Περού Με τις "ευλογίες" του Βιρακότσα και της Πατσαμάμα…στο Περού!

Nikos1986

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Θαμένη ήταν Νικολή, θαμένη... Αν θέλεις να την διαβάσεις περίμενε πρώτα να δεις τίτλους τέλους ;)
Ε, τώρα ξεκίνησα, είμαι στη Νάσκα ακόμα. Για να απαντήσω κάνω skip τα επόμενα για να μην χάσω την έκπληξη :)

Το καλό πράγμα αργεί, η ιστορία πάει να γίνει πραγματικός οδηγός. Μου αρέσει πολύ το ψάξιμο που έκανες για τη χώρα πριν το ταξίδι και που παραθέτεις και όλα αυτά τα tips για όποιον σχεδιάζει να πάει και τα ιστορικά στοιχεία, πέρα από 10 χύμα φωτογραφίες. Φαίνεται για χώρα που δεν την γυρνάς φτάνοντας και βλέποντας και αυτοσχεδιάζοντας εκεί.

Πάντως, ο ενθουσιασμός είναι διάχυτος στην αφήγηση, πώς δεν είχες το Περού στο "Ταξίδι-Όνειρο"; :haha:

Πρέπει να είναι στο top-3 των πιο αστείων φωτογραφιών που έχω δει στο forum... Με το ύφος "τι κοιτάς? δεν έχετε τέτοια και σε εσάς?" :haha::haha::haha:

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Το καλό πράγμα αργεί, η ιστορία πάει να γίνει πραγματικός οδηγός. Μου αρέσει πολύ το ψάξιμο που έκανες για τη χώρα πριν το ταξίδι και που παραθέτεις και όλα αυτά τα tips για όποιον σχεδιάζει να πάει και τα ιστορικά στοιχεία, πέρα από 10 χύμα φωτογραφίες.
Σε ευχαριστώ πολύ Νικολή! Να είσαι καλά :)

Η ιστορία ξεκίνησε γι αυτό το λόγο τότε, να παρέχω πληροφορίες με τον τρόπο που εγώ ξέρω όμως. Πλέον έχουν αλλάξει πολλά απο τότε και κάποια πράγματα που έκανα εγώ μπορεί να μην υφίστανται. Παράδειγμα η επίσκεψη στο Μάτσου Πίκτσου έχει αλλάξει πολύ και δεν γίνεται πλέον όπως την κάναμε εμείς τότε. Συνεχίζω να γράφω τα οικονομικά στοιχεία για όποιον επιθυμεί να κάνει συγκρίσεις του τότε με το τώρα και για όποιον θέλει να δει πως είχα κάνει κάποια πράγματα και με τι κόστος, ώστε να υπολογίσει με σημερινές τιμές πλέον.

Όσον αφορά τα ιστορικά στοιχεία, είναι η ουσία των ταξιδιών μου για κάθε χώρα πόσο μάλλον για το Περού! Όποιος κουράζεται η λύση είναι πολύ απλή, δεν διαβάζει την ιστορία. Προτιμώ τους λίγους και καλούς. Και απαξιώ πλέον για τις κακεντρέχειες του καθενός εδώ μέσα, που ήταν και ο λόγος να σταματήσω να γράφω την ιστορία τότε.

Φαίνεται για χώρα που δεν την γυρνάς φτάνοντας και βλέποντας και αυτοσχεδιάζοντας εκεί.
Το Περού είναι μία πολύ καλά οργανωμένη τουριστικά χώρα και μπορείς πολύ άνετα να πας και να ψαχτείς επι τόπου πχ για να κλείσεις τις εκδρομές σου. Το κάναμε και εμείς σε κάποια σημεία της χώρας και μάλιστα μας βγήκε πολύ πιο φθηνά απο τις εκδρομές που κλείσαμε εκ των προτέρων για άλλα σημεία. Απλά η επιπλέον οργάνωση που κάναμε εμείς πριν το ταξίδι μας εξοικονόμησε χρόνο για να δούμε περισσότερα και να μην χάσουμε φυσικά κάποια αξιοθέατα, που αν δεν τα κλείσεις απο πριν μπορεί να πας εκεί και να μην τα δεις όπως πχ το Μάτσου Πίκτσου... Δυστυχώς για μένα το Περού βρίσκεται πολύ μακριά για να κάνω συχνές επισκέψεις, οπότε η πρώτη επίσκεψη (θέλω να πάω σίγουρα μία δεύτερη φορά) ήταν αδύνατον να μείνει στην τύχη της!...

Απο την άλλη το Περού έχει μία "τεχνική δυσκολία", να το πω έτσι. Έχει υψόμετρα που είναι δύσκολο να τα αποφύγεις, τουλάχιστον αυτά που είναι μέχρι τα 4000μ. Οπότε θέλει μία προετοιμασία για να ανταποκριθείς όσο το δυνατον καλύτερα, ειδικά στα πολύ μεγάλα υψόμετρα.

Πάντως, ο ενθουσιασμός είναι διάχυτος στην αφήγηση, πώς δεν είχες το Περού στο "Ταξίδι-Όνειρο"; :haha:
Το Περού πάντα ήταν και είναι ταξίδι ονειρεμένο για μένα!!! Αν εννοείς γιατί δεν το έχω εδώ στο προφίλ μου γραμμένο, το άλλαξα μετά το ταξίδι μας. Έβαλα τον επόμενο μεγάλο στόχο. Οδικό στην Παταγονία, ιδανικά με Ανταρκτική μέσα.

Πρέπει να είναι στο top-3 των πιο αστείων φωτογραφιών που έχω δει στο forum... Με το ύφος "τι κοιτάς? δεν έχετε τέτοια και σε εσάς?" :haha::haha::haha:
Θεούλης!!! :haha::haha::haha: Το εργαλείο του φοβερό! :haha::haha::haha:

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Δεν ξερω πως μου ειχε ξεφυγει αυτη η ιστορια αλλα ειναι εξαιρετικη, οπως ακριβως μου αρεσουν οι ιστοριες ειδικα για τοσο μακρινους (κυριολεκτικα και μεταφορικα) προορισμους: με ιστορικα στοιχεια, πολιτισμικα, πληροφοριες για το κλιμα... ολα δηλαδη τα στοιχεια που συνθετουν το "προφιλ" μιας χωρας κι οχι μονο practicalities για το ιντερνετ, τις πριζες και το συναλλαγμα...

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Δεν ξερω πως μου ειχε ξεφυγει αυτη η ιστορια αλλα ειναι εξαιρετικη, οπως ακριβως μου αρεσουν οι ιστοριες ειδικα για τοσο μακρινους (κυριολεκτικα και μεταφορικα) προορισμους: με ιστορικα στοιχεια, πολιτισμικα, πληροφοριες για το κλιμα... ολα δηλαδη τα στοιχεια που συνθετουν το "προφιλ" μιας χωρας κι οχι μονο practicalities για το ιντερνετ, τις πριζες και το συναλλαγμα...
Σε ευχαριστώ πολύ! Όλα έχουν την χρησιμότητα τους πάντως.

Sam-chal

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από σένα.
Ρουφάω την ιστορία μέχρι το μεδούλι αφού θεωρώ σχεδόν απίθανο να κάνω τέτοιο ταξίδι.

Klair

Member
Travelstories Legend
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Όσον αφορά τα ιστορικά στοιχεία, είναι η ουσία των ταξιδιών μου για κάθε χώρα πόσο μάλλον για το Περού! Όποιος κουράζεται η λύση είναι πολύ απλή, δεν διαβάζει την ιστορία. Προτιμώ τους λίγους και καλούς. Και απαξιώ πλέον για τις κακεντρέχειες του καθενός εδώ μέσα, που ήταν και ο λόγος να σταματήσω να γράφω την ιστορία τότε.
Εμ…..πες τα κορίτσι μου! Ακριβώς τα ίδια λέω και πιστεύω και εγώ. Όποιος βαριέται ας πάει παρακάτω, στην επόμενη ιστορία. Συνέχισε δυναμικά! Αναμένω…..

maria_va

Member
Συγγραφέας
Μπράβο σου που αποφάσισες να τελειώσεις αυτή την εξαιρετική ιστορία!! :clap::clap:

Πέρσι που οργάνωνα το δικό μου ταξίδι στο Περού που το ήθελα από πάντα τόσο πολύ όσο κι εσύ αδυνατούσα να καταλάβω γιατί την άφησες μισή. Δεν συνηθίζω να διαβάζω τα σχόλια αλλά κατάλαβα ότι με κάτι ξενέρωσες. Αν όντως σταμάτησες λόγω κάποιων σχολίων κακώς έκανες. Αδίκησες και την ιστοριάρα σου και τους πολύ περισσότερους από όσους νομίζεις ότι είμαστε αυτοί που εκτιμάμε τα τόσο καλογραμμένα κείμενα.

Ευτυχώς όμως είχες προλάβει να γράψεις τα βιβλία που είχες διαβάσει κατά την προετοιμασία του ταξιδιού και έτσι τα διάβασα κι εγώ σχεδόν όλα:)

Θα την διαβάσω με μεγάλη χαρά τη συνέχεια. Το πρώτο μισό το ξέρω σχεδόν απέξω, μπορείς να με εξετάσεις:haha: Και θα μου θυμίζει και το δικό μου φανταστικό ταξίδι που ακόμα τσιμπιέμαι που το κατάφερα..

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Αν όντως σταμάτησες λόγω κάποιων σχολίων κακώς έκανες.
Ναι, το λάθος είναι καθαρά δικό μου... Ήμουν πολύ νέα στο φόρουμ τότε και αδυνατούσα να καταλάβω γιατί κάποιοι που αρέσκονται να ταξιδεύουν είναι τόσο υποκριτές απέναντι στα ταξίδια των άλλων. Στη πορεία έμαθα.

Σε ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά λόγια και χαίρομαι που πέρασες όμορφα στη καταπληκτική αυτή χώρα! :)

Nikos1986

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Μέσα σε μια ομάδα 40.000 ατόμων είναι αναμενόμενο να μην έχουν όλοι ισχυρή ενσυναίσθηση και να μη χαίρονται με τη χαρά του άλλου. Όμως δεν θα επικεντρωνόμουν εκεί. Νομίζω η ηθική ικανοποίηση είναι μεγαλύτερη όταν κάποιος, που δεν τον έχεις δει ποτέ, διαβάζει την ιστορία σου, τη χρησιμοποιεί σαν βάση για να προγραμματίσει και το δικό του ταξίδι και μέσω της κουβέντας του λύνεις απορίες και διλήμματα τα οποία αντιμετώπιζες κι εσύ όταν σχεδίαζες το δικό σου ταξίδι. Χώρια που και για τον κάθε συγγραφέα, ακόμα και ο ίδιος διαβάζοντας την ιστορία του μετά από καιρό, θυμάται λεπτομέρειες, περιστατικά και συναισθήματα τα οποία ξεχάστηκαν με τον καιρό.

Και όσον αφορά τους "άλλους"... Πέρυσι σε ένα μουσείο στον Καναδά είχα δει πορτρέτα όλων των αστροναυτών Καναδικής υπηκοότητας. Ξέρεις τι κοινό είχαν όλοι, ίσως εκτός από 2; Φαίνονταν απλοί καθημερινοί άνθρωποι, που θα τους έβλεπες στον δρόμο και δεν θα σου πήγαινε καθόλου το μυαλό στο τι έχουν πετύχει και τι εμπειρίες έχουν ζήσει. Το ίδιο και η καλύτερη φίλη του αδερφού μου, που ήταν συμφοιτητές, η οποία κατά το μεταδιδακτορικό της (ωκεανογραφία αν σε ενδιαφέρει ;)) έμεινε σε ερευνητικό σταθμό στην Ανταρκτική. Τα ταξίδια τα έχουμε ως χόμπι, δεν είμαστε κάποια ξεχωριστή κάστα ανθρώπων. Καλά έκανες και συνέχισες την καλή δουλειά.

Το Περού είναι μία πολύ καλά οργανωμένη τουριστικά χώρα και μπορείς πολύ άνετα να πας και να ψαχτείς επι τόπου πχ για να κλείσεις τις εκδρομές σου. Το κάναμε και εμείς σε κάποια σημεία της χώρας και μάλιστα μας βγήκε πολύ πιο φθηνά απο τις εκδρομές που κλείσαμε εκ των προτέρων για άλλα σημεία. Απλά η επιπλέον οργάνωση που κάναμε εμείς πριν το ταξίδι μας εξοικονόμησε χρόνο για να δούμε περισσότερα και να μην χάσουμε φυσικά κάποια αξιοθέατα, που αν δεν τα κλείσεις απο πριν μπορεί να πας εκεί και να μην τα δεις όπως πχ το Μάτσου Πίκτσου...
Αυτό το δεύτερο εννοώ. :haha:

Δυστυχώς για μένα το Περού βρίσκεται πολύ μακριά για να κάνω συχνές επισκέψεις, οπότε η πρώτη επίσκεψη (θέλω να πάω σίγουρα μία δεύτερη φορά) ήταν αδύνατον να μείνει στην τύχη της!...

...

Το Περού πάντα ήταν και είναι ταξίδι ονειρεμένο για μένα!!! Αν εννοείς γιατί δεν το έχω εδώ στο προφίλ μου γραμμένο, το άλλαξα μετά το ταξίδι μας. Έβαλα τον επόμενο μεγάλο στόχο. Οδικό στην Παταγονία, ιδανικά με Ανταρκτική μέσα.
Εγώ τα είχα αφήσει από τότε που είχα γραφτεί στο forum... Πάντως και τη δεύτερη φορά που πήγα, όποιος με έβλεπε στο σταθμό του αεροδρομίου θα έλεγε "αυτός είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο". Όλα για όλα, αν είναι όνειρο, είναι όνειρο. :haha: Δεν χρειάζεται να πας μόνο 1 φορά. Εξάλλου, τα λεφτά που γλιτώνεις από το τσιγάρο είναι μια περιουσία.

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Μέσα σε μια ομάδα 40.000 ατόμων
Μέσα σε μία κοινωνία 40000 ατόμων ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι σαν εσένα!

Το ίδιο και η καλύτερη φίλη του αδερφού μου, που ήταν συμφοιτητές, η οποία κατά το μεταδιδακτορικό της (ωκεανογραφία αν σε ενδιαφέρει ;)) έμεινε σε ερευνητικό σταθμό στην Ανταρκτική
Ποτέ δεν είναι αργά να σπουδάσω ωκεανογραφία! :haha:

Εγώ τα είχα αφήσει από τότε που είχα γραφτεί στο forum... Πάντως και τη δεύτερη φορά που πήγα, όποιος με έβλεπε στο σταθμό του αεροδρομίου θα έλεγε "αυτός είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο". Όλα για όλα, αν είναι όνειρο, είναι όνειρο. :haha: Δεν χρειάζεται να πας μόνο 1 φορά.
Με αφορμή τη συνέχεια της ιστορίας, βλέπαμε με τον αδερφό μου τις φωτογραφίες του ταξιδιού και σε όλες έχουμε αυτό το μόνιμο χαμόγελο ευτυχίας! Ε ναι, πάντα θα είναι ονειρεμένος προορισμός 🥰 και είναι γραμμένο στη ψυχή αυτό! Στο προφίλ βάζω το "καρότο" που μου αρέσει να κυνηγάω :haha:

Εξάλλου, τα λεφτά που γλιτώνεις από το τσιγάρο είναι μια περιουσία.
Αυτό στο υπογράφω κιόλας👍👌

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
15 Απριλίου 2018 – Η διαδρομή Λίμα - Χουαράζ

Για τις επόμενες δύο μέρες το μόνο που είχαμε κανονίσει ήταν η μεταφορά μας από Λίμα για Χουαράζ με λεωφορείο (22€/άτομο), η διαμονή μας στο Hostal Campo Base Huaraz (35€ για δύο βράδια χωρίς πρωινό) και η αναχώρηση μας από Χουαράζ για Τρουχίγιο με λεωφορείο πάλι (7,5€/άτομο). Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε τίποτα άλλο κανονισμένο. Η επιλογή του πρωινού λεωφορείου για Χουαράζ έγινε για δύο λόγους. Ο ένας ήταν για να βλέπουμε την διαδρομή και κατ’ επέκταση τη χώρα και ο δεύτερος για να ξεκουραστούμε λίγο από τη συνεχή κίνηση. Το πρόγραμμα μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν πολύ γεμάτο και υπολογίζαμε ότι θα κουραζόμασταν, που όντως έτσι έγινε! Η επιλογή του πρωινού δρομολογίου για Τρουχίγιο έγινε γιατί ήταν πιο μικρή η διαδρομή σε χρόνο και μας έπαιρνε χρονικά, οπότε προτιμήσαμε να κοιμηθούμε σε κρεβάτι αντί σε λεωφορείο.

Οι προτεραιότητες μας με βάση το Χουαράζ ήταν δύο. Να δούμε παγετώνα στις Άνδεις και να επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο Chavín de Huantar! Στο Χουαράζ όμως θα είχαμε μόνο μία μέρα γεμάτη, οπότε έπρεπε να επιλέξουμε τι από τα δύο θα δούμε. Πριν το ταξίδι δεν γνωρίζαμε πως θα τα πηγαίναμε με το υψόμετρο και είχαμε κανονίσει μόνο τις εκδρομές των μεγάλων υψομέτρων στο Κούσκο και όπως μας βγει. Δεν θέλαμε να κανονίσουμε κάποια εκδρομή από πριν σε μεγάλα υψόμετρα και στο Χουαράζ για να μην πληρώνουμε νταβατζιλίκια για πράγματα που μπορεί να μην καταφέρναμε να κάνουμε. Αν τα πηγαίναμε καλά με το υψόμετρο στο Κούσκο τότε στο Χουαράζ θα κλείναμε επι τόπου εκδρομή για τον παγετώνα Pastoruri στα 5000μ. Αν ζοριζόμασταν με τα υψόμετρα θα διαλέγαμε τον αρχαιολογικό χώρο Chavin στα 3200μ. πάλι επι τόπου.

Το πρωί σηκωθήκαμε νωρίς, πήγαμε να πάρουμε το πρωινό μας και κατευθείαν καλέσαμε uber για να πάμε στο σταθμό των λεωφορείων που απείχε 1 χλμ από το κατάλυμα μας. Εκεί βρήκαμε το σημείο αναχώρησης για Χουαράζ επιβιβαστήκαμε και σε λίγα λεπτά ήμασταν καθοδόν χαζεύοντας τα περίχωρα της Λίμα
1.JPG

2.JPG

Όταν βγήκαμε από τη Λίμα μπήκαμε στην αγαπημένη Παναμερικάνα και στην άγονη έρημο που υπάρχει κατα μήκος των παράκτιων περιοχών του Περού βόρεια της Λίμας.
3.JPG

4.JPG

5.JPG

Στην αρχή είτε ρουφούσαμε εικόνες γύρω μας σχολιάζοντας διάφορα και βγάζοντας φωτογραφίες, είτε παίζαμε ζώα πράγματα. Φάγαμε ένα σάντουιτς που μας έδωσαν με χυμό και μετά οι τόνοι έπεσαν. Όταν στρίψαμε και πιάσαμε τα βουνά εγώ διάβαζα το βιβλιαράκι που είχα πάρει μαζί μου (Πέτρος ο Κρητικός και η κατάκτηση του Περού), το οποίο είχα ξεκινήσει λίγο πριν φύγουμε για το ταξίδι και μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα καταφέρει να το ανοίξω καθόλου! Πότε πότε έκανα διαλλείματα για φωτογραφίες, καθώς περνούσαμε από χωριά και τα τοπία σε πολλά σημεία ήταν πολύ όμορφα!
6.JPG

7.JPG

8.JPG

9.JPG

10.JPG

11.JPG

12.JPG

13.JPG

Νωρίς το απόγευμα φτάσαμε σε ένα οροπέδιο και ξεπρόβαλαν οι πρώτες εικόνες της πανέμορφης Cordillera Blanca! ❤
14.JPG

15.JPG

16.JPG

17.JPG

18.JPG

Λίγο πριν φτάσουμε στο Χουαράζ σταματήσαμε έξω από ένα χωριό γιατί ο δρόμος που κινούμασταν ήταν κλειστός από τη μεριά μας και υπήρχε ρύθμιση της κυκλοφορίας. Αρχικά νομίσαμε ότι γίνονται έργα, αλλά όταν μας παράκαμψαν από έναν άλλον δρόμο για να διασχίσουμε το χωριό κάποια στιγμή είδαμε ότι ο κύριος δρόμος που κινούμασταν πριν είχε κοπεί και μάλιστα μεγάλο μέρος του είχε εξαφανιστεί!
19.JPG

20.JPG

Όταν φτάσαμε στο Χουαράζ καλέσαμε uber για να μας πάει στο κέντρο, όπου και βρίσκονταν το κατάλυμα μας. Ήταν το Hostal Campo Base Huaraz που είχαμε κλείσει για 2 βράδια με 35€ συνολικά και χωρίς πρωινό. Το δωμάτιο που μας έδωσαν ήταν κοιτώνας για τέσσερα άτομα με δικό του μπάνιο, αλλά μείναμε οι δυο μας. Ήταν καθαρό, αλλά από ηχομόνωση δεν έσκιζε και βρίσκονταν σε κεντρικό σημείο. Αφού τακτοποιηθήκαμε και αλλάξαμε, κατεβήκαμε στη ρεσεψιόν και ρωτήσαμε που μπορούμε να βρούμε κάποιο γραφείο για να κλείσουμε εκδρομή για την επόμενη μέρα. Ο κύριος που ήταν εκεί έκανε ένα τηλέφωνο και μετά από λίγο ήρθε ένας άλλος κύριος που μας οδήγησε σε ένα τουριστικό γραφείο που βρίσκονταν λίγα μέτρα πιο πέρα στη κεντρική πλατεία.

Ήταν το Andean Kingdom Adventures . Από τη στιγμή που τα πήγαμε καλά με το υψόμετρο η επιλογή ήταν ο παγετώνας Pastoruri και όχι ο αρχαιολογικός χώρος Chavin. Σε αυτή τη φάση της επιλογής δεν ήξερα αν έπρεπε να κλαίω ή να γελάω… Από τη μια θα βλέπαμε παγετώνα για πρώτη φορά και μάλιστα στις Άνδεις και από την άλλη αφήναμε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας εκτός! Το κατάπια και αυτό…😟 Ο κύριος μας είπε ότι υπάρχει τουρ για την άλλη μέρα το πρωί στο Εθνικό πάρκο Ουασκαραν και πιο συγκεκριμένα στον παγετώνα Pastoruri, αλλά ο ξεναγός θα είναι ισπανόφωνος. Του είπαμε ότι δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό, άλλωστε φύση θέλαμε να απολαύσουμε εμείς και όχι κάποιον αρχαιολογικό χώρο και το κλείσαμε με 35PEN/άτομο συν την είσοδο στο πάρκο που ήταν άλλα 30PEN/άτομο.

Μετά από αυτό δεν είχαμε κάτι άλλο να διευθετήσουμε και είχε έρθει η ώρα του Χουαράζ! Κάναμε αρχικά μια βόλτα στη κεντρική πλατεία, αλλά πολύ γρήγορα θυμηθήκαμε ότι θέλουμε να φάμε. Δεν θυμάμαι το όνομα του μαγαζιού αλλά θυμάμαι ότι καθόμασταν σε όροφο και το φαγητό δεν με ενθουσίασε. Στην συνέχεια κάναμε άλλη μία μικρή βόλτα και γυρίσαμε στο χόστελ. Στο ισόγειο του καταλύματος, εκεί που ήταν και η ρεσεψιόν, υπήρχε καφε-μπαρ και ρωτήσαμε αν σερβίρουν πρωινό για να μην ψαχνόμαστε την άλλη μέρα και μας απάντησαν θετικά. Όση ώρα εγώ διευθετούσα τα του πρωινού ο μικρούλης ανακάλυψε ένα ψυγείο που είχαν με κάτι φανταστικές μπύρες, κάποιες εκ των οποίων είχαν ονόματα αυτοκρατόρων των Ίνκας, και είχε πάρει ήδη δύο, είχε βρει ένα τραπέζι και με περίμενε. Εγώ σαν επιρρεπής στο επιθετικό μάρκετινγκ, ενθουσιάστηκα βλέποντας μπύρα με το όνομα Πατσακούτεκ και στρώθηκα και εγώ στο τραπέζι :clap:

Την ημέρα εκείνη συγκρατηθήκαμε με τις μπύρες γιατί την άλλη μέρα θα κάναμε πεζοπορία σε υψόμετρο, αλλά δώσαμε υπόσχεση μετά την εκδρομή να τιμήσουμε όλους τους αυτοκράτορες των Ίνκας που είχαν δώσει το όνομα τους στις μπύρες του Περού :haha: Γυρίσαμε στο δωμάτιο να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα. Το Χουαράζ βρίσκεται σε χαμηλότερο υψόμετρο από το Κούσκο και εκείνο το βράδυ κοιμηθήκαμε πάρα πολύ καλά!

Εδώ να σημειώσω, ότι απο τώρα και στο εξής στην ιστορία σε κάποια σημεία θα υπάρχει μόνο αφήγηση χωρίς φωτογραφίες, γιατί έχω χάσει από το αρχείο μου μερικές από αυτές…😭

Last edited:

erodios

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Εδώ να σημειώσω, ότι απο τώρα και στο εξής στην ιστορία σε κάποια σημεία θα υπάρχει μόνο αφήγηση χωρίς φωτογραφίες, γιατί έχω χάσει από το αρχείο μου μερικές από αυτές…😭
😭😭 για τις φωτογραφίες. Η εξιστόρηση πάντως και χωρίς φωτογραφίες είναι απολαυστική.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.088
Μέλη
40.097
Νεότερο μέλος
maraki1975

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom