Μια πολη ετοιμη για ΟΛΑ!

dimitrisandrou

New Member
Μηνύματα
4
Likes
9
Χαιρετω την κοινοτητα του Travelstories! :clap:

Με λενε Δημητρη και εδω και μερικους μηνες εχω ερθει στη Νεα Υορκη για μεταπτυχιακες σπουδες. Στο διαστημα που ειμαι στη ΝΥ (6 μηνες) εχω παει σε διαφορα μερη και εχω καταληξει στο γεγονος οτι μπορει να υπαρχουν και καλυτερες πολεις απο την Αθηνα (!!!)....τουλαχιστον μία!

Το πανεπιστημιο μου ειναι μεσα στο Μανχαταν, στην βορειοδυτικη πλευρα, με αποτελεσμα να ειμαι 30 λεπτα περιπου (με μετρο) μακρυα από το "κεντρο" της πολης. Το δικτυο του μετρο ειναι φοβερο και μου εχει κανει μεγαλη εντυπωση το γεγονος οτι οπου και να εισαι μεσα στο Μανχαταν εχει σταση μετρο το πολυ 5 λεπτα με τα ποδια. Βεβαια οταν μπεις στο μετρο για πρωτη φορα παθαινεις ενα σοκ απο την.... καθαριοτητα, αλλα ας μην το αναλυσω περαιτερω το θεμα!

Ο καιρος χαρακτηριζεται γενικως απο ακραιες καταστασεις. Το χειμωνα ειναι ιδιαιτερα βαρυς ( αυτες τις μερες παιζαμε μονο με αρνητικες θερμοκρασιες!!!) και το καλοκαιρι πολυ ζεστος και σε συνδυασμο με την υγρασια, αποπνικτικος... Αυτο που μου εκανε φοβερη εντυπωση ειναι το φθινοπωρο γιατι τα φυλλα στα δεντρα παιρνουν κατι απιστευτους χρωματισμους και η βολτα στο Central Park ειναι ονειρωδης. Ακομη και να εχεις πολυ διαβασμα ( σεναριο που ειναι εξαιρετικα πιθανο εως σιγουρο!!) μπορεις για 20 λεπτα να πας μια μικρη βολτα στο παρκο,να χαλαρωσεις , να σκεφτεις οτι υπαρχει φως στο τουνελ :bleh: και μετα να επιστρεψεις με γεματες μπαταριες για να συνεχισεις.

Την νυχτερινη ζωη της πολης και αλλα θεματα θα τα αναλυσω στην πορεια γιατι τωρα πλακα πλακα πρεπει να παω μαθημα! Θα προσπαθησω να γραφω αρκετα συχνα στο blog! Οποιος θελει να ρωτησει κατι ή να σχολιασει με μεγαλη μου χαρα! Ειναι η πρωτη φορα που γραφω οποτε δειχτε λιγη επιεικεια!!:shock:
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Dimitri καλώς ήρθες .
Νέα Υόρκη έ ????
δεν μου λές τα χανιά τα έχουν ακουστά εκεί????????
να είσαι καλά,και ζηλεύω που βλέπεις τα φύλλα το φθινόπωρο σαν στρωματάκι σε γήινα χρώματα ...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.658
Likes
50.471
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλώς τον! Εγώ έχω πολλά να ρωτήσω, όποτε έχεις χρόνο απαντάς:
  • Το κόστος ζωής πώς είναι; Νοίκι, αγαθά, υπηρεσίες, ψυχαγωγία;
  • Διάβασα ότι η μείωση της εγκληματικότητας είναι εντυπωσιακή. Ισχύει; Μπορείς να κυ΄κλοφορήσεις άνετα πεζός το βράδι ας πούμε;
  • Πόσο εύκολο είναι να βρει ένας ξένος δουλειά, αν υποθέσουμε ότι το θέμα της βίζας είναι λυμένο με κάποιον τρόπο;
  • Ως μεταπτυχιακός φοιτητής, πού κυμαίνονται τα δίδακτρα; Η διαδικασία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο πώς είναι;
  • Τι σε απογοήτευσε από αυτά που βρήκες εκεί και τι σε εξέπληξε απρόσμενα;
  • Τι σου λείπει, αν σου λείπει κάτι;
Και πάλι καλορίζικο το blog.
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Θα πρέπει να αισθάνεσαι πολύ τυχερός...μια και οι περισσότεροι από εμάς θα ονειρεύονταν να ζήσουν κάποιο διάστημα εκεί, αν δεν κάνω λάθος!

Να περνάς πάντα καλά!
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.472
Likes
7.935
Πόσο σε ζηλεύω Δημήτρη!
Νέα Υόρκη (και δεύτερο το Λονδίνο) είναι η πόλη που πάντα ήθελα να μου δινόταν η ευκαιρία να ζήσω για κάποιο διάστημα!

Εγώ ήθελα να ρωτήσω:
1) πόσο εύκολο είναι για κάποιον που πάει να ζήσει στη Νέα Υόρκη να δημιουργήσει παρέες και να μην τον βρίσκει το Σαββατόβραδο αγκαλιά με την t.v.?
2) ποιές είναι οι τελευταίες τάσεις στη νυχτερινή ζωή?
3) κάθε τόσο όλο και κάποια, άλλοτε υποβαθμισμένη, περιοχή αναδεικνύεται σε hot-spot της πόλης, μετατρέποντας αποθήκες και παλιά εργοστάσια σε μοδάτα διαμερίσματα και clubs. Αυτή τη στιγμή ποιά θεωρείται ανερχόμενη περιοχή?
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
καλως μας ηρθες και οπως καταλαβες σε βομβαρδισαμε με τις ερωτησεις μας!θελουμε να μαθουμε τα π α ν τ α!ακομη και αυτα που φανταζεσαι εσυ ευκολονοητα!εγω πραγματικα θα ηθελα να διαβασω κατι σαν ενα συνοπτικο ημερολογιο για αυτους τους 6 μηνες που εισαι ηδη εκει,για να μπορεσω να παρω μια γευση απο us!
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.698
Likes
6.299
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Dimitri καλώς ήρθες .
Νέα Υόρκη έ ????
δεν μου λές τα χανιά τα έχουν ακουστά εκεί????????
να είσαι καλά,και ζηλεύω που βλέπεις τα φύλλα το φθινόπωρο σαν στρωματάκι σε γήινα χρώματα ...
καλέσ σπουδές

Τη Σούδα σίγουρα την έχουν ακουστά. Αμερικάνικη βάση. είμαστε βλέπεις πασίγνωστο village !!!!
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
Δημήτρη, πεστα ολα!!! με καθε λεπτομερεια, ετσι? αλλο να ταξιδευεις κι αλλο να ζεις τη πολη... και η Νεα Υόρκη πρεπει να ειναι "Η πόλη".
 

dimitrisandrou

New Member
Μηνύματα
4
Likes
9
Γεια και χαρα σε ολους! :D

Θα ηθελα παρα πολυ να απαντησω ολες τις ερωτησεις σας αλλα δυστυχως δεν εχω την πολυτελεια του χρονου!
Στη ΝΥ ολη μερα τρεχεις και δεν φτανεις!!! Δεν παιζει ρολο αν σπουδαζεις ή αν δουλευεις, οι απαιτησεις ειναι ιδιαιτερα υψηλες και ο ανταγωνισμος σε αναγκαζει να φτανεις στα ορια σου.
Ακομη και στο πανεπιστημιο, το κλιμα ειναι ανταγωνιστικο και για να ξεχωρισεις πρεπει ειλικρινα να υπερβαλλεις εαυτον. Σκεφτειτε μονο το οτι στο μεταπτυχιακο που κανω εχω περιπου 100 Ασιατες (η πλειοψηφια ανηκει φυσικα στους Κινεζους), οι οποιοι διαβαζουν
ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ... Υπαρχουν παιδια που γνωριζω που ολοκληρο το εξαμηνο δεν ειχαν βγει για να διασκεδασουν πανω απο 1-2 φορες. Οποτε καταλαβαινετε..........

Οσον αφορα την ΝΥ, γενικως απο οσα εχω δει μεχρι τωρα ειναι πολυ ασφαλης σαν πολη αρκει να αποφευγεις καποια μερη που ειναι πραγματι επικινδυνα.. Για παραδειγμα, στο Χαρλεμ, που ειναι στο βορειο - ανατολικο τμημα του Μανχαταν, δεν παταει λευκος ανθρωπος ιδιως το βραδυ.. Ειναι περιοχη που μενουν μαυροι, ιδιαιτερα φτωχοι, και που υπαρχουν παρα πολλες συμμοριες. Επισης ειναι συνετο να μην πηγαινεις βολτα στο παρκο τη νυχτα γιατι και εκει εχουν συμβει διαφορα :roll:

Για να πω τωρα και μερικα για τη νυχτερινη ζωη!!!
Η ΝΥ εχει ΑΠΕΙΡΑ μερη να πας για να διασκεδασεις. Καλυπτει πιστευω ολα τα γουστα!!
Μπορεις να διαλεξεις αναλογα τις ορεξεις σου που να πας. Μπορεις να πας σε μπαρακια αμερικανικου στυλ ( δυνατη ροκ μουσικη, με τραπεζια μπιλιαρδου και στοχους!!), σε clubs (τα περισσοτερα ειναι παρομοιου στυλ με αυτα στην Ελλαδα αλλα υπαρχουν και μερικα που η ατμοσφαιρα και η διακοσμηση σε αφηνουν αναυδο!!!), σε εστιατορια/bars κτλ. Επισης, αυτα που ανακαλυψε τελευταια ενας φιλος και ειχε τρελο γελιο οταν πηγαμε ειναι τα λεγομενα hidden bars (κρυφα μπαρ). Θα σας δωσω ενα παραδειγμα και οποιος θελει με πιστευει! Πηγα σε μια περιοχη του Μανχαταν, που μοιαζει με του Ψυρρη, σε ενα παρακμιακο, ημι-υπογειο fast-food. Με το που μπαινεις σε αυτο υπαρχει σαν διακοσμιτικο ενας τηλεφωνικος θαλαμος. Μπαινεις μεσα στον θαλαμο, σηκωνεις το τηλεφωνο και πατας το μοναδικο κουμπι που υπαρχει. Ξαφνικα ο τοιχος ανοιγει σαν πορτα και εμφανιζεται μια κοπελα με μια λιστα στο χερι " Παρακαλω εχετε κανει κρατηση??? (στα αγγλικα εννοειται!!)..... Σκεφτειτε οτι ουτε στο site του μπαρ δεν υπαρχει η διευθυνση... Το ονομα του ακομη πιο αστειο: PDT (Please Don't Tell).........:cool:
Τα περισσοτερα μπαρ και κλαμπ βρισκονται στο νοτιο Μανχαταν και οι πιο γνωστες περιοχες ειναι το Soho και το Meatpackin..... Εκει καθε παρασκευη και σαββατο βραδυ γινεται χαμος! Πολυ ωραια ειναι και τα μπαρ που υπαρχουν σε πολλα ξενοδοχεια που βρισκονται παλι στη νοτια μερια γιατι ειναι συνηθως στην ταρατσα του ξενοδοχειου με αποτελεσμα να πινεις το ποτο σου και να εχεις θεα ολους τους ουρανοξυστες του Μανχαταν. Αποκορυφωμα δε, το μπαρ στο ξενοδοχειο Μαρριοτ που ειναι στην Times Square, το οποιο περιστρεφεται (!!!!!).... Καθε κυκλος διαρκει 1 ωρα οποτε εχεις χρονο να δεις τα τριγυρω κτιριακια :)bleh:) με την ησυχια σου.

Αχχχχ αντε τωρα να πας για διαβασμα μετα απο αυτα...
Τελος παντων, σας αφηνω προς το παρον γιατι εχουν πλακωσει πολλες εργασιες.... Χαιρομαι πολυ με τα μηνυματα σας, θα προσπαθησω να απανταω πιο αμεσα!!
 

dimitrisandrou

New Member
Μηνύματα
4
Likes
9
ααααααα και κατι τελευταιο!!
φυσικα εχουν ακουσει και τα χανια και τη σουδα εδω στη ΝΥ. Ο πατερας μου ειναι απο τον Πλατανια Χανιων οποτε φροντιζω εγω προσωπικα για τη διαφημιση της Κρητης!!! :bleh:
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
ααααααα και κατι τελευταιο!!
φυσικα εχουν ακουσει και τα χανια και τη σουδα εδω στη ΝΥ. Ο πατερας μου ειναι απο τον Πλατανια Χανιων οποτε φροντιζω εγω προσωπικα για τη διαφημιση της Κρητης!!! :bleh:
Γεια σου συντεκνε Δημητρη!!
Το χειμωνα Μανχαταν και please don`t tell και
το καλοκαιρι Destijl στην Αγ.Μαρινα,στα Χανια.
Απιθανος συνδιασμος!!!:clap:
Καλα να περνας μαζευε εικονες και εμπειριες οσο εισαι εκει.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.705
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom