Μήλος Μήλος: παραλίες, φαγητό, δραστηριότητες

tzenipan

Member
Μηνύματα
252
Likes
1.040
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη
Καλησπέρα σε όλους τους ταξιδιάρηδες φίλους και φίλες! Έψαξα να βρω πληροφορίες για Μήλο αλλά ήταν όλα παλιά τα θέματα και φυσικά την περίοδο προ κρίσης.o_O Έτσι είπα να ανοίξω ένα θέμα που λογικά θα φανεί χρήσιμο και σε άλλους που θα ψαξουν για το νησί.
Ταξιδεύω μαζί με τον καλό μου 1 Σεπτεμβριου για 1 εβδομάδα. Θα ήθελα όποιος έχει ταξιδέψει σχετικά προσφατα να μου γράψει πληροφορίες για παραλίες, φαγητό, ποτό αλλά και κάποια ιδιαίτερη δραστηριότητα. Σε παλιότερα θέματα ας πουμε ειδα για βόλτα με ιστιοπλοικό. Ξενοδοχείο κλείσαμε μέσω γνωστού αμερικάνικου site κρατήσεων σε τιμή 37/βραδιά το δίκλινο (Αδάμαντας).
Εχω ερώτηση σχετικά με το αν πρέπει να ενοικιάσουμε γουρούνα, buggy ή απλα να πάρουμε το αυτοκίνητο μαζί μας.
Θα περιμένω ανυπόμονα τις απαντήσεις και τα tips σας!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
 

tol_pap

Member
Μηνύματα
400
Likes
450
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
1 Σεπτεμβριου για 1 εβδομάδα
Εφτά νύχτες είναι ότι πρέπει για να ευχαριστηθείς το νησί!!!! Προσοχή μόνο διότι Σεπτέμβριο ο ήλιος δύει σχετικά νωρίς και το νησί δεν έχει δυτικές παραλίες που κρατάνε ηλιοβασίλεμα.....

Εάν είσαι άτομο που πάει σε μία παραλία τη μέρα σου παραθέτω τις 10 καλύτερες (με τυχαία σειρά):
- Κλέφτικο & Γέροντας (με καραβάκι)
- Αγ. Κυριακή
- Προβατάς
- Φυρίπλακα
- Παλαιοχώρι
- Φυριπόταμος
- Τσιγράδο
- Φυρίπλακα
- Σαρακήνικο
- Παπαφράγγας

κάποια ιδιαίτερη δραστηριότητα
Κατά τη γνώμη μου αξίζει:
- βόλτα στα Θειορυχεία
- ημερήσια εκδρομή Κίμωλο

βόλτα με ιστιοπλοικό
Έχεις δύο επιλογές:
- Φτηνότερη --> Καραβάκι από Κήπους για Κλέφτικο και Γέροντα
- Ακριβότερη --> Καραβάκι από Αδάμαντα που κάνει το γύρω του νησιού (πάει και στις ανωτέρω παραλίες), με φαγητό (συνήγως γαριδομακαρονάδα) γύρω στα 50€/άτομο , αλλά αν φυσάει είναι μανίκι.

ουρούνα, buggy ή απλα να πάρουμε το αυτοκίνητο μαζί μας
Τη γουρούνα τη θεωρώ αργή, δυσκίνητη, άβολη και επικίνδυνη. Αν μπορείς νοίκιασε μηχανάκι αλλιώς πάρε μαζί το όχημα σου το νησί είναι μεγάλο....
 

tzenipan

Member
Μηνύματα
252
Likes
1.040
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, ηταν πολύ κατατοπιστικές!! Νομίζω δε θα γυρίσω όλες τις παραλίες, αλλά θα προσπαθήσω όσο το δυνατόν περισσότερες. φυσικά όποιος έχει επιπλέον πληροφορίες είναι καλοδεχούμενες. για φαγητό, ποτό κλπ!
 

tol_pap

Member
Μηνύματα
400
Likes
450
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!

Eleni_op

Member
Μηνύματα
10
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη
Πολυ καλη η επιλογη σου tzenipan να φτιαξεις ενα νεο θεμα για τη Μηλο. Κι εγω εχω ψαξει και γραψει σε παλαιοτερα θεματα για τη Μηλο αλλα νομιζω ηταν επιτακτικη αναγκη λογω της εποχης να γινει κατι τετοιο. Λοιπον κι εγω φετος λεω για διακοπες στη Μηλο με το προσωπο, για Αυγουστο μηνα αλλα ακομα ψαχνομαι στη διαμονη διοτι θελω κατι περιποιημενο και φθηνο στην Πλακα κυριως και στη χειροτερη στον Αδαμαντα(στη χειριστη σε καποιο απο τα χωρια αλλα θα 'θελα να την αποφυγω αυτην την εκδοχη). Στα δυο κεντρικα σημεια τελος παντων για να 'ναι ευκολες οι μετακινησεις γιατι λογικα η ψυχαγωγια θα παιζει αναμεσα σε αυτα τα 2 αλλα δυσκολα τα πραγματα παιδια. Εχετε να προτεινετε κατι; Αμα με το καλο βρω τη διαμονη θα αρχισω να ασχολουμαι(και θα επανελθω με ερωτησεις για ιδεες)για φαγητο,ποτο,αξιοθεατα κλπ. και το αναλογο budget. ;)
 

evi_kpln

Member
Μηνύματα
50
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Εγώ παιδιά είμαι τακτική επισκέπτης του νησιού λόγω του 'προσώπου'. Μένω σε σπίτι αλλά από φίλους στους οποίους έχω συστήσει το νησί , μια ενδιάμεση οικονομική επιλογή για διαμονή (μόνο αν υπάρχει μεταφορικό φυσικά) είναι η περιοχή του Παρασπόρου. Ήσυχη τοποθεσία , όμορφα δωμάτια και θέα στη θάλασσα. Φυσικά για πιο ακριβές προτιμήσεις με πιο lux διαμονή υπάρχουν ένα σωρό άλλες επιλογές (Παλαιοχώρι , Πολλώνια κ.α.) αλλά για μένα και τα 2 άκρα είναι αρκετά μακρυά για να τα έχεις ως βάση στις εξορμήσεις σου.
Σχετικά με το γύρο του νησιού με καραβάκι , να σου πω μόνο πως αν έχει αέρα και δεν ενδείκνυται ο γύρος απο βορρά (που συνήθως εκεί 'πονάει' το νησί), να μην χάσεις με τίποτα τη γύρα της νότιας πλευράς (απο θειορυχεία ώς κλέφτικο) που αναχωρεί από Παλιοχώρι και είναι απλά Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο !!! Να περάσετε τέλεια!!!
 

tzenipan

Member
Μηνύματα
252
Likes
1.040
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη
Να σε ρωτήσω κάτι eviklpn μιας και πας συχνά, για φαγητό έχεις να προτείνεις κάτι η να εμπιστευτώ tripadvisor; αν γνωρίζεις καλό καλό μαγαζί να το αναφέρεις!!!
Επίσης διάβασα σε παλαιότερα φορουμ πως άλλο να πας βόλτα με καραβάκι κι άλλο με ιστιοπλοϊκό... Τι ισχύει και γιατί έχουν διαφορά;
Πάντως eleni_op βρήκα καλές τιμές σε booking και expedia σ ξενοδοχεία.. Έγω έκλεισα στο λιογερμα που έχει και πρωινό στην τιμή. Βέβαια πάω Σεπτέμβρη οπότε οι τιμές είναι χαμηλότερες..
 

evi_kpln

Member
Μηνύματα
50
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Από φαγητό , έχω να θυμάμαι και πάντα επισκέπτομαι τον Γιαλό στα Πολλώνια και Αρτέμης στο Παλαιοχώρι . Το Sirocco στο Παλαιοχώρι αν και εχει το event με το ψήσιμο του φαγητού στην άμμο, οι απόψεις διίστανται. Πολύ ωραία επίσης είναι σε ένα γραφικό ταβερνάκι στον Εμπουριό, λίγο φάση 'ξεχασμένο απο το Θεό' πάνω στη θάλασσα με πολύ καλό σπιτικό φαγητό. Λίγο περιπετειώδης διαδρομή αλλά νομίζω αξίζει.
Εγώ τη βόλτα που έχω κάνει είναι με καράβι , τύπου πειρατικό (!!). Όχι το ιστιοπλοικό διότι κουνάει πολύ και γενικά πρέπει να είσαι σίγουρος για τον καιρό οτί θα σε βγάλει καλά από το πρωί ως το απόγευμα που κρατά η βόλτα. Εκτός αν είσαι θαλασσόλυκος , οπότε μέσα. Οι τιμές πάντως γενικά και για ιστιοπλοικό και για αξιοπρεπές καραβάκι (και όχι τύπου καράβι της γραμμής με πολύ κόσμο) κυμαίνονται στα ίδια .. ~50-60€ / άτομο, συμπεριλαμβανομένου φαγητού ,φυσικά..
 

Eleni_op

Member
Μηνύματα
10
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη
Το θεμα μου ειναι οτι εχω ερωτευτει τα σοκακια της Πλακας απο φωτογραφιες και θελω να μεινουμε εκει για να εχουμε το χρονο μας να τα εξρευνησουμε αλλα τα καταλυμματα δε βοηθανε και πολυ με την ποσοτητα τους και τις τιμες τους. Μου κανει εντυπωση γιατι θεωρω οτι ειναι σχετικα λιγα για χωρα νησιου. Τι να πω μπορει να με κακομαθε περυσι η Ερμουπολη που οπου περπατουσες εβρισκες κι απο καποιο καταλυμμα. Ο Αδαμαντας δεν εχω καταλαβει αν εχει την ιδια γραφικοτητα αλλα σιγουρα εχω βρει πιο οικονομικα δωματια και ξενοδοχεια εκει. Παντως πηρα στο αρχντουλα studios και μου ειπε οτι Αυγουστο που θελω μεχρι τις 27 ειναι ολα κλεισμενα και το δωματιο το δινει 65/βραδια. Το βρηκα σχετικη καλη τιμη για την ομορφια που ειδα στις φωτογραφιες.
 

tzenipan

Member
Μηνύματα
252
Likes
1.040
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη
Το θεμα μου ειναι οτι εχω ερωτευτει τα σοκακια της Πλακας απο φωτογραφιες και θελω να μεινουμε εκει για να εχουμε το χρονο μας να τα εξρευνησουμε αλλα τα καταλυμματα δε βοηθανε και πολυ με την ποσοτητα τους και τις τιμες τους.
Πιστεύω πως οι αποστάσεις είναι μικρές και πχ τα 3-5χλμ που απέχουν δεν είναι απόσταση που δε την κάνεις... Να σκεφτείς πως όλες τις μέρες θα πηγαινετε σε παραλίες ώστε να γυρίσετε το νησί οπότε απογευμα η βράδυ εφόσον θα έχετε μεταφορικό θα πηγαινετε πλάκα.. Πάντως ελπίζω να βρεις αυτό που θες. Ρίξε μια ματιά σε expedia. Com, hotels. Com, venere. Com και lastminute. Com. Ίσως να βρεις κατι!
 

evi_kpln

Member
Μηνύματα
50
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Το θεμα μου ειναι οτι εχω ερωτευτει τα σοκακια της Πλακας απο φωτογραφιες και θελω να μεινουμε εκει για να εχουμε το χρονο μας να τα εξρευνησουμε αλλα τα καταλυμματα δε βοηθανε και πολυ με την ποσοτητα τους και τις τιμες τους. Μου κανει εντυπωση γιατι θεωρω οτι ειναι σχετικα λιγα για χωρα νησιου.
Eleni μη φανταστείς οτι αυτή η χώρα πια είναι ατελείωτη και απερπάτητη για αυτό και τα βρίσκεις λίγα τα καταλύματα. Θα το διαπιστώσεις μόλις πας. Πολύ γραφική η Πλάκα αλλά μικρή. Btw , πανέμορφο ηλιοβασίλεμα στο Utopia cafe , και τέλειο γλυκό αν και τσιμπημένο στον Παλαιό.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.605
Likes
12.424
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Για μένα η Πλάκα είναι μια από τις πιο αδιάφορες χώρες στις Κυκλάδες. Συγνώμη κορίτσια :rolleyes:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.276
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom