Μήλος: όμορφη σαν την ... Αφροδίτη!!!

Μηνύματα
626
Likes
144
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Οι φετινές μου διακοπές (εκτός από το "Road Trip στην Ελλάδα") περιελάμβαναν και 6 μερούλες στο μαγευτικό νησί της Μήλου!

Ξεκινήσαμε (μαζί με το έτερον ήμιση) από το λιμάνι του Πειραιά (αφού κατεβήκαμε με δικό μας αυτοκίνητο από την Θεσσαλονίκη) και μετά από 4,30 ώρες περίπου βρεθήκαμε μπροστά στον Αδάμα, το λιμάνι της Μήλου!

Το δωμάτιο που νοικιάσαμε και μείναμε βρισκόταν στα Πολλώνια, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, λίγια χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι. Μάλιστα, μερικές μέρες πριν είχα ρωτήσει κάποια μέλη του travelstories.gr στο αντίστοιχο thread για την Μήλο πληροφορίες και συμβουλές οι οποιίες μου φάνηκαν πολύ χρήσιμες! Ευχαριστώ ξανά όλα τα μέλη του forum ;)

Πάμε τώρα στα του νησιού...

Η Μήλος παιδιά είναι Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Η !!!! Απλά Τέλεια!!!!!! Πανέρμοφες παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά, και τέλειοι γεωλογικοί σχηματισμοί συνθέτουν το περιβάλλον του νησιού!

Προσπαθήσαμε (και νομίζω τα καταφέραμε!) να εξερευνήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες παραλίες μπορούσαμε στο διάστημα που μείναμε!
Κάθε μέρα και κάπου αλλού: Τσιγράδο, Σαρακήνικο(η αγαπημένη μου!), Προβατάς, Φυριπλάκα, Παλαιοχώρι, Παπαφράγκας, Αγ. Κυριακή, και πολλές άλλες!
Όλες οργανωμένες, άλλες με beach bar άλλες με καντίνες, με ξαπλώστρες (3-3,5/άτομο), με άθφονη μουσική και φανταστική άμμο και νερά!

Το Σαρακήνικο είναι για μένα η ομορφότερη παραλία του νησιού! Άσπρα βράχια και πετρώματα συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο όπου κάπου στη μέση δημιουργείται μία "φυσική" πισίνα που χύνεται στη θάλασσα όπου εκεί μπορείς να κάνεις μπάνιο.
Το Τσιγράδο είναι ένα επίσης φανταστικό μέρος όπου για να κατέβεις κάτω στην παραλία χρησιμοποιείς σκηνί και κάνεις λίγο κατάβαση (ή αναρίχηση όταν ανεβαίνεις). Το "κακό" είναι ότι είχε κάθε μέρα πολύ κόσμο με αποτέλεσμα να περιμένεις πολλές ώρες για να κατέβεις/ανέβεις καθώς, επίσης, δεν είχε καθόλου σκιά κάτω.
Από τις πολύ ωραίες παραλίες και σχετικά μεγάλες είναι αυτές της Φυριπλάκας και του Προβατά καθώς και άλλες.

Από τις ξεχωριστές μέρες της παραμονής μας στο νησί ήταν όταν κάναμε τον γύρο του νησιού με ένα καραβάκι (καταμαράν)! Υπάρχουν πολλά τα οποία βρίσκονται αραγμένα στο Λιμάνι (Αδάμας) όπου με 25/30 ευρώ κάνεις τον γύρο του νησιού για λίγες ώρες. Αυτό όμως που πήραμε εμείς κόστιζε μεν 65 ευρώ/άτομο αλλά ήταν μακράν το καλύτερο! Αναχώρηση στις 9 το πρωί και πάλι πίσω κατά τις 8-8,30 το απόγευμα. Κάνει τον γύρο του νησιού όπου βλέπεις απίστευτους γεωλογικούς σχηματισμούς και ομορφιές του νησιού που δεν μππορείς να δεις αλλιώς(πόδια/αυτοκίνητο). Μας έκανε 2-3 στάσεις σε κάτι γαλαζοπράσινα νερά όπου όποιος ήθελε έκανε βουτιές και μπάνιο. Το μεσημεράκι όλοι οι επιβαίνοντες (ήμασταν περίπου 25-28) μαζευτήκαμε υπό τις οδηγίες του καπετάνιου μας σε μία ανοικτή σπηλιά όπου μας οδήγησε ο ίδιος ( 6 άτομα κάθε φορά με βαρκούλα φουσκωτή για να μας πάει εκεί, μιας και με το πλοιαράκι δεν γινόταν) όπυο φάγαμε και ήπιαμε με ψάρια στην κυριολεξία ολόφρεσκα (κατά την διάρκεια της βόλτας μας, ψάρεψε ψάρια τα οποία ψήσαμε μετά!). Ψάρια, χταποδάκια, σαλατούλες, ψωμί, και τσίπουρο, μπύρες και αναψυκτικά μας περίμεναν στο μέρος εκείνο και όλα έτοιμα από το καπετάνιο μας!
Το αποκορύφωμα ήταν στον γυρισμό προς το Λιμάνι που γίναμε κυριολεκτικά μούσκεμα από τα κύματα, σαν σε τρενάκι του τρόμου στο Λούνα Παρκ! Ήταν φανταστικά!


Μερικές σύντομες πληροφορίες για το νησί:


  • Δεν έχει ιδιαίτερη νυχτερινή ζωή. 3-4 barάκια στο Λιμάνι, από 1-2 στα υπόλοιπα χωριά και ένα clubάκια έξω από το Λιμάνι (προς Παλαιοχώρι). Γενικά, είναι ήρεμο θα λέγαμε νησί.
  • Το 95% των επισκεπτών του είναι ζευγαράκια :)
  • Για τις παραλίες, είπαμε, απλά φανταστικές!
  • Τιμές στα beach bars και γενικά στα μαγαζιά φυσικολογικές. Λίγο στο φαί ήταν κάπως φουσκωμένες αλλά γενικά όλα καλά.
  • Δεν συμφέρει να νοικιάσετε όχημα εκεί, αλλά να πάρετε το δικό σας αν έχετε. Και εμείς που ξεκινήσαμε από Θεσσαλονίκη ακόμα, μας βγήκε πιο οικονομικό από ότι αν νοικιάζαμε εκεί, πόσο μάλλον για κάποιους που μένουν πιο κοντά στο Πειραία.
  • Το δωμάτιο κόστισε 65/βράδυ (Αύγουστος). Γενικά, από ό,τι ρωτήσαμε, τόσο κόστιζαν πάνω-κάτω (εκτός κάποιων πιο λουξ εξαιρέσεων βεβαίως βεβαίως...)
  • Σαν επίλογος θα μπορούσα να πω ότι θα ξαναπήγαινα άνετα στη Μήλο! Είναι πανέμορφη, σαν την ... Αφροδίτη της! :)


Υ.Γ: Όποιος πήγε ας μοιραστεί μαζί μας τις εντυπώσεις του!
Και φυσικά όποιος θέλει να πάει, μην διστάσει να ρωτήσει οτιδήποτε!
 

Attachments

Vaya

Member
Μηνύματα
44
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Τί μόνο με 1 φωτό θα την βγάλεις!!!!?????:bleh::bleh:
 
Μηνύματα
626
Likes
144
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Τί μόνο με 1 φωτό θα την βγάλεις!!!!?????:bleh::bleh:
Τις έχω όλες στον εξωτερικό σκληρό δίσκο και δεν μου είναι εύκαιρος αυτήν την στιγμή!

Από αύριο πιστεύω θα ανεβάσω και άλλες!!!!

Τελικά, Vaya, πολύ καλή επιλογή ήταν τα Πολλώνια! Σε ευχαριστώ που μου το είχες προτείνει παλαιότερα εδώ, στο forum :)
 

Vaya

Member
Μηνύματα
44
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Τις έχω όλες στον εξωτερικό σκληρό δίσκο και δεν μου είναι εύκαιρος αυτήν την στιγμή!

Από αύριο πιστεύω θα ανεβάσω και άλλες!!!!

Τελικά, Vaya, πολύ καλή επιλογή ήταν τα Πολλώνια! Σε ευχαριστώ που μου το είχες προτείνει παλαιότερα εδώ, στο forum :)

;) χαίρομαι που βοήθησα...
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ωραιο αρθρο mpizeli μου μετεδωσες τον ενθουσιασμο σου:D και ευχαριστουμε για τις πληροφοριες σε τιμες και εκδρομες. Αυτη με το καταμαραν ακουγεται πολυ ομορφη!
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Καλώς ήρθες Μπιζελάκο! Βάλε και φώτος από τις σπηλιές άμα πήγες (δεν πήγαμε εμείς τότε επειδή φυσούσε τρομερά και το έχω καημό...:p)!
 

xelidoni

Member
Μηνύματα
158
Likes
39
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή-Ισλανδία
πήγα και γω φετος στη Μήλο για δεύτερη φορά !
θα σταθώ σε 2-3 σημεία μονάχα.
Είναι φανταστικό νησί και ένα ζωντανό γεωλογικό μνημείο πραγματικά (εκτός από 2ο ιερό νησι της Ελλάδας , λόγω των κατακόμβων). Πρέπει όλοι να το επισκεφθείτε!
Γενικά είναι βατό νησί όσον αφορά στα έξοδα (διαμονή , φαγητό και μετακινήσεις), έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα , που όμως νιώθεις ότι δεν είναι πολύ ζωντανός...
Η Πλάκα έιναι πολύ όμορφη και ξεχωριστή , όπως και τα Πολλώνια (που είναι πολύ ήρεμα και γαλήνια).
Το Τσιγκράδο είναι πολύ εγκαταλελειμένο...και κάνεις υπερπροσπαθεια για να το προσεγγίσεις (εγω επαθα και μια μολυνση στο ματι λόγω αέρα και συγκρουσης με πολλή άμμο και κάτι γρατσουνιές), χρειάζεσαι εκτός απο μπρατσα , κατάλληλα παπούτσια (οχι σαγιονάρες παραλίας) και αρκετό νερο !!!
Είδαμε βεβαια και παρατημένα πολλά πλαστικά απο καφέδες ...τι να πει κανεις σ αυτο το θέαμα?

Η βόλτα με καραβάκι που κάνει το γύρο του νησιού είναι παραπάνω απο επιβεβλημένη!!! Οι μισές παραλίες δεν έιναι προσβάσιμες με αμάξι!
Απαραίτητη είναι και η επισκεψη στο μεταλλευτικό μουσειο του νησιού (απο τα καλύτερα που έχω δει στην ελλάδα) και ρωτήστε εκεί πότε διοργανώνεται ο γύρος με το λεωφορείο.
Τέλος, σε 3 σημεία κοντά στον Αδάμαντα αναβλύζουν ζεστά νερά ...όμορφη εμπειρία!
 

@ggel@

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Berliiiin!
Ταξίδι-Όνειρο
Κουβα
Ο γύρος του νησιού με καράβι είναι όλα τα λεφτά!!!! Το καράβι που είχαμε επιλέξει εμείς δεν έκανε το γύρο του νησιού ακριβώς αλλά σε πήγαινε στις δυτικές παραλίες του νησιού που δεν μπορούσες να προσεγγισεις με άλλο μέσο πχ κλέφτικο. Ήταν υπέροχη εμπειρία!! Είμασταν 15 άτομα περιπου γνωριστήκαμε μεταξύ μας, φαγαμε μακαρονάδα έχοντας την φανταστική θαλασσα του Κλέφτικου στα πόδια μας, ήπιαμε τσιπουρακια στο καράβι, καναμε καταδύσεις....Ενα ονειρο! Ενθουσιαστήκαμε ισως και παραπάνω εμείς γιατί ως τότε ο αυγουστιάτικος αέρας δεν μας είχε βοηθήσει να ευχαριστηθούμε αλλες παραλίες οπως Σαρακήνικο...Η Μήλος είναι ένα ήσυχο νησί αλλά εχει τόσες πολλές και όμορφες παραλίες που νομιζω πως απλά δεν χρειάζεσαι κάτι αλλο!!!
 

alicetheo

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
επειδή ενδιαφέρομαι για Μήλο φέτος, μπορείτε να μου προτείνετε δωμάτια ενοικιαζόμενα σε λογικές τιμές(γύρω στα 70 το δίκλινο) και με ωραία θέα.Είτε Απολλωνια είτε στην Πλάκα???Ευχαριστώ
 

sakaflias

Member
Μηνύματα
128
Likes
34
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΕΝΥΑ
Και εγω θα παω φετος Μήλο τέλος Ιουλίου με αρχες Αυγουστου. Οι τιμες που βρηκα εγω ειναι 75-80 ευρω και μου φανηκε οτι δεν εχει και πολλα καταλυματα αξιολογα. καποιος να προτεινει κατι;
 

travel story

Member
Μηνύματα
126
Likes
14
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΝΤΟΥ!!!!
παντως οι καλυτερες πειροχες για να μεινεις στη μηλο,ειναι η πλακα(πρωτευουσα) η ο τριοβασαλος.εγω ειχα μεινει στον προβατα.δεν με χαλασε η περιοχη,αλλα τα ενοικιαζομενα δωματια!ΑΙΣΧΟΣ....:mad:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.162
Μηνύματα
882.493
Μέλη
38.878
Νεότερο μέλος
pennykk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom