Ινδονησία Μπαλί : Το Νησί των Αρωμάτων, της Μαγείας και των Θεών

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
JUMB2.jpg

Τι μαγικό μέρος αλήθεια;! Όσες φωτογραφίες και να δεις, η ενέργεια του τόπου δε μεταφέρεται... Οι άνθρωποι κάνουν την διαφορά. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν την ζωή. Ο σεβασμός στους θεούς και ο τρόπος που προσπαθούν να διατηρήσουν την ισοροπία αναμεσα στο καλό και στο κακό. Για τη φύση τι να πει κανείς...
Ας τα πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή. Το Μπαλί προστέθηκε στην λίστα μας εντελώς ανορθόδοξα. Ηταν λίγο πριν το γάμο μας όταν σχεδιάζαμε το γαμήλιο ταξίδι μας στο Βιετνάμ και στην Καμπότζη. Είχαμε στην διάθεσή μας περιπου 1 μήνα. Ξεκινήσαμε λοιπόν να βγάζουμε ένα ενδεικτικό πρόγραμμα με όλα αυτά που θέλαμε να δούμε. Το Βιετναμ ανεξάντλητο. Και 2 μήνες να είχαμε δεν έφταναν! Υπέροχα μέρη όμως κατι μας έλειπε. Κατι για να προσθέσει λίγη χρυσόσκονη. Να γίνει το γαμήλιο λίγο πιο γαμήλιο...:)
Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι. Τι πιο εξωτικό απ' το Μπαλί; Η πινέζα μπήκε στον χάρτη. Από τον 1 μήνα ξεκλέψαμε 7 μέρες και σε συνδυασμό με τα μίλια που είχαμε κάβα, πετάξαμε B. Class με την Singapore Air απο Σαιγκόν για Μπαλί. Ο παράδεισος απείχε πια μόνο 7 ώρες...
 
Last edited:
Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
Για να δούμε, για να δούμε!
Παρακαλώ όπως τελειώσει η περιγραφή στις επόμενες 3 εβδομάδες, πριν πάμε κι εμείς δηλαδή. :D
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
Για να δούμε, για να δούμε!
Παρακαλώ όπως τελειώσει η περιγραφή στις επόμενες 3 εβδομάδες, πριν πάμε κι εμείς δηλαδή. :D
Θα προσπαθησω! :) Τελεια θα περασετε ειναι σιγουρακι...
 

NightcoreKing

Member
Μηνύματα
241
Likes
566
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο_Καλοκαίρι :P
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Ζηλανδια!
@panlek30 η ιστορία σου από Ισλανδία με τρέλανε, περιμένω Μπαλί !!
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
Τα εισιτήρια κλείστηκαν, ώρα για να βγάλουμε πρόγραμμα! Δυσκολο προτζεκτ καθως οι μερες που ειχαμε ηταν πολυ λιγες. Τι να δεις και τι να αφησεις...
Το μεγάλο δίλλημα που ταλανίζει όλους όσους πρόκειται να επισκεφθούν το Μπαλί είναι το που θα μείνουν. Βορρά ή Νότο; Αποφάσισα να σπάσω την διαμονή μας σε 4 βράδια Ubud και 2 Nusa Dua. Η επιλογή μου θεωρώ μας δικαίωσε. Και εξηγώ…

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ομορφιά του Μπαλί είναι από Ubud και πάνω. Η ζούγκλα και οι ορυζώνες είναι αυτά που το κάνουν μοναδικό. Ωστόσο και ο νότος έχει πράγματα να δεις και κυρίως παραλίες.

Το μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει κάποιος από την πρώτη στιγμή στο νησί, είναι η κίνηση. Απίστευτη κίνηση! Για κάποιον που θέλει επομένως να δει και το νότιο κομμάτι, είναι μεγάλο σφάλμα να έχει βάση την Ubud, γιατί πιθανότατα θα βγάλει την μισή του μέρα μπλοκαρισμένος καπου στην κίνηση. Εμείς, εφόσον είχαμε αποφασίσει οτι θέλουμε να κάνουμε και κανένα μπανάκι, snorkeling κτλ, διαμορφώσαμε το πρόγραμμα μας έτσι ώστε ότι βρίσκεται νότια, να το αφήσουμε για τις τελευταίες μέρες που θα ήμασταν στη Nusa Dua.

Οι περισσότεροι λένε ότι οι παραλίες στο Μπαλί δεν αξίζουν. Εγώ δεν θα πω ότι δεν αξίζουν αλλά ειδικά για εμάς τους Έλληνες με τις παραλιάρες που έχουμε, δεν αξίζει να πας στην άλλη άκρη του κόσμου για τις παραλίες του Μπαλί. Εξαίρεση αποτελεί η Dreamland που την βρήκα καταπληκτική. Θα έλεγα ότι το βασικότερο πρόβλημα με τις παραλίες του Μπαλί είναι τα σκουπίδια. Ξεβράζουν δυστυχώς πολύ πράμα…Οι καθαρότερες που είδαμε ήταν στην Nusa Dua, γιατί προφανώς καθαρίζoνται από τα πεντάστερα και η Dreamland.

Αφού λοιπόν καταλήξαμε στο πως θα σπάσουμε την διαμονή μας, ξεσκόνισα στο travelstories και στο internet τα πάντα για το Μπαλί. Αποφασίσαμε τι θέλουμε να δούμε και άρχισα να ψάχνω οδηγό για τις μέρες μας στο νησί. Σε αυτό το κομμάτι υπερπροσφορά… Με βάση τις κριτικές στο tripadvisor επικοινώνησα με το http://www.familybalitours.com προκειμένου να τους στείλω το πρόγραμμα μου. Η τιμή έκλεισε σε 600 IDR/ ημέρα.

Το γραφείο το τρέχει ένα παιδί οικογενειάρχης, ο Gede (Γκουντέ), με άλλα 6 άτομα. Είχα ζητήσει συγκεκριμένα να κάνουμε τις εκδρομές με αυτόν, γιατί είχα διαβάσει τα καλύτερα και πράγματι μείναμε πολύ ικανοποιημένοι. Μια χαρά τα αγγλικά του και πάντα μες το χαμόγελο να μας εξυπηρετήσει σε ότι θελήσουμε. Έτοιμος και ο οδηγός μας!
 
Last edited:

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
Το ημερολόγιο λέει 30/4/2017 και στις 19:30 φτάνουμε Denpasar. O Gede μας περίμενε στο αεροδρόμιο και είχαμε κανονίσει να μας πάει στο ξενοδοχείο μας στην Ubud για 300 IDR. Η ατμόσφαιρα βγαίνοντας σχεδόν αποπνικτική. Παρά το γεγονός ότι ήταν βράδυ είχε πολύ υγρασία και ζέστη. Ξεκινάμε για Ubud με απίστευτη κίνηση. Μια διαδρομή 1 ώρας περίπου την κάνουμε πάνω από 2 ώρες.

Στην διαδρομή σταματήσαμε για συνάλλαγμα σε ένα ανταλλακτήριο, μια τρύπα που βρισκόταν στην πίσω πλευρά ενός κτιρίου που μας σύστησε ο Gede. Να πω την αλήθεια φοβήθηκα μήπως με μπαγλαρώσει κανείς εκεί απόμερα ή μου δώσουν πλαστά χρήματα. Τελικά όλα καλά και με την καλύτερη ισοτιμία. Αν πάτε με τον Gede ζητήστε του να σταματήσετε.

Μετά από αρκετή ώρα, έχοντας κλείσει 2 ώρες στο αμάξι, έχοντας πάρει 2 πτήσεις και από το πρωί γυρίσει την Σαιγκόν, φτάσαμε επιτέλους πτώματα στο ξενοδοχείο μας.

Για την διαμονή μας θέλαμε κάτι special. Γενικά δεν συνηθίζουμε να επιλέγουμε ακριβά καταλύματα αλλά αυτή την φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Είπαμε, honeymoon! Το ξενοδοχείο μας ήταν λίγο έξω από την Ubud το https://jannataresort.com
Πνιγμένο μες το πράσινο με υπαίθριο lobby και εστιατόριο και μια πισίνα να αιωρείται πάνω από την ζούγκλα. Μας υποδέχθηκαν μες την τρελή χαρά με ευχές και μας μετέφεραν στο δωμάτιο μας. Τι δωμάτιο δηλαδή, δωματιάρα! Είχε μόλις 1 μήνα που είχε ανοίξει όταν πήγαμε! Άστραφτε και μύριζε καινουργίλα! Υστέρα από 10 λεπτά η χτύπησε η πόρτα! Ακούστηκε μια φωνούλα “Happy honeymoooooon” και μία τούρτα προσγειώθηκε στα χέρια μας! Λίγο χαζοχαρήκαμε και αμέσως μετά ξεραθήκαμε.

01/05/2017 Ubud - Goa Gajah – Coffee Farm - Bratan Lake - Monkey Forest (Κεντρικό Μπαλί)

Σήμερα είχε πρωινό ξύπνημα καθώς τις 8.30 είχαμε ραντεβού με τον οδηγό μας. Η θέα που αντικρίσαμε όταν ανοίξαμε τις κουρτίνες ήταν μοναδική.
hotel.jpg


Όλο το ξενοδοχείο χτισμένο σε μία πλαγιά και από κάτω να απλώνεται ολόκληρη ζούγκλα!
couple_hotel.jpg


Ανεβαινούμε στο εστιατόριο για πρωινό. Δεν είχε μπουφέ. Μας δίνουν καταλόγους με διάφορα είδη πρωινού και διαλέγουμε ότι θέλουμε. Τέλεια φάση γιατί κάθε πρωί μπορούσαμε να διαλέξουμε και κάτι διαφορετικό. Ακριβώς από κάτω η πιο ωραία πισίνα που έχουμε δει στην ζωή μας…
hotel2.jpg


hotel3.jpg


Μετά από λίγο ήρθε και ο οδηγός μας. Σήμερα η μέρα μας θα ξεκινήσει με Barong Keris Dance! Ουσιαστικά προκειται για έναν παραδοσιακό χορό που βασίζεται στην μυθολογία του Μπαλί και αναπαριστά την μάχη μεταξύ καλού και κακού πνεύματος.
BARONG.JPG


Το Barong είναι ένα μυθολογικό ζώο που αντιπροσωπεύει καλό πνεύμα και το Rangda είναι ένα μυθολογικό τέρας που αντιπροσωπεύει το κακό. Για τους μπαλινέζους ο Baron είναι σύμβολο προστασίας και συνήθως παρουσιάζεται με χαρακτηριστικά τίγρη, χοίρου ή γάτου. Πολύ μακριά από την δική μας κουλτούρα αλλά τόσο γοητευτικό ταυτόχρονα. Αυτό το χάσμα σε μαγεύει…
BARONG2.JPG


BARONG3.JPG


Συνεχίσαμε πηγαίνοντας στο Celuk village που είναι το χωριό τον αργυροχόων. Δεν μας εντυπωσίασε όμως καθώς μας φάνηκαν όλα πολύ τουριστικά. Πρόκειται για μαγαζάκια με τεχνίτες που μόλις δουν τουρίστα αρχίζουν να φτιάχνουν μπροστά σου κάποια κοσμήματα. Αμέσως μετά ξεκινάει η πίεση για να αγοράσεις...Όλα προσανατολισμένα στο πως θα πάρουν τα δολλάρια των τουριστών. Είχαμε προγραμματίσει μετά να πάμε στο Mas village που είναι ένα αντίστοιχο χωριό ξυλογλυπτικής. Έχοντας φάει όμως την προηγούμενη ήττα και αφού κατάλαβε και ο Gede ότι δεν είμαστε κλασικά θύματα-τουρίστες, μας επιβεβαίωσε ότι δεν είναι αυτά για μας και έτσι το προσπεράσαμε!

Συνεχίσαμε για μία επίσκεψη στο Goa Gajah (σπήλαιο ελέφαντα) που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και είναι ένα απο τα διασημότερα αξιοθέατα του νησιού. Η είσοδος στη σπηλιά γίνεται κάτω από το τρομακτικό κεφάλι ενός δαίμονα με το στόμα διάπλατα ανοιχτό.
GOA.jpg


Εσωτερικά δεν υπήρχε κάτι εντυπωσιακό. Είναι μία στενόμακρη αίθουσα με κάποια λατρευτικά σύμβολα σε σχήμα φαλλών (σύμβολα γονιμότητας).
GOA2.jpg


Παρόλο που το ίδιο το σπήλαιο δεν ήταν κατι εξαιρετικό ομολογουμένως, ήταν μεσα σε ένα φοβερό κήπο με λιμνούλες, γεφυρούλες και τροπικά φυτά και λουλούδια.
GOA GARDEN.jpg


GOA TREE.jpg

Εδώ με τον φίλο μας Gede…
GOA GEDE.jpg


GOA TROPIC.jpg


GOA3.jpg

Σειρά είχε μία φάρμα καφέ! Μας πήγε σε μία φάρμα μεσα σε ένα ορυζώνα που δοκιμάσαμε περίπου 15 ποικιλίες καφέ και σοκολάτας με διάφορες γεύσεις και αρώματα (lemongrass, ginger, pinapple…κτλ) και την ακριβότερη ποικιλία καφέ kowi lupak.
coffee farm2.JPG


coffee farm.jpg

Ο kowi lupak δεν μπορώ να πω ότι μας ενθουσίασε ιδιαίτερα. Ήταν κάτι μεταξύ ελληνικού και γαλλικού καφέ. Άσε που λυπηθήκαμε και τα ζωάκια που είχαν εκεί σαν αξιοθέατα. Φαινόντουσαν αρκετά δυστυχισμένα.
luak.JPG


kopi.jpg

Επίσης είδαμε τον τρόπο επεξεργασίας και καβουρδίσματος του καφέ και στο τέλος μας έκοψαν και έναν ολόκληρο καρπό κακάου από το δέντρο για να δοκιμάσουμε! Ήταν πολύ γευστικό όμως γλιτσερό στην υφή.
roast.jpg


cocoa.jpg

Φεύγοντας περάσαμε και από το μαγαζάκι τους και πήραμε 2 βαζάκια καφέ για το σπίτι. Γενικά ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία που αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη αν βρεθείτε στο Μπαλί!
 
Last edited:

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
Επόμενη στάση η λίμνη Bratan. Δεν υπάρχει περίπτωση να ψάξεις πληροφορίες οπουδήποτε για το Μπαλί και να μην πέσεις πάνω σε αυτή την φωτογραφία!
Βρίσκεται περίπου 1,30 ώρα βορειότερα της Ubud και η διαδρομή μέχρι εκεί είναι πολύ όμορφή, μέσα στο πράσινο, περνώντας από διάφορα χωριά. Όσο ανεβαίναμε υπήρχε ομίχλη και άρχισε να ψιχαλίζει. Φτάνοντας στην λίμνη πραγματικά δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα!
bratan2.JPG

Απογοήτευση… Περιμέναμε λίγα λεπτά και σε λίγο άρχισε να ξεπροβάλει ο ναός. Κάτι γίνεται...
bratan.JPG


bratan0.JPG

Κρίμα όμως που δε μπορούσαμε να δούμε όμως και την θέα στο βάθος… Ο ναός Χτίστηκε το 1633 και είναι αφιερωμένος στην θεά της λίμνης Ida Batara Dewi Ulun Danu. Η λίμνη Bratan είναι γνωστή και ως Λίμνη του Αγίου Όρους.
bratan4.JPG

Πραγματικά σα ψεύτικος...
bratan3.JPG

Περιηγηθήκαμε λίγο γύρω από την λίμνη και ο Gede μας υπέδειξε ένα δέντρο υπεραιωνόβιο στο οποίο πιστεύεται ότι ζουν πνεύματα! Σε αυτό το δέντρο αλλά και σε ότι οτιδήποτε άλλο πιστεύουν ότι κατοικεί κάποιο πνεύμα, οι μπαλινέζοι τα ντύνουν με καρό ασπρόμαυρα υφάσματα, τα πόλενγκ. Το άσπρο χρώμα συμβολίζει το Καλό και το μαύρο το Κακό. Στην μάχη δεν κυριαρχεί κανένα. Επίσης για τους μπαλινέζους δεν υπάρχει τέλος. Όλα είναι κύκλος. Μία διαρκής πάλη, με εναλλαγές, ώστε να διατηρείται η ισορροπία στον κόσμο!
Βγάλαμε την σχετική φωτογραφία, κάναμε μία ευχή όπως μας προέτρεψε ο Gede και φύγαμε για το Monkey Forest!
bratan tree.jpg

Δεν χρειάζεται να πω και πολλά για το Monkey Forest. Είναι από τα must στο Μπαλί και όλοι κάνουν μία στάση εδώ.
monkey2.jpg


monkey3.jpg

Αμέτρητα πιθηκάκια (μακάκιες) παντού τα οποία θεωρούνται ιερά. Όχι και τόσο χαριτωμένα θα έλεγα. Έτσι και σε έβλεπαν να κρατάς φαγητό σου επιτίθονταν! Επίσης έκλεβαν γυαλιά και οτιδήποτε άλλο τους γυάλιζε και μπορούσαν να το αποσπάσουν από τους τουρίστες! Θέλει λίγο προσοχή γενικά.
monkey.jpg


monkey4.jpg

Όσο κατεβαίναμε πιο κάτω στο δάσος τόσο ποιο εντυπωσιακά ήταν τα δέντρα με τις τεράστιες ρίζες τους, το ποτάμι και τα γεφυράκια! Τέλεια!
monkey5.jpg


monkey6.jpg


monkey7.jpg


monkey8.jpg


monkey9.jpg

Κάπου εδώ μας άφησε και ο οδηγός μας και συνεχίσαμε την βόλτα μας στην Ubud. Κάναμε βόλτα στα μαγαζάκια με τα σουβενίρ, περάσαμε έξω από το βασιλικό παλάτι και κάτσαμε για φαγητό στο Ibu Rai το οποίο ήταν εξαιρετικό. https://www.tripadvisor.com.gr/Restaurant_Review-g297701-d1379392-Reviews-Ibu_Rai_Bar_Restaurant-Ubud_Gianyar_Regency_Bali.html

Κάπως έτσι έκλεισε η πρώτη ουσιαστικά μέρα μας στο Μπαλί, γεμάτη πρωτόγνωρες εικόνες!
 
Last edited:

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
02/05/2017 Rafting στον ποταμό Telaga Waja

Μετά το πρωινό αναχώρηση για rafting στην ζούγκλα του Μπαλί!
Οι περισσότεροι όταν πάνε για rafting επιλέγουν τον ποταμό Ayung που είναι κοντά στην Ubud. Όμως είχα διαβάσει ότι ο ποταμός αυτός είναι τόσο εύκολος σαν να κάνεις βαρκάδα σε ποταμάκι της Disneyland. Εμείς όμως ψάχναμε για λίγο περισσότερο περιπέτεια! Διάβασα λοιπόν ότι υπάρχει και ένα άλλο ποτάμι λίγο νοτιότερα, το Telaga Waja. Είναι μεγαλύτερης διαδρομής 16km αντί 10km που είναι το Ayung και λίγο πιο δύσκολο. Οπότε αν θέλετε λίγο περισσότερο δράση, επιλέξτε αυτό.

Αφού φτάσαμε και φορέσαμε τον εξοπλισμό μας, περπατήσαμε μέσα στους ορυζώνες μέχρι να φτάσουμε στην κήτη του ποταμού. Είχε αρχίσει να ψιχαλίζει αλλά και τι έγινε; Σε λίγο έτσι κι αλλιώς θα γινόμασταν παπιά!:clap:
rafting9.jpg

Φτιάνουμε στο ποτάμι και ξεκινάμε! Η διαδρομή μαγευτική...
rafting2.jpg

Το ποτάμι περνούσε μέσα από την ζούγκλα και κατά διαστήματα υπήρχαν μικροί καταρράκτες.
rafting5.jpg

Πολλές φορές επειδή όλοι χαζεύαμε το τοπίο και κανένας δεν είχε το νου του στην διαδρομή, χτυπούσαμε αριστερά – δεξιά. :haha:
rafting3.jpg

Όσο κατεβαίναμε το ποτάμι τόσο πιο ορμητικό γινόταν αλλά σε κανένα σημείο δεν αισθανθήκαμε φόβο παρόλο που δεν είχαμε σχετική εμπειρία.
rafting.jpg

Η διαδρομή δε σταματούσε να μας εκπλήσσει...
rafting6.jpg

Σε κανά 2 σημεία σταματήσαμε να απολαύσουμε το τοπίο.
rafting11.jpg


rafting7.jpg


rafting8.jpg


rafting10.jpg

Το κερασάκι ήταν όταν στο τέλος πέσαμε από ένα τεχνητό καταρράκτη ύψους 5-6 μέτρων.
rafting4.jpg

Γενικά το διασκεδάσαμε πάρα πολύ και η σημερινή μέρα ήταν το highlight του ταξιδιού μας!

Σήμερα γυρίσαμε νωρίτερα το ξενοδοχείο μας και είπαμε να απολαύσουμε την θέα και την πισίνα του ξενοδοχείου μας.
pool.jpg


pool2.jpg

Ήπιαμε τα cocktails μας, ξεκουραστήκαμε και το βράδυ βγήκαμε για φαγητό στην Ubud, στο ιταλικό εστιατόριο Il Giardino. https://www.tripadvisor.com.gr/Rest...ws-Il_Giardino-Ubud_Gianyar_Regency_Bali.html
Χωμένο σε ένα κηπάκο με τα τραπεζάκια που περιμετρικά από μια λιμνούλα με χαμηλό φωτισμό και απαλή μουσική. Τέλεια επιλογή για ένα ρομαντικό δείπνο. Πήραμε μια πίτσα και μία μακαρονάδα και ήταν και τα 2 αρκετά καλά αλλά λίγο τσιμπημένα για τα δεδεμένα του Μπαλί! Κάναμε 2-3 βόλτες στον κεντρικό δρόμο, φάγαμε ένα παγωτάκι από ένα ιταλικό και πήραμε ταξάκι για το ξενοδοχείο μας!
 
Last edited:

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
03/05/2017 CAMPUHAN RIDGE WALK - TEGALALANG RICE TERRACES - PURA TIRTA EMPUL – PENGLIPURAN VILLAGE – TUKAD CEPUNG WATERFALL – BESAKIH TEMPLE - TIRTA GANGGA (Ανατολικό Μπαλί)

Πρωινό και αναχώρηση για μία μικρή πεζοπορία σε ένα πολύ όμορφο και διάσημο μονοπάτι από το ξενοδοχείο μας έως την Ubud. Διάσημο για την μοναδική αμφιθεατρική θέα που προσφέρει. Ευτυχώς επειδή ήταν 8 π.μ είμασταν μόνο εμείς και 2-3 που έκαναν jogging, οπότε το απολαύσαμε...
DSC08526.jpg


DSC08528.jpg


DSC08532.jpg


DSC08534.JPG



DSC08535.JPG


DSC08538.JPG
 
Last edited:

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
Φτάνοντας στην Ubud κάναμε μια βολτίτσα μέχρι να συναντηθούμε με τον Gede για να ξεκινήσουμε...
DSC085442.jpg


DSC085492.jpg


Σήμερα η μέρα μας αναμένεται πολύ πλούσια σε εικόνες, χρώματα και αρώματα! Πρώτη προγραμματισμένη στάση για σήμερα οι ορυζώνες Tegalalang. Πριν από αυτό ζητήσαμε από τον οδηγό μας αν θα μπορούσαμε να επισκεφθούμε ένα σπίτι προκειμένου να δούμε πως ζουν οι ντόπιοι.
Ουσιαστικά τα σπίτια τους δεν αποτελούνται από 1 χτίσμα. Πρόκειται για μια μεγάλη αυλή που μέσα υπάρχουν διάσπαρτά ξεχωριστά σπιτάκια-δωμάτια, πάνω από 6-7 μεταξύ των οποίων κουζίνα, κρεβατοκάμαρες, ναός, χώρος για τα πτηνά τους, μέχρι και νεκροκρέβατο για να τιμήσουν τους νεκρούς της οικογενείας.

Υπνοδωμάτια
DSC08331.JPG


DSC08325.JPG
Κατοικίδιο
DSC08324.jpg

Κουζίνα
DSC08329.JPG


DSC08330.JPG


Τους νεκρούς εδώ δεν τους κλαίνε. Είναι στιγμή γιορτής γιατί είναι η στιγμή που κάποιος περνά από τον θάνατο στην επόμενη ζωή. Για να γίνει αυτή η μετάβαση και να απελευθερωθεί ο νεκρός από το σώμα, γίνεται μία τελετή καύσης.

Νεκροκρέβατο - το σωμα ενδεχεται να μενει αρκετες βδομαδες εδω καθως η τελετη καυσης ειναι αρκετα δαπανηρη διαδικασια (στο βάθος αριστερά διακρίνεται ο ναός που τιμούν θεούς και προγόνους)
DSC08326.jpg

Όλα πολύ φτωχικά μα τόσο περιποιημένα. Άνθρωποι φτωχοί αλλά χαρούμενοι, περήφανοι και φιλόξενοι. Στο Μπαλί ένα από τα αγαπημένα τους σπορ είναι οι κοκορομαχίες γι’ αυτό και στα σπίτια των περισσότερων θα δει κανείς ψάθινα καλαθιά με που φυλάσσουν τους “μαχητές” τους! Τα καλάθια είναι τόσο μικρά, ίσα που χωρούν ώστε οι περιορισμένοι και τσαντισμένοι κόκορες να είναι έτοιμοι για μάχη!

Συνεχίζουμε για τους ορυζώνες Tegalalang. Οι θέα από εδώ φανταστική. Περπατήσαμε κάμποση ώρα ανεβοκατεβαίνοντας τους ορυζόντες που είναι φτιαγμένοι κλιμακωτά σαν κερκίδες θεάτρου. Τρέχαμε σαν χαζά αριστερά δεξιά για καμια ώρα, βγάζοντας άπειρες φωτογραφίες και συνεχίσαμε για τον ναο Pura Tirta Empul.
20170503_092515.jpg


20170503_092525.jpg


DSC08561.JPG


Ο Ινδουιστικός ναός Tirta Empul φημίζεται για Ιερό νερό του που οι πιστοί χρησιμοποιούν για τον εξαγνισμό του σώματος. Ο ναός χτίστηκε το 926 μ.Χ στο σημείο που υπήρχε μια πηγή νερού. Εδώ υπήρχε κατάνυξη με τις γυναίκες να κάνουν προσφορές στους θεούς με λουλούδια και τρόφιμα, αρώματα από στικς που έκαιγαν και τους πιστούς να πλένονται στις πηγές. Ωραίες εικόνες…
DSC08591.JPG


DSC08595.JPG
Η πηγή στο σημείο που πρωτοανακαλύφθηκε.
DSC08603.JPG

Η πηγή των ευχών
DSC08601.JPG
Προσφορές
DSC08605.JPG

DSC08608.JPG


DSC08586.JPG


Στο δρόμο πιάνουμε την κουβέντα με τον οδηγό μας σχετικά με την μαύρη μαγεία. Αν υπάρχει, αν πιστεύει ο νέος κόσμος ή αν θεωρείται πια κάτι ξεπερασμένο. Προς έκπληξη μας αρχίζει να μας αναφέρει ένα περιστατικό με την αδερφή του και τα μαγεία που της είχε κάνει κάποια που ήθελε το κακό της επειδή ζήλευε την σχέση που είχε με τον σύντροφό της. Τα βράδια πόνου που περνούσε, τις αρχαίες διαλέκτους που ξεστόμιζε και άλλα ανατριχιαστικά πράγματα. Φαινόταν τόσο πολύ ότι το πίστευε που είχαμε ανατριχιάσει! Αλήθεια ή ψέματα ποιος ξέρει;! Πάντως κάποια πράγματα φαίνεται να έχουν περάσει τόσο στην κουλτούρα τους που ακόμα και αυτός ο νέος άνθρωπος που ασχολείται με τον τουρισμό και φαινόταν και ευκατάστατος για τα δεδομένα του τόπου του, είχε ακόμα αυτές τις αντιλήψεις!
Οδηγώντας ανατολικότερα περνάμε μέσα από ένα δάσος μεγάλων μπαμπού και φτάνουμε στο πιο ονειρεμένο χωριό του Μπαλί, το Penglipuran.

GOPR0952_Moment2.jpg


GOPR0952_Moment.jpg


GOPR0952_Moment3.jpg


Αυτό το χωριό έχει διατηρήσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα με κάθε σπίτι να έχει την δική του είσοδο, και με ένα σημάδι να μαρτυρά το όνομα της οικογένειας που μένει εκεί. Ηταν το πιο όμορφο χώριο που συναντήσαμε. Σαν ψεύτικο…

Η μία απο τις 2 είσοδος του χωριού
DSC08620.JPG
Η απερίγραπτη χαρά μας
DSC08642.JPG
Χαρακτηριστική είσοδος σπιτιού
DSC08648.JPG
Καθημερινές προσφορές στα πνεύματα
DSC08650.JPG


Ψάχνοντας να επισκεφθούμε ένα καταρράκτη από τους δεκάδες του νησιού, μιας και δεν υπήρχε χρόνος για περισσότερους, βρήκα κάποιον ο οποίος δεν είναι τόσο δημοφιλής αλλά ταυτόχρονα όμως είναι πολύ ιδιαίτερος. Όταν τον είπα στον Gede μου είπε ότι ούτε αυτός είχε τύχει να πάει ποτέ και ενθουσιάστηκε με την ιδέα μιας και αυτός έχει βαρεθεί να βλέπει να ίδια με τους τουρίστες! Πρόκειται για τον Tukad Cepung waterfall.
Είχε αρχίσει ήδη να βρέχει αλλά τίποτα δε μας πτοούσε! Γενικά πετύχαμε αρκετή βροχή στο ταξίδι μας. Αφού και ο Gede απορούσε. Υποτίθεται ότι βρισκόμασταν σε “dry season”! Βέβαια ήταν αυτή η τροπική βροχή που άρχιζε και σταματούσε γρήγορα. Ζέστη είχε, απλά κάπου κάπου κάναμε τα ντουζακια μας…
Ξεκινήσαμε λοιπόν να κατεβαίνουμε μία πλαγιά από ορυζώνες για κανα 20λεπτο. Σε κάποιο σημείο φτάσαμε σε ένα σημείο σαν πέρασμα χαράδρα με κάτι τεράστιες ρίζες δέντρων να κρέμονται και από κάτω να περνάει ποταμάκι και στο βάθος να ακούμε την δύναμη του καταρράκτη.

20170503_121446.jpg


20170503_123807.jpg


20170503_123211.jpg

Κρεμόμασταν σε κάτι τεράστιες ρίζες δέντρων και αδυνατούσαμε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν όντως αυτά! Σα σκηνικό ταινίας....
20170503_123006.jpg

Περπατήσαμε λίγο πιο μέσα μέχρι που φτάσαμε σε μία κλειστή αίθουσα βράχων, με ένα άνοιγμα σαν φεγγίτης και να σκάει στα πόδια μας με ορμή ο καταρράκτης! Απίστευτο θέαμα! Από τις καλύτερες εικόνες του ταξιδιού μας!
20170503_121722.jpg


20170503_122311.jpg

 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.794
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom