Μελβούρνη: εντυπώσεις πρώτου μήνα

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Μιας και έχω συμπληρώσει τον πρώτο μήνα μου στην Αυστραλία, ας γράψω λίγες από τις πρώτες μου εντυπώσεις, με την υποκειμενική μου ματιά βέβαια πάντα, και λέγοντας εξ'αρχής ότι δεν έχω ζήσει ξανά στην Αυστραλία οπότε ότι εντυπώσεις έχω είναι από τις περιορισμένες εμπειρίες μου στον ένα αυτόν μήνα. :)

Ίσως το χαρακτηριστικό που κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά απ'όλα τα υπόλοιπα στη διαμόρφωση του προφίλ της Μελβούρνης είναι το diversity που έχει. Έχοντας το μισό της πληθυσμό να είναι 1ης ή 2ης γενιάς μετανάστες, η Μελβούρνη είναι μια πόλη που ζει και αναπνέει μέσα από τις δεκάδες διαφορετικές κουλτούρες των κατοίκων της. Δεν έχω νιώσει ξένος εδώ ούτε λεπτό. Σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, εστιατόρια, μαγαζιά, και φυσικά στη δουλειά μου, ουδέποτε υπήρξε έστω και η παραμικρή υπόνοια διαφορετικής αντιμετώπισής μου επειδή ειμαι "ξένος".

Οι κάτοικοι της Μελβούρνης έχουν το diversity της πόλης ως κάτι για το οποίο είναι περήφανοι, μάλιστα πολλά σχολεία το διατηρούν στα διαφημιστικά τους ως πλεονέκτημά τους. Δεν είναι όμως μόνο η κουλτούρα του κόσμου, αλλά και του ίδιου του κράτους (που και αυτό από κόσμο βέβαια απαρτίζεται), το οποίο είναι φουλ οργανωμένο για να μπορεί να κινείται σαν καλολαδωμένη μηχανή έχοντας ένα τόσο μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που έχουν έρθει από άλλες χώρες. Έτσι, ποτέ μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν αντιμετώπισα πρόβλημα ή κόλλημα σε καμία υπηρεσία ή επιχείρηση, αφού όλες είναι προετοιμασμένες και οργανωμένες τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους προερχόμενους από άλλες χώρες.

Δε ξέρω πόσο έντονα μεταφέρουν οι παραπάνω γραμμές την πραγματικότητα, αλλά είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος με τον οποίο αυτό το μείγμα λαών λειτουργεί εδώ.

Κατά τα άλλα, η Μελβούρνη όπως σίγουρα ξέρετε οι περισσότεροι είναι μέσα στις γνωστές λίστες :D με τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ζεις, και όχι άδικα. Είναι μια ανθρώπινη πόλη, χωρίς υπερβολές, με το ποτάμι που τη διασχίζει να της δίνει ξεχωριστό χρώμα, ενώ το σκηνικό με τα ψηλά κτίρια και τους ουρανοξύστες γύρω γύρω κρύβει καλά την πραγματική εικόνα της πόλης, που δίνουν τα δεκάδες μικρά alleys με τα μικρά μαγαζάκια - θησαυρούς να χάνονται σε έναν λαβύρινθο που αν και τοπογράφος άνθρωπος όσες φορές πήγα χάθηκα κανονικότατα :D

Ο κόσμος εδώ είναι χαρούμενος, τα μαγαζιά τα βράδια είναι όλα γεμάτα, ενώ όπως ήδη έχω γράψει, έχουν πάθος με τις εξωτερικές και αθλητικές δραστηριότητες. Τον κόσμο γενικά τον περίμενα πολύ πιο μαζεμένο, τύπου Αγγλίας, αλλά μέχρι στιγμής η εικόνα που έχω είναι πολύ διαφορετική. Επειδή όμως είναι και αρχή, στο κομμάτι αυτό επιφυλάσσομαι. Τα βράδια πάντως στο κέντρο γίνεται το σώσε :D

Δεν έχω καταφέρει να κάνω κάποια εκδρομή ή άλλη βόλτα αυτόν τον μήνα καθώς τα πρωινά δούλευα βέβαια και τα απογεύματα και τα σ/κ έτρεχα να βρω σπίτι, να το επιπλώσω, να τακτοποιήσω άλλες δουλειές που αφορούν το relocation, κλπ. Από δω και πέρα όμως σίγουρα θα έχω ευκαιρίες, τις οποίες θα ζήσετε κι'εσείς μέσα από τις φωτογραφίες που θα ανεβάζω ελπίζω.

Κλείνω με ένα βιντεάκι του οργανισμού τουρισμού για τη Μελβούρνη:



To be continued...
 
Μηνύματα
151
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Ταιβαν!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Las Vegas
Εγω ξερω....

ΕΠΙΤΗΔΕΣ το κανεις!
Θελεις να δημιουργησεις εναν δικο σου δημο με ολους τους τραβελστοριτες που θα μεταναστευσουν, προκειμενου να το παιζεις αφεντικο σαν Δημαρχος που θα εισαι :p

Ζηλευουμε λεμε!!!!!
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Εγω ξερω....

ΕΠΙΤΗΔΕΣ το κανεις!
Θελεις να δημιουργησεις εναν δικο σου δημο με ολους τους τραβελστοριτες που θα μεταναστευσουν, προκειμενου να το παιζεις αφεντικο σαν Δημαρχος που θα εισαι :p

Ζηλευουμε λεμε!!!!!
Όχι ρε γμτ, με μυριστήκανε!!! :D
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Η μεταβαση απ την Ελληνικη κοινωνια στην κουλτουρα της Αυστραλιας και την καθημερινοτητα της Μελβουρνης θα πρεπει να ηταν αποτομη αλλα σιγουρα οχι ανωμαλη.Καθως οταν παμε απ τα χειροτερα στα καλυτερα προσαρμοζομαστε πολυ πιο ευκολα και απολαμβανουμε αυτη τη μεταβαση!

Θα εχει μεγαλο ενδιαφερον να μας ενημερωνεις απο πρωτο χερι για την ζωη σαυτη τη μακρινη χωρα.

καλη συνεχεια και αναμενουμε πολλα περισσοτερα...
 

deka

Member
Μηνύματα
471
Likes
347
Επόμενο Ταξίδι
Mama Africa
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού/Γουατεμάλα/Ν.Πάσχα
Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και περιμένουμε και τις επόμενες. ;)
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ονειρεμένο Ταξίδι
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Από τους Κρητικούς τραβελστορίτες έμαθα πως έφυγες για Αυστραλία.
Καλή τύχη φίλε, ειμαι σίγουρος πως έρχονται καλύτερες μέρες για σένα και την οικογένειά σου.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Είναι τόσα πολλά που θέλω να γράψω και να σας μεταφέρω, που δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Η αλήθεια είναι ότι κρατάω ένα προσωπικό ημερολόγιο, στο οποίο γράφω χοντρικά μια φορά τη βδομάδα, αλλά αποτελείται από προσωπικές σκέψεις περισσότερο, που δεν ταιριάζουν εδώ.

Θα προσπαθήσω να χωρίσω αυτά που θέλω να γράφω σε ενότητες ίσως, ή απλά θα γράφω μικρά κείμενα ώστε να μπαίνουν πιο τακτικά, θα δούμε. :)

Προς το παρόν είμαι στην Canberra με ψοφόκρυο και χιονόπτωση το πρωί :D
 

manelaki

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
392
Θελω πολυ να μαθω περισσοτερα για τους αυστραλους... ποια ειναι η αποψη σου μεχρι τωρα;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.659
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom