Μάλτα Μάλτα-Σεπτέμβριος 2016

Μηνύματα
5
Likes
3
Καλημέρα σε όλους! Νέο μέλος αλλά αρκετό καιρό αναγνώστης και έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές τις συμβουλές άλλων χρηστών και από εδώ θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τις πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχουν έτσι ώστε να πηγαίνουμε με την όσο δυνατόν, περισσότερη ενημέρωση σε ένα νέο και ξένο προορισμό.
Αρκετά λοιπόν με τον πρόλογο καιρός για το κυρίως θέμα το οποίο αφορά πενθήμερον εξόρμηση στο νησί των Ιπποτών και με κάποιες συμβουλές ώστε τρόπο τινά να χρησιμεύσουν σε όποιον σκέφτεται να ταξιδέψει προς τη Μάλτα. Έχω κάνει αρκετά ταξίδια, βεβαίως ποτέ δεν είναι αρκετά και το ταξίδι στη Μάλτα το έκλεισα λόγω το ότι ακυρώθηκε τελευταία στιγμή ένας βαρβάτος προορισμός που είχα σχεδόν κλείσει και η Μάλτα φάνταζε σαν κάποιου είδους αντίδοτο για να μη κάτσουμε Ελλάδα. Εισιτήρια από την αγαπημένη Ryanair να είναι καλά και κάνουμε κανά ταξιδάκι, διαμονή μέσω airbnb και φύγαμε για Μάλτα. Έκλεισα μέσω airbnb επειδή όσο και αν έψαχνα ξενοδοχείο δεν έβρισκα κάτι αξιοπρεπές και ευτυχώς διότι το σπίτι ήταν άκρως οικονομικό και απίθανο. Ένα στολίδι. Δε θα κάνω διαφήμιση στον ιδιοκτήτη όποιος θελήσει όμως μπορώ να του στείλω το link. Μείναμε στη περιοχή Gudja η οποία είναι δίπλα στο αεροδρόμιο και το σπίτι ήταν κυριολεκτικά ούτε 10 λεπτά με τα πόδια. Λόγω το ότι ήμασταν κοντά στο αεροδρόμιο μεν, αρκετά μακρυά από οπουδήποτε αλλού και στην έρευνα που είχα κάνει για να πάμε στα must see της Μάλτας, χρειαζόμασταν 2 και 3 λεωφορεία τα οποία είχαν πάμπολλες στάσεις οπερ μεθερμηνευόμενον εστί, πολύς χρόνος χαμένος αποφασίσαμε να νοικιάσουμε αυτοκίνητο. Απόφαση πολύ σωστή αλλά και ιδιαιτέρως αγχώδης για τον γράφοντα που ανέλαβε χρέη οδηγού σε μία χώρα που χρησιμοποιεί το Αγγλικό σύστημα οδήγησης. Διαβάζοντας σχετικά με αυτό όλοι όσοι είχαν παρόμοια εμπειρία τόνιζαν την δυσκολία του εγχειρήματος, αλλά υπερθέματιζαν ότι μετά από κάποια ώρα συνηθίζεις. Η προσωπική μου εμπειρία ήταν διαφορετική καθώς δε συνήθισα παρά μόνο τη τέταρτη μέρα.
Πρώτη μέρα και άφιξη στη Mdina. Πολύ ωραία περιοχή, όμορφη καστροπολιτεία (να τονίσω πως λατρεύω τα κάστρα). Πήγαμε στο μουσείο βασανιστηρίων με είσοδο 5 ευρώ και σις κατακόμβες της St Agatha που είναι λίγο πιο κάτω στη περιοχή Rabat. 10 ευρώ είσοδος δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο δεν άξιζε. Φαγητό σε ένα μπεργκεράδικο δίπλα στις κατακόμβες που ήταν Αμερικάνικου τύπου λόγω κριτικών στο trip advisor. ΜΑΚΡΥΑΑΑΑΑ
2η μέρα πήγαμε στη Cirkewwa και πήραμε το καραβάκι για Blue Lagoon και σπηλιές. Ωραία νερά μη πάρετε σε καμία περίπτωση το καραβάκι των 25 ευρω, δεν αξίζει καθόλου. Απίστευτος κόσμος εγώ σιχάθηκα και να βουτήξω. Φύγαμε σε 2 ώρες. Γυρνώντας πήγαμε στο χωριό του Popey. Πραγματικά σε πιάνει κατάθλιψη. 15 ευρώ είσοδος για ένα παρατημένο theme park που ένα από τα happening ήταν οι ηθοποιοί που τρόπον τινά, ενσαρκώναν τον Popey και την Olive χόρευαν house μουσική!!!!! Δεν αξίζει γνώμη μου μακρυά.
Ένα από τα καλύτερα tips που μπορώ να δώσω είναι να πάτε για παγωτό στη Bugibba στο Sottozero. Αρκετά φτηνό και απίστευτο παγωτό. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στη περιοχή Mellieha φάγαμε στο Ta Randi. Αρκετά καλό.
3η μέρα είχε έρθει η στιγμή της Βαλλέτα. Αρκετά όμορφη πόλη δεν με ενθουσίασε αν μπορείτε πηγαίνετε και το βράδυ φωτισμένη είναι πολύ όμορφη. Μακρύα από το παγωτατζίδικο Amorino. Καλό σαν γεύση αλλά πανάκριβο δε καταλαβαίνω γιατί τόσος κόσμος το συστήνει και κάνουν ουρές. Κάθε μέρα στις 12 το μεσημέρι και στις 16.00 στο upper barakka gardens κανονιοβολούν!!!
4η μέρα μπάνιο στην Golden beach η πιο καλή παραλία της Μάλτας. Βόλτα στο χωριό marsaxklokk.Ένα χωριουδάκι που κάθε Κυριακή έχει την λαική του αγορά. Tourist bait φύγαμε στο 15λεπτο.
Το απόγευμα πήγαμε St Julians. Τον Λαγανά-Φαληράκι-Ίο της Μάλτας. με 19.90 δίνουν 60 ναι εξήντα σφηνάκια. Περιττό να πω τι γίνεται από κόσμο. Φάγαμε ωστόσο σε ένα πολύ ωραίο μακαρονάδικο το Impasta. Πολύ ωραίο ίσως το καλύτερο που δοκίμασα. Περιηγηθήκαμε στο Portomasso ήπιαμε και τα ποτάκια μας ανεβήκαμε και στο level 22 (μη πάτε, άθλια).
Τη τελευταία μέρα τη περάσαμε στο Fort Rinella. Ήταν το πιο ωραίο σημείο του ταξιδού. Φάγαμε 4 ώρες σε ένα οχυρό πλήρως λειτουργικό και ανακαινισμένο από ανθρώπους που αγαπάνε αυτό που κάνουν, έχουν το πιο βαρύ κανόνι στο κόσμο βάρους 100 τόνων και μας δώσανε τη δυνατότητα να ρίξουμε με μουσκέτο και να ανάψουμε το φυτίλι σε ένα κανόνι. Πραγματικά εκπληλτική εμπειρία. Για φαγητό στο κέντρο του Birgu σε ένα εστιατόριο αρκετα καλό.
Συνοψίζοντας για τη Μάλτα. Δε προτείνω σε κάποιον να πάει. Δεν είναι ακριβή αλλά δεν γυρνάς πίσω και λές τι μέρος είναι αυτό τι ταξιδάρα έκανα. Υποκειμενική άποψη πάντα.
 

tade_efi

Member
Μηνύματα
95
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Costiera Amalfinata
Ταξίδι-Όνειρο
ο γύρος του κόσμου
Γεια χαρά και σ' ευχαριστούμε για το post.

18 Οκτώβρη πηγαίνω με την μητέρα μου Μάλτα.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν είναι προορισμός που περπατιέται εύκολα για μια γυναίκα στα 65 με κάποια προβλήματα στη μέση της.

Επίσης, έχουν κάποιο εθνικό φαγητό που θα πρότεινες να δοκιμάσουμε και πού;

Τέλος, γνωρίζεις αν την περίοδο που θα πάμε εμείς θα χει καιρό ευνοϊκό για μπάνιο σε θάλασσα;
 

Nicolas

Member
Μηνύματα
190
Likes
441
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Αν μου επιτρεπεις, γενικά εχε στο μυαλό σου οτι η Μαλτα σαν χωρα που ειναι έχει και διαφορετικου βαθμου δυσκολίας σημεία για μετακίνηση πχ, η Σλιεμα ειναι επίπεδη,όπως και η Μεντίνα αλλά η Βαλέτα εχει καποια θέματα ανηφόρας/κατηφόρας κτλ. οποτε θα χρειαστει ενα σχετικό περπάτημα αν και τα σημεια ενδιαφεροντος ειναι κατα βάση κοντα το ένα στο άλλο και για
τα τριγυρω υπάρχουν μεσα μεταφοράς οπως τα ταξι, οπου εκει φροντισε ομως να μαθεις απο πριν την τιμη.
Για φαγητό θα το δεις παντου τριγύρω σου σε πινακίδες κτλ. κουνέλι- συνηθως κοκκινιστό,με ζημαρικά (με ραβιολια ειναι υπεροχο) και σε πλανόδιους ή μικρα μαγαζάκια παραδοσιακές πιτες σε ατομικα κομμάτια με γέμιση οπως κοτοπουλο,σπανακι,τυρι,λαχανικα κτλ. Εχουν και λουκάνικα οι Μαλτεζοι,να τα δοκιμάσετε και αυτά.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.774
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom