Ηνωμένο Βασίλειο Λονδίνο Πρωτοχρονιά 2014

jose

Member
Μηνύματα
701
Likes
210
Ταξίδι-Όνειρο
Tokio

Λοιπόν ας ξεκινήσουμε την ιστορία μου από το υπέροχο Λονδίνο.
Οπως πάντα προτιμώ να δείχνω εικόνες παρα να εξιστορώ (δεν το έχω και τόσο πολύ με την αφήγηση),
οπότε μαζί θα ανεβάζω και ένα απόσπασμα από αυτό που έχω κάνει αυτόν τον καιρό!!

27 Δεκεμβρίου πήγαμε Λονδίνο και μείναμε στο εξωτικό Broxbourne, το οποιο βρίσκετε πάνω από την 6η ζώνη του Λονδίνο, μάλλον στην 7η αν θυμάμαι καλά, οποτε οι μετακίνησης μας γινόταν με συνδυασμό το τρένο (National Rail). Ακριβώς το Broxbourne βρίσκετε στο βόρειο Λονδίνο, κοντά στην πολύ Hoddeston, υπέροχο προάστιο με τα αγγλικά σπιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο, με την αυλή τους, το γκαζόν το ποταμάκι, όλα οργανωμένα και όμορφα!! Λίγο ανάποδα για αρχή μιας και όπως όλοι φαντάζομαι κοιτάμε αντίθετα!!!
Δεν το συνηθίσαμε όλο το διάστημα αλλα λεπτομέρεια!!! Φτάσαμε αργά τo βραδυ οποτε η περιπέτεια μας ξεκινάει την επόμενη μέρα!!

Πρώτη κίνηση να βγάλουμε travelcard από την στάση του Broxbourne, πήγαμε πρωί, υπήρχε προσωπικό, δώσαμε την φωτογραφία που αναγκαστικά χρειάζεται για μια 7 days travelcard και πληρώσαμε 82 λίρες!!!!!!!!!!!! Ακριβούτσικο αλλα προτιμότερο . στην ουσία είχαμε απεριόριστες διαδρομές με tube, buses, DLR, έως την 6η ζώνη και plus το εισιτήριο που έπρεπε να έχουμε κάθε μέρα με το τρένο !!

Πρωτη εικόνα που θέλαμε να αντικρίσουμε ήταν το Big Ben, οποτε μετά από τον συνδυασμό στάσεων φτάσαμε στην στάση του metro Westminster !! Οντως η πρώτη εντύπωση (εκτος από την πολυκοσμία) ήταν υπεροχη ! Big ben και απένταντι το London EYE, περιοχή Westminster όπου κάναμε την αναγνωριστικη βόλτα μας από το σπίτι του Prime Minister και μετά στο Horse Guards Parade. Κατεβήκαμε να χαζέψουμε το Eye και περάσαμε απέναντι την γέφυρα του Big Ben ονόματι Westminster Bridge, και καταλήξαμε να περπατάμε απέναντι από την Βουλή τους η αλλιώς Palace of Westminster καταλήγοντας στο Lamperth Palace και διασχιζοντας την γέφυρα για να ξανά βρεθούμε πίσω από το Big Ben και απο το Westminster Abbey.
E να μην σας λέω άλλες ιστορίες, έως τώρα μας πήρε αρκετή ώρα οποτε άρχισε να βραδιάζει είναι η αλήθεια! Περίπου από τις 15.30 έως 16+ το μεσημέρι σκοτείνιαζε ! Η αλήθεια είναι ότι τον χρόνο στο Λονδίνο δεν μπορείς να τον υπολογίσεις σωστά! οποτε είμαστε ήδη εκτος χρονοδιαγράμματος στο οποιο δεν διναμε και πολυ σημασία πλέων.

Video No 1 λοιπον ας πάρουμε λιγο Λονδρέζικο αέρα (μιας και η πρώτες μέρες ηταν ηλιόλουστες)


H φωτογραφία αν γίνεται να μπει σαν εξώφυλλο

 

Attachments

papariskonst

Member
Μηνύματα
208
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΙΝΑ
Jose δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις, αλλά αν δεν είσαι επαγγελματίας φωτογράφος-εικονολήπτης-μοντέρ-σκηνοθέτης τότε χαραμίζεσαι.
Πραγματικά κάθε βίντεο που ανεβάζεις είναι καταπληκτικό.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Επιτέλους!
Αλλά αν δεν δω βίντεο με τον τρελό φίλο σου να κάνει τα παλαβά του δεν θα ηρεμήσω!
 

jose

Member
Μηνύματα
701
Likes
210
Ταξίδι-Όνειρο
Tokio
Σας ευχαριστώ παιδια !! :)
Ο καλος μου φιλος δεν ηταν μαζι μας στο Λονδινο !! Οπότε άδικα περιμένεις να τον δεις !!!!

Σύντομα ομως θα ανεβάσω και την συνεχεια!
 

jose

Member
Μηνύματα
701
Likes
210
Ταξίδι-Όνειρο
Tokio
Συνεχίζοντας λοιπόν τo δεύτερο μέρος από την περιοχή του Westminster, συνεχίσαμε για μια βόλτα με τα πόδια απέναντι από τo παλάτι του westminset και τo Big Ben, φτάσαμε στην γέφυρα Lamberth και βγήκαμε πίσω από τo Big Ben και τον Westminster Abbey, τo αβαείο τους, δεν μπήκαμε μέσα. Προχωρήσαμε προς τον καθεδρικό τους. Δεν λέω αλλα θα τα δείτε στο video που ακολουθεί :)

Video 2 City of Westminser Part B
 

htrul18

Member
Μηνύματα
106
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Ρωσία
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία & Νέα Ζηλανδία
Απίστευτα τα βίντεο σου Jose!! Όλα αυτά τα timelapse εσύ τα τράβηξες; Πότε πρόλαβες; :D
 

papariskonst

Member
Μηνύματα
208
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΙΝΑ
Καταπληκτικό και το 2ο βίντεο. Ειδικά τα timelapses.
 

jose

Member
Μηνύματα
701
Likes
210
Ταξίδι-Όνειρο
Tokio
σας ευχαριστώ παιδια, οχι τα timelapse δεν ειναι ολα δικα μου, πολυ λιγα πρόλαβα να κανω, δεν ειχα και τον χώρο για να κανω :) οποτε τα δανείστηκα :) (το γράφω και στο 1ο video)

σας ευχαριστώ παρόλα αυτα!! την αλλη εβδομάδα θα ανεβάσω το επόμενο !
 

jose

Member
Μηνύματα
701
Likes
210
Ταξίδι-Όνειρο
Tokio
Aς συνεχίσω λοιπόν, φύγαμε από τον καθεδρικό του Westminster και κατευθυνόμαστε προς τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, δίπλα εκεί υπαρχει και το The Guards Museum, το προσπεράσαμε βεβαια είναι η αλήθεια αλλα το αναφέρω για οσους θελουν να πανε.
Αρχισε να βραδιάζει και ο κόσμος σαν τα μυρμήγκια! Βγάλαμε τις καθορισμένες φωτογραφίες και περπατήσαμε στην The Mall street και φτάσαμε βραδυ πλέον στο St. James Palace, ήθελα αν φτάσουμε μέρα αλλα δεν τα καταφέραμε .

Ανεβήκαμε στην piccadilly street οπότε κάτσαμε να ξεκουραστούμε λίγο στο PAUL Cafe, είναι απέναντι από τo Burlington Arcade πάνω στην piccadilly, όμορφο τo cafe δεν μπορώ να πω, με πολλά καλούδια για να ξεχάσεις την πείνα σου ! Ο καφές καλούτσικος , ίσως ο καλύτερος σε γεύση που βρήκαμε!!!
Εικόνες από Piccadilly Circus και την υπεροχη Regent Street.

Video 3ο Piccadilly Circus & Buckingham Palace
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.094
Likes
23.898
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Καταπληκτικά βίντεο (όπως πάντα άλλωστε).
 

jose

Member
Μηνύματα
701
Likes
210
Ταξίδι-Όνειρο
Tokio
Και που είχαμε μείνει ?? Regent Street, υπέροχος δρόμος, τέλεια στολισμένος.
Ανηφορίζουμε λοιπόν και σταματάμε στο στενό με τo Liberty Store, γινόταν πανικός, δεν μπήκαμε μέσα, απολαύσαμε τo κτίριο από έξω όμως. Oντως πολύ όμορφο !! (Σε λίγες μέρες θα το δούμε και από μεσα όμως ! )
Δεν έχω να πω τίποτα για τον στολισμό, ήταν καταπληκτικά όλα, από τα μαγαζιά από τον στολισμό της πόλης. κάθε δρόμος, δρομάκι ήταν στολισμένο !
Καταλήγουμε oxford street, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να ανασάνεις από τον πολύ κόσμο !
Ακόμα και για να μπεις σε κάποιο μαγαζί με ρούχα είχα ουρα!! Πχ τα Hollister, ουρα 15 λεπτών και μέσα στο σκοτάδι το μαγαζί μαζί με τον κόσμο ε δύσκολα ψωνίζεις :D :)
Αποφασίζουμε να διασχίσουμε την Oxford street, ότι θες το βρίσκεις είναι η αλήθεια. φτάνουμε στη soho street οποτε κατεβαίνουμε να δούμε την περιβόητη περιοχή ! Βρίσκουμε και την Greek Street γεμάτο από gay bar και παρέες! Δεν κάτσαμε πουθενά γιατί δεν προλαβαίναμε ... είχε ήδη πάει αργά η ώρα και κάποια στιγμή θα έπρεπε να γυρίσουμε πίσω !! Κατεβήκαμε και είδαμε και το Covent Garden, δεν ξετρελαθήκαμε. Metro και πίσω .
Διασχίσαμε περίπου την πρώτη μέρα 17-18 km .........

Video No4
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.237
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom