Μια εβδομάδα Σαντορίνη - Ή πώς ερωτεύτηκα την Πίγκυ

NOSTIMON HMAP

Member
Μηνύματα
219
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
ΙΤΑΛΙΑ?
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΝΤΕΝ
Περιεχόμενα

Όπως είχαμε πεί και σε άλλη σελίδα στις 21 Ιουλίου θα γυρνούσαμε από μία εβδομάδα διακοπών από την Σαντορίνη. Είχα δε υποσχεθεί και σε μία φίλη να γράψω εντυπώσεις από το νησί., αλλά η φίλη ταξιδεύει ήδη προς Σαντορίνη και θα ζήσει τη δική της ιστορία την οποία ελπίζω να μας την αφηγηθεί.
Οπότε αυτό που μένει είναι να περιγράψω ένα ερωτικό τρίο που διαδραματίστηκε αυτή την εβδομάδα στη Σαντορίνη.
Τα πρόσωπα της ιστορίας: εγώ, η γυναίκα μου και η Πίγκυ.
Η Πίγκυ ήταν μία τετράτροχη γουρουνίτσα από την Άπω Ανατολή, 50 κυβικών εκατοστών (έκριβε τα κυβικά της γιατί σίγουρα ογδοντάριζε), της οποίας τη συντροφιά νοίκιαζες με 15? την ημέρα φτάνει να έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου..
Μέχρι τώρα οι εφήμερες σχέσεις στα νησιά, (ίσως και λόγω οικογένειας), ήταν μόνο με άλλα μεγαλύτερα και δη κλιματιζόμενα τετράτροχα μέσα, εμπειρία με δίτροχες δεν έχουμε, οπότε η γνωριμία με την μικρή ανατολίτισσα στην αρχή μας έφερε μία κάποια αμηχανία. Αλλά αφού την κεράσαμε 10? βενζίνη αρχίσαμε να σπάμε τον πάγο.
Η έδρα μας ήταν τα Φυρά που βρίσκονται στο κέντρο του νησιού και η μεγαλύτερη απόσταση από εκεί δεν ξεπερνά τα 16-17 χιλιόμετρα. Σιγά σιγά στην αρχή η μικρή μιάς και κουβαλούσε και έναν αιώνα πάνω της (από 50 με τη σύζυγο) μας πήγε στην κοντινότερη παραλία στον Μονόλιθο. Εκεί αφού τρύπωσε ανάμεσα στα παρκαρισμένα, βάδισε στην άμμο μέχρι μια συστάδα σκίνων και ξάπλωσε στη σκιά. Εκεί είχαμε την πρώτη επαφή, με τον καυτό ήλιο, την σκούρη άμμο και τα παγωμένα νερά της Σαντορίνης.
Αφού ολοκληρώσαμε, το μπάνιο, μας συνόδεψε στο ξενοδοχείο χωρίς να φέρει αντίρρηση για τα λάδια που ήμασταν πασαλειμμένοι για τις άμμους που κουβαλούσαμε και για τα υγρά μαγιό που φορούσαμε, μας περίμενε να κάνουμε ντούζ να αλλάξουμε για να μας ανεβάσει όσο γίνεται ποιο κοντά στο κέντρο των Φυρών να χωθεί εύκολα στη ποιο μικρή θέση παρκαρίσματος και να μας περιμένει υπομονετικά να πιούμε τον καφέ, να κάνουμε τις βόλτες, να χαζέψουμε ηλιοβασίλεμα, να φάμε να πιούμε και αφού εξαντληθούμε να μας οδηγήσει πάλι για ύπνο στο ξενοδοχείο.
Εκεί ξαπλωμένος άρχισα να αναπολώ και να καταμετρώ τα πλεονεκτήματα αυτής της σχέσης (μέχρι τότε δεν υπήρχε άλλη εξωαυτοκινητιστική σχέση), και άρχισε να γεννιέται ο έρωτας. Η γυναίκα μου ερωτεύτηκε κιαυτή όταν συνειδητοποίησε τι εύκολα μαυρίζεις όταν δεν είσαι κλεισμένος σε μια καμπίνα αυτοκινήτου.
Τις επόμενες ημέρες ένα ευτυχισμένο τρίο ανακάλυπτε τα μυστικά της Σαντορίνης γιατί η μικρή μας έμαθε όλα τα κόλπα και τα κατατόπια του νησιού.
 

Attachments

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Mαλλον ερωτευθηκες την Πιγκυ,αφου σιγουρα ειχε κλεψει την παρασταση και την καρδια σου.
Ηταν μια καλη εμπειρια,μιας και εκανε πιο διασκεδαστικες τις διακοπες σου.
 

NOSTIMON HMAP

Member
Μηνύματα
219
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
ΙΤΑΛΙΑ?
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΝΤΕΝ
Και το νησί έχει πολλά κατατόπια. Εκτός από τα γνωστά Φυροστεφάνι, Ημεροβίγλι, Οία τα οποία προσεγγίζονται εύκολα, έχει και τις διάφορες παραλίες. Μονόλιθος, Καμάρι, Περίσσα, Βλυχάδα από τις ποιο γνωστές και αξιοποιημένες και τις άλλες, τις παράξενες, Κόκκινη, Καμπιά, Μέσα Πηγάδια, όπου ναι μεν πάει αυτοκίνητο αλλά έτσι και περάσει λίγο η ώρα μόνο η Πίγκυ και οι μικρότερες αδελφές της βρίσκουν δρόμο να περάσουν και μέρος να σταθούν. Έτσι λοιπόν με τη βοήθειά της, τις επισκεφτήκαμε μία μία με τη σειρά και σύμφωνα με τις διαθέσεις του αέρα. Όταν φυσάει βοριάς οι νότιες ακτές (Κόκκινη, Άσπρη, Καμπιά κλπ ) έχουν κάλμα, στις δυτικές το κύμα περνά παράλληλα οπότε μπορείς να μπείς και στις βόρειες (Κάθαρο, Κουλούμπο, Βούρβουλος ) δεν πλησιάζεις ούτε για πλάκα. Δυστυχώς τις μέρες που ήμασταν εκεί είχε ένα βοριαδάκι οπότε λόγω κύματος αυτές τις ακτές δεν τις κολυμπήσαμε.
Η Πίγκυ μας κατέβασε και στο γραφικό Αμμούδι κάτω από την Οία (από όπου βόγκηξε για να ξανανέβει) αλλά φαντάζομαι ο άλλος τρόπος για να το επισκεφτείς είναι με τα πόδια από τα σκαλιά μιας και το λιμανάκι μπορεί να κρατήσει ελάχιστα αυτοκίνητα στο πάρκινκ του που γεμίζει από νωρίς.
Η Πίγκυ ήταν που μας πήγε τα 4 χιλιόμετρα χωματόδρομο μέχρι την μικρή, κρυστάλλινη και ήσυχη Καμπιά και τρύπωσε στο χαμό μέχρι την Κόκκινη που κατά την γνώμη μου μετράει μόνο σαν αξιοθέατο γιατί σαν παραλία έχει περισσότερο κρέας παρά νερό. Καμάρι, Περίσσα , Περίβολος κλπ παραλίες που τις βρίσκεις σε κάθε μέρος της Ελλάδας εκτός ίσως από την άμμο τους που διαφέρει στο ποιο σκούρο.
Αυτή μας πήγε στη εξωγήινη Βλυχάδα, μας περίμενε να ουζάρουμε στα γραφικά ταβερνάκια, μας έβγαλε κάτω από το φως του φάρου στο νοτιότερο άκρο του νησιού και μας περίμενε και δίπλα στο τελεφερίκ όταν γυρίσαμε ψόφιοι από τη κούραση και βρώμικοι από τον ιδρώτα τη αλμύρα και τη σκουριά από τη βουτιά στα χλιαρά νερά του ηφαιστείου. Και τα βράδια δεν χρειαζόταν παρά ένα ψεφτοσκούπισμα να φύγουν τα αντηλιακά και τα αλάτια για να μας συνοδέψει στις επίσημες!!!! εξόδους μας.
Όλες αυτές τις μέρες εκτός από άλλο ένα 10ευρω κέρασμα δεν ζήτησε τίποτε άλλο, δεν παραπονέθηκε ούτε για χωματόδρομους ούτε για ανηφόρες που έχει μπόλικες στο νησί. Αυτή λοιπόν ήταν η Πίγκυ, η τετράτροχη ανατολίτισσα, η συντροφιά μας στο 7ήμερο ταξίδι μας στη Σαντορίνη που θα έχει μια από τις πρώτες θέσεις στις αναμνήσεις μας από το νησί.
Υ.Γ.
Το νησί είναι καταπληκτικό. Να πάτε..
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ωραιος ο τροπος εξερευνησης με μια γουρουνα. οσο για το μαυρισμα , ουτε λογος!
Δεν εχω παει Σαντορινη και για να πω την αληθεια δεν τρελλαινομαι κιολας να παω. 1-2 φορες που εχει πεσει το ονομα στο τραπεζι για προορισμο εντος των συνορων , εχει ξαναβγει εξω λογω παραλιων και πρασινου.
Οπωσδηποτε ειναι νησι μοναδικο στον κοσμο με τοπια δραματικα που προκαλουν αισθηση.
Ευχαριστουμε για την ιστορια της πιγκυ :).
 

NOSTIMON HMAP

Member
Μηνύματα
219
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
ΙΤΑΛΙΑ?
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΝΤΕΝ
Εκείνο που ξέχασα να αναφέρω μιας και μιλάμε για τετράποδα, είναι η κατάσταση που επικρατεί στα σκαλιά για την κάθοδο στο παλιό λιμάνι των Φυρών. Φροντίστε όταν κατεβαίνετε ή ανεβαίνετε να μήν υπάρχει μεγάλη κίνηση τουριστών από κρουαζιερόπλοια.
Απορώ πως δεν γίνονται ατυχήματα με τα κοπάδια των υποζυγίων να ανεβοκατεβαίνουν σχεδόν ανεξέλεγκτα και να συνωστίζονται με τους πεζούς και τους χωρίς εμπειρία αναβάτες τους στα αποπνικτικά από τις ακαθαρσίες και τη ζέστη σκαλιά.
go2dbeach πράγματι οι παραλίες δεν συγκινούν αλλά τα νερά κρυστάλλινα (και σε θερμοκρασία). Αλλά δεν κάνεις βήμα στο νησί χωρίς να χαζέψεις το τοπίο τριγύρω σου.
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Η Σαντορινη ειναι ενα μοναδικο νησι,πολυ ομορφο, και ειναι ο ορισμος του μπλε χρωματος σε πολλες αποχρωσεις κοιτοντας απο την Οια και τα Φηρα τον οριζοντα σμιγει το σκουρο της θαλασσας μεχρι το ανοιχτο μπλε του ουρανου.
Μια μαυρη παραλια ησυχη που δεν μαζευει κοσμο ειναι το κολουμπο.
Ενα αρνητικο μονο βρισκω στην Σαντορινη εκτος απο την ακριβεια της,οτι το ψηλοτερο δεντρο ειναι το μαρουλι.
Οσοι δεν εχουν παει να πανε.
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
΄Ομορφη αφήγηση μιας γνωριμίας που κατέληξε σε καλοκαιρινό έρωτα.
Δίνεις ιδέες σε πολλούς.
Η Σαντορίνη για μένα είναι ίσως το κορυφαίο νησί της Ελλάδας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.737
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom