Μήλος Μήλος πληροφορίες

annoula

Member
Ναι δεν είναι Νάξος ή Πάρος το έγραψα κι εγώ, απέχει πολύ όμως από τον όρο «ανύπαρκτες».

Όχι, αυτό δεν είναι θέμα γούστου αλλά αντικειμενικότητας, διαφωνώ. Τι σχέση μπορεί να έχουν οι παραλίες της -μέτριας σχετικά- Σίφνου με αυτές της Μήλου; Μιλάμε για ένα από τα νησιά με τις καλύτερες παραλίες του Αιγαίου...
Για την Σίφνο συμφωνώ ότι είναι μέτρια, όχι μόνο στις παραλίες αλλά και γενικά. Τώρα για την Μήλο δεν ξέρω πως το γούστο μπορεί να είναι αντικειμενικό. π.χ. σου αρέσει το Σαρακήνικο? εμένα όχι, γιατί δεν μπορώ να ευχαριστηθώ μπάνιο που για μένα είναι το νο 1 κριτήριο για τις παραλίες και γιατί αν πετύχεις και αέρα - πράγμα πολύ πιθανό - είναι απογοητευτικό. Σαν γεωλογικός σχηματισμός είναι ωραίο ή αν μη τι άλλο διαφορετικό αλλά αν το κριτήριο είναι η παραλία όχι, είναι πολύ κάτω του μετρίου. Τα ίδια μπορώ να σου πω και για πολλές άλλες παραλίες του νησιού, όπως ο Παπαφράγκας ή το Κλέφτικο. Ωραία σημεία αλλα δεν είναι καν παραλίες. Για παραλίες τύπου Παλαιόχωρα δεν συζητώ καν, απλά μια παραλία, αμέτρητες καλύτερες σε όλη την Ελλάδα. Το Τσιγκράδο ξεχωρίζω στην Μήλο με όλες τις προύποθέσεις - εμπόδια στην πρόσβασή του. Γι αυτο ξαναλέω, για μένα που θέλω να πάω στην παραλία, να κολυμπήσω ώρες, να την περπατήσω, να ευχαριστηθώ ηλιοβασιλέματα ούτε η Μήλος ούτε η Σίφνος ούτε η Αμοργός λένε κάτι ιδιαίτερο από παραλίες.

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Τώρα για την Μήλο δεν ξέρω πως το γούστο μπορεί να είναι αντικειμενικό. π.χ. σου αρέσει το Σαρακήνικο? εμένα όχι, γιατί δεν μπορώ να ευχαριστηθώ μπάνιο που για μένα είναι το νο 1 κριτήριο για τις παραλίες και γιατί αν πετύχεις και αέρα - πράγμα πολύ πιθανό - είναι απογοητευτικό. Σαν γεωλογικός σχηματισμός είναι ωραίο ή αν μη τι άλλο διαφορετικό αλλά αν το κριτήριο είναι η παραλία όχι, είναι πολύ κάτω του μετρίου. Τα ίδια μπορώ να σου πω και για πολλές άλλες παραλίες του νησιού, όπως ο Παπαφράγκας
Μα δε πας για μπάνιο στο Σαρακήνικο και στον Παπαφράγκα, αλλά για τη περιήγηση στο μοναδικό γεωλογικό τοπίο.
Το κλέφτικο δεν εξετάζεται σαν παραλία αλλά σαν θαλάσσιο υπερθέαμα που μπορείς να κάνεις τη βουτιά σου. Σαφώς αν φυσάει δε πας, κακώς πήγατε αν είχε καιρό, όταν δε φυσάει όμως;

IMG_1595.JPG
IMG_1599.JPG

Ε δεν είναι μόνο το ένα ή μόνο το άλλο, δεν ειναι το Τσιγκράδο (φοβερό) ή η Παλαιόχωρα, το Θειορυχείο, η Πλαθένια, είναι όλα αυτά μαζί σ' ένα νησί, κάτι που δε το συναντάς εύκολα. Σίγουρα, μία και δύο παραλίες θα βρω σε όλη την Ελλάδα, όλα μαζί σ' ένα νησί όμως είναι που το κάνουν ξεχωριστό, επαναλαμβάνοντας ότι έχει κατά κύριο λόγο αυτό κι όχι κάτι άλλο ιδιαίτερο.

Γι αυτο ξαναλέω, για μένα που θέλω να πάω στην παραλία, να κολυμπήσω ώρες, να την περπατήσω, να ευχαριστηθώ ηλιοβασιλέματα ούτε η Μήλος ούτε η Σίφνος ούτε η Αμοργός λένε κάτι ιδιαίτερο από παραλίες.
Το ερώτημα δεν είναι για 'σένα και για μένα όμως, σέβομαι την αντίθετη άποψη, αλλά είναι αντικειμενικό. Τι ισχύει στο σύνολο του νησιού. Το να μη σου λένε κάτι ιδιαίτερο είναι προσωπικό καθαρά κριτήριο.

Lyyydiaki

Member
Καλησπέρα ,
Πριν μια εβδομάδα βρισκόμουν για 6 μέρες στην Μήλο. Το νησί το είχα επισκεφτεί πριν 20 χρόνια σχεδόν με τους γονείς μου και ήταν το αγαπημένο μου και φέτος με το αγόρι μου . Είναι ένα νησί με πολύ όμορφες και ιδιαίτερες παραλίες. Ήμασταν πολύ άτυχοι που πέτυχαμε 8-9 μποφορ βοριά με αποτέλεσμα να μην τις χαρουμε ....
Από παραλίες επισκέφτηκαμε το Σαρακήνικο ( αν σου αρέσουν και οι βουτιές είναι ότι πρέπει ) , την αλογομανδρα ( με σπηλιές δεξιά , τέλεια ) , τον Φυροπόταμο ( τοπ σκηνικό) , την φυριπλακα , τον πρόβατα (αδιάφορη), το τσιγκραδο στο οποίο δεν κατέβηκα ποτέ την τελευταία σκαλα γιατί ήταν άκρως επικίνδυνη ( πρέπει να την έφτιαξαν χθες , πόσο άτυχη ?!!), το Παλαιοχώρι ( αδιάφορο ) . Κάναμε και την κρουαζιέρα η οποία ήταν αρχικά να γίνει στην Δυτική πλευρά του νησιού αλλά λόγω αέρα έγινε στην νότια και δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένη από το συγκεκριμένο γραφείο , γιατί ένιωσα ότι μας ξεπέτασαν.
Από φαγητό ( πανάκριβο) αξίζει : Ω χαμός , Μέδουσα . Τα υπόλοιπα αν και γνωστα, δεν μας ενθουσίασαν. Μανδράκια και κλίμα πανέμορφα . Πήγαμε και στο κάστρο στην Πλάκα να δούμε το ηλιοβασίλεμα και ήταν επίσης τέλεια .

Κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι ότι έτυχε εκείνες τις μέρες να ανέβει ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( δεν το είδα ποτέ ) που μιλούσε για την μήλο και έλεγε πόσο αφιλόξενο νησί είναι για τους Έλληνες λογω ακρίβειας ( νομίζω ) και ότι οι ντόπιοι και οι επιχειρηματίες προτιμούν τους ξένους και τους συμπεριφέρονται καλύτερα. Αυτό το βίντεο μας το ανέφεραν 2 ντόπιοι επιχειρηματίες σε διαφορετικές στιγμές πολύ ενοχλημένοι και οι 2 γιατί έγινε βαιραλ και δεν ισχύει . Αναρωτήθηκα γιατί να τους πειράξει τόσο πολύ αν δεν ισχύει .... Μήπως τελικά ισχύει ;; Γιατί η πικρή αλήθεια είναι ότι οι τιμές εκεί δεν απευθύνονται σε έναν Έλληνα τουρίστα .....

Extra muros

Member
Συγγραφέας
Κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι ότι έτυχε εκείνες τις μέρες να ανέβει ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( δεν το είδα ποτέ ) που μιλούσε για την μήλο και έλεγε πόσο αφιλόξενο νησί είναι για τους Έλληνες λογω ακρίβειας ( νομίζω ) και ότι οι ντόπιοι και οι επιχειρηματίες προτιμούν τους ξένους και τους συμπεριφέρονται καλύτερα. Αυτό το βίντεο μας το ανέφεραν 2 ντόπιοι επιχειρηματίες σε διαφορετικές στιγμές πολύ ενοχλημένοι και οι 2 γιατί έγινε βαιραλ και δεν ισχύει . Αναρωτήθηκα γιατί να τους πειράξει τόσο πολύ αν δεν ισχύει .... Μήπως τελικά ισχύει ;; Γιατί η πικρή αλήθεια είναι ότι οι τιμές εκεί δεν απευθύνονται σε έναν Έλληνα τουρίστα .....
Δεν ισχύει καθόλου κατα τη δικη μου εμπειρία, όχι ότι είχε κ πολλους Έλληνες τέλη Ιουλίου π πήγαμε πέρσι, αλλά μια χαρά ήταν η συμπεριφορά όπου κι αν πήγαμε. Το ότι οι τιμές απευθύνονται κυρίως στους Αμερικανούς π τα τελευταία χρόνια κάνουν απόβαση στο νησί είναι γεγονός, αλλά έτερον εκάτερον. Βέβαια κι εγώ δεν είδα το βίντεο, αν τα περί "αφιλόξενου" νησιού αναφερόταν μόνο στην ακρίβεια το δέχομαι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.326
Μέλη
40.301
Νεότερο μέλος
nickost

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom