Ιταλία Μιλάνο Εξπρές την Άνοιξη

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-

21 Μαΐου... επιτέλους έφτασε η μέρα που θα ταξίδευα στο Μιλάνο.

Από το πρωί στο γραφείο, ότι μπορούσε να μου πάει στραβά, μου πήγαινε και δεν μου άφηνε να απολαύσω την χαρά μου για το ταξίδι μου. Το αποκορύφωμα ήταν ότι ενώ είχα ετοιμάσει τα πάντα έτσι να αναχωρήσω από το γραφείο το αργότερο δυνατό και να φτάσω έγκαιρα στο αεροδρόμιο...σε ακρίβεια λεπτού που λέμε, ανακάλυψα κάποια στιγμή γύρω στις 2 το μεσημέρι ότι απεργούσε ο προαστιακός! Τα νεύρα μου είχανε γίνει κομποσκοίνια και έπρεπε να αλλάξω την τελευταία στιγμή τον προγραμματισμό μου. Το κανόνισα κι αυτό, έφυγα λίγο νωρίτερα από το προγραμματισμένο από την δουλειά...και να σου έφτασα στον Ελ. Βενιζέλο.

Ευτυχώς είχα κάνει από πριν το check in μου ηλεκτρονικά και το μόνο που απέμενε ήταν να απολαύσω το ταξίδι μου. Απίστευτο όμως, με το που έφτασα στο αεροδρόμιο, όλα άλλαξαν και έπαψαν να μου πηγαίνουν στραβά! :haha:

Αναχωρήσαμε με την απογευματινή πτήση της Easyjet στις 16:35, στην ώρα μας, και φτάσαμε και πάλι στην ώρα μας στις 18:10 στο αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου!

Έχοντας αγοράσει εισιτήρια για το Malpensa Shuttle Bus μέσα στο αεροσκάφος της Easyjet (11 Ευρώ με την επιστροφή), κατευθυνθήκαμε κατευθείαν στην στάση του λεωφορείου στην έξοδο του Terminal 2 του αεροδρομίου. Μέσα σε 1 ώρα περίπου, παρά την αρκετή κίνηση στους δρόμους, φτάσαμε στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης Stazione Centrale! Από εκεί και σε λιγότερο από 5 λεπτά, φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας, το Club Hotel όπου τα όμορφα και αναπαυστικά δωμάτιά μας, μας περίμεναν...

Το Club Hotel Club Hotel - Milano ήταν πραγματικά ένα όμορφο ξενοδοχείο, καθαρό και άνετο. Εμείς ειδικά που το κλείσαμε και σε άριστη τιμή μόνο ευχαριστημένοι θα πρέπει να μείνουμε. Βέβαια, το service των αγέλαστων Ιταλών είναι μερικές φορές κάπως περίεργο, αλλά αυτό είναι κάτι που το βλέπουμε σε διάφορα σημεία και δεν είναι πολλές φορές πολύ μακρυά κι από το ελληνικό στοιχείο.

Μερικές ακόμη φωτογραφίες του ξενοδοχείου, που αν το αντιπροσωπεύουν, μπορείτε να βρείτε εδώ...Club Hotel Milan - hotel deals and reviews - venere.com

Επίσης, σας επισυνάπτω ακόμη μερικές δικές μου:





Αφήσαμε τα πράγματά μας, κάναμε ένα γρήγορο ντουσάκι και γύρω στις 8.30 βγήκαμε μια κοντινή βόλτα στην γειτονιά.

Απολαύσαμε το Stazione Centrale που είναι πανέμορφο στα φώτα της νύχτας (αν και ήταν σούρουπο όταν φτάσαμε) την τεράστια πλατεία που απλώνεται μπροστά του, το κτίριο της Pirelli απέναντι, όπου δεν επιτρέπεται η είσοδος αλλά δείχνει αρκετά εντυπωσιακό, ειδικά τη νύχτα όταν φωτίζεται. Κάναμε κάποιες βόλτες εκεί στην γειτονιά και γύρω στις 10 το βράδυ καταλήξαμε σε ένα εστιατόριο εκεί στην γειτονιά, πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας, που είχε στρωμένα τραπεζάκια έξω. Το εστιατόριο ονομάζονταν Bar New York αλλά παρόλα αυτά η κουζίνα του ήταν ιταλική και όσα δοκιμάσαμε ήταν πεντανόστιμα! Οι τιμές του μπορώ να πω ότι ήταν πάρα πολύ καλές. Μια μακαρονάδα περίπου στα 7 Ευρώ, μια πίτσα έπαιζε επίσης περίπου σε αυτή την τιμή...τέλοσπάντων, τα 5 άτομα φάγαμε και ήπιαμε με περίπου 70 Ευρώ.

Ήταν ήδη αργά...και γύρω στα μεσάνυχτα καταλήξαμε στο ξενοδοχείο μας για να ξεκουραστούμε ώστε να ξεκινήσουμε από νωρίς την επόμενη μέρα μας...
 

Attachments

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Βρε καλως τον Cake! Ετσι, με το που τελειωνει το ενα Μιλανο, να αρχιζει το αλλο! Να μην ξεμενουμε ποτε απο Ιταλια!!! :clap:
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Πως μ΄αρέσουν αυτά τα εξπρές ταξιδάκια!

Μπράβο CakeNet...περιμένω τη συνέχεια...:)
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Σιγά σιγά.... θα σας ενημερώσω για όλα!

Πρόσθεσα ακόμη κάποιες φωτογραφίες στο πρώτο ποστ...από το ξενοδοχείο.

Φυσικά και φάγαμε και παγωτάκι! Γιατί πήγαμε στην Ιταλία άλλωστε; :haha::haha::haha:

Λατρεύουμε την Ιταλία..το είπαμε! :clap::clap::clap:
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Καλα βρε Cake... μερικες φωτο απο το ξενοδοχειο και το δωματιο ειπαμε.. οχι τα προιοντα του μπανιου!!! :bleh:
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Η πρώτη βραδιά, ήταν μόνο το ζέσταμα! Το ταξίδι ξεκινούσε ουσιαστικά την δεύτερη!

Κάνοντας το πρόγραμμά μου, κι αφού γνώριζα ότι δεν είχε και πολλά αξιοθέατα να δούμε στο Μιλάνο, αποφάσισα να χωρίσω τις δύο καθαρές μας ημέρες ως εξής: Να αφιερώσω μία ημέρα στα αξιοθέατα και μία μέρα τελείως χαλαρή για βόλτες και ψώνια, ώστε να μείνουμε όλοι ικανοποιημένοι και να απολαύσουμε εξίσου και τα δύο πράγματα που μπορεί να σου προσφέρει αυτή η πόλη, και το θέαμά της αλλά και τα πολυσυζητημένα καταστήματά της.

Σκεφτόμουν και κάποιο κοντινό ταξιδάκι εκτός της πόλης αρχικά, αλλά οι καθαρές ημέρες που μας έμεναν ουσιαστικά ήταν μόνο δύο. Οπότε ήθελα να τις αφιερώσω τελικά μόνο στο κέντρο του Μιλάνου!

Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε την πρώτη μας ημέρα με την περιήγηση στην πόλη.

Αφού πήραμε το πλούσιο πρωινό μας στο ξενοδοχείο, ξαναπήγαμε να δούμε το Stazione Centrale και την ημέρα! Πανέμορφο κτίριο πραγματικά...και πολύ εντυπωσιακό. Αυτή την περίοδο ανακαινίζεται ο σταθμός, οπότε γίνονται κάποια έργα εκεί και θα συναντήσετε σκαλωσιές σε αρκετά σημεία του σταθμού. Ο κόσμος ήταν σαφώς αρκετός το πρωί, άλλοι πήγαιναν στις δουλειές τους κι άλλοι απολάμβαναν την ξενάγησή τους στον σταθμό. Το ίδιο κι εμείς.





Βγήκαμε έξω, ξαναείδαμε το κτίριο της Pirelli στο φως της ημέρας (δεν το φωτογραφήσαμε όμως, αφαιρέθηκα και δεν το φωτογράφησα ούτε αυτό αλλά ούτε τον σταθμό εξωτερικά) απολαύσαμε και τα εντυπωσιακά αγάλματα του σταθμού εξωτερικά και κινηθήκαμε προς την είσοδο του μετρό.

Μια και δεν έβγαλα μια δική μου φωτογραφία, έτσι για να πάρετε μια εικόνα του σταθμού, σας επισυνάπτω την παρακάτω από το διαδίκτυο:
awww.capodannoamilano.it_img_Monumenti_stazionecentrale.jpg


Πήγαμε στα αυτόματα εκδοτήρια, βγάλαμε ο καθένας μας από μία ημερήσια κάρτα απεριόριστων διαδρομών των 3 Ευρώ και κατευθυνθήκαμε προς το Duomo με την κίτρινη γραμμή (Γραμμή 3).

Το κόστος των μετακινήσεων στο Μιλάνο, έχει ως εξής:
Μετρό: 1 Ευρώ ανά διαδρομή
Λεωφορείο ή Τραμ: 0,75 Ευρώ ανά διαδρομή.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά
εδώ
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Πολύ ωραία, cakenet! Τελικά, σας άρεσε το Μιλάνο??
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Φυσικά και μου άρεσε...πολύ!

Ιταλία και να μην μου αρέσει; :cool:

Ελπίζω να προλάβω να συνεχίσω την ιστορία μου απόψε! ;)
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.363
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ιταλία και να μην μου αρέσει; :cool:

Ελπίζω να προλάβω να συνεχίσω την ιστορία μου απόψε! ;)
τι ρωτάνε Cakenet? αν τρώει το πρόβατο χορταρι που λέμε...
άντε συνέχισε που περιμένουμε και καμμιά φωτο από τις καλές ακόμα..
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
τι ρωτάνε Cakenet? αν τρώει το πρόβατο χορταρι που λέμε...
άντε συνέχισε που περιμένουμε και καμμιά φωτο από τις καλές ακόμα..
Έλα ντε; Τι ρωτάνε, ε; Χα χα... αγαπάμε την Ιταλία λέμε!!! Και ειδικά...την Ρώμη την λατρεύουμε! :clap::clap::clap:

Ελπίζω να μαζευτώ νωρίς στο σπίτι σήμερα. Εχθές μαζεύτηκα κατά τις 1 σχεδόν, οπότε δεν είχα κουράγιο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.277
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom