Μετακόμιση μόνιμα στη Λέσβο

Sofia_P

New Member
Καλησπέρα σας

Επισκέφθηκα φέτος με την οικογένειά μου το νησί της Λέσβου. Ενθουσιαστηκαμε ! Πάντα σκεφτόμασταν να φύγουμε από την Αθήνα... Θέλω να σας ρωτήσω, υπάρχει κάποιος που να έφυγε από Αθήνα και μετακόμισε στη Λέσβο;; Εντυπώσεις; Οι ντόπιοι σας δέχτηκαν;

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Η Λέσβος είναι εξαιρετική επιλογή στα πλαίσια του δυνατού, καθώς πρόκειται για μεγάλο νησί που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις. Δεν είναι η άγονη γραμμή των 100-200 κατοίκων, έχει καθημερινή σύνδεση με Αθήνα & Θεσσαλονίκη αεροπορικώς, ακτοπλοϊκώς επίσης, μεγάλο νοσοκομείο, όλες τις δραστηριότητες, συν το γεγονός πως είναι ένα όμορφο νησί που χαίρεσαι να το ανακαλύπτεις.

Το μόνο ζητούμενο είναι πως θα ανταποκριθείτε εσείς εγκαταλείποντας μια μεγαλούπολη για τη ζωή στην επαρχία, που έχει τα καλά της έχει και τα στραβά της. Αν δε το έχετε ξανακάνει ή αν δε προέρχεστε από εκεί δε ξέρω πως μπορεί να σας φανεί, σαν προσωπική κρίση όμως δε βλέπω τίποτα το αρνητικό στην αποκέντρωση.

Sofia_P

New Member
Η Λέσβος είναι εξαιρετική επιλογή στα πλαίσια του δυνατού, καθώς πρόκειται για μεγάλο νησί που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις. Δεν είναι η άγονη γραμμή των 100-200 κατοίκων, έχει καθημερινή σύνδεση με Αθήνα & Θεσσαλονίκη αεροπορικώς, ακτοπλοϊκώς επίσης, μεγάλο νοσοκομείο, όλες τις δραστηριότητες, συν το γεγονός πως είναι ένα όμορφο νησί που χαίρεσαι να το ανακαλύπτεις.

Το μόνο ζητούμενο είναι πως θα ανταποκριθείτε εσείς εγκαταλείποντας μια μεγαλούπολη για τη ζωή στην επαρχία, που έχει τα καλά της έχει και τα στραβά της. Αν δε το έχετε ξανακάνει ή αν δε προέρχεστε από εκεί δε ξέρω πως μπορεί να σας φανεί, σαν προσωπική κρίση όμως δε βλέπω τίποτα το αρνητικό στην αποκέντρωση.

Σας ευχαριστώ πολύ για την άποψη σας... Προσωπικά ή καταγωγή μου είναι από τη Νίσυρο... Πολύ μικρό νησί χωρίς δυστυχώς δυνατότητες μετεγκατάστασης. Αν μπορούσα θα κατέληγα εκεί γιατί έχω πάει και χειμώνα και μου αρέσει η ησυχία... Δυστυχώς η Αθήνα έχει γινει απλησίαστη από θέμα της διαβίωσης. Τα ενοίκια στα ύψη. Το κόστος ζωής υψηλό. Με μια γρήγορη αναζήτηση στη Λέσβο και επικοινωνία με γνωστούς με καταγωγή από εκεί οι τιμές έχουν μείνει τουλάχιστον μία δεκαετία πίσω... Αναζητώ καλύτερες συνθήκες διαβίωσης κυρίως για τα παιδιά μου!

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Σας ευχαριστώ πολύ για την άποψη σας... Προσωπικά ή καταγωγή μου είναι από τη Νίσυρο... Πολύ μικρό νησί χωρίς δυστυχώς δυνατότητες μετεγκατάστασης. Αν μπορούσα θα κατέληγα εκεί γιατί έχω πάει και χειμώνα και μου αρέσει η ησυχία... Δυστυχώς η Αθήνα έχει γινει απλησίαστη από θέμα της διαβίωσης. Τα ενοίκια στα ύψη. Το κόστος ζωής υψηλό. Με μια γρήγορη αναζήτηση στη Λέσβο και επικοινωνία με γνωστούς με καταγωγή από εκεί οι τιμές έχουν μείνει τουλάχιστον μία δεκαετία πίσω... Αναζητώ καλύτερες συνθήκες διαβίωσης κυρίως για τα παιδιά μου!
Είναι γεγονός, μικρότερες ανάγκες - μικρότερα κόστη (συνήθως) στην επαρχία, αλλά και μικρότερα έσοδα από την άλλη. Δε ξέρω, είναι απόφαση ζωής, βάλτε τα κάτω όλα και ζυγίστε το, ωστόσο εφόσον μιλάμε για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης όπως και να 'χει το νησί υπερτερεί.

paefstra

Member
Συγγραφέας
Αναζητώ καλύτερες συνθήκες διαβίωσης κυρίως για τα παιδιά μου!
Εξεταστε τότε ανάλογα με τα παιδιά τη διαθεσιμότητα εξειδικευμένων παιδιατρων αν υπάρχουν ειδικά θέματα υγείας, αν τα σχολεία καλύπτονται απο δασκαλους/καθηγητές έγκαιρα η εμφανίζονται Οκτώβρη Νοέμβρη ( στη Βαθμια εχουν κενα μεχρι και Δεκεμβρη) γιατι δεν θέλουν πανάκριβη διαμονη και ναυλα σε νησια και φυσικά τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα των παιδιών. Πχ αν παρακολουθούν υψηλού κύρους ωδεία, αυτά δεν θα τα βρείτε σε νησί.
Τελος ακούστε την παλια: αν θέλετε να σπουδάσουν, η Λέσβος εχει 2-3 σχολές, αλλα μπορει να μη θέλουν να ακολουθήσουν αυτές. Οπότε υπολογιστε περίπου 1000 τον μήνα επι 48 μηνες για να σπουδάσουν σε άλλη πολη= 48.000 ανα παιδι.
Η εποχή που η επαρχία ηταν ο παράδεισος που τα παιδιά έτρεχαν στις αλάνες και δεν είχαν άλλες ανάγκες εχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Last edited:

alma

Member
Μέγας Συγγραφέας
Καλησπέρα σας

Επισκέφθηκα φέτος με την οικογένειά μου το νησί της Λέσβου. Ενθουσιαστηκαμε ! Πάντα σκεφτόμασταν να φύγουμε από την Αθήνα... Θέλω να σας ρωτήσω, υπάρχει κάποιος που να έφυγε από Αθήνα και μετακόμισε στη Λέσβο;; Εντυπώσεις; Οι ντόπιοι σας δέχτηκαν;
Το έχουν κάνει πολλοί γνωστοί και φίλοι αλλά όχι για Λέσβο.Για Κρήτη, Χίο,Αίγιο,Πάτρα,Καρπενήσι κλπ..κανείς δεν επέστρεψε Αθήνα, ειδικά όσοι έχουν παιδιά ξετρελάθηκαν. Μεγάλη διαφορά έκανε όχι μόνο από πλευράς καθαρού αέρα αλλά και επιπέδου ζωής,ειδικά όσοι στην Αθήνα ήταν στο νοίκι.
Γνωστοί μας με χρόνια θέματα υγείας, όταν αρρωσταίνουν Αθήνα μένουν σε ράντζα και εξετάζονται ώρες μετά,(12 ώρες μετά πέρσυ ο συγχωρεμένος ο πεθερός μου δεν είχε μπει καν σε δωμάτιο σε μεγάλο νοσοκομείο Αθήνας, )ενώ όταν αρρωσταίναν Χίο, γινόταν εισαγωγή αμέσως...
Όπως λέει ο @psilos3 και συχνή σύνδεση με Αθήνα έχει και νοσοκομείο η Λέσβος.
Θα το τολμούσα αφού ρωτούσα και μόνιμους κατοίκους για τις εμπειρίες τους.
Ειδικά αν στην Αθήνα είστε στο νοίκι ή δεν έχετε καλές δουλειές....

wanderwoman

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Έχω φίλη που πήγε για ένα χρόνο λόγω δουλειάς και ήταν ευχαριστημένη με τη ζωή εκει,πολλές λεπτομέρειες δεν ξέρω.
Τώρα αρκετή σημασία έχουν οι ηλικίες των παιδιών. Αν είναι μικρά λογικά θα είστε καλύτερα σε επαρχία αρκεί να υπάρχουν παιδίατροι και εξοπλισμένο νοσοκομείο.
Αν είναι μεγάλα εξαρτάται.

Sofia_P

New Member
Ειλικρινά σας ευχαριστώ πολύ όλους!! Τα παιδιά είναι ηλικίας 4 και 9. Το συζητησα μαζί τους και τους άρεσε πολύ η ιδέα. Σε συζήτηση που είχα με μια κοπέλα που έφυγε από Χαλκιδική και μένει μόνιμα Λέσβο, μου ανέφερε ότι έχει πολύ καλούς γιατρούς αλλά το νοσοκομείο υστερεί. Κι εκείνη με παιδί..

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
μου ανέφερε ότι έχει πολύ καλούς γιατρούς αλλά το νοσοκομείο υστερεί.
Αμφιβάλλω πολύ αν υπάρχει νοσοκομείο στην επαρχία που να μην υστερεί. Για την Ελλάδα μιλάμε... Απο κει και πέρα αν είσαι προετοιμασμένη να επωμιστείς επιπλέον έξοδα μεταφοράς σε μεγάλα αστικά κέντρα για τυχόν σοβαρά θέματα υγείας ή έχεις συγγενείς σε μεγάλα αστικά κέντρα που μπορούν να βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή, τότε κάντο. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για τα παιδιά να μεγαλώσουν σε ένα λιγότερο αγχωτικό περιβάλλον και πιο καθαρό.

Μία φίλη μου που ζει στη Μυτιλήνη χρειάστηκε να κάνει μία γυναικολογική επέμβαση και ήρθε Θεσ/νίκη. Το νοσοκομείο καλύπτει τα βασικά, όπως και κάθε νοσοκομείο στην επαρχία της Ελλάδας. Ακόμα και στη Θεσσαλονίκη αποκτήσαμε Pet/ct το 2016 αν θυμάμαι καλά. Μέχρι τότε τρέχαμε στην Αθήνα... Δεν θα πάμε να ζήσουμε όμως όλοι στην Αθήνα!

Last edited:

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Καλησπέρα σας

Δυο φιλες μου γεννημενες και μεγαλωμενες στην Αθηνα εχουν μετακομισει μονιμα στη Λεσβο. Ομως και οι 2 εφυγαν εφοσον ειχαν ηδη βρει δουλεια στη Λεσβο. Εχουν προσαρμοστει μια χαρα, ωστοσο δεν ξερω αν παιζει ρολο οτι η μια εχει παντρευτει και ντοπιο.

Robert

Member
Αν είχα οικογένεια με μικρά παιδιά,ίσως εξέταζα κι εγώ την προοπτική μετακόμισης στην επαρχία.Αλλιώς,σε καμία μα καμία των περιπτώσεων.Καλως ή κακώς,έχεις κάποια πράγματα δεδομένα στις μεγάλες πόλεις που θα σου λείπουν αφόρητα αν φύγεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.286
Μέλη
40.283
Νεότερο μέλος
zinaki

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom