Μάλτα Μια χαρά είναι η Μάλτα!

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.605
Likes
12.424
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική

Βαλέτα - Τα υπόλοιπα

Τι άλλο μπορείτε να δείτε στη Βαλέτα; Μπορείτε να τη δείτε όλη. Δεν είναι καθόλου μεγάλη!

Πιο πριν σας είχα αφήσει να φτάσετε μέχρι την πλατεία Misraħ του San Ġorġ και μετά σας γύρισα πίσω και σας ξεπροβόδησα από την πόλη. Αν θέλετε μπορείτε να συνεχίσετε στην Triq ir-Repubblica που τώρα γίνεται κατηφορική και παύει να είναι πεζόδρομος.







Το βλέμμα σας θα αιχμαλωτίσουν τα ψηλά σπίτια με τα πανέμορφα μπαλκονάκια και τα βήματα σας θα σας βγάλουν στα τείχη του Fort St. Elmo. Μόλις διασχίσατε κατά μήκος τη Βαλέτα! Τώρα δυο δρόμους έχει η ζωή και είναι και οι δυο παραθαλάσσιοι.

Ας πούμε ότι επιλέγουμε να πάμε δεξιά. Στην αρχή της διαδρομής η θάλασσα θα κρύβεται από το Fort St Elmo. Πρόκειται για το αρχικό οχυρό της χερσονήσου. Φτιάχτηκε από τους ιππότες 4 χρόνια πριν την ίδρυση της πόλης και ήταν αυτό που δέχτηκε την μεγαλύτερη πίεση από τους Τούρκους κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Πολιορκίας, το 1565. Στο εσωτερικό του φιλοξενείται το National War Museum, το οποίο πρέπει να είναι αρκετά ενδιαφέρον, καθώς ανατρέχει την ιστορία της Μάλτας μέσα από τους πολέμους που έχουν γίνει στο έδαφός της. Εκτός από τη Μεγάλη Πολιορκία από τους Τούρκους, η Μάλτα υπέστη και άλλη μια από τους Ιταλούς και τους Γερμανούς κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι σφοδροί και επίμονοι βομβαρδισμοί θεωρούνται από τους χειρότερους σε όλη τη διάρκεια του πολέμου και άφησαν τη Μάλτα κατεστραμμένη και ρημαγμένη.

Απέναντι από το φρούριο ένα τεράστιο, λιτό εξωτερικά κτίριο είναι η Sacra Infermeria, το νοσοκομείο των ιπποτών. Το τάγμα έτσι κέρδισε την εύνοια του πάπα: έφτιαξε ένα νοσοκομείο στην Ιερουσαλήμ για τους προσκυνητές που έφταναν στους Αγίους Τόπους, ήταν Hospitaller. Όταν τους έδιωξαν οι άπιστοι από εκεί πήγαν στην Κύπρο και από εκεί στη Ρόδο και όταν τους έδιωξαν και από εκεί βρέθηκε η Μάλτα. Κι όλο νοσοκομεία χτίζανε...



Η διαδρομή που ακολουθούμε “βλέπει” πια θάλασσα από ψηλά. Συναντάμε ένα μνημείο για τους πεσόντες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που συμπεριλαμβάνει και μια μεγάλη καμπάνα.





Απέναντι είναι οι Lower Barrakka Gardens. Αρχιτεκτονικά είναι πανομοιότυποι με τους Upper Barrakka Gardens και μάλιστα υπάρχει μεταξύ τους οπτική επαφή. Όμως αυτοί εδώ είναι πιο ήσυχοι και έρημοι, καθώς λιγότεροι τουρίστες φτάνουν ως εδώ, αν και διαθέτουν εξίσου ωραία θέα, στο λιμάνι, στη Βαλέτα και στις 3 Πόλεις.





Στη συνέχεια της βόλτας δυο είναι τα τινά. Είτε είστε τολμηροί και αρχίζετε να κατεβαίνετε προς το επίπεδο της θάλασσας, είτε είστε πιο συντηρητικοί και μένετε στο ίδιο επίπεδο συνεχίζοντας να κλείνετε έναν νοητό κύκλο γύρω από τη πόλη και καταλήγοντας μέσα από γραφικά, ανηφορικά δρομάκια στο κέντρο της πόλης. Στη πρώτη περίπτωση, θαυμάζετε τα παλιά κτίρια του λιμανιού, όμως η ανάβαση μετά είναι μανίκι. Βέβαια μπορείτε να την κάνετε παιχνιδάκι σκάζοντας το 1 ευρουλάκι στο lift και ανεβαίνοντας ως κύριοι και κυρίες.











Μάλιστα μπορείτε να συνεχίσετε τη βόλτα σας και μέχρι το Valletta Waterfront. Προσπερνάτε το lift, προχωράτε παραπλεύρως ενός τμήματος του εμπορικού λιμανιού και αν δείτε κοντά κρουαζιερόπλοιο έχετε φτάσει. Το Valletta Waterfront είναι μια σειρά από άριστα αναπαλαιωμένες αποθήκες και μαγαζιά του λιμανιού που έχουν μετατραπεί σε εστιατόρια και μπαρ, με κύριο στόχο να εξυπηρετούν τους τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων. Τα οποία κρουαζιερόπλοια αράζουν ακριβώς μπροστά, οπότε, όπως καταλαβαίνετε, μεταβολή και πίσω.



Στους “δυο δρόμους έχει η ζωή”, ας πούμε τώρα ότι πάμε αριστερά. Μια πολύ ωραία βόλτα που εμείς την κάναμε με ψιλόβροχο ανακατωμένο με σκόνη από τη Σαχάρα, οπότε καταλήξαμε πιτσιλωτοί. Είσαι ψηλά, η θάλασσα είναι από κάτω και απέναντι “θαυμάζεις” τις πολυκατοικίες της Σλιέμα.






Όμως τα κτίρια της Βαλέτα και από αυτήν τη μεριά είναι πολύ ωραία










και το ακατοίκητο νησάκι Manoel με τις εγκαταλειμμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις σου κεντρίζει το ενδιαφέρον.



Στόχος μας εκείνο το πρωινό ήταν να πάρουμε το φέρι που ξεκινάει από αυτήν τη μεριά της Βαλέτα και να επισκεφτούμε τη Σλιέμα. Δεν βρήκαμε ποτέ το αγκυροβόλι του, ούτε το είδαμε να εκτελεί τα δρομολόγια του, τα οποία είναι σίγουρα πυκνά. Άφαντο το φέρι. Εξαιτίας του αέρα;
Η βόλτα αυτή καταλήγει στην είσοδο της πόλης. Προς το τέλος της δεν έχει πολύ ενδιαφέρον, αλλά κάπως πρέπει να μπεις ξανά μέσα...
Στη Σλιέμα τελικά δεν πήγαμε. Μετά την αποτυχία με το φέρι, κάναμε και μια προσπάθεια με το λεωφορείο, αλλά στην αφετηρία είχε πολύ κόσμο να περιμένει. Μάλλον είχε καθυστερήσει κιόλας. Πολύ γρήγορα εγκαταλείψαμε την προσπάθεια και προτιμήσαμε να πιούμε τον καφέ μας στη Βαλέτα και να χαρούμε την αλλαγή καιρού που εν τω μεταξύ είχε συμβεί (τον ήλιο που εν τω μεταξύ είχε κάνει την εμφάνισή του).



Στις πολλές βόλτες που κάναμε μέσα στη Βαλέτα, “ξετρυπώσαμε” και τον St. Paul's Pro-Cathedral, τον άσημο, έτερο καθεδρικό της Βαλέτα, στριμωγμένο ανάμεσα σε άλλα κτίρια, σε μια ανύπαρκτη πλατεία που είχε γίνει πάρκινγκ.





Από πράσινο η Βαλέτα έχει τους δυο Barrakka Gardens και έναν ακόμα κήπο, τον Hastings Garden. Διαμορφωμένος επίσης σε ψηλό σημείο, σε ένα κενό ανάμεσα στα θεόρατα τείχη, είναι πολύ ήσυχος και παρέχει θέα προς Sliema και Floriana.
Επίσης τα παγκάκια παντού είναι αξιομνημόνευτα. Ευφάνταστα και ποικίλα.

Τι άλλο μου έκανε εντύπωση στη Βαλέτα. H πανταχού παρούσα στενότητα χώρου, σε συνδυασμό με τη μικρή κλίμακα της χώρας. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα υπουργεία. Η Βαλέτα ως πρωτεύουσα βρίθει υπουργείων που όμως περνούν απαρατήρητα γιατί απλούστατα δεν γεμίζουν το μάτι. Ένα απλό κτίριο, στριμωγμένο ανάμεσα σε τόσα άλλα, μια απλή ταμπέλα, θέσεις στάθμευσης για τον υπουργό στο δρόμο και άνδρες ασφαλείας πουθενά.





Η Βαλέτα πραγματικά αδειάζει το βράδυ γιατί δεν έχει πολλούς κατοίκους.



Ο οδηγός μου λέει ότι οι πλούσιοι Μαλτέζοι, μετά τον πόλεμο, την εγκατέλειψαν, μετακομίζοντας στη Σλιέμα. Τελευταία πάντως οι μετοχές της έχουν ανέβει. Πολλοί αγοράζουν και αναπαλαιώνουν τα θαυμάσια κτίρια της πρωτεύουσας.









 
Last edited:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.501
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Παρά τα συνήθη απαξιωτικά σχόλια για αυτήν τη μικροσκοπική νησιωτική χώρα της Μεσογείου
Έτσι, πές τα!

H χώρα είναι καταπληκτική με πληθώρα πραγμάτων να δεις και να κάνεις, πολύ διαφορετικών μεταξύ τους, γεμίζεις μια εβδομάδα, μια πολύ πηχτή εβδομάδα. Αγαπημένο μέρος το Hypogeum, το οποίο όμως συνήθως θέλει κράτηση εβδομάδες πριν, δέχονται πολύ περιορισμένο αριθμό τουριστών καθημερινά, κλείνεις online. Μιλάμε για μνημείο από το 3.000 π.Χ.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hypogeum_of_Ħal-Saflieni

Σόρι για την παρένθεση, συνεχίστε!
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Ακόμα μια ιστορια για Μαλτα, πολυ χαίρομαι! Συνέχισε γρήγορα, πετάω μεθαύριο! :p
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Πράγματι....μια χαρά είναι η Μάλτα!:)
Είχα πάει πριν αρκετά χρόνια και είχα περάσει πολύ ωραία.Με είχε εντυπωσιάσει η Μντίνα...
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.814
Πολύ ωραία περιγραφή! Από παλιά είχα την επιθυμία να επισκεφθώ αυτό το μικρό νησί - κράτος αλλά κάπου δίσταζα και όλο το ανέβαλα.
Επειδή έβλεπα ότι λόγω της υπερβολικής οικοδόμησης νομίζα ότι επικρατεί κάποιο χάος και οι μετακινήσεις είναι αρκετά δύσκολες.
Αλήθεια τα ΜΜΜ πως είναι?
Μπορεί ένας μεμονωμένος επισκέπτης να κυκλοφορήσει εύκολα στην πόλη ή θα κουραστεί μέχρι να εξοικειωθεί με το σύστημα μετακινήσεων?
Η Βαλέτα περπατιέται ή χρειάζεται ΜΜΜ?
Γενικά η χρήση των λεωφορείων πως είναι? είναι εξυπηρετικά?
Περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τη συνέχεια.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.605
Likes
12.424
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Ακόμα μια ιστορια για Μαλτα, πολυ χαίρομαι! Συνέχισε γρήγορα, πετάω μεθαύριο! :p
Εδώ θα σε στεναχωρήσω. Η συνέχεια μετά το Πάσχα. Έχουμε και μια Βαλένθια να χαρούμε :D

Πολύ ωραία περιγραφή! Από παλιά είχα την επιθυμία να επισκεφθώ αυτό το μικρό νησί - κράτος αλλά κάπου δίσταζα και όλο το ανέβαλα.
Επειδή έβλεπα ότι λόγω της υπερβολικής οικοδόμησης νομίζα ότι επικρατεί κάποιο χάος και οι μετακινήσεις είναι αρκετά δύσκολες.
Αλήθεια τα ΜΜΜ πως είναι?
Μπορεί ένας μεμονωμένος επισκέπτης να κυκλοφορήσει εύκολα στην πόλη ή θα κουραστεί μέχρι να εξοικειωθεί με το σύστημα μετακινήσεων?
Η Βαλέτα περπατιέται ή χρειάζεται ΜΜΜ?
Γενικά η χρήση των λεωφορείων πως είναι? είναι εξυπηρετικά?
Περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τη συνέχεια.
Η Βαλέτα περπατιέται, μόνο και άνετα. Δεν είναι πολύ μεγάλη. Έχει και καλή ρυμοτομία. Υπάρχουν μόνο λίγα μίνι-λεωφορεία.
Έχουν πολύ πυκνό δίκτυο λεωφορείων. Η αφετηρία τους είναι έξω από τα τείχη της Βαλέτα. Σε γενικές γραμμές τηρούν τα ωράριά τους και είναι στην ώρα τους. Οι αποστάσεις στο νησί δεν είναι μεγάλες, οπότε η μετακίνηση με λεωφορείο δεν είναι κουραστική. Όμως, σε μήνες και ώρες αιχμής είμαι σίγουρη ότι θα γεμίζουν, ιδίως στις "τουριστικές" γραμμές.

Αγαπημένο μέρος το Hypogeum, το οποίο όμως συνήθως θέλει κράτηση εβδομάδες πριν, δέχονται πολύ περιορισμένο αριθμό τουριστών καθημερινά, κλείνεις online. Μιλάμε για μνημείο από το 3.000 π.Χ.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hypogeum_of_Ħal-Saflieni
Μάλλον θα καταλάβει το τελευταίο κεφάλαιο ;).
 
Last edited:

marquis

Member
Μηνύματα
1.284
Likes
898
Όντως παρεξηγημένη η Μάλτα. Το μόνο ίσως που της λείπει είναι οι ωραίες παραλίες. Αλλά οι μεγαλιθικοί ναοί της, το Υπόγειο, ο Καραβάτζιο και οι μαγικές Βαλλέτα, Μντίνα και Βικτώρια το αναπληρώνουν με το παραπάνω και την κάνουν προορισμό που μπορεί να επισκεφθεί κανείς όλο το χρόνο.

ΥΓ. Τα λεωφορεία παραδόξως στην αιχμή της καλοκαιρινή περιόδου δεν ήταν ποτέ υπερβολικά γεμάτα, εκτός από μία φορά στο Βαλλέτα-Σλιέμα που δεν μπορούσε να πάρει ανάσα κανείς. H Βαλλέτα είναι πολύ μικρή σε έκταση (και σε πληθυσμό) και μόνο οι μικρές ανηφόρες να δυσκολέψουν κάποιον.
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Πολύ ωραία περιγραφή! Από παλιά είχα την επιθυμία να επισκεφθώ αυτό το μικρό νησί - κράτος αλλά κάπου δίσταζα και όλο το ανέβαλα.
Επειδή έβλεπα ότι λόγω της υπερβολικής οικοδόμησης νομίζα ότι επικρατεί κάποιο χάος και οι μετακινήσεις είναι αρκετά δύσκολες.
Αλήθεια τα ΜΜΜ πως είναι?
Μπορεί ένας μεμονωμένος επισκέπτης να κυκλοφορήσει εύκολα στην πόλη ή θα κουραστεί μέχρι να εξοικειωθεί με το σύστημα μετακινήσεων?
Η Βαλέτα περπατιέται ή χρειάζεται ΜΜΜ?
Γενικά η χρήση των λεωφορείων πως είναι? είναι εξυπηρετικά?
Περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τη συνέχεια.
Η Βαλέττα περπάτημα εύκολα και γενικα τα ΜΜΕ ειναι καλα σε πανε παντου.Δε χρειάζεται αν πας με γκρουπ.

Πολυ ο όροφο νησι απο τα αγαπημένα μου ταξιδια!Η Βαλέτα πανεμορφη,εγω έμεινα στο hotel Osborne στο κέντρο και σχετικά κοντα στην πύλη.Μου άρεσαν ολα εκει,θελω να ξαναπαω.Και φυσικα μπάνιο στην golden beach!
 
Last edited by a moderator:

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Επειδή έβλεπα ότι λόγω της υπερβολικής οικοδόμησης νομίζα ότι επικρατεί κάποιο χάος και οι μετακινήσεις είναι αρκετά δύσκολες.
Αλήθεια τα ΜΜΜ πως είναι?
Μπορεί ένας μεμονωμένος επισκέπτης να κυκλοφορήσει εύκολα στην πόλη ή θα κουραστεί μέχρι να εξοικειωθεί με το σύστημα μετακινήσεων?
Η Βαλέτα περπατιέται ή χρειάζεται ΜΜΜ?
Γενικά η χρήση των λεωφορείων πως είναι? είναι εξυπηρετικά?
Έχουν πολύ πυκνό δίκτυο λεωφορείων. Η αφετηρία τους είναι έξω από τα τείχη της Βαλέτα. Σε γενικές γραμμές τηρούν τα ωράριά τους και είναι στην ώρα τους. Οι αποστάσεις στο νησί δεν είναι μεγάλες, οπότε η μετακίνηση με λεωφορείο δεν είναι κουραστική. Όμως, σε μήνες και ώρες αιχμής είμαι σίγουρη ότι θα γεμίζουν, ιδίως στις "τουριστικές" γραμμές.
ΥΓ. Τα λεωφορεία παραδόξως στην αιχμή της καλοκαιρινή περιόδου δεν ήταν ποτέ υπερβολικά γεμάτα, εκτός από μία φορά στο Βαλλέτα-Σλιέμα που δεν μπορούσε να πάρει ανάσα κανείς. H Βαλλέτα είναι πολύ μικρή σε έκταση (και σε πληθυσμό) και μόνο οι μικρές ανηφόρες να δυσκολέψουν κάποιον.
Η Βαλέττα περπάτημα εύκολα και γενικα τα ΜΜΕ ειναι καλα σε πανε παντου.Δε χρειάζεται αν πας με γκρουπ.
Ας γράψω λίγο την άποψή μου για τα λεωφορεία επειδή τείνω να διαφωνήσω με όλους σας. Με κούρασαν, με κούρασαν, με κούρασαν. Και είμαι και βολική και συνηθισμένη στην ταλαιπωρία των ΜΜΜ διότι δεν οδηγώ στην καθημερινότητά μου.

Έμενα Σλιέμα στα όρια με το St Julian. Δεινοπάθησα. Τα ωράρια δεν ήταν απολύτως ακριβή, υπήρχαν καθυστερήσεις, στις ώρες αιχμής γινόταν η πλήρης σαρδελοποίηση. Συχνά περνούσε ένα λεωφορείο κι επειδή περίμενε τόσος κόσμος ο οδηγός έβαζε μερικούς μόνο μέσα και οι υπόλοιποι έπρεπε να περιμένουν το επόμενο. Ειδικά η μετάβαση στο Μαρσασλόκ ήταν δράμα! Τι να πω, ενδεχομένως να είχε τόσο κόσμο λόγω Πρωτομαγιάς. Από την άλλη πώς θα είναι το καλοκαίρι;

Γενικώς προτείνω ενοικίαση αυτοκινήτου για 1-2 μέρες. Εμείς κλείσαμε transfer από και προς το αεροδρόμιο, ενώ πήγαμε Γκόζο ημερήσια εκδρομή οργανωμένα. Χρήματα που καθόλου δεν μετάνιωσα, καθώς αν κάναμε αυτές τις διαδρομές με ΜΜΜ θα χάναμε πολύτιμο χρόνο και θα ταλαιπωρούμασταν οικτρά.

Σόρρυ για την παρένθεση, περιμένω τη συνέχεια! :)
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Ας γράψω λίγο την άποψή μου για τα λεωφορεία επειδή τείνω να διαφωνήσω με όλους σας. Με κούρασαν, με κούρασαν, με κούρασαν. Και είμαι και βολική και συνηθισμένη στην ταλαιπωρία των ΜΜΜ διότι δεν οδηγώ στην καθημερινότητά μου.

Έμενα Σλιέμα στα όρια με το St Julian. Δεινοπάθησα. Τα ωράρια δεν ήταν απολύτως ακριβή, υπήρχαν καθυστερήσεις, στις ώρες αιχμής γινόταν η πλήρης σαρδελοποίηση. Συχνά περνούσε ένα λεωφορείο κι επειδή περίμενε τόσος κόσμος ο οδηγός έβαζε μερικούς μόνο μέσα και οι υπόλοιποι έπρεπε να περιμένουν το επόμενο. Ειδικά η μετάβαση στο Μαρσασλόκ ήταν δράμα! Τι να πω, ενδεχομένως να είχε τόσο κόσμο λόγω Πρωτομαγιάς. Από την άλλη πώς θα είναι το καλοκαίρι;

Γενικώς προτείνω ενοικίαση αυτοκινήτου για 1-2 μέρες. Εμείς κλείσαμε transfer από και προς το αεροδρόμιο, ενώ πήγαμε Γκόζο ημερήσια εκδρομή οργανωμένα. Χρήματα που καθόλου δεν μετάνιωσα, καθώς αν κάναμε αυτές τις διαδρομές με ΜΜΜ θα χάναμε πολύτιμο χρόνο και θα ταλαιπωρούμασταν οικτρά.

Σόρρυ για την παρένθεση, περιμένω τη συνέχεια! :)
Κρίμα που ταλαιπωρήθηκες, εγώ πήγα το Μάϊο του 2008,μαλλον ήμουν νεότερη και δεν πολυκατάλαβα απο ταλαιπωρία. Η αλήθεια είναι, τώρα που τα θυμάμαι, ότι τα λεωφορεία, εκείνα τα παλιά τα κίτρινα, ήταν συχνά γεμάτα και αργούσαν αλλά μάλλον έιχα ενθουσιαστεί με τον τόπο και το πρέβλεψα.
Αυτοκίνηντο ούτε τόλμησα να σκεφτώνα νοικιάσω λόγω της αντίθετης απο εμάς οδήγησης.
 

marquis

Member
Μηνύματα
1.284
Likes
898
Ας γράψω λίγο την άποψή μου για τα λεωφορεία επειδή τείνω να διαφωνήσω με όλους σας. Με κούρασαν, με κούρασαν, με κούρασαν. Και είμαι και βολική και συνηθισμένη στην ταλαιπωρία των ΜΜΜ διότι δεν οδηγώ στην καθημερινότητά μου.

Έμενα Σλιέμα στα όρια με το St Julian. Δεινοπάθησα. Τα ωράρια δεν ήταν απολύτως ακριβή, υπήρχαν καθυστερήσεις, στις ώρες αιχμής γινόταν η πλήρης σαρδελοποίηση. Συχνά περνούσε ένα λεωφορείο κι επειδή περίμενε τόσος κόσμος ο οδηγός έβαζε μερικούς μόνο μέσα και οι υπόλοιποι έπρεπε να περιμένουν το επόμενο. Ειδικά η μετάβαση στο Μαρσασλόκ ήταν δράμα! Τι να πω, ενδεχομένως να είχε τόσο κόσμο λόγω Πρωτομαγιάς. Από την άλλη πώς θα είναι το καλοκαίρι;

Γενικώς προτείνω ενοικίαση αυτοκινήτου για 1-2 μέρες. Εμείς κλείσαμε transfer από και προς το αεροδρόμιο, ενώ πήγαμε Γκόζο ημερήσια εκδρομή οργανωμένα. Χρήματα που καθόλου δεν μετάνιωσα, καθώς αν κάναμε αυτές τις διαδρομές με ΜΜΜ θα χάναμε πολύτιμο χρόνο και θα ταλαιπωρούμασταν οικτρά.

Σόρρυ για την παρένθεση, περιμένω τη συνέχεια! :)
Είχα διαβάσει κάπου λίγο καιρό αφότου επιστρέψαμε (2014/5?) ότι η εταιρία υπεύθυνη για τα λεωφορεια άλλαξε, με αποτέλεσμα η κατάσταση να αλλάξει προς το χειρότερο. Μάλλον γι αυτό είχες μια τέτοια εμπειρία. Εμείς ούτε μια φορά δεν είχαμε καθυστέρηση η κάποιο πρόβλημα καθόλη την εβδομάδα που κάτσαμε τον Αύγουστο πέραν του γεμάτου λεωφορείου στο Βαλλεττα Σλιεμα. Μάλιστα τότε υπήρχαν και λεωφορεία που σε πήγαιναν σε πολλά μέρη του νησιού από Σλιεμα που δεν είχαν αφετηρία τη Βαλλεττα για να μοιράσουν τον κόσμο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.255
Μέλη
38.892
Νεότερο μέλος
Petr23

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom