Μαρόκο Πληροφορίες για Μαρόκο

tina

Member
Μηνύματα
81
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Αμστερνταμ ελπιζω!!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρικη
Θα παω αρχες Μαρτη με μια φιλη μου στο Μαροκο. Θελουμει να παμε οργανωμενη εκδρομη για τρεις λογους. Ο πρωτος ειναι οτι θα ειναι ποιο φτηνα απ οτι να ψαχνουμε μονες μας, ο δευτερος οτι θα ειμαστε ποιο ασφαλεις και ο τριτος οτι επηδη εχουμε μονο μια βδομαδα αδεια, θα δουμε ποιο πολλα πραγματα με το οργανωμενο ταξιδι. Εχει ταξιδεξει κανεις στο Μαροκο με γκρουπ και γενικα εχει να με συμβουλεψει κατι?
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Πηγε ο ξαδερφοs μου με γκρουπ στο Μαροκο τον Αυγουστο αλλα δεν ειμειναν ικανοποιημενοι απο την αποψη οτι οπου τουs πηγαιναν ηταν για να ψωνισουν σε συγκεκριμενα μερη , και το βαφτιζαν "εκδρομη , τσαι με λεμονι κλπ.." Και τουs εβγαινε σε στυλ συγκεντρωσηs για ταπερ η δουλεια..
Στο ιδιο γκρουπ ηταν και ενα ζευγαρι που οταν εφταναν σε καποια πολη , εξαφανιζοταν προs αγνωστη κατευθυνση και ακολουθησαν μονο σε δυο εκδρομεs. Στο τελοs του ταξιδιου οι μονοι που ηταν ικανοποιημενοι ηταν το συγκεκριμενο ζευγαρι.Προφανωs ηταν ψαγμενοι καλα και ηξεραν τι ηθελαν να δουν.Μπορειτε να κανετε το ιδιο.
Ολα τα ταξιδια του ο ξαδερφοs τα κανει με γκρουπ και το ταξιδι που ετοιμαζει στο Περου το Πασχα παλι γκρουπαριστο θα ειναι , αλλα αυτο που θα του μεινει αξεχαστο - αρνητικα - ειναι το Μαροκο.
Βεβαια να μην επηρεαστειs απο οσα λεω , γιατι παιζει ρολο το γραφειο , ο ξεναγοs και λοιποι παραγοντεs - φανταζομαι ετσι?Δεν εχω παει στο Μαροκο και δεν ξερω απο γραφεια και γκρουπ , δεν εχω παει ποτε γκρουπαριστη και ουτε προκειται..
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βραζιλία
Βεβαια να μην επηρεαστειs απο οσα λεω , γιατι παιζει ρολο το γραφειο , ο ξεναγοs και λοιποι παραγοντεs - φανταζομαι ετσι?Δεν εχω παει στο Μαροκο και δεν ξερω απο γραφεια και γκρουπ , δεν εχω παει ποτε γκρουπαριστη και ουτε προκειται..
Ακριβως ετσι ειναι,παιζουν ρολο πολλοι παραγοντες.Παρε τα προγραμματα μερικων γραφειων,συγκρινε τις τιμες και τα προγραμματα(εκδρομες)μεταξυ των και επελεξε το καλυτερο.Απο την αλλη ψαξε εισιτηρια μονη σου(σιγουρα θα βρεις τις ιδιες μερες)παρε και μια ιδεα απο το internet για hotel ιδιας περιπου κατηγοριας,υπολογισε τις μετακινησεις σου και την διατροφη σου,ετσι θα εχεις ενα κοστολογιο που θα μπορεις να το συγκρινεις με αυτα των γραφειων.
Προσωπικα εχω κανει πολλα ταξιδια με group αλλα και μονος μου.Το Μαροκο ειναι μελλοντικος μου προορισμος και πιστευω οτι αν δεν παω το καλοκαιρι του 2008 θα παω το 2009 με group.:)
 

lefteris

Member
Μηνύματα
474
Likes
174
Επόμενο Ταξίδι
Σαιντ Λούις - Σικάγο
Ονειρεμένο Ταξίδι
γυρος των ΗΠΑ
τινα :welcome2:

ενα ζευγαρι γνωστων μου πηγε με γκρουπ και περασε καταπληκτικα! μερικες μονο απο τις διαστηριοτητες που τους ειχε κανονισει το πρακτορειο ηταν βολτα στην ερημο με τζιπ, βολτα με καμηλα καθως και πτηση με ανεμοπλανο (ισως και να κανω λαθος στο οχημα) πανω απο την ερημο!

απλα δεν ξερω με ποιο πρακτορειο πηγαν, ποσο πληρωσαν και αν ολα αυτα που ανεφερα παραπανω ηταν στην αρχικη τιμη ή επιπλεον. αν θες, οταν γυρισω ελλαδα μπορω να τους ζητησω πληροφοριες για το ταξιδι τους.
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
far away
tina μου, να σου πω: μπορει να μην εχω παει στο μαροκο τελικα αλλα θα σου πω μερικα πραγματα, γιατι το εχω ψαξει λιγο και εχω πληροφοριες απο ατομα που πηγαν, βεβαια το φιλτραρισμα το κανεις μονη σου:
λοιπον, dk μην πας καλοκαιρι!!!!
απο μαρτυριες τωρα αν εχεις συνηθησει την τελειοτητα, την καθαριοτητα γενικα το εξευγενισμενο περιβαλλον, να το σκεφτεις. περιπτωση α) στην γραφικη Φεζ: αν μπεις στα σοκακια, που ειναι κλειστα και απο πανω, ειναι μονοδρομος για το γκρουπ, δεν εχει επιστροφη, προχωρας προχωρας και μαζι με σενα, τους αλλους τουριστες, τα δερματα που μυριζουν κυκλοφορους και τα ζωντανα των κατοικων και χαρακτηριστικα "φτερνιστηκε το αλογο στην μουρη μου" μια μαρτυρια που δεν παιρνω και ορκο οτι ισχυει 100%.
σε ξενοδοχειο 4-5 αστερων δεν αφηνανε ατομα να φερουν εμφ. νερο απ' εξω, παρα μονο να καταναλωνουν τα νερα του ξενοδοχειου.
γενικα μου ειπαν οτι πρεπει να εισαι προετοιμασμενος να πας και επιφυλακτικος στις τοπικες γευσεις στους δρομους (εγω αποκλειεται να ετρωγα απο τον δρομο και τις πλατειες χαλαρα). Θα το κανω βεβαια το ταξιδι αυτο, καλη εποχη η ανοιξη, αλλα να ειμαι πιο ετοιμη. μακαρι να πας και να μην ισχυει τιποτα απο τα παραπανω και να πεισω τον αντρα μου να παω κι εγω συντομα!!!
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
Παρακάτω παραθέτω τις εντυπώσεις μου από το πρόσφατο ταξίδι μου στο Marrakech πέρσυ τον Αύγουστο.
Δυστυχώς μόνο στο Marrakech έχω πάει αλλά σίγουρα θα ξαναπάω με στόχο αυτή την φορά τα βουνά και την Fez.
Το μέρος είναι υπέροχο, το φαγητό πέραν πάσης περιγραφής και η πόλη ασφαλέστατη. Aπό ζέστη περίμενα περισσότερη αν και Αύγουστος. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι αν και Αραβική χώρα δεν έχει την βρώμα π.χ της Αιγύπτου. Τα πράγματα και σε αυτό τον τομέα ήταν πολύ καλύτερα από όσο περίμενα. Αυτό που σίγουρα θα χάσεις ταξιδεύοντας με γκρουπ είναι η εμπειρία του Riad μια και όλα τα γραφεία κανονίζουν τον ύπνο σε ξενοδοχεία έξω από την Medina. Aπό τα ωραία ταξίδια που μπορεί να κάνει κάποιος...



Tουλάχιστον η ζέστη είναι υποφερτή, σκέφτηκα μόλις βγήκα από την αίθουσα αφίξεων του Menara International airport. Λίγο παραπέρα δεκάδες εργάτες προχωρούσαν με πρωτοφανείς για τα Αραβικά δεδομένα ρυθμούς την οικοδόμηση της καινούργιας πτέρυγας αναχωρήσεων του αεροδρομίου. Τα τελευταία χρόνια με την αμέριστη αρωγή του κράτους η πόλη ζούσε μια τεράστια τουριστική ανάπτυξη κι έτσι η εκ βάθρων ανακαίνιση του αεροσταθμού ήταν εκ των ουκ άνευ.
Τρία τέταρτα νωρίτερα είχα προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Μarrakech και αντιμετώπισα μια άνευ προηγουμένου ουρά μέχρι να ξεμπερδέψω με τις διατυπώσεις εισόδου στη χώρα. Μπορεί να μην χρειάζεσαι visa για να εισέλθεις στο βασίλειο του Μαρόκου αλλά από την μια οι διαβόητοι αργοί Αραβικοί ρυθμοί και από την άλλη η πρωινή αυξημένη κίνηση του αεροδρομίου δημιουργούσαν ένα ιδιαίτερα αυξημένο μποτιλιάρισμα στα ελάχιστα ανοικτά γκισέ των passport controls. Τέλος καλό όλα καλά σκέφτηκα κοιτώντας την σφραγίδα εισόδου που κοσμούσε το διαβατήριο μου.

Η πρώτη μου σκέψη ήταν να καταβάλω 2euro και να πάρω το λεωφορείο που σε μισή περίπου ώρα θα με αποβίβαζε στην κεντρική πλατεία της πόλης, αλλά σκέφτηκα πιο ώριμα και ακολούθησα την συμβουλή της ξενοδόχου που θα με φιλοξενούσε αυτές τις δυο βραδιές μου στο Marrakech.
-Καλό θα ήταν να δώσετε τα 15euro που θα σας ζητήσουν για taxi μια και θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για σας να βρείτε το ξενοδοχείο μας που βρίσκετε στην παλιά πόλη.
Μακάρισα τον εαυτό μου που την άκουσα μια που το Riad Karmela βρίσκονταν στην καρδιά της Medina της παλιάς δηλ. πόλης του Μarrakech και πραγματικά θα ήταν αδύνατον να το βρει ακόμα κι ένας ντόπιος. Η παλιά πόλη ήταν ένας λαβύρινθος, γραφικός και γοητευτικός μεν λαβύρινθος δε. Τελικά μετά από δεκάδες σφήνες κορναρίσματα και βρισιές ο ταξιτζής πάρκαρε το taxi του, μια σαραβαλιασμένη παλιά Μερσεντές, σε μια μικρή πλατεία και μου ψέλλισε σε σπαστά Γαλλικά να τον ακολουθήσω. Κι εδώ άρχιζε το πανηγύρι. Κρατώντας σφιχτά το σακβουαγιάζ μου περπατούσα ανάμεσα σε δεκάδες Μαροκίνους στα στενά δρομάκια της Μedina αποφεύγοντας κάρα που τα έσερναν γαιδούρια, επαίτες που εκλιπαρούσαν ελεημοσύνη, πραματευτάδες που πουλούσαν λογιό λογιό εμπορεύματα. Περπατήσαμε έτσι κανένα πεντάλεπτο με την αδρεναλίνη να έχει φτάσει στο κατακόρυφο, στρίψαμε σε ένα στενό σκοτεινό σοκάκι και χτυπήσαμε μια μικρή ξύλινη πόρτα. Πριν προφτάσω να σκεφτώ που έμπλεξα η πόρτα άνοιξε και μια γοητευτική hostess με καλωσόρισε σε άψογα Αγγλικά στο Riad Karmela, στη βάση των επιχειρήσεων μου στο Marrakech.Το Riad ήταν χάρμα οφθαλμών. http://www.riadkarmela.com/en/index.htm Ένα παλιό αρχοντικό, riad στην τοπική διάλεκτο, χαμένο στην καρδιά της παλιάς πόλης, άψογα ανακαινισμένο, είχε μετατραπεί σε ένα παραδοσιακό μπουτίκ ξενοδοχείο, όαση ηρεμίας στην φρενίτιδα της Medina. Μετά από ένα τσάι καλωσορίσματος και μια σύντομη ξενάγηση στους κοινούς χώρους του Riad αποσύρθηκα στο δωμάτιο μου και αποφάσισα να οργανώσω την γνωριμία μου με την πόλη.

Ξεκίνησα από τα βασικά. Ένα παραδοσιακό ξύρισμα πάντα μου έφτιαχνε το κέφι γιαυτό και διάβηκα με λαχτάρα την πόρτα του πρώτου παραδοσιακού κουρείου που βρήκα. Φρέσκος- φρέσκος λοιπόν βυθίστηκα ξανά στο λαβύρινθο της Medina και μετά από λίγο βρέθηκα επιτέλους στην εμπορική καρδιά του Marrakech, στις αγορές του, στα περίφημα σουκ του. Τα παζάρια είναι τρόπος ζωής στο Μαρόκο. Παζαρεύεις παντού και για τα πάντα. Αυτό το πρωτοκατάλαβα όταν ζήτησα μια τιμή για το δωμάτιο μου στο Riad Karmela. Oι αθεόφοβοι ξεκίνησαν από τα 150euro και τελικά έπεσαν στα 80!!
Πόσο μάλλον στην αγορά. Στην αρχή σου έλεγαν μια εξωφρενική τιμή και σε εκλιπαρούσαν να αγοράσεις σχεδόν κλαίγοντας. Εσύ έπρεπε να δείξεις απογοητευμένος και να προσφέρεις το 1/5 της τιμής που σου ζήτησαν. Αν πραγματικά σε ενδιέφερε να αγοράσεις η δουλειά θα έκλεινε περίπου στο ¼ της αρχικής τιμής. Μιλάμε βέβαια για τον παράδεισο των αγορών. Χαλιά, καθρέφτες, έπιπλα, λάμπες, μουσικά όργανα, καφτάνια, μαντίλες ήταν μερικά μόνο από τα πράγματα που αξίζει κάποιος να αγοράσει στο Μαρόκο. Μια σημείωση για τους μυημένους, τα σουκ του Μarrakech είναι απείρως ποιοτικότερα και φτηνότερα από την περίφημη κλειστή αγορά της Κωνσταντινούπολης.

H καλύτερη ώρα για να απολαύσεις την Jemaa el Fna, την μυθική κεντρική πλατεία του Marrakech είναι το απόβραδο. Τότε είναι που η πλατεία κατακλύζετε από κόσμο και οι λογής-λογής τσιρκολάνοι, σαλτιμπάγκοι και τραγουδοποιοί δίνουν τις παραστάσεις τους. Δεκάδες υπαίθρια εστιατόρια τσικνίζουν τον όλο χώρο, αυτοσχέδιες ορχήστρες παίζουν αραβικές μελωδίες , μικροαπατεώνες ψάχνουν τα θύματά τους, γόητες φιδιών γητεύουν τρομαχτικά ερπετά. Ένα ανεπανάληπτο ονειρικό σκηνικό. Μαγεμένος, περιπλανήθηκα άσκοπα για περισσότερο από ένα δύωρο στο χώρο γύρω από την μαγική πλατεία χαζεύοντας τους πάντες και τα πάντα και τελικά κατέληξα να δοκιμάζω περίεργες γεύσεις στα τοπικά μαγειρεία. Αποκαμομένος πήρα τον δρόμο του γυρισμού, χάθηκα στην δαιδαλώδη Medina και στο τέλος με την βοήθεια ενός πιτσιρικά γύρισα περασμένα μεσάνυχτα ψόφιος στο καταφύγιο μου.

Οι φωνές του μουεζίνη που καλούσε τους πιστούς για προσευχή, διαλαλώντας ότι ο Αλλάχ είναι μεγάλος, με ξύπνησαν νωρίς την άλλη μέρα το πρωί. Βόλτες κι άλλες βόλτες και στο τέλος κατέληξα στο .... Φουντούκι... Το εστιατόριο Le Foundouk, Γαλλικών βέβαια συμφερόντων, όπως και τα περισσότερα αξιόλογα εστιατόρια και ξενοδοχεία, βρίσκονταν κι αυτό στην Medina μόλις 5 λεπτέ με τα πόδια από το riad μου. Δυο Μαροκίνοι με παραδοσιακές φορεσιές με υποδέχτηκαν και με παρέδωσαν στα στοργικά χέρια μιας εκπάγλου καλλονής δεσποσύνης. Αυτή, όταν διαπίστωσε ότι δεν μιλάω Γαλλικά , με σπαστά Αγγλικά μου ευχήθηκε καλή διασκέδαση και με οδήγησε στην ταράτσα του εστιατορίου. Το Le Foundouk είναι ένα εστιατόριο υπερπαραγωγή. http://www.foundouk.com Στεγάζετε σε ένα παραδοσιακό riad και συνδιάζει τέλεια την παραδοσιακή Μαροκινή αρχιτεκτονική με την Γαλλική φινέτσα.The place to be!! Kαλή η εντυπωσιακή hostess, σκέφτηκα , καλό το εντυπωσιακότατο εξωτικό σκηνικό αλλά επί του προκειμένου, το κους κους θα είναι άξιο όλης αυτής της υπερπαραγωγής; Και ήταν.Με λαχτάρα αντίκρισα το εκλεκτό έδεσμα και αφέθηκα να με συνεπάρει η γευστική του γοητεία. Το Μarrakech με είχε κερδίσει...
 
Last edited by a moderator:

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βραζιλία
Βαρσαμια ενα ταξιδι στο Μαροκο απαιτει 8-10 μερες και μπορω να το κανω μονο καλοκαιρι,αλλωστε ολη τη Μεση Ανατολη,καλοκαιρια τη γυρισα.Εντυπωσεις φιλων που επισκεφτηκαν το Μαροκο καλοκαιρι ηταν αριστες.
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
far away
ok, θα το κοιταξω κι εγω γιατι τοτε με βολευει και εμενα αλλα εχω προβλημα με τις εντονες μυρωδιες!! θα τρελαθω, αν μου κατσει παλιοκατασταση.
 

tina

Member
Μηνύματα
81
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Αμστερνταμ ελπιζω!!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρικη
Σας ευχαριστω πολυ πολυ ολους σας για τις απαντησεις σας, φευγω το Σαββατο (08/03) για Μαροκο και θα σας πω τις εντυπωσεις μου, μολις γυρισω.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Τινα!! Θα συναντηθουμε στο αεροδρομιο!!:clap::clap:χεχεχε
Καλα να περασουμε και οι δυο!
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
far away
κοριτσια σας ζηλευωωωωωω! περιμενω και τις δυο για τις εμπειριες σας...:hug:
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γουατεμάλα
Καλά να περάσεις

και όταν γυρίσεις θέλουμε φωτογραφίες:D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.644
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom