Ιταλία Μονοήμερη Αεροπορική Εκδρομή στην Ρώμη με 30€

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207

Οι καιροί που ζούμε έχουν δυσκολέψει ως γνωστών για τους περισσότερους από εμάς. Σαν άνθρωποι όμως συνεχίζουμε να έχουμε όνειρα. Όταν σχετίζονται με χρήματα αυτά τα όνειρα και οικονομικά είμαστε διαλυμένοι έχουμε 2 επιλογές πλέον για αυτά. Είτε να μην τα πραγματοποιήσουμε για την ώρα(και ίσως και ποτέ καθώς το μέλλον είναι αβέβαιο) αφήνοντας μέσα μας ένα ψυχικό κενό, είτε να τα πραγματοποιήσουμε κάνοντας μια επαναδιαπραγμάτευση πάνω στις προδιαγραφές που είχαμε ορίσει. Ενα μεγάλο μέρος των δικών μου ονείρων σχετίζεται με το να γνωρίσω όσον το δυνατόν περισσότερους τόπους, κουλτούρες και να παρατηρήσω γενικότερα την καθημερινή ρουτίνα ανθρώπων από διαφορετικές χώρες από περιέργεια αλλά και με σκοπό να διδαχτώ. Έτσι με άδειες τις τσέπες αλλά με μπόλικο ενθουσιασμό αναζητούσα καθημερινά εδώ και πολύ καιρό μια low budget απόδραση στο εξωτερικό.


Η πλέον κατάλληλη εκδρομή κατέληξα ότι θα είναι μια μονοήμερη στην Ρώμη λόγω των εξαιρετικά χαμηλών τιμών που έχει η Ryanair για αυτήν.
Λεφτά βέβαια για ξενοδοχείο δεν υπήρχαν… Μια μέρα που τα εισιτήρια είχαν πέσει στα 12? πάνε έλα το συζητήσαμε με έναν φίλο και μια φίλη και πήραμε την τρελή απόφαση να πάμε και να ζήσουμε στην Ρώμη για μια ημέρα σαν άστεγοι.

Μια συννεφιασμένη Δευτέρα του Νοέμβρη λοιπόν ξεκινήσαμε από μια λαϊκή γειτονιά της Θεσσαλονίκης με το λεωφορείο για το αεροδρόμιο. Ο κόσμος γύρω μας μουδιασμένος λόγω της εργάσιμης εβδομάδας που ξεκινούσε και εμείς με τα μικρά μας σακίδια στους ώμους (εφοδιασμένα με φαγώσιμα) και τον νου μας έτοιμο να γευτεί μια πρωτόγνωρη περιπέτεια, διασχίζαμε τον δρόμο προς το αεροδρόμιο.
Το αεροπλάνο αναχώρησε στις 14:05 περίπου και σε λιγότερο από μιάμιση ώρα έφτασε στο ciampino λίγο πιο έξω από την αιώνια πόλη.

 

Attachments

Last edited by a moderator:

annoulita100

Member
Μηνύματα
313
Likes
704
Επόμενο Ταξίδι
Ινδοκίνα
Ταξίδι-Όνειρο
All the world 💓
Μ'αρέσουν αυτές οι περιπέτειες!!!Μην αργείς για τη συνέχεια ;)
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Πολυ πρωτοτυπο αυτο!!!!!!
Κριση τεχνας κατεργαζεται λοιπον .
Και γω θα το εκανα ασυζητητι ..αν ειδικα οι πτησεις ηταν πολυ νωρις και πολυ αργα αντιστοιχα .
Με τη Ραιαν η Ρωμη εχει γινει Παγκρατι -Κολιατσου.:D
 

Aria_C

Member
Μηνύματα
318
Likes
112
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
χμμ... ωραία ιδέα! Δεν το είχα σκεφτεί.
Με βάζεις σε σκέψεις
Περιμένουμε τη συνέχεια :)
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.879
Likes
14.407
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Αν και kabamarou πήγες στην Ιταλία και δεν έφαγες μακαρονάδα ε;
Δε πειράζει όμως, μου αρέσουν τέτοιου είδους εναλλακτικές.
Καλά ξηγήθηκες.
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Με το που βγήκαμε από το αεροπλάνο δεν χάσαμε και πολύ χρόνο καθώς δεν είχαμε να πάρουμε βαλίτσες:) Πήγαμε στον γκισέ που υπάρχει στην αίθουσα αφίξεων και μια ευγενική κυρία μας πληροφόρησε για όλες τις εναλλακτικές που είχαμε προκειμένου να πάμε στο κέντρο της Ρώμης. Πήραμε τελικά το express λεωφορείο για termini που κόστιζε 3,90? και έφευγε σε 5 λεπτά. Υπήρχαν και πιο οικονομικές λύσεις αλλά τα λεωφορεία για αυτές δεν έφευγαν εκείνη την ώρα και εμείς θέλαμε να προλάβουμε να κάνουμε βόλτες για λίγο με το φως της ημέρας .


Καθώς πηγαίναμε για το termini με το λεωφορείο, κοιτούσαμε από τα παράθυρα τους βρεγμένους δρόμους που φανέρωναν ότι είχε ρίξει πολύ δυνατή βροχή πριν από λίγο και σκεφτήκαμε πως ήμασταν τυχεροί που την γλυτώσαμε(που να ξέραμε τι θα ακολουθούσε. :)...)
Περνώντας το λεωφορείο μπροστά από την Piazza San Giovanni όπου είχαν στήσει τις σκηνές τους πολλοί αγανακτισμένοι σκέφτηκα κατευθείαν πως θα την βγάζαμε και εμείς κάπως έτσι το σημερινό βράδυ:) Αφού φτάσαμε στο termini πήραμε το metro και κατεβήκαμε στην στάση του Κολοσαίου γύρω στις 16:00.


Με το που ανεβήκαμε τα σκαλιά από την στάση του metro κατευθείαν ξεπρόβαλε μπροστά μας το επιβλητικό Κολοσσαίο. Σε αυτό το σημείο λοιπόν ξεκίνησε η περιήγηση μας στην Ρώμη με τα πόδια. Χρήματα για ταξιδιωτικό οδηγό και χάρτη φυσικά δεν είχα και για αυτό είχα γραμμένες μερικές πληροφορίες από το internet και τις διαβάζαμε κάθε φορά που βρισκόμασταν μπροστά σε κάθε αξιοθέατο και είχα και ένα φύλο όπου είχα τυπώσει σε αυτό έναν χάρτη του κέντρου.



Περιηγηθήκαμε έξω από το Κολοσσαίο δίπλα από τουρίστες και τύπους που ήτανε ντυμένοι Ρωμαίοι στρατιώτες και βγαίνανε με τον κόσμο φωτογραφίες και περπατήσαμε έξω από την Ρωμαϊκή αγορά. Πιάσαμε μια μικρή κουβεντούλα με έναν τύπο που ζωγράφιζε και μιλούσε στο κινητό ταυτόχρονα και κατευθυνθήκαμε προς το θεόρατο Καπιτώλιο. Εκείνη την ώρα ανάψανε και μερικοί προβολείς που το φώτιζαν και του δίνανε μια ιδιαίτερη όψη. Απέναντι από το Καπιτώλιο υπήρχε μια πολύ όμορφη βρυσούλα όπου ξεδιψάσαμε και γέμισα το μπουκαλάκι που είχα μαζί μου:)
Στην συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το Πάνθεον με οδηγό τον μικρό χάρτη αλλά και τον πολύ εξυπηρετικό κόσμο που ρωτούσαμε συνέχεια και παρότι δεν ξέρανε πολλοί Αγγλικά με τις χειρονομίες βγάζαμε άκρη και συνεχίζαμε. Καθώς διασχίζαμε τους δρόμους μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση που όταν θέλαμε να περάσουμε απέναντι, τα αυτοκίνητα φρενάρανε και μας περιμένανε.


Εντομεταξεί βράδιασε και ξεκίνησε να βρέχει. Βάλαμε τις κουκούλες στα κεφάλια μας και συνεχίσαμε απτόητοι την πεζοπορία σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Το Πάνθεον έχει δωρεάν είσοδο και έτσι μπήκαμε μέσα για μια επίσκεψη. Η βροχή έμπαινε μέσα από το άνοιγμα που έχει πάνω ο τρούλος και αυτό δημιουργούσε μια θεσπέσια ατμόσφαιρα μέσα στον φωτισμένο χώρο. Αφού βγήκαμε από το Πάνθεον πήγαμε στο Sant' Eustachio Il Caffe που είναι εκεί κοντά και είναι το πιο παλιό καφέ της Ρώμης και για πολλούς έχει και τον καλύτερο καφέ. Ο εσπρέσο στο όρθιο είχε 1,10?. Δεν παράγγειλα προσωπικά επειδή με πειράζει στα νεύρα ο καφές αλλά μια μικρή γουλιά από τον φίλο μου την δοκίμασα:)


Συνεχίσαμε περπατώντας με την βροχή να σταματάει και να ξεκινάει ανά διαστήματα λες και κάποιος ανοιγόκλεινε κάποια βρύση από τον ουρανό:)Φτάσαμε τελικά στην μαγευτική fontana di trevi. Παρότι ήταν φαινομενικά αδύνατον να κάτσει κάποιος στα βρεγμένα τσιμέντα γύρω από την πλατεία για να ξαποστάσει είχα σκεφτεί μια πατέντα. Πήραμε κάποιες σακούλες που είχα μαζί μου και βάλαμε μέσα σε αυτές από μια μπλούζα και κάτσαμε πάνω τους:)


Κοντά στην πλατεία υπάρχει και ένα από τα καλύτερα παγωτατζίδικα της Ρώμης. Το san crispino.Πλήρωσα 3 ευρώ για 2 μικρές μπάλες παγωτό το οποίο ήταν αρκετά καλό χωρίς όμως να με εντυπωσιάσει σε σχέση με αυτά που είχα διαβάσει για αυτό…Κάτσαμε λοιπόν στην είσοδο ενός άλλου κλειστού μαγαζιού για να το φάμε καθότι δεν είχε τραπεζάκια…


Από εκεί κατευθυνθήκαμε προς την piazza di spagna όπου αφού ανεβήκαμε όλα τα σκαλιά και θαυμάσαμε την ωραία θέα από ψηλά καθίσαμε μόνοι μας να ξεκουραστούμε στα βρεγμένα σκαλιά εφαρμόζοντας το ίδιο κόλπο που έγραψα προηγουμένως:) και βγάλαμε να φάμε τα τυροπιτάκια και τα σάντουιτς που είχαμε πάρει μαζί μας πίνοντας και μερικές γουλιές από ένα κρασί που είχαμε σε μια μικρή χάρτινη συσκευασία που είχαμε αγοράσει από ένα supermarket της Ρώμης με 1?:)


Στην συνέχεια διασχίσαμε την Via Condotti με τα αμέτρητα επώνυμα καταστήματα και κατευθυνθήκαμε προς την piazza navona και βολτάραμε πάνω κάτω στην πλατεία. Τα γκαρσόνια από πολλά μαγαζιά μάζευαν τα τραπέζια στις 23:00 και κλείνανε τα μαγαζιά δίνοντας σου την εντύπωση ότι ήταν 2με 3 τα ξημερώματα…Βέβαια ήδη από τις 9 και μετά το βράδυ ο κόσμος που κυκλοφορούσε στους δρόμους ήταν πολύ λίγος.


Από εκεί καταλήξαμε σε ένα μαγαζί που πουλούσε πίτσα στο χέρι κοντά στο Castel Sant'Angelo. Πιάσαμε κουβέντα με τον υπάλληλο που είχε δουλέψει για 2 χρόνια στην Ελλάδα και έφαγα ένα νοστιμότατο κομμάτι pizza με 1?.Οι Ιταλοί βέβαια πουλάνε την pizza ανάλογα με το πόσο βάρος θα έχει το κομμάτι που θα τους υποδείξεις να κόψουνε αλλά τα βρήκαμε τελικά:)


Περπατήσαμε πάνω στην πανέμορφη γέφυρα με τα αγάλματα που είναι μπροστά από το Castel Sant'Angelo και σταθήκαμε για λίγο να θαυμάσουμε το ποτάμι όπου κάνανε αντανάκλαση πάνω του τα φωτισμένα γύρω κτίρια. Συνεχίσαμε να περπατάμε στους έρημους δρόμους μέχρι που φτάσαμε στο Βατικανό γύρω στις 12. Κοντά στην εκκλησιά του Αγίου Πέτρου παρατηρήσαμε τους δεκάδες άστεγους που κοιμόντουσαν σε πολύ μικρή απόσταση από αυτήν. Γιατί να επιλέξανε άραγε αυτό το μέρος για να διανυκτερεύουν;
Η κούραση από το πολύ περπάτημα και την βροχή καθώς και το γεγονός ότι γνωρίζαμε ότι θα την περνούσαμε έξω όλο το βράδυ μας έκανε να αισθανόμαστε κάπως μυστήρια και πρωτόγνωρα για τα δικά μας δεδομένα αλλά σκεφτόμουν ότι αυτό είναι για μια νύχτα μόνο, σε αντίθεση με όλους αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους. Η κατάσταση που ζούσαμε εκείνη την ώρα μας έκανε να τους νιώσουμε και να μπούμε για λίγο νοερά στην θέση τους .
Συνεχίζεται…
 
Last edited by a moderator:

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
Μπράβο!!!
καιρό είχα να διαβάσω μια τόσο ενδιαφέρουσα ιστορία!!
άντε συνέχισε...
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.823
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
μπράβο στο κουράγιο σας.
και εγώ περιμένω τη συνέχεια.
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Έχω μείνει άφωνη :shock:
Η μέρα περνάει με τα τυροπιτάκια από το σπίτι αλλά η νύχτα?
Περιμένω με αγωνία την εξέλιξη της νύχτας...
 

taxidaki

Member
Μηνύματα
68
Likes
78
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ
Τελεια εκδρομη!!!! Θα το εκανα ανετα κι εγω!!! :))) Αναμενουμε τη συνεχεια!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.116
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom