πολύ πρωινή όψη της Boulevard Mohammed V που βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές Derb Omar και Βelvedere του κέντρου της Casablanca .
μετά από λίγες ώρες το σκηνικό αλλάζει σε αυτόν το δρόμο κ σε τριγύρω δρόμους...
- πολυκοσμία - σκουπιδιλα - δυσωδία - βρωμόνερα (γάτες να έχουν σιχαθεί την ζωή τους ,πίνοντας νερό από τέτοια βρωμονερα που υπήρχαν παντού )- μικροπωλητές -ζητιάνοι-άστεγοι άλλα όλα αυτά με φόντο art deco κτίρια -μαυριτανικής επιρροής - γεωμετρικά μοτίβα -διακοσμητικά μαροκινά χρωματιστά πλακάκια ,μπαλκόνια / πόρτες από ξύλο κέδρου - η περιοχή είναι ένα ατελείωτο υπαίθριο μουσείο αρχιτεκτονικής συν η έντονη γαλλική επιρροή σε καταστήματα / καφέ κτλ .
bonus ινφο την νύχτα στα τριγύρω στενά χαπι τραβελερς για τους μερακλήδες και κοκο σανελ για τους φινετσάτους ( δεν υιοθετώ)
- μετά απο πολύωρο περπάτημα- εξερεύνηση στην περιοχή , μπαίνω σε ένα καφενείο -τεκέ , δεν έβλεπες στο μισό μέτρο από την καπνίλα και μέχρι να έρθει το διπλό εσπρέσο μου , παρατηρώ στο δίπλα τραπέζι έναν μαροκινό μπάρμπα να διαβάζει αθλητικά σε μια τοπική εφημερίδα ..μου λέει σε αραβικά κάτι του στυλ ΄΄τι είσαι εσύ ?΄ - ''τουρίστας΄ απαντώ σε γαλλικά μεσώ τρανςλειτ -εντάξει μου λέει εγώ είμαι με τη γουινταντ και παίζουμε μεθαύριο και μου δείχνει το μέσα φύλλο που διάβαζε τα νέα της ομάδας ..-'κάτι ξερω΄΄ του κάνω γελώντας και αφήνει την εφημερίδα στο τραπέζι και μου λέει 'οι άντρες είναι για το καφενείο και το γήπεδο και οι γυναίκες για το φαγητό΄΄ , ΄΄oui' λέω γελώντας με τη μονή γαλλική λέξη που ξέρω και καθώς έρχεται ο καφές μου του λεω 'ένα πρόβλημα έχω μόνο εδώ -δεν πίνετε αλκοόλ ΄', γυρνάει στο σερβιτόρο αρχίζουν να φωνάζουν δυνατά /αγριευουν .. 'μλκια είπα -σκέφτηκα από μέσα μου -μλκια θα γίνει τώρα ΄' ,κ στη κουβέντα τους συμμετέχουν κ άλλοι απο τριγύρω τραπέζια δυνατά σαν να μαλώνουν , βλέπω τον μπάρμπα να σηκώνεται να πει στο δίπλα παντοπωλείο ,μετά από λίγο να έρχεται έξαλλος να φωνάζει με τους άλλους θαμώνες του καφενείου - να προσπαθώ να σκεφτώ τι να πω μεσώ τρανςλειτ για να το σώσω σε γαλλικa η αραβικά ,μέχρι να αποφασίσω γιατί ήμουν φουλ αμήχανα , τον βλέπω να ξαναβγαίνει έξω και να πάει σε ένα καταγώγιο απέναντι κ λίγο διαγώνια και μετά άπo λίγο να έρχεται με ένα ποτηράκι γυάλινο του καφέ ,γεμάτο με απροσδιοριστου χρώματος υγρό στοιχείο... '' βαν μπλανκ' μου κάνει μόνο για σένα
η πιο σοκαριστικά ενδιαφέρον περιοχή που έχω περπατήσει μέχρι τώρα ....