερα
Σημερα και παλι στον δρομο, θα πηγαναμε στο Stirling. Λεωφορειο για Γλασκωβη παλι, στο δρομο ειδαμε λιβαδια και χαρουμενα ζωακια να βοσκουν στο πρασινο, τι ζωαρα κανουν σκεφτηκα!Απο Γλασκωβη αλλο λεωφορειο για Stirling. Ο σταθμος ειναι κοντα στο κεντρο, ειχε λιγο ποδαροδρομο βεβαια μεχρι το δωματιο που ειχαμε κλεισει το οποιο συστηνω ανεπιφυλακτα! http://www.castlecroft-uk.com/ ωραια δωματια, καλες τιμες, καλο πρωινο και βεβαια πολυ καλη και εξυπηρετικη οικοδεσποινα. Δεν ειναι ακριβως μεσα στην πολη αλλα φτανεις σε 10 λεπτα με τα ποδια και μεσα απο ωραια διαδρομη μεσα απο δεντρα,ειναι πισω απο το καστρο. Εν τελει μακαρι να μενα κ αλλη μερα. Η παλια πολη ειναι ολα τα λεφτα, γενικα επικρατουσε μια ηρεμια, κοσμος στο δρομο λιγος αν και ηταν γυρω στο μεσημερι. Δεν θελαμε να ξαναφαμε σε pub και ετσι ειδαμε ενα κινεζικο καπου κεντρικα, με μπουφε, δεν το πολυσκεφτηκαμε και ηταν ισως το φαγητο που ευχαριστηθηκαμε περισσοτερο! Τεραστιος μπουφες απο ολα τα καλα, φαγαμε απο δυο πιατα.. Γενικα δεν ειχε πολλα να δεις στην πολη απο μουσεια, αυτο που μας αρεσε ηταν η φυσικη ομορφια, επιβαλλεται βολτα στα paths γυρω απο το καστρο!


6η μερα
Σημερα θα πηγαιναμε στο καστρο. Αυτο που θυμαμαι καλα ειναι η θεα και το σκηνικο με τους καταπρασινους λοφους, καπου εκει ηταν και το WallaceMonument αλλα δεν πηγαμε. Παντως και τα 2 καστρα ειχαν μια δωρεαν ξεναγηση και επισης αυτο που μου εμεινε ηταν η συνεχης διαμαχη με τους Αγγλους, δεν τους πολυπανε και το δειχνουν! Εκει πιο κατω εχει ενα αρχοντικο το ArgyleHouse, επειδη ηταν στη τιμη του εισιτηριου πηγαμε αλλα φυγαμε δε ελεγε και τιποτα, αλλιως δεν αξιζει! Ειχα κλεισει και τα εισιτηρια για Εδιμβουργο και βιαζομασταν. Φτασαμε αργα το μεσημερι, ειχαμε κλεισει στο Gilmoreguesthouse το οποιο γενικα δε θα το προτεινα, το δωματιο ηταν μεγαλο και αυτο ηταν το μονο θετικο. Κατα τα αλλα οι εργαζομενοι εκει ηταν αδιαφοροι, σαν περιοχη χειροτερη απο εκει που μειναμε τις πρωτες νυχτες αν και πιο αυθεντικη, τα σεντονια ειχαν τριχες (ελεος!) και δεν ειχαμε θερμανση! Αφου βεβαια το διαπιστωσαμε αργα που ξαναγυρισαμε, το ειπαμε στον υπεθυνο την αλλη μερα (γιατι δεν ειχε ρεσεψιον τη νυχτα) και τελικα ειχαμε μια θερμαστα τη δευτερη νυχτα, ευτυχως που δεν εκανε κρυο! Εκεινη τη νυχτα πηγαμε σε μια παραδοσιακη pubGuildfordArms και στην IrishpubFinnegan’sWake, κλασικη λατρεμενη μπυραρια, γεματη νεαροκοσμο, επαιζε η Μπαρτσελονα τοτε και ειχε πολλους Ισπανους, ολοι με μια μπυρα στο χερι πολυς κοσμος και ντοπιοι, μετα τον αγωνα ειχε live ηταν ωραια! Να πω εδω οτι τις καθημερινες τουλαχιστον αποτι ειδαμε βγαινουν νωρις για μπυρα, ας πουμε η μπυραρια εκλεινε στις 01:00! Ολες τις μερες γυρναγαμε νωρις γυρω στις 23:00. Επισης μεσημεριανο τρωνε μεχρι τις 17:00 και βραδινο 19:00-21:00 αλλα δινουν πιο πολυ εκει βαρος.


7η μερα
Η τελευταια μερα ηταν χαλαρη και ελευθερη απο προγραμμα. Επισκεφτηκαμε μερη που μας αρεσαν, κατσαμε στους κηπους της PrincesStreet και χαζευαμε το καστρο. Κλεινουν στις 18:30 μας διωξαν στην κυριολεξια. Γκρρρ αφου νυχτωνει στις 21:00 μουρμουριζα ολο παραπονο. Τα απαραιτητα σουβενιρ τα πηραμε απο την PrincesStreet που ειχε 2-3 μεγαλα καταστηματα. Επισης προτεινω για lunch ενα μαγαζακι που σερβιρει μονο σουπιτσες, απιστευτες ομως σε γευση κριμα που δεν το ανακαλυψα νωριτερα! Λεγεται UnionofGenious αλλα μην πατε αργα κλεινει γυρω στις 16:00 μπορει να λεω και πολυ και μπορει να μην της εχει ολες αμα πατε μετα τις 13:00. Τελευταια νυχτα και επισκεφτηκαμε παλι την IrishPub και δοκιμασα μια μπυρα που μου αρεσε και την προτεινω Belhavenbest. Best πραγματικα!


8η Μερα
Με αναμεικτα συναισθηματα βρισκομαστε να πινουμε τον τελευταιο καφε της παρηγοριας στα CostaCoffee στον σταθμο των τρενων. Τα Costa ειναι μεγαλη αλυσιδα εκει και ειδα επισης πολλα Café Nero. Πινοντας τις τελευταιες γουλιες espresso αναρωτιομασταν αν θα μπορουσαμε να ζησουμε μονιμα εδω. Η απαντηση ειναι θετικη! Ειναι μια πολη που μπορει να σου προσφερει τα παντα και πολυ πρασινο που μου λειπει απτην Αθηνα. Εχει πολλους χωρους αναψυχης, κινηση δεν ειδα πουθενα κατι ιδιαιτερο, κορνα δεν ακουσα, προσπαθουσα να δω αγχωμενους ντοπιους να περπατανε γρηγορα και ανησυχα στους δρομους, ε δεν ειδα! Καλα σιγουρα υπαρχουν και αυτα και υπαρχουν και μειονεκτηματα αλλα! Ειδα επισης οργανωση και συνεπεια στα ΜΜΕ και γι αυτο πολλοι τα χρησιμοποιησαν. Χαιρετουμε αυτη τη μαγευτικη πολη και παιρνουμε το λεωφορειο που φτανει γρηγορα στο αεροδρομιο και πισω στην Ελλαδιτσα..

Παρατηρησα οτι τα παραθυρα τους δεν εχουν πατζουρια, πουθενα! Μαλλον αισθανονται αρκετη ασφαλεια δεν εξηγειται αλλιως! Επισης δεν εχουν μπαλκονια! Ειδα λιγα μονο στο DeanVillage σε καποια διαμερισματα που βλεπαν στο ποταμι. Η κουζινα τους δεν πολυπαλευεται, πολλα τηγανιτα, πεθυμησα τα δικα μας λαδερα! Επισης η χαρακτηριστικη σκωτζεζικη προφορα μας εφερε πολλες στιγμες αμηχανιας να κοιταμε απορημενοι τους ανθρωπους, μολις καταλαβαιναν οτι ειμαστε tourists το λεγανε ξανα πιο καθαρα και α ρ γ α! Δωρεαν internet δεν πιασαμε πουθενα με εξαιρεση τα 2 τελευταια ξενοδοχεια που μειναμε, παντου αλλου συνδεοσουν μεσω παροχου.. Νερακι παιρναμε απο Σουπερ που συνεφερε, την πρωτη φορα την πατησαμε και πηραμε ανθρακουχο, οταν ειδα τις μπουρμπουλιθρες ηταν πλεον αργα.

Φωτογραφίες
http://www.travelstories.gr/community/gallery/albums/edinburgh-fort-william-stirling.273/
 

Attachments

Last edited by a moderator:

XristinaK

Member
Μηνύματα
624
Likes
1.296
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Ηθελα να σας περιγραψω την εμπειρια μου απο το ταξιδι σε Εδιμβουργο- FortWilliam και Stirling καθως και δωσω καποιες πληροφοριες που μπορει να ναι χρησιμες. Το ταξιδι εγινε μεσα Απριλιου συνολικα 7 διανυχτερευσεις.

1η Μερα
Η πτηση ηταν με την easyjet και ηταν μια χαρα, φτασαμε μετα τα μεσανυχτα στο αεροδρομιο του Εδιμβουργου. Ησυχια. Δεν ειχαμε βαλιτσες οποτε βγηκαμε εξω γρηγορα, λεφτα βγαλαμε απο ενα ΑΤΜ εκει. Βγαινοντας εχει σταση και εγω ηξερα απο πριν οτι επρεπε να παρω το βραδινο που φτανει στο κεντρο και ετσι μπηκαμε γρηγορα μεσα, ηταν διωροφο και ετσι ανεβηκαμε πανω και κατσαμε μπροστα μπροστα να βλεπουμε καλα! Περιττο να πω οτι μετα απο λιγο ειχε μια τεραστια ουρα απο τους αλλους ταξιδιωτες που περιμεναν τις βαλιτσες τους αλλα ολοι επιβιβαστηκαν γρηγορα και με ησυχια. Βγαλαμε εισιτηριο με επιστροφη γιατι ειχε λιγο καλυτερη τιμη. Να πω οτι ειχε δωρεαν wifi κατι που μου ελειψε τις επομενες μερες! Φευγουμε απο το αεροδρομιο, ψιχαλιζει και περνουμε μια πρωτη γευση απο τα προαστια, μικρα σπιτακια το ενα διπλα στο αλλο ολα με κηπους και γκαζον τι ωραιο σκηνικο! Φτανουμε στην πολη, νεκρα, ειχε ειδικες σημανσεις λογω εργων για τραμ και σταματαμε στη PrincesStreet. Πρωτη εικονα, πολη γραφικη πραγματικα, πεζοδρομια, πλακωστρωτη με αυτη τη χαρακτηριστικη μουντιλα στα κτιρια. Με το gps ανα χειρας ανηφοριζουμε για να παμε στο ξενοδοχειο που ειχα κλεισει για 2 νυχτες και το προτεινω λογω τιμης και αποστασης απο το κεντρο TravelodgeCentralQueenStreet, καθαρο, ησυχο, μεγαλο διπλο κρεβατι τι αλλο να ζητησει κανεις;


2η Μερα
Ξυπνημα γεματοι ενεργεια ετοιμοι να εξερευνησουμε την παλια πολη. Κοιταω απτο παραθυρο με αγωνια και βλεπω εναν τεραστιο ηλιο χωρις συννεφα και παιρνω μια χαρα, τι χαρα!Γενικα ο καιρος μας πηγε πολυ καλα το διημερο που μειναμε Εδιμβουργο. Με ενα ψιλο μποφαν ησουν οκ. Απο τη μερια που ειμασταν περνας απεναντι απο τη γεφυρα εκει που ειναι ο σιδηροδρομικος σταθμος (αλλα και απο αλλα στενακια ομως μαθαμε αργοτερα απεναντι απο το παρκο στη PrincesStreet). Αποφασισαμε για μια γενικη γευση να παρουμε τη δωρεαν ξεναγηση που ξεκιναγε στις 11 αν θυμαμαι καλα, λεγεται sandemansEdinburghfreetour. Ο ξεναγος Αυστραλος απαιχτος τυπακος μας ξεναγησε σε καποια βασικα σημεια στο RoyalMile και στη Greyfriarschurch, Grassmarket με καυστικη και αστεια διαθεση μας εκανε και γελασαμε και γενικα περασαμε πολυ ωραια και μαθαμε καποια ιστορικα πραγματα, στο τελος το απαραιτητο φιλοδωρημα και φαγητο στο TheRoyalMileTavern μιας και ειχε προσφορα απο την ξεναγηση. Εκει φαγαμε fishnchips και haggis, μας αρεσαν και τα δυο και αποτι θυμαμαι ειχε καλες τιμες. Γεματοι καυσιμα κατηφορησαμε το RoyalMile μεχρι τα ανακτορα της βασιλλισας αλλα δεν μπηκαμε και μετα παλι πισω βολτα στο Πανεπιστημιο, γενικα γυρναγαμε και μπεναμε σε στενακια καναμε πολλες βολτες και φτασαμε στο CaltonHill, το οποιο ειναι πολυ κοντα απτο κεντρο, ανεβαινεις με σκαλακια, ειναι ενας λοφος με πρασινο οπου λογω και του καλου καιρου ειχε αρκετο κοσμο που καθοταν και λιαζοταν, επισης εχει πολυ ωραια θεα στην πολη!Συστινεται ανεπιφιλακτα. Τα περισσοτερα μαγαζια για ψωνια ειναι στη PrincesStreet και στον απο πανω δρομο, καναμε μια βολτα και το βραδυ ηθελα να παρω μια γευση απο το πως περνουν οι ντοπιοι, επειδη μας αρεσει η μπυρα και αφου συμβουλευτηκαμε τον οδηγο πηγαμε στο TheBowBar, καλες τιμες, μυρωδια μπυρας απεξω ακομα, μουσικη γιοκ! Περιεργο ε; Μουσικη σε pub ακουσα μονο σε μια Irishpub που θα αναφερω αργοτερα.


3η μερα
Ηδη τα σημαδια της σουλατσαδας εκαναν την εμφανιση τους στα κουρασμενα μας ποδαρακια αλλα δεν πτοηθηκαμε, να πω οτι περα απο τις μετακινησεις αναμεσα στις πολεις γυρναγαμε με τα ποδια, κατι πολυ ρεαλιστικο αμα μενεις κοντα στο κεντρο. Επισκεφτηκαμε το καστρο, νομιζω να ρθεις Εδιμβουργο και να μην πας ειναι ιεροσυλια! Τα μουσεια μεσα μου φανηκαν λιγο ψιλοαδιαφορα, μιας και ενδιεφερε να δω τα κτιρια και το εσωτερικο τους. Εκει εχει και ενα καφε με καλη θεα, μπορειτε να τσιμπησετε κατι εκει. Γενικα φαγαμε πολλα τετοια γκουρμε σαντουιτσακια. Με χρονο στη διαθεση μας αποφασισαμε να ξεμπερδευουμε με τα μουσεια και ετσι πηγαμε στο Εθνικο Μουσειο που ειχε δωρεαν εισοδο, οκ , αυτο που μου αρεσε περισσοτερο ηταν μια εκθεση με κατι ατμομηχανες και κατι τρενα, αλλα οκ. Ποδαροδρομου συνεχεια αφου ειπαμε να δουμε και τον Βοτανικο Κηπο. Προλαβαμε ισα ισα να κανουμε μια βολτα γιατι εκλεινε, λοιπον οτι και να πω ειναι λιγο,πρασινο, λουλουδια, λιμνη, σκιουρακια να παιρνουν ποζα για φωτογραφιες, λοφακια με γκαζον.. τι να πω ειναι απο αυτες τις στιγμες που σιχτιριζεις την Αθηνα, το καυσαεριο, την κινηση κτλ. Απεναντι ειναι ενα παρκο στο οποιο παιζανε ευτυχισμενα σκυλακια με τους ιδιοκτητες, καπου παραπερα ειχαν αγωνα rugby, γενικα υπηρχαν τοσα πολλα παρκα και πρασινο και μονο που το βλεπες ηρεμουσε το κεφαλι σου, σκεφτηκα τι τυχεροι που ειναι αυτοι εδω! Μπορει να χουν την μουντιλα του καιρου αλλα οπου γυρνας βλεπεις χωρους αναψυχης.Ζηλεψα λιγο το ομολογω! Ανεβηκαμε προς το κεντρο απο τη γραφικη διαδρομη LeithWalk καλα ε, βολτα διπλα στο ποταμι με μεγαλα δεντρα για ισκιο, πουλακια τιτιβιζανε..μαγεια!Καπου εκει συναντησαμε και το DeanVillage, βγαλαμε φωτογραφιες ενα σωρο, τοσο κοντα στη πολη και νομιζεις οτι εισαι σε κανα χωριο, εκει λενε παλια ηταν οι μυλοι που προμηθευαν το καστρο με αλευρι και ζουσαν και καποιοι χωρικοι, βεβαια εγω μυλο δεν ειδα, υποτιθεται κατι ειχε αλλα δε το πολυεψαξα πολυ.


4η Μερα
Θα πηγαιναμε στο χωριουδακι FortWilliam οπου θα μεναμε μια νυχτα. Λεωφορειο μεχρι Γλασκωβη, τρενο για FortW. Nα πω οτι τα λεωφορεια της Citylink συμφερουν τρομερα αμα κλεισεις τουλ 2 μηνες πριν εισιτηριο, μιλαμε για τιμες 2-3 λιρες εισιτηριο που θα το εβρισκες αργοτερα 10-20 λιρες. Ειπαμε να κανουμε αυτη τη διαδρομη απτο να κανουμε μονοημερη απο Εδιμβουργο, υποθεταμε οτι θα βλεπαμε περισσοτερο τα τοπια και θα μεναμε εκτος να δουμε πως ζουν και εκει. Για την Γλασκωβη δε μπορω να πω κατι καναμε μια βολτα στον κεντρικο πεζοδρομο που ειχε πολλα μαγαζια και ο καιρος ηδη ειχε χαλασει, ειχε αυτο το shower που λενε, εκει που αναρωτιεσαι να βγαλω ομπρελα η οχι, να βγαλω η οχι; Και εκει που την βγαζεις την ξαναβαζεις μεσα γκρρρ! Οπως το λεωφορειο και το τρενο ηταν αψογο και στην ωρα του, η διαδρομη ειδικα μετα απο ενα σημειο πολυ γραφικη, περασαμε και απο τη λιμνη lockLomond, χαζευαμε τα τοπια ομορφες εικονες! Το χωριο που μειναμε ειχε ενα κεντρικο πλακοστρωτο πεζοδρομο και απο κατω ηταν μια λιμνη. Λιγος κοσμος κυκλοφορουσε αρκετοι ντοπιοι βλεπαν αγωνες σε μια pub, εμεις πηγαμε σε μια αλλη προς το βραδακι και ηπιαμε μια μπυρα, πηραμε μια γευση Σκωτσεζικης επαρχιας!



5η Μερα
Σημερα και παλι στον δρομο, θα πηγαναμε στο Stirling. Λεωφορειο για Γλασκωβη παλι, στο δρομο ειδαμε λιβαδια και χαρουμενα ζωακια να βοσκουν στο πρασινο, τι ζωαρα κανουν σκεφτηκα!Απο Γλασκωβη αλλο λεωφορειο για Stirling. Ο σταθμος ειναι κοντα στο κεντρο, ειχε λιγο ποδαροδρομο βεβαια μεχρι το δωματιο που ειχαμε κλεισει το οποιο συστηνω ανεπιφυλακτα! http://www.castlecroft-uk.com/ ωραια δωματια, καλες τιμες, καλο πρωινο και βεβαια πολυ καλη και εξυπηρετικη οικοδεσποινα. Δεν ειναι ακριβως μεσα στην πολη αλλα φτανεις σε 10 λεπτα με τα ποδια και μεσα απο ωραια διαδρομη μεσα απο δεντρα,ειναι πισω απο το καστρο. Εν τελει μακαρι να μενα κ αλλη μερα. Η παλια πολη ειναι ολα τα λεφτα, γενικα επικρατουσε μια ηρεμια, κοσμος στο δρομο λιγος αν και ηταν γυρω στο μεσημερι. Δεν θελαμε να ξαναφαμε σε pub και ετσι ειδαμε ενα κινεζικο καπου κεντρικα, με μπουφε, δεν το πολυσκεφτηκαμε και ηταν ισως το φαγητο που ευχαριστηθηκαμε περισσοτερο! Τεραστιος μπουφες απο ολα τα καλα, φαγαμε απο δυο πιατα.. Γενικα δεν ειχε πολλα να δεις στην πολη απο μουσεια, αυτο που μας αρεσε ηταν η φυσικη ομορφια, επιβαλλεται βολτα στα paths γυρω απο το καστρο!


6η μερα
Σημερα θα πηγαιναμε στο καστρο. Αυτο που θυμαμαι καλα ειναι η θεα και το σκηνικο με τους καταπρασινους λοφους, καπου εκει ηταν και το WallaceMonument αλλα δεν πηγαμε. Παντως και τα 2 καστρα ειχαν μια δωρεαν ξεναγηση και επισης αυτο που μου εμεινε ηταν η συνεχης διαμαχη με τους Αγγλους, δεν τους πολυπανε και το δειχνουν! Εκει πιο κατω εχει ενα αρχοντικο το ArgyleHouse, επειδη ηταν στη τιμη του εισιτηριου πηγαμε αλλα φυγαμε δε ελεγε και τιποτα, αλλιως δεν αξιζει! Ειχα κλεισει και τα εισιτηρια για Εδιμβουργο και βιαζομασταν. Φτασαμε αργα το μεσημερι, ειχαμε κλεισει στο Gilmoreguesthouse το οποιο γενικα δε θα το προτεινα, το δωματιο ηταν μεγαλο και αυτο ηταν το μονο θετικο. Κατα τα αλλα οι εργαζομενοι εκει ηταν αδιαφοροι, σαν περιοχη χειροτερη απο εκει που μειναμε τις πρωτες νυχτες αν και πιο αυθεντικη, τα σεντονια ειχαν τριχες (ελεος!) και δεν ειχαμε θερμανση! Αφου βεβαια το διαπιστωσαμε αργα που ξαναγυρισαμε, το ειπαμε στον υπεθυνο την αλλη μερα (γιατι δεν ειχε ρεσεψιον τη νυχτα) και τελικα ειχαμε μια θερμαστα τη δευτερη νυχτα, ευτυχως που δεν εκανε κρυο! Εκεινη τη νυχτα πηγαμε σε μια παραδοσιακη pubGuildfordArms και στην IrishpubFinnegan’sWake, κλασικη λατρεμενη μπυραρια, γεματη νεαροκοσμο, επαιζε η Μπαρτσελονα τοτε και ειχε πολλους Ισπανους, ολοι με μια μπυρα στο χερι πολυς κοσμος και ντοπιοι, μετα τον αγωνα ειχε live ηταν ωραια! Να πω εδω οτι τις καθημερινες τουλαχιστον αποτι ειδαμε βγαινουν νωρις για μπυρα, ας πουμε η μπυραρια εκλεινε στις 01:00! Ολες τις μερες γυρναγαμε νωρις γυρω στις 23:00. Επισης μεσημεριανο τρωνε μεχρι τις 17:00 και βραδινο 19:00-21:00 αλλα δινουν πιο πολυ εκει βαρος.


7η μερα
Η τελευταια μερα ηταν χαλαρη και ελευθερη απο προγραμμα. Επισκεφτηκαμε μερη που μας αρεσαν, κατσαμε στους κηπους της PrincesStreet και χαζευαμε το καστρο. Κλεινουν στις 18:30 μας διωξαν στην κυριολεξια. Γκρρρ αφου νυχτωνει στις 21:00 μουρμουριζα ολο παραπονο. Τα απαραιτητα σουβενιρ τα πηραμε απο την PrincesStreet που ειχε 2-3 μεγαλα καταστηματα. Επισης προτεινω για lunch ενα μαγαζακι που σερβιρει μονο σουπιτσες, απιστευτες ομως σε γευση κριμα που δεν το ανακαλυψα νωριτερα! Λεγεται UnionofGenious αλλα μην πατε αργα κλεινει γυρω στις 16:00 μπορει να λεω και πολυ και μπορει να μην της εχει ολες αμα πατε μετα τις 13:00. Τελευταια νυχτα και επισκεφτηκαμε παλι την IrishPub και δοκιμασα μια μπυρα που μου αρεσε και την προτεινω Belhavenbest. Best πραγματικα!


8η Μερα
Με αναμεικτα συναισθηματα βρισκομαστε να πινουμε τον τελευταιο καφε της παρηγοριας στα CostaCoffee στον σταθμο των τρενων. Τα Costa ειναι μεγαλη αλυσιδα εκει και ειδα επισης πολλα Café Nero. Πινοντας τις τελευταιες γουλιες espresso αναρωτιομασταν αν θα μπορουσαμε να ζησουμε μονιμα εδω. Η απαντηση ειναι θετικη! Ειναι μια πολη που μπορει να σου προσφερει τα παντα και πολυ πρασινο που μου λειπει απτην Αθηνα. Εχει πολλους χωρους αναψυχης, κινηση δεν ειδα πουθενα κατι ιδιαιτερο, κορνα δεν ακουσα, προσπαθουσα να δω αγχωμενους ντοπιους να περπατανε γρηγορα και ανησυχα στους δρομους, ε δεν ειδα! Καλα σιγουρα υπαρχουν και αυτα και υπαρχουν και μειονεκτηματα αλλα! Ειδα επισης οργανωση και συνεπεια στα ΜΜΕ και γι αυτο πολλοι τα χρησιμοποιησαν. Χαιρετουμε αυτη τη μαγευτικη πολη και παιρνουμε το λεωφορειο που φτανει γρηγορα στο αεροδρομιο και πισω στην Ελλαδιτσα..

Παρατηρησα οτι τα παραθυρα τους δεν εχουν πατζουρια, πουθενα! Μαλλον αισθανονται αρκετη ασφαλεια δεν εξηγειται αλλιως! Επισης δεν εχουν μπαλκονια! Ειδα λιγα μονο στο DeanVillage σε καποια διαμερισματα που βλεπαν στο ποταμι. Η κουζινα τους δεν πολυπαλευεται, πολλα τηγανιτα, πεθυμησα τα δικα μας λαδερα! Επισης η χαρακτηριστικη σκωτζεζικη προφορα μας εφερε πολλες στιγμες αμηχανιας να κοιταμε απορημενοι τους ανθρωπους, μολις καταλαβαιναν οτι ειμαστε tourists το λεγανε ξανα πιο καθαρα και α ρ γ α! Δωρεαν internet δεν πιασαμε πουθενα με εξαιρεση τα 2 τελευταια ξενοδοχεια που μειναμε, παντου αλλου συνδεοσουν μεσω παροχου.. Νερακι παιρναμε απο Σουπερ που συνεφερε, την πρωτη φορα την πατησαμε και πηραμε ανθρακουχο, οταν ειδα τις μπουρμπουλιθρες ηταν πλεον αργα.
Τι μου θύμισες τώρα;Ωραίο το Εδιμβούργο, χρήσιμες οι πληροφορίες σου...Να προσθέσω μόνο ότι η Εθνική Πινακοθήκη είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες που έχω επισκεφτεί..και το κτίριο και οι εκθέσεις, μόνιμες και περιοδικές (το Μάρτιο του 2008 που είχα πάει). Θα δείτε σπουδαίους πίνακες. Φυσικά, θα ξεχωρίσω τον πίνακα του Δ. Θεοτοκόπουλου που είδα! Το ίδιο ενδιαφέρον είναι και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της πόλης. Επίσης, όποιος έχει διαβάσει Χάρυ Πότερ μπορεί να επισκεφτεί το καφέ όπου - υποτίθεται - έγραψε το βιβλία της η συγγραφέας του..elephant house λέγεται!Ατμοσφαιρικό, γλυκούλι ήταν. Και, φυσικά, ξεχωριστή είναι και μια εκδρομή στα Χάιλαντς, το τοπίο αξίζει τόσο όσο και το ουίσκι που θα σας δώσουν να δοκιμάσετε!
Όσο για τα παντζούρια, υποθέτω πως δεν έχουν για να μπορούν εύκολα και γρήγορα να απολαμβάνουν τον ήλιο (όταν βγαίνει), ενώ έχουν και "χοντρές' κουρτίνες για την περίπτωση που τους ενοχλεί το φως της ημέρας. Μπαλκόνια δεν έχουν λόγω κρύου υποθέτω πάλι..
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.815
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
κρίμα βρε astirpal που άργησες 3,5 μήνες να γράψεις την ιστορία σου για μας που πήγαμε πριν λίγες μέρες. ωραίες οι πληροφορίες για τους επόμενους.
 

sofia22

Member
Μηνύματα
10
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Ρωσία
Ταξίδι-Όνειρο
Πεκίνο
Προετοιμάζω και εγω ταξίδι για Σκωτία στις 24/10 οπότε ο,τι γράφετε να ξέρετε καταγράφεται... προσπαθώ να φτιάξω πρόγραμμα, να νοικιάσω b&b σε Εδιμβούργο Ινβερνές και Isle of skye οπότε οι εμπειρίες σας ειναι θυσαυρός. Αυτο το μαγαζάκι με τις σουπίτσες ( UnionofGenious ) θα είναι ότι πρέπει για τέλος Οκτώβρη ;)
Makisg περιμένω και την δική σου ιστορία
 

XristinaK

Member
Μηνύματα
624
Likes
1.296
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Προετοιμάζω και εγω ταξίδι για Σκωτία στις 24/10 οπότε ο,τι γράφετε να ξέρετε καταγράφεται... προσπαθώ να φτιάξω πρόγραμμα, να νοικιάσω b&b σε Εδιμβούργο Ινβερνές και Isle of skye οπότε οι εμπειρίες σας ειναι θυσαυρός. Αυτο το μαγαζάκι με τις σουπίτσες (UnionofGenious ) θα είναι ότι πρέπει για τέλος Οκτώβρη ;)
Makisg περιμένω και την δική σου ιστορία
Καλά να περάσεις!Για φαγητό θυμάμαι ότι εμείς τρώγαμε συχνά στα μαγαζιά τύπου μπουφέ, all you can eat...Μια κάρτα που έχω κρατήσει στο σπίτι και τη βλέπω τώρα γράφει jimmy chung's chinese buffet, 30 Grindlay str στο Εδιμβούργο, έχει και στο Ινβερνές.(5 λίρες ως τις 5, 11 λίρες το βραδυνό...., τιμές 2008..φετινές τιμές εδώ: http://www.jimmy-chungs.com/usher-hall-location/)
 

astirpal

Member
Μηνύματα
58
Likes
54
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνια
Ταξίδι-Όνειρο
Αιγυπτος
Καλά να περάσεις!Για φαγητό θυμάμαι ότι εμείς τρώγαμε συχνά στα μαγαζιά τύπου μπουφέ, all you can eat...Μια κάρτα που έχω κρατήσει στο σπίτι και τη βλέπω τώρα γράφει jimmy chung's chinese buffet, 30 Grindlay str στο Εδιμβούργο, έχει και στο Ινβερνές.(5 λίρες ως τις 5, 11 λίρες το βραδυνό...., τιμές 2008..φετινές τιμές εδώ: http://www.jimmy-chungs.com/usher-hall-location/)


Tι ειπες τωρα! Λοιπον αυτο ειναι το περιφημο κινεζικο που εφαγα στο Stirling! Κοστιζε 9 με 11 λιρες νομιζω το μεσημεριανο αλλα αξιζε, αποτι ειδα στο site εχει και αναλυτικα τιμες.
 

astirpal

Member
Μηνύματα
58
Likes
54
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνια
Ταξίδι-Όνειρο
Αιγυπτος
Προετοιμάζω και εγω ταξίδι για Σκωτία στις 24/10 οπότε ο,τι γράφετε να ξέρετε καταγράφεται... προσπαθώ να φτιάξω πρόγραμμα, να νοικιάσω b&b σε Εδιμβούργο Ινβερνές και Isle of skye οπότε οι εμπειρίες σας ειναι θυσαυρός. Αυτο το μαγαζάκι με τις σουπίτσες (UnionofGenious ) θα είναι ότι πρέπει για τέλος Οκτώβρη ;)
Makisg περιμένω και την δική σου ιστορία

Nα πας οπωσδηποτε και θα με θυμηθεις! Αμα το ξερα θα πηγαινα καθε μερα να δοκιμαζω διαφορετικες,νομιζω καθε μερα εχει 4-5.
 

astirpal

Member
Μηνύματα
58
Likes
54
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνια
Ταξίδι-Όνειρο
Αιγυπτος

sofia22

Member
Μηνύματα
10
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Ρωσία
Ταξίδι-Όνειρο
Πεκίνο
Nα πας οπωσδηποτε και θα με θυμηθεις! Αμα το ξερα θα πηγαινα καθε μερα να δοκιμαζω διαφορετικες,νομιζω καθε μερα εχει 4-5.
Δέν το συζητώ εχει μπει στι πρόγραμμα (είμαι σούπα lover :rolleyes: )
 

sgrav

New Member
Μηνύματα
4
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
σκωτια επιτέλους!!
Ταξίδι-Όνειρο
νεα υορκη
Δέν το συζητώ εχει μπει στι πρόγραμμα (είμαι σούπα lover :rolleyes: )
για μια εκδρομη στη σκωτια επιβαλεται να κλεισετε μια θεση σε βαν 15 ατομων με την εταιρεια timperbus η οποια εινα καταπληκτικη και σε ξενα γει μια ολοκληρη ημερα στα highlands δηλαδα trosachs,glenkoe,καστρο του arcuhurt και φυσικα βαρκαδα στη λιμνη loch-ness.σε ολη τη διαδρομη υπαρχει ξεναγηση υψηλων προδιαγραφων.κοστος μολισ 35 λιρες!!!μην το χασετε!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom