Μαρόκο Πληροφορίες για Μαρόκο

jahlive1985

Member
Μηνύματα
80
Likes
247
Επόμενο Ταξίδι
Μαδαγασκάρη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
καλησπέρα σας.

γνωρίζω πως υπάρχουν ήδη λίγα θέματα για μαρόκο τα οποία όμως δεν καλύπτουν κάποια από τα ερωτήματα που θα ήθελα να θέσω σε όσους γνωρίζουν να με βοηθήσουν, οπότε ανοίγω νέο θέμα.

έχω κλείσει για μαρόκο 11-18 δεκεμβρίου.είναι λίγες μέρες αλλά δυστυχώς λόγο άδειας δε γίνεται παραπάνω.βρήκα και εισιτήρια με 220 ευρώ όποτε ήταν ευκαιρία.
έτσι όπως το σκέφτομαι είναι να μείνω κάποιες μέρες την αρχή στο μαρακές (εκέι προσγειώνομαι) και μετά να κάνω τη γνωστή εκδρομή προς σαχάρα.μου είπαν ότι διανυκτερεύεις την πρώτη μέρα κάπου στην ουαρζαζατ σεένα φαράγγι και την επόμενη πας στην έρημο.την τρίτη μ΄ρα γυρνάς και πάλι μαρακες.αυτη την εκδρομή ποιπόν λέω να μην τη χάσω μιας και δεν πας σαχάρα κάθε μέρα.
το θέμα μου είναι εάν προλαβαίνω να πάω και για μία διανυκτερευση στην εσαουίρα ή εάν δεν αξίζει τον κόπο λόγω απόστασης. έμαθα πως η εσαουίρα είναι πολύ όμορφη αλλά λόγω της εκδρομής στη σαχάρα δε θα έχω τη δυνατότητα να χαρώ το μαρακές όπως θέλω. αξίζει το σκότωμα στην εσαουίρα για 1 μέρα??
ένα άλλο θέμα που σκέφτομαι είναιο καιρός.μήπως έχει πάει κάποιος από εσάς τέτοια περίοδο??διάβασα για ήπιο κλίμα...αλλά τί εννοεί ο ποιητής????
επίσης όποια άλλη συμβουλή - πρόταση είναι καλοδεχούμενη :D:D:D
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Λοιπόν. Καταρχάς θα σου πω ότι μας είχε πει -παραπονεθεί κατ'ουσίαν- Ελληνίδα η οποία δούλευε σε ταβέρνα στην Ουαρζαζάτ. Τον Χειμώνα η πόλη είναι κλινικά νεκρή και οι συγκοινωνίες σταματούν. Ο Ατλαντας κλείνει σε μεγάλο υψόμετρο λόγω χιονιών και έτσι η πόλη αποκόβεται.

Αυτά μας είπε και εσύ πράττεις ανάλογα αφού πρώτα διασταυρώσεις αυτήν την πληροφορία. Εγω πάντως δεν έχω λόγο να μην πιστεύω ένα
άτομο που ζούσε και εργαζόταν στην συγκεκριμένη πόλη. Αλλωστε το Μαρόκο και χιονοδρομικά κέντα έχει και πόλεις σε υψόμετρο που μοιάζουν με την Ελβετία. Εσύ αποφασίζεις, εγώ απλά σου γνωστοποιώ αυτά που γνωρίζω.

Παρόλα αυτά θα σου παραθέσω ενα υποτυπώδες πρόγραμμα με το οποίο βγαίνουν οι ημέρες για αυτά που θέλεις, με πολύ όμως δυσκολία και τρέξιμο.
Φτάνεις 11 Μαρακές. Μένεις, και στις 12 φροντίζεις να αγοράσεις εισητήριο με το λεωφορείο για Ουαρζαζατ την επόμενη ημέρα (6 ευρώ περίπου one way, CTM η ιδιωτική εταιρεία, σταθμός κοντά στην Μεδίνα, πας με τα πόδια αν μένεις σε κοντινό Ριαντ στην Τζεμά Ελ Φνα, αν έχεις αποσκευές πληρώνεις ένα μικρό ποσό και για αυτές) για να ταξιδέψεις για τις 13 με το πρωινό λεωφορείο, διάρκεια ταξιδιού 5-6 ώρες μαζί με
τις στάσεις, εκπληκτική διαδρομή, πολλές στροφές, βεδουίνικα χωριά, σεληνιακά τοπία..

Φτάνεις στις 12-1 το μεσημέρι. Φροντίζεις να βρείς ταξ. γραφείο (έχει ένα καλό πάνω στην κεντρική πλατεία στο δεξί σου χέρι) να κλείσεις εκδρομη για την επομένη (14 Δεκεμβριου) στην έρημο, αφού πρώτα ρίξεις τρελό παζάρι , υπολόγισε 70 ευρώ το άτομο και αν θέλεις και προλαβαίνεις πας μια εκδρομούλα στο Ait Ben haddou ή στα Ατλας Στούντιο. Είναι κοντά, θα χρησιμοποιήσεις ή ταξί ή λεωφορείο και να έχεις υπόψην σου
ότι τα ταξί στις 9-10 το βράδυ σταματάνε να λειτουργούν.

Την επομένη πας την εκδρομή σου (διανυκτερεύεις σε σκηνή στην έρημο, πάρε μπουφαν) και γυρίζεις στις 15. Αναγκαστικά μένεις Oυαρζαζατ, κλείνεις εισιτήριο (ο σταθμός είναι 30 μέτρα απο την πλατεία πάνω στην Μοχάμεντ V), το βράδυ θα πας να φας στο εστιατόριο του Δημήτρη ελληνική καθαρή κουζίνα που στεγάζεται μάλιστα και σε κτίσμα με ιστορία (ήταν κάποτε και λέσχη της λεγεώνας των ξένων) πάνω στην Μοχάμεντ V, και φεύγεις για Μαρακες στις 16.

Απο εκεί και πέρα έχεις 1-2 ημέρες να δεις το Μαρακές. Η Εσαουίρα απέχει 200 χλμ και μπορείς να πάς με τρένο ή λεωφορείο ή ταξί Grant αν και δεν νομίζω ούτε να θέλεις ούτε να προλαβαίνεις.

Κατά την προσωπική μου άποψη μην πας Σαχάρα και μοίρασε τις ημέρες σου Φεζ και Μαρακές ή όλες Μαρακές και 2 Εσαουίρα.
Oτι και να διαλέξεις καλή Μαροκίαση!
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.038
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ifrane, 1700μ υψόμετρο, -24C, η χαμηλότερη θερμοκρασία της Αφρικής...
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Η μικρή παραθαλάσσια πόλη Eσαουίρα ειναι χαριτωμένη αλλα με τόσες λίγες μέρες καλύτερα μην χαλάσεις μια ολόκληρη μέρα..
εκεί ειναι το κέντρο αλιεύσεως της σαρδέλας..με εντυπωσίασαν τα άπειρα καίκια που προσερχόταν το πρωί φορτωμένα με τα μικρά γυαλιστερά ψαράκια..
στην παραλία πανδαιμόνιο για το ποιος θα προσελκύσει περισσότερους τουρίστες να γευτούν υπέροχους ολόφρεσκους μεζέδες απευθείας απο τις φουφού που τα έψηναν !
κατα τα άλλα εχει ένα ομορφο κάστρο, παληα πόλη με καλοφτιαγμένα μαγαζάκια πουλουν σουβενίρ κυρίως ξύλινα απο ελιά.
Αυτο το οποιο οπωσδήποτε να επιδιώξεις ειναι, η πόλη fez στον νότο..προσωπικά μου άρεσε περισσότερο απο το Μαρακές.
 

jahlive1985

Member
Μηνύματα
80
Likes
247
Επόμενο Ταξίδι
Μαδαγασκάρη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
παιδια σας ευχαριστω ολους παρα πολυ!!!! dim kyr ησουν κατατοπιστικοτατος!!!!
 

kokolaki

Member
Μηνύματα
74
Likes
25
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Ηράκλειο
Γειά και χαρά και από εμένα.

Δεν έχω βδομάδα που επέστρεψα από Μαρόκο, οπότε νομίζω ότι τα έχω ακόμα φρέσκα.
Εσσαουίρα. Περίπου 200km από Μαρακές. Ο δρόμος (Ν8) μόλις έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται οπότε να υπολογίζεις κανένα 4-ωρο σλάλομ με αμάξι ή καμιά 25-αρια χρόνια με τρένο (τότε υπολογίζω ότι θα τελειώσουν τα έργα). Με λεωφορείο υπολόγισε μια μέση λύση 4-9 ώρες one-way πάντα. Θα φας καλό ψαράκι όμως και ίσως?? ρίξεις και καμία βουτιά στον ούτως ή άλλως παγωμένο Ατλαντικό. Επισεις έχει πολύ φτηνά ξενοδοχεία.

Τώρα για να καταφέρεις να δεις Σαχάρα, θα χρειαστεί να κάνεις μερικά παραπάνω km. Η Ουαρζαζάτ (Quarzazate) απέχει από το Μαρακές περίπου 200km. Η διαδρομή εδώ είναι όμως όλα τα λεφτά. Άπειρες στροφές, στενός δρόμος, ανηφόρες, κατηφόρες, νταλίκες να κινούνται αντίθετα στο ρεύμα σου, Βέρβεροι να πουλούν πετρώματα, βροχή, χιόνι, ραδιόφωνο που δεν πιάνει τίποτα, φρένο, γκάζι, φρένο, χειρόφρενο, γκρίνια από τους συνταξιδιώτες για την οδήγηση.. Φτάνεις όμως 25km πριν την Ουαρζαζάτ στο Ait Ben Haddou που εννοείται ότι έχεις κλείσει για διανυκτέρευση εκεί γιατί απλά τα σπάει. Την επομένη μέρα κάνεις μια βόλτα στο πανέμορφο χωριό και αναζητάς πληροφορίες για το πως θα φτάσεις Σαχάρα. Και εγώ έτσι έκανα. Ρώτησα. Αλλά δεν πήρα. Ακόμα 300km για την πιο σύντομη διαδρομή με είπαν. Γυρίζεις πίσω στο ξενοδοχείο σου, ζητάς να σου φτιάξουν το τσαγακι σου, χτυπάς και κανένα κους-κους και παίρνεις γρήγορες αποφάσεις γιατί ο χρόνος τσουρεί. Μη ξεχνάς πάντα όμως και την επιστροφή.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.740
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom