annoula
Member
Για την Σίφνο συμφωνώ ότι είναι μέτρια, όχι μόνο στις παραλίες αλλά και γενικά. Τώρα για την Μήλο δεν ξέρω πως το γούστο μπορεί να είναι αντικειμενικό. π.χ. σου αρέσει το Σαρακήνικο? εμένα όχι, γιατί δεν μπορώ να ευχαριστηθώ μπάνιο που για μένα είναι το νο 1 κριτήριο για τις παραλίες και γιατί αν πετύχεις και αέρα - πράγμα πολύ πιθανό - είναι απογοητευτικό. Σαν γεωλογικός σχηματισμός είναι ωραίο ή αν μη τι άλλο διαφορετικό αλλά αν το κριτήριο είναι η παραλία όχι, είναι πολύ κάτω του μετρίου. Τα ίδια μπορώ να σου πω και για πολλές άλλες παραλίες του νησιού, όπως ο Παπαφράγκας ή το Κλέφτικο. Ωραία σημεία αλλα δεν είναι καν παραλίες. Για παραλίες τύπου Παλαιόχωρα δεν συζητώ καν, απλά μια παραλία, αμέτρητες καλύτερες σε όλη την Ελλάδα. Το Τσιγκράδο ξεχωρίζω στην Μήλο με όλες τις προύποθέσεις - εμπόδια στην πρόσβασή του. Γι αυτο ξαναλέω, για μένα που θέλω να πάω στην παραλία, να κολυμπήσω ώρες, να την περπατήσω, να ευχαριστηθώ ηλιοβασιλέματα ούτε η Μήλος ούτε η Σίφνος ούτε η Αμοργός λένε κάτι ιδιαίτερο από παραλίες.Ναι δεν είναι Νάξος ή Πάρος το έγραψα κι εγώ, απέχει πολύ όμως από τον όρο «ανύπαρκτες».
Όχι, αυτό δεν είναι θέμα γούστου αλλά αντικειμενικότητας, διαφωνώ. Τι σχέση μπορεί να έχουν οι παραλίες της -μέτριας σχετικά- Σίφνου με αυτές της Μήλου; Μιλάμε για ένα από τα νησιά με τις καλύτερες παραλίες του Αιγαίου...