Μέρη και πόλεις στον κόσμο με αυθεντικότητα και απλή καθημερινή ζωή

paefstra

Member
Συγγραφέας
Να μια καλή αφορμή (η τελευταία σού ατάκα) για μια ολοένα κ δυσκολότερη απάντηση. Έχει μείνει κάποια πανέμορφη πόλη που να έχει κρατήσει αυθεντικότητα και καθημερινή ζωή;;; Κάπου που να μην είναι τουρίστες οι στους 10 που συναντάς αλλά να είναι όντως όμορφα
Παρα πολλες γαλλικες πολεις εκτος Παρισιου.
Ρουεν, Ντιζον, Τουλουζ, Μεντον, Λιλ, Μετζ που εχω παει πχ.

Extra muros

Member
Συγγραφέας
Να μια καλή αφορμή (η τελευταία σού ατάκα) για μια ολοένα κ δυσκολότερη απάντηση. Έχει μείνει κάποια πανέμορφη πόλη που να έχει κρατήσει αυθεντικότητα και καθημερινή ζωή;;; Κάπου που να μην είναι τουρίστες οι στους 10 που συναντάς αλλά να είναι όντως όμορφα
Πορτογαλία

Λειρία με μεσαιωνικό καστρο μόνο γ την πάρτη μου Μάη μήνα, μετά από μισή ώρα εμφανίστηκαν 2-3 ακόμα

Κουιμπρα πέρα από το πανεπιστήμιο π πάνε κρουαζιεραδες κ ημερήσιοι γ κάθε τουρίστα βλέπεις 10 κατοίκους, οι μισοί φοιτητές

Αλκομπασα πέρα από μερικά πούλμαν γ το μοναστήρι τίποτα μικρή βέβαια, Μπαταλια δε βάζω γτ πέρα από το μοναστήρι είναι αντικειμενικά αδιάφορη πόλη.

Για πιο οφ σιζον κ το Τομαρ είναι υπέροχο κ με περίπου μηδέν τουρισμό το χειμωνα, φαντάζομαι θα έχει πιο πολλούς ημερησιους την υψηλή περίοδο, αλλά το βράδυ π είναι μαγικά λιγότερους.

Σαου Μιγκελ Αζορες δεν έχει τίποτε φοβερά πλήθη ούτε το καλοκαίρι, τα άλλα νησιά υποθέτω ακόμα λιγότερο. Από τότε π σταμάτησε η Ράιαν τ δρομολογια παίζει κ να έχουν πέσει κι άλλο τ νούμερα, βέβαια κ το κόστος λογικά θ έχει ανέβει αρκετά.

Σικελία- Ραγκουζα αρχές Οκτώβρη είχε το λιγότερο κόσμο π είδαμε σε όλο το ταξίδι μας στην ανατολική Σικελία, σίγουρα το νησί θα έχει κι άλλες τέτοιες παρότι ανεπτυγμένο τουριστικά.

Γερμανία εχω αρκετα παραδειγματα το χειμώνα πλην Χριστουγεννων ισως, μόνο εσωτερικό τουρισμό κι αυτός όχι τίποτε το ασφυκτικό, Δρέσδη, Λειψία, Βαϊμάρη, Ερφουρτη, ακόμα κ το Βαρτμπουργκ με το κάστρο τ Λουθηρου π είναι το τοπ αξιοθέατο της Θουριγγιας έχει απειροελαχιστους μη ντόπιους εκείνη την περίοδο.

Σλοβενία- Celje απίθανα υποτιμημενη πόλη με καστρο π έχει από τις πιο ωραίες θέες στην Ευρώπη κ πολύ φροντισμένο ιστορικό κέντρο. Αρχές Νοέμβρη κ παίζει να μην είχε ξένο τη μέρα π πήγαμε, ενώ η Λιουμπλιάνα ήταν ακόμα γεμάτη.

Αυτά έτσι πρόχειρα, χωρίς να έχω ταξιδέψει εκτεταμένα γ τα φορουμικα δεδομενα κ χωρίς να προσθέσω χωριουδάκια.

paefstra

Member
Συγγραφέας
Προσθετω
Γκετεμποργκ και Μαλμε Σουηδια,
Κεμπριτζ και Καντερμπερι Αγγλια,
Χαγη, Ντορντρεχτ και Μααστριχτ Ολλανδια,
Λουβεν και Αμβερσα Βελγιο,
Τεργεστη, Γενοβα και Τορινο, Ιταλια
Καλιαρι Σαρδηνια ειδικα μονο ανοιξη.
Πουθενα δεν σπρωχνεσαι με τουριστες
Ολα (εκτος απο Σαρδηνια) κατακαλοκαιρο που το τουριστικο ρευμα κορυφωνεται.

Last edited:

paefstra

Member
Συγγραφέας
Ολλανδία επίσης το Ντελφτ είναι πάρα πολύ όμορφο και δεν έχει ορδές τουριστών.
Επειδη μοιαζει πολυ με το Λαιντεν μερικες φορες δεν ειμαι σιγουρη απο ποια απο τις δυο πολεις ειναι μια φωτογραφια. Αυτο που μου καρφωθηκε στο μυαλο ως μοναδικο ειναι η Ντορντρεχτη που μπαινεις στην πολη με water bus.

paefstra

Member
Συγγραφέας
Δεν ανοίγετε ένα νέο νήμα να γραφτούν οι εμπειρίες όλων μας; ;)
Είναι όντως κρίμα να χαθεί αυτή η πληροφορία.
Ναι, να ερθουν οι χειμωνακηδες να μας πουν οτι με το ανεμοβροχο Φεβρουαριο δεν ειχε τουριστες πουθενα.
Καλοκαιρι σας θελω που εχουν κλεισει τα σχολεια στο βορειο ημισφαιριο και ολοι βγαινουν οικογενειακως στον πηγαιμο για ταξιδια.
Συμπληρωνω το Καουνας Λιθουανια.

gkalla

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Ναι, να ερθουν οι χειμωνακηδες να μας πουν οτι με το ανεμοβροχο Φεβρουαριο δεν ειχε τουριστες πουθενα.
Καλοκαιρι σας θελω που εχουν κλεισει τα σχολεια στο βορειο ημισφαιριο και ολοι βγαινουν στον πηγαιμο για ταξιδια.
Συμπληρωνω το Καουνας Λιθουανια.
Πες τα!

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβακία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ο @gt13 έθεσε ένα ωραίο θέμα που έχουμε όρεξη να το αναλύσουμε!

ΥΓ. Τώρα για τις αναρτήσεις που έχουν ειπωθεί ήδη τέτοια μέρη και πόλεις στο προηγούμενο νήμα, ας επιληφθούν οι αρμοδιοι του φόρουμ

Πείτε τα όλα! Θέλω να βάλω πολλούς σελιδοδείκτες λέμε :p

Last edited:

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβακία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Εγώ θα ξεκινήσω με μία σχετικά πρόσφατη επίσκεψη στο Γουτζ (Lotz) της Πολωνίας. Πήγαμε Απρίλιο μήνα, είχε ελάχιστους τουρίστες και έβλεπες κυριολεκτικά τη καθημερινότητα των ντόπιων! Φάγαμε πολύ καλά, είδαμε κάποια σημεία ενδιαφέροντος στη πόλη, "κυνηγήσαμε" τοιχογραφίες, είδαμε το παλιό βιομηχανικό της παρελθόν σε πολλά σημεία της (έμεινα αποσβολωμένη απο το πόσο καλά έχουν συντηρήσει τα παλιά βιομηχανικά κτίρια της πόλης!) και το μόνο που αφήσαμε ήταν τα μουσεία της, αλλά περι ορέξεως κολοκυθόπιτα!

Τα υπόλοιπα στη πορεία.

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβακία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Περού - Μάτσου Πίκτσου vs Καράλ

Και τα δύο μνημεία Unesco. Το πρώτο πολυδιαφημισμένο, το δεύτερο δεν του δίνει σημασία σχεδόν κανείς (και απορώ)! Το πρώτο πανάκριβο, το δεύτερο με μια πιο προσεκτική οργάνωση βγαίνει πολύ πιο φθηνό. Στο πρώτο μιλούνια κόσμος και αλλοίωση του χώρου, στο δεύτερο συναντήσαμε 5-6 άτομα.... Το πρώτο αντικατοπτρίζει ένα σχετικά μικρό μέρος της ιστορίας του Περού, το δεύτερο (ηλικίας 5.000 ετών!) αντικατοπτρίζει την πολιτισμική άνοδο στην Αμερική και υπήρξε ένα πλήρως ανεπτυγμένο κοινωνικοπολιτικό κράτος, με εντυπωσιακό σχεδιασμό και πολυπλοκότητα στην αρχιτεκτονική του!

Σε μία πολύ τουριστική χώρα σαν το Περού, υπάρχουν μνημεία, μέρη και πόλεις που μπορείς να τα δεις ανθρώπινα ακόμα και σήμερα! Το Περού δεν είναι μόνο Μάτσου Πίκτσου. Έχει πολύ σπουδαιότερα μνημεία...

Señor_Nada

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Η αλήθεια είναι ότι μπορώ να σκεφτώ πολλά τέτοια μέρη αλλά πολύ δύσκολα θα τα πρότεινα. Πχ στη Γαλλία η περιοχή Hauts-de-France, ναι είναι παραδοσιακή και αυθεντική αλλά την έχω στην κατηγορία ανύπαρκτη. Η περιοχή Friesland στην Ολλανδία. Ελάχιστοι τουρίστες, το μέρος έχει και ιδιαιτερότητα λόγω της τοπικής διαλέκτου που είναι διαφορετική από τα ολλανδικά, δεν θα έκοβα μέρες από το Άμστερνταμ ούτε θα έβαζα παραπάνω μέρες στην Ολλανδία για αυτό. Η περιοχή Veracruz στο Μεξικό. Ακόμα και την περίοδο με τις γιορτές για την dia de los muertos οι τουρίστες ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα. Στο el tajin δεν υπήρχε ψυχή. Οι τιμές χώμα γενικά. Πάλι δεν θα έκοβα μέρες από τα πιο τουριστικά μέρη (και πολύ πιο ενδιαφέροντα για μένα) για αυτή την περιοχή. Το Sendai στην Ιαπωνία, καθόλου τουρίστες, έχει μερικά ενδιαφέροντα πράγματα τριγύρω αλλά πάλι δεν θα έκοβα μέρες από αλλού για αυτό με τίποτα.

Με την πρώτη σκέψη δύο μέρη ξεχωρίζω που πιστεύω ότι είναι φοβερά και μου κάνει εντύπωση που δεν έχουν κοσμοπλημμυρα.

Το ένα είναι η περιοχή Bretagne. Με εξαίρεση το (απαίσιο) Saint Malo, που έχει κατακτηθεί από τους Άγγλους τουρίστες, όλα τα άλλα μέρη που έχω επισκεφθεί, όλες τις εποχές του χρόνου, θα έλεγα είναι χαλαρά από τουρίστες ή έχουν κατά κύριο λόγο εσωτερικό τουρισμό και το μέρος διατηρεί ξεκάθαρα ταυτότητα.

Το άλλο είναι το Trujillo στο Περού. Με τόσα πράγματα που έχει τριγύρω δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν γινόταν χαμός από τουρίστες. Πιστεύω θα μπορούσα να βγάλω ταξίδι μόνο με Trujillo και γύρω με τόσα πράγματα που έχει. Ακόμα και στο κέντρο του δεν θυμάμαι μαγαζιά με στόχο τους τουρίστες. Η διαφορά με το Κουσκο ήταν τεράστια. Δυστυχώς το Κουσκο είναι από αυτές τις περιπτώσεις που ένιωσα ότι το μέρος έχει αλλοιωθεί κι ας είναι πανέμορφο.

alma

Member
Μέγας Συγγραφέας
Μύκονο είχε κόσμο και Οκτώβριο παλιά, φαντάζομαι ακόμα.Επίσης στις πολύ τουριστικές πόλεις πχ Φλωρεντία, Βενετία έχει πολλούς τουριστες και χειμώνα.

Αν έχετε κούκλες πόλεις όπως πχ Angra do Heroismo στις Αζόρες, πόλη Ουνεσκο κόσμημα που μπορούμε να τις δούμε χωρίς τουριστες σχεδόν(ούτε 1 στους 100 που βλέπαμε δεν ήταν τουρίστας το χειμώνα), έστω και καταχείμωνο με ενδιαφέρει.

Αρκεί να μην είναι σε μέρη με συνεχές χιόνι ή πολύ κρύο και σκοτάδι τύπου Σκανδιναβία.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.177
Μέλη
40.181
Νεότερο μέλος
inatcenli1973

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom