Μήλος Μήλος πληροφορίες

nickostraveller

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Kαλα κι εγώ psilos δεν είμαι αλλά καμία 30αρια+ νησάκια τα έχω γυρίσει.
Εγώ είχα μείνει το 2022 βλεπω μεσω booking σε αυτό Gaia Lux Inn: Studios Milos Pachena beach rooms μέσα Αυγούστου με 599€ για 7 μέρες. Κάνε ένα τηλέφωνο να δούμε πόσο έχει φτάσει αν και στο booking δε βγάζει να έχει.
Αν πας ναι θα μείνεις μέρες γιατί έχεις πολλές παραλίες να εξερευνήσεις δεν είναι νησί για αραγμα.
Επίσης αν δεν έχεις πάει βάλε προτεραιότητα και τη Κάρπαθο που ανέφερες ήταν το άλλο εκπληκτικό και αναπάντεχο ονειρικό νησί και από παραλίες και από χωριά όμως κάτι στο οποίο η Μήλος χάνει. Αμοργό Ανάφη Φολέγανδρο θέλω κι εγώ αλλά εκεί κι αν έχουν ξεφύγει οι τιμές.

Φολεγανδρο ειχα μεινει πριν 2 χρονια στοSolaris, Χώρα Φολεγάνδρου (ενημερωμένες τιμές για το 2026) https://share.google/QTtYHgWA2taJK68tF
110 ευρω τη μερα οχι booking,ριξε μια ματια
Το φαι δεν μου φανηκε πιο ακριβο απο αλλα νησια ,υπαρχουν και νορμαλ ταβερνες

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Οι ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων παρεμπιπτοντως ειναι σε Κουφονήσια, Μικρές Κυκλάδες, Νάξο και άλλα ασύγκριτα με την Μήλο. Αν δε την συγκρίνεις γενικα με τα ελληνικα νησιά, πάει στον πάτο απο παραλίες.
Όχι, διαφωνώ κάθετα εδώ. Προφανώς και οι παραλίες της Νάξου είναι εξαιρετικές, εξίσου των Κουφονησίων που είναι εντυπωσιακές για τόσο μικρό νησί, η ποικιλομορφία και τα τοπία της Μήλου όμως δε πιάνονται με τίποτα. Προσωπική άποψη, μιλώντας αποκλειστικά και μόνο πάντα για τοπίο/θάλασσες/παραλίες.
Επίσης καθολου καλο φαγητο συγκριτικα με αλλες Κυκλαδες και τελείως νεκρα το βράδυ αν θες να πας για ενα ποτο
Σ' αυτό μαζί σου, αν εξαιρέσεις την Πλάκα που έχει ομορφιά και γραφικότητα, λίγα πράγματα.

Επίσης αν δεν έχεις πάει βάλε προτεραιότητα και τη Κάρπαθο που ανέφερες ήταν το άλλο εκπληκτικό και αναπάντεχο ονειρικό νησί και από παραλίες και από χωριά όμως κάτι στο οποίο η Μήλος χάνει.
Πολύ σωστά, είναι το «αντίπαλο δέος» από πλευράς παραλιών στα Δωδεκάνησα, συν τα χωριά της, με άσχημη όμως πρωτεύουσα και αυτή και μέτριο φαγητό.
Αμοργό Ανάφη Φολέγανδρο θέλω κι εγώ αλλά εκεί κι αν έχουν ξεφύγει οι τιμές.
Παντού έχουν ξεφύγει οι τιμές, συναγωνιζόμαστε πλέον επάξια τη Σκανδιναβία στη διαμονή και λίγα λέω. Προτιμήστε έρευνα μέσω τηλεφώνου, κάτι καλύτερο θα πετύχετε όπως και να χει.

Dr. Claw

Member
Καλά δεν είναι και Αμοργός από παραλίες. Όντως ακριβή και υπερτιμημένη ως έτερο αναδυόμενο ζευγαρονήσι, κάποια τοπία είναι πράγματι ιδιαίτερα, παραλίες μέτριες (το Τσιγκραδο δε τεχνητή λόγω περλίτη), φαγητό χωριά διασκέδαση απογοήτευση. Διασώζεται κάπως με Κίμωλο και Πολύαιγο.

Extra muros

Member
Συγγραφέας
Συγκρίσεις με άλλα Κυκλαδονήσια δε θέλω να κάνω γιατί δεν έχω πάει σε πολλά, αλλά για μένα οι παραλίες της Μήλου ξεπέρασαν και της - νότιας - Κρήτης που τις είχα στην απόλυτη κορυφή. Αν και δεν είμαι καν ο ορισμός του παραλιάκια, άνετα άραζα Μήλο για 2-3 εβδομάδες αν μπορούσα και μόνο για να δω όσες περισσότερες δυνατόν από τις παραλίες της, όπου εκτός ίσως από εκείνη του Αδάμαντα η μία ήταν καλύτερη από την άλλη. Και πήγα και Πολύαιγο και Πράσα Κιμώλου, αδιανόητα όμορφα ναι, αλλά όχι ότι δε στέκεται μόνη της η Μήλος. Τώρα αν έχουν πολλά άλλα μέρη Κλέφτικο, Συκιά, Θειωρυχεία, Φυροπόταμο, Φυριπλάκα, Γέροντα, Παπαφράγκα, Καλόγριες, μέχρι και το κακοποιημένο τουριστικά Σαρακήνικο, ας τα μοιραστούν οι γνώστες με φωτογραφίες να συγκρίνουμε, Να μου πει κάποιος ότι δεν έχει πολλές αμμώδεις, το ακούω και το σέβομαι, αλλά το να τις λες "υπερεκτιμημένες" είναι λίγο bold claim που λέμε στο χωριό μου. Το πλην 1-2 εξαιρέσεων μέτριο ανθρωπογενές περιβάλλον της Μήλου δεν είναι μυστικό, άρα κατά τη γνώμη μου δεν τίθεται και θέμα υπερεκτίμησης.

Dr. Claw

Member
Υπερεκτιμημένο ως νησί, τώρα οι παραλίες της Μήλου είναι μάλλον debatable. Της Αμοργού τις λες και ανύπαρκτες

annoula

Member
Συγκρίσεις με άλλα Κυκλαδονήσια δε θέλω να κάνω γιατί δεν έχω πάει σε πολλά, αλλά για μένα οι παραλίες της Μήλου ξεπέρασαν και της - νότιας - Κρήτης που τις είχα στην απόλυτη κορυφή. Αν και δεν είμαι καν ο ορισμός του παραλιάκια, άνετα άραζα Μήλο για 2-3 εβδομάδες αν μπορούσα και μόνο για να δω όσες περισσότερες δυνατόν από τις παραλίες της, όπου εκτός ίσως από εκείνη του Αδάμαντα η μία ήταν καλύτερη από την άλλη. Και πήγα και Πολύαιγο και Πράσα Κιμώλου, αδιανόητα όμορφα ναι, αλλά όχι ότι δε στέκεται μόνη της η Μήλος. Τώρα αν έχουν πολλά άλλα μέρη Κλέφτικο, Συκιά, Θειωρυχεία, Φυροπόταμο, Φυριπλάκα, Γέροντα, Παπαφράγκα, Καλόγριες, μέχρι και το κακοποιημένο τουριστικά Σαρακήνικο, ας τα μοιραστούν οι γνώστες με φωτογραφίες να συγκρίνουμε, Να μου πει κάποιος ότι δεν έχει πολλές αμμώδεις, το ακούω και το σέβομαι, αλλά το να τις λες "υπερεκτιμημένες" είναι λίγο bold claim που λέμε στο χωριό μου. Το πλην 1-2 εξαιρέσεων μέτριο ανθρωπογενές περιβάλλον της Μήλου δεν είναι μυστικό, άρα κατά τη γνώμη μου δεν τίθεται και θέμα υπερεκτίμησης.
Καταλαβαίνεις ότι όλα είναι υποκειμενικά. Αν κάτι είναι bold claim είναι ότι η Μύλος είναι συγκρίσιμη σε ο.τιδήποτε με την Κρήτη. Ειδικά στις παραλίες. Τώρα οκ γούστα είναι αυτά. Επιεικώς υπερεκτιμημένη είναι η Μήλος σε όλα της.

jimp

Member
Αφηγητής
Μα είναι ανύπαρκτες,κυρίως εξαιτίας της γεωμορφολογίας του νησιού 2/3 είναι αυτές που μπορείς να πας να κάνεις άνετα μπάνιο ήρεμα και ωραία.

Μια για εμένα η Μήλος είναι κορυφή, μπορείς να είσαι κάθε μερα σε άλλη παραλία και μετά ξανά επανάληψη για μια εβδομάδα και να μην έχεις βαρεθεί.
Οκ, δεν έχει διασκέδαση ούτε καν Νάξου αλλά προσωπικά είναι το τελευταίο που κοιτάω.

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Μα είναι ανύπαρκτες,κυρίως εξαιτίας της γεωμορφολογίας του νησιού 2/3 είναι αυτές που μπορείς να πας να κάνεις άνετα μπάνιο ήρεμα και ωραία.
Καλοταρίτισσα, Γραμβούσσα, Μαλτέζι, Άγιος Παύλος, Νικουριά, Αιγιάλη, Λεβροσσός και φυσικά Μούρος. Γεγονός είναι πως δε πρόκειται ούτε για Νάξο, ούτε για Πάρο επί παραδείγματι μιας και όπως λες η γεωμορφολογία παίζει ρόλο, αλλά εντάξει, θα μας διαβάζει κανείς και θα νομίσει ότι όντως μιλάμε για κάτι ανύπαρκτο.

η Μήλος είναι κορυφή, μπορείς να είσαι κάθε μερα σε άλλη παραλία και μετά ξανά επανάληψη για μια εβδομάδα και να μην έχεις βαρεθεί.
Σ' αυτό με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Τουλάχιστον τις παραλίες και τα τοπία δε πρόκειται να τα βαρεθείς, για τα υπόλοιπα μπορούμε ν' ανοίξουμε συζήτηση.

annoula

Member
Καλοταρίτισσα, Γραμβούσσα, Μαλτέζι, Άγιος Παύλος, Νικουριά, Αιγιάλη, Λεβροσσός και φυσικά Μούρος. Γεγονός είναι πως δε πρόκειται ούτε για Νάξο, ούτε για Πάρο επί παραδείγματι μιας και όπως λες η γεωμορφολογία παίζει ρόλο, αλλά εντάξει, θα μας διαβάζει κανείς και θα νομίσει ότι όντως μιλάμε για κάτι ανύπαρκτο.

Σ' αυτό με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Τουλάχιστον τις παραλίες και τα τοπία δε πρόκειται να τα βαρεθείς, για τα υπόλοιπα μπορούμε ν' ανοίξουμε συζήτηση.
Οι περισσότερες αν όχι όλες είναι μερικά ελάχιστα τετραγωνικά ψιλου χαλικιού ανάμεσα σε βράχια ή κατ ουσίαν μικρά λιμανάκια με βαρκούλες. Εγώ δεν το λέω για υπερβολή, το εννοώ. Για Αμοργό μιλάω, όχι για Μήλο. Η Μήλος έχει κάποιες παραλίες αλλά απο εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου αν σου αρέσουν. Εγώ τις βρήκα τελείως αδιάφορες όπως και της Σίφνου.

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Για Αμοργό μιλάω
Ναι δεν είναι Νάξος ή Πάρος το έγραψα κι εγώ, απέχει πολύ όμως από τον όρο «ανύπαρκτες».
Η Μήλος έχει κάποιες παραλίες αλλά απο εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου αν σου αρέσουν. Εγώ τις βρήκα τελείως αδιάφορες όπως και της Σίφνου
Όχι, αυτό δεν είναι θέμα γούστου αλλά αντικειμενικότητας, διαφωνώ. Τι σχέση μπορεί να έχουν οι παραλίες της -μέτριας σχετικά- Σίφνου με αυτές της Μήλου; Μιλάμε για ένα από τα νησιά με τις καλύτερες παραλίες του Αιγαίου...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.224
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
βασια2121

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom