Μαρόκο Πληροφορίες για Μαρόκο

axinos scout

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Μαροκο - Ανδαλουσια
Ταξίδι-Όνειρο
Ασια - Νοτια Αμερικη
Καλησπερα καλησπερα!Εχω διαβασει ολες τις ιστοριες και θεματα του site και εχουν αναψει την περιεργεια - ορεξη μου! Εχω κλεισει εισητηρια , ξενοδοχεια κλπ. Το προγραμμα μας (εμενα και του κολλητου μου δηλαδη ), ειναι, ξεκινημα απο μαρακες 2 μερες , μετα με αυτοκινητο απο ατλαντα για φεζ και μετα προς τα πισω αλλα παραλιακα αυτη την φορα (δλδ καζαμπλανκα , ραμπατ , εσσαουιρα , αγκαντιρ ) και οπου μας αρεσει το πολυ να διαθεσουμε μια μερα . Μετα μας μενουν δυο μερες και να παμε παλι απο μαρακες προς ουαρζαζατε και ζαγκορα για ερημο.Ολες οι μερες που θα ειμαστε εκει θα ειναι 8. Οι ερωτησεις λοιπον που θελω να κανω ειναι οι εξης.
1)Πως σας φαινετε το πλανο?
2)Τι εχετε να μου προτεινετε- πληροφορησετε για την ενοικιαση αυτοκινητου?
3)Τι να κανω με την ερημο ,τι να προσεξω , που να παω?
4)Απο την παραλιακη πλευρα ποιες περιοχες να δουμε ?
5)Απο την μερια της ερημου ποιες περιοχες να δουμε?
Αυτα τα ολιγα!

Ευχαριστω εκ των προταιρων!
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Καταρχήν νομίζω οτι οι μέρες σου είναι λίγο πιεσμένες αλλά καλή διάθεση να υπάρχει...Από τη στιγμή που θα νοικιάσετε αυτοκίνητο θα σου πρότεινα στη διαδρομή προς Φεζ μέσω Άτλαντα να περάσεις από Ουαρζαζάτ ώστε να πας έρημο (Ζαγκορά), εναλλακτικά θα σου πρότεινα να συνεχίσεις προς Μερτζούγκα όπου θα μπορείς κι εκεί να πας έρημο και στο δρόμο θα συνατήσεις και φοβερά βερβέρικα χωριουδάκια, θα περάσεις από Kelaa M' Gounaat που είναι η κοιλάδα των ρόδων και υπάρχουν και δύο πολύ εντυπωσιακά φαράγγια ( Dades & Todra). Στην έρημο γνώμη να πας όσο πιο ατομικά γίνεται με λίγα άτομα οι και 2 σας με οδηγό φυσικά ώστε να αποφύγεται να μείνετε σε καμία κατασκήνωση με 100 άτομα λες και είστε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Συνεχίστε προς Φεζ, διανυκτερεύστε και συνεχίστε παραλιακά προς Μαρακές. Για τόσες λίγες μέρες αφήστε Ραμπάτ και Καζαμπλάνκα και επιλέξτε Εσσαουίρα ή Αγκαντίρ με σαφώς την 1η κατά τη γνώμη μου να υπερέχει με διαφορά. Από τις αγαπημένες μου και πιο αυθεντικές πόλεις (αχ..μελαγχόλησα...), το Αγκαντίρ είναι τίγκα στα ξενοδοχεία με εγκαταστάσεις για γκολφ και τα καταλαμβάνουν Γερμανοί, ενώ Σαουίρα πάνε διακοπές οι ντόπιοι...Ατλαντικός, μπυρίτσες (πρόσεξε το Ραμαζάνι βέβαια αλλά και πάλι σε 2 μαγαζιά θα βρεις) και φοβερές μουσικές Gnaoua.
 

axinos scout

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Μαροκο - Ανδαλουσια
Ταξίδι-Όνειρο
Ασια - Νοτια Αμερικη
Σε ευχαριστω πολυ Nedelja , νομιζω πως ησουν απολυτα κατατοπιστικη! Πιστευω πως δεν με πιανει το ραμαζανι, παω τελη Ιουλιου. Εχω διαβασει την ιστορια σου και νομιζω οτι ειναι απο τις καλυτερες! Αυτο για την ραμπατ και την καζαμπλανκα το εχω ακουσει πολλες φορες οποτε λεω να παω μονο καζαμλανκα αν μας βγαζει ο δρομος η αλλιως να τα παρακαμψω τελειως.Οποτε δηλαδη μου προτεινεις καθως παω προς φεζ να παω και προς την ερημο - μερτζουκα και ζαγκορα ε? Για ενοικιαση αυτοκινητου εχεις κατι να μου προτεινεις?
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
To Ραμαζάνι ξεκινάει φέτος 20 Ιουλίου...οπότε αλκοόλ θα βρίσκεις αλλά λίγο δύσκολα στη χειρότερη σε μεγάλα σουπερμάρκετ με διαβατήριο...Η αλυσίδα Marjane είναι εγγύηση. Για έρημο καλύτερα νομίζω Μερτζούγκα γιατί Ουαρζαζάτ δεν θα κυκλοφορεί και ψυχή και έχει αφόρητη ζέστη και πάλι βέβαια τα πάντα είναι θέμα γούστου, πάντως λένε οτι οι αμμοθίνες στη Μερτζούγκα είναι καλύτερες από Ζαγκορά αλλά δεν έχω πάει και στα 2 οπότε δεν έχω ιδία άποψη.
Αμάξι να μη νοικιάσεις από γνωστή εταιρεία τύπου Hertz, Avis κτλ γιατί όταν είχα πάει εγώ μου ζητούσαν κυριολεκτικά τα 3πλά λεφτά. Εγώ είχα κλείσει από εδώ β†’ location voiture marrakech, location 4x4 marrakech - Yacout tours πολύ καλό παιδί και ούτε μου δέσμευσε χρήματα στην πιστωτική επειδή του κλάφτηκα. Θα βρεις κι άλλα τέτοια στη νέα πόλη στο Μαρακές αλλά ο δρόμος που έχει τις πολλές εταιρείες έχει και πολλούς κράχτες. Εγώ πάντως ένα mail του έστειλα και μετά πήγα από εκεί και όλα καλά. 30 ευρώ τη μέρα με A/C και το αφήσαμε Καζαμπλάνκα με 30 ευρώ επιπλέον χρέωση.
 

axinos scout

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Μαροκο - Ανδαλουσια
Ταξίδι-Όνειρο
Ασια - Νοτια Αμερικη
Αληθεια???? Απο 20 Ιουλιου?? Ομορφα! 20 ιουλιου φτανω μαρακες!!! Ωχ Θεε μου .. εεε Ωχ Αλαχ! Τι επιπτωσεις θα εχω εκει ξερεις?
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Τίποτα το τραγικό καλέ εγώ ίσα ίσα το καταχάρηκα κάποιες φορές. Βασικά να έχεις υπόψη σου οτι στις μεγάλες πόλεις για τον τουρίστα δεν υπάρχει τεράστια διαφορά αν εξαιρέσεις το αλκόολ που είπα αλλά και πάλι τα πολύ τουριστικά σερβίρουν. Τώρα καλό θα ήταν να μην πίνεις νερό, τρως και να καπνίζεις μες στη μέση του δρόμου μπροστά σε ανθρώπους που κυριολεκτικά υποφέρουν μες στη ζέστη, τη δίψα, την πείνα και ενίοτε και την ''καπνοαπαγόρευση''. Για μένα ήταν θέμα σεβασμού και έπινα νερό μόνο διακριτικά και δεν περπατούσα ποτέ με φαγητό στο χέρι μέχρι τη λήξη του Ραμαζανιού (τη δύση του ηλίου δηλαδή). Εκείνη την ώρα που ο Ιμάμης σηματοδοτεί τη λήξη και καλεί για προσευχή πολλά μαγαζιά κλείνουν και ταξί δε βρίσκεις με τίποτα γιατί πάνε όλοι για φαγητό και να προσευχηθούν, μετά όμως ξεχύνονται στους δρόμους όπου παντού πουλάνε φαγητά, γλυκά, φρούτα μέχρι αργά το βράδυ. Αλλά και πάλι στις πόλεις είναι σχεδόν το ίδιο για τον τουρίστα, εγώ π.χ στη Chefchaouen που είναι μικρούλα το μόνο περίεργο που αντιμετώπισα είναι οτι τα ξημερώματα πέρναγε έξω από τα σπίτια ένας τύπος με τύμπανο για να ξυπνήσει τους πιστούς να φάνε πριν αρχίσει το ραμαζάνι...:shock: την πρώτη φορά που το άκουσα πίστευα οτι είχα παραισθήσεις...
Και να ξέρεις οτι στη λήξη τρώνε όλοι σούπα Harira απλά θεική...φάτη όπου τη βρεις σε ταβερνείο για ντόπιους με 50 λεπτά.
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Χεχε, το ήξερα ότι η Nedelja θα είχε πιάσει δουλειά - οπότε να επιβεβαιώσω κι εγώ, καλά τα λέει, αλλά μια Καζαμπλάνκα να την πάτε (ειδικά αφού πάτε στο Ραμαζάνι, ώστε να πάρετε μια ανάσα μετά τη βαριά θρησκευτική ατμόσφαιρα της Φεζ) και επίσης αποφύγετε το Agadir. Αντ' αυτού μπορείτε να τσεκάρετε το Sidi Ifni - εγώ δεν πρόλαβα να πάω, αλλά ο Lonely Planet το θεωρεί πολύ ψαγμένη παραλιακή επιλογή στον Ατλαντικό. Άντε και καλό ταξίδι!
 

axinos scout

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Μαροκο - Ανδαλουσια
Ταξίδι-Όνειρο
Ασια - Νοτια Αμερικη
Σας ευχαριστω πολυ! Με βοηθησατε αρκετα, ελπιζω να περασω τελεια!!!!
 

allex deja

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
γιασας" είμαι καινούριος στο φόρουμ και έχω κάποιες ερώτησης για το μαρόκο έχω κλίση εισιτήρια για μέσα οκτωμβρίου και σκέφτομαι να νοικιάσω αυτοκίνητο από internet αξίζει ? η είναι καλύτερα να κλείσω με το που φτάσω εκεί. επίσης θέλω να παο από μαρακές stin σαχάρα mertzouka με το αυτοκίνητο που θα νοικιάσω είναι γύρο στα 600 xiliomerta το έχει κάνει κάποιος αυτό το ταξίδι γιατί άκου διαφορα και έχω μπερδευτεί αρκετά από θέμα ασφαλειας στον δρόμο τα ξενοδοχεία που ρώτησα μου είπαν πως είναι πολύ ασφαλές και δεν υπάρχει πρόβλημα ali μου είπαν να μην το σκέφτομαι καν και ότι θα με φάνε λάχανο.. γενικά τι πεζή με το θέμα ασφαλειας στο μαρόκο? και τι πρέπει να αποφύγω. οποιος μπορεί να με βοηθήσει θα του ήμουν υπόχρεος ευχάριστο .
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Καταρχήν καλώς όρισες!
Το Μαρόκο είναι μια αρκετά ασφαλής χώρα και ακολουθώντας την κοινή λογική δε θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα. Αυτοκίνητο κατά τη γνώμη μου να νοικιάσεις όταν φτάσεις εκεί οι τιμές έχουν τεράστια διαφορά από κάποιες διεθνείς στο internet, σχεδόν τα μισά χρήματα. Το ταξίδι από Μαρακές σε Μερτζούγκα το έχω κάνει κι εγώ σπάζοντας στο στη μέση με μια διανυκτέρευση στην Kelaa M' Gounaa. Είναι πολύ ωραία διαδρομή και αν έχεις οδηγική εμπερία σε στενούς επαρχιακούς δρόμους δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Ειδικά τα τελευταία χιλιόμετρα προς την έρημο είναι σεληνιακά...Αυτό που θα ήταν καλό είναι να ταξιδεύεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι νύχτα ώστε να μπορείς να αντιμετωπίσεις πιο εύκολα τυχόν απρόοπτα, π.χ εγώ χαζολογούσα και έπεσα πάνω σε ισχυρή αμμοθύελλα λίγο πριν νυχτώσει...ένας θεός ξέρει πως κατορθώσαμε και φτάσαμε στο ξενοδοχείο...
 

taxidiakias

Member
Μηνύματα
52
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
ορλαντο
Ταξίδι-Όνειρο
ορλαντο
καλησπερα την αλλη δευτερα φευγω για μαροκο 20 μερες μονος και ερημος επειδη 8α μενω σε καθε περιοχη 3 μερες πχ μαρακε-φεζ-σεφσαουεν και παει λεγοντας η τιμες των ξενοδοχειων για καθε 3 μερες ειναι πανω κατω 100-200 ευρω.Για μαρακες δεν εχω προβλημα για συναλλαγμα στι υπολοιπες περιοχες υπαρχουν μηχανηματα για α.τ.μ η τελοσπαντων να μπορω καπου να κανω συναλλαγμα?

2)επισης στην φες στα περιχωρα της ειναι ενα σπηλαιο Gouffre de Friouato ειναι ενα σπηλαιο οπου γινεται μονοημερα τουρ επειδη εψαξα στο ιντερνετ δεν βρηκα κατι αν καποιοσ μπορει να δωσει τα φωτα και εδω
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.615
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom