- Ταξίδι-Όνειρο
- ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Ναι την 1η Δεκεμβριου ημουναΗ μόνη εθνική γιορτή των Ρουμάνων που ξέρω (κατα λάθος το έμαθα κιόλας) είναι η 1 Δεκεμβρίου. Αυτή εννοείς;
Ναι την 1η Δεκεμβριου ημουναΗ μόνη εθνική γιορτή των Ρουμάνων που ξέρω (κατα λάθος το έμαθα κιόλας) είναι η 1 Δεκεμβρίου. Αυτή εννοείς;
Τότε είχα πάει και εγώ ΒουκουρέστιΝαι την 1η Δεκεμβριου ημουνα
Δλδ στη παρέλαση που κάνουν για την εθνική εορτή τους δεν είδατε κόσμο;... Και είχαν φύγει όλοι εκτός Βουκουρεστίου και στο Μπρασόβ δεν είχε κόσμο που η χειμερινή περίοδος εκεί είναι το peak στον τουρισμό τους;Εγω δεν ειδα κατι τετοιο με κοσμο στα παρκα και λοιπα.Εμαθα επειδη ηταν αργια ειχε φυγει παρα πολυς κοσμος εκτος πολης ,πως ειναι εδω πχ το Πασχα,Αγιου Πνευματος κλπ που αδειαζει τετοια φαση περιπου ηταν.
Βουκουρεστι δεν πετυχαμαμε χιονι,αλλα πετυχαμε στο Μπρασοβ και στα Καρπαθια οπου εκει ναι ηταν οντως το τοπιο μαγικο.
Eκει ειδαμε κοσμο στην παρελαση το γραψα κιολας,το υπολοιπο Βουκουρεστι ηταν αδειο.Δλδ στη παρέλαση που κάνουν για την εθνική εορτή τους δεν είδατε κόσμο;... Και είχαν φύγει όλοι εκτός Βουκουρεστίου και στο Μπρασόβ δεν είχε κόσμο που η χειμερινή περίοδος εκεί είναι το peak στον τουρισμό τους;
Για την ημέρα της παρέλασης μίλησα και εγώ όπως αναφέρθηκες και εσύ. Όταν είχα πάει στο Βουκουρέστι (πριν δύο-τρία χρόνια) η εθνική τους εορτή έπεφτε Παρασκευή και την άλλη μέρα παρόλο που περίμενα να έχει πολύ κόσμο ήταν απλά οκ, για αυτό είπα οτι ήταν υποτονικά. Γενικά ήταν ευχάριστα!Eκει ειδαμε κοσμο στην παρελαση το γραψα κιολας,το υπολοιπο Βουκουρεστι ηταν αδειο.
Μέσα στη πόλη του Μπρασόβ είχα πάει τον Νοέμβριο του 2017 και ερχόμενη τότε απο άλλα μέρη της επαρχίας μου είχε φανεί οτι έχει τον πιο πολύ κόσμο, αλλά για να πω την αλήθεια το όλο σκηνικό τότε δεν είχε καμία σχέση με υπερτουρισμό! Οπότε μάλλον λέμε το ίδιο πράγμα. Γενικά όμως η κίνηση προς Μπρασόβ απο Βουκουρέστι τότε ήταν μεγάλη γιατί έβλεπα ουρές στους δρόμους με κατεύθυνση το Μπρασόβ και είναι γνωστό οτι απο Σινάια μέχρι Μπρασόβ είναι γεμάτο χειμερινά θέρετρα!Μπρασοβ παλι ηταν τελειως αδειο πρωι και βραδυ,πηγαμε ακριβως πριν ξεκινησει η σεζον τους.
Την μερα που πηγαμε στηνανε τους παγκους για αγορες Χριστουγεννιατικες ,οποτε δεν τις ειδαμε ποτε και το χιονοδρομικο δεν ειχε ανοιξει νομιζω καναν 5 Δεκεμβρη το opening.Εχει περασει και 10 χρονια που ειχα παει
7) Οχι, μονο, το σημα κατατεθεν της ειναι το Teatro Olympico.7) Vicenza Είναι η πόλη του περίφημου αναγεννησιακού αρχιτέκτονα Αντρέα Παλλάντιο. Είναι γεμάτη από εντυπωσιακά παλάτια, επαύλεις και τη διάσημη Basilica Palladiana.
Καμπανία
9) Procida Πρόκειται για το μικρότερο κατοικημένο νησί στον Κόλπο της Νάπολης Η Procida είναι ένα «ζωντανό» νησί των 10.000 μόνιμων κατοίκων, όπου η οικονομία βασίζεται ακόμα σε μεγάλο βαθμό στο ψάρεμα και τη ναυτιλία, όχι αποκλειστικά στον τουρισμό. Το σήμα κατατεθέν της είναι η Marina Corricella, ένα πανέμορφο, παλιό ψαροχώρι με σπίτια βαμμένα σε έντονα ροζ, κίτρινα, μπλε και πράσινα παστέλ χρώματα (ώστε οι ψαράδες να τα αναγνωρίζουν από μακριά).
Η περιοχή του μέλανα Δρυμού είναι από τις αγαπημένες μου. Ας βάλετε να δείτε φωτογραφίες από το Freiburg και θα το ερωτευτείτε.Συνέχεια με Γερμανία
1) Τρίερ (Ρηνανία) Είναι η παλαιότερη πόλη της Γερμανίας, ιδρυμένη από τους Ρωμαίους, και βρίσκεται στην πανέμορφη κοιλάδα του ποταμού Μοζέλα. Παρά το γεγονός ότι διαθέτει μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO (όπως η περίφημη μαύρη ρωμαϊκή πύλη Porta Nigra και τα ρωμαϊκά λουτρά), η πόλη δεν πνίγεται ποτέ από τον τουρισμό. Είναι η πρωτεύουσα του γερμανικού κρασιού Riesling. Το Τρίερ ήταν η πόλη από την οποία ο Μέγας Κωνσταντίνος κυβέρνησε τη Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία για πάνω από έξι χρόνια (306–312 μ.Χ.), πριν μεταφέρει την πρωτεύουσα στην Κωνσταντινούπολη.
2) Ρέγκενσμπουργκ (Βαυαρία ) Είναι χτισμένο στις όχθες του Δούναβη, διαθέτει το καλύτερα διατηρημένο μεσαιωνικό κέντρο στη Γερμανία, καθώς δεν καταστράφηκε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρόλο που είναι μια πανέμορφη καστροπολιτεία με στενά σοκάκια, ψηλούς πέτρινους πύργους και την παλαιότερη πέτρινη γέφυρα της Γερμανίας (Steinerne Brücke), διατηρεί μια πολύ αυθεντική βαυαρική καθημερινότητα. Το Wurstkuchl θεωρείται το παλαιότερο μαγειρείο λουκάνικων στον κόσμο, που λειτουργεί από τον 12ο αιώνα .
3) Μπάμπεργκ (Βαυαρία ) Είναι χτισμένο πάνω σε επτά λόφους (όπως η Ρώμη) και περιβάλλεται από τον ποταμό Ρέγκνιτζ. Είναι διάσημο για το Παλιό Δημαρχείο του, που είναι χτισμένο πάνω σε ένα τεχνητό νησάκι στη μέση του ποταμού. Η γειτονιά «Μικρή Βενετία» (Klein Venedig) με τα ψαράδικα σπίτια του 19ου αιώνα είναι πανέμορφη . Διάσημο για την καπνιστή μπύρα .
4) Φράιμπουργκ ( Βάδη-Βυρτεμβέργη ) Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Γερμανίας, στην άκρη του Μέλανα Δρυμού (Black Forest), και θεωρείται η πιο ηλιόλουστη και «πράσινη» πόλη της χώρας. Στους δρόμους της παλιάς πόλης τρέχουν μικρά ανοιχτά κανάλια με νερό .
Η παράδοση λέει ότι αν πατήσεις κατά λάθος μέσα, θα παντρευτείς κάποιον από το Φράιμπουργκ!
το peak για την τρανσυλβανία είναι το καλοκαίρι, όλη την υπόλοιπη χρονιά είναι χαλαράΔλδ στη παρέλαση που κάνουν για την εθνική εορτή τους δεν είδατε κόσμο;... Και είχαν φύγει όλοι εκτός Βουκουρεστίου και στο Μπρασόβ δεν είχε κόσμο που η χειμερινή περίοδος εκεί είναι το peak στον τουρισμό τους;