• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Απρίλιο - Μάιο 2019 !!

Ιταλία Μπολόνια η Φλωρεντία και πέριξ

James

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Εγώ μάλλον έχω καταλήξει. Κρατάμε το happy wife happy life. Δεν χάνει ποτέ.

Μένουμε δυο μέρες Μπολόνια και μία Φλωρεντία, χωρίς διανυκτέρευση βέβαια. Αν αποδειχτούν πολλές για Μπολόνια και υπάρξει υποψία βαρεμάρας, έχω μπει στο πρώτο τρένο για φωτογραφίες στον πύργο. Και αφήνω ανοιχτούς λογαριασμούς με την περιοχή για να υπάρχει λόγος επιστροφής.

@alvadi Μη σου πώ πόσο έχει τώρα το συγκεκριμένο :haha:

Με ακόμα περισσότερο ψάξιμο κατάφερα να βρω ένα 75αρι στην περιοχή του Πανεπιστημίου ακριβώς έξω από τα τείχη. Ε το λες και ευκαιρία!

alvadi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη ξανά!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μεξικό
Εγώ μάλλον έχω καταλήξει. Κρατάμε το happy wife happy life. Δεν χάνει ποτέ.

Μένουμε δυο μέρες Μπολόνια και μία Φλωρεντία, χωρίς διανυκτέρευση βέβαια. Αν αποδειχτούν πολλές για Μπολόνια και υπάρξει υποψία βαρεμάρας, έχω μπει στο πρώτο τρένο για φωτογραφίες στον πύργο. Και αφήνω ανοιχτούς λογαριασμούς με την περιοχή για να υπάρχει λόγος επιστροφής.

@alvadi Μη σου πώ πόσο έχει τώρα το συγκεκριμένο :haha:

Με ακόμα περισσότερο ψάξιμο κατάφερα να βρω ένα 75αρι στην περιοχή του Πανεπιστημίου ακριβώς έξω από τα τείχη. Ε το λες και ευκαιρία!
Δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείτε τη Μπολόνια! Θα περάσετε πολύ όμορφα!!

STKF

Member
αλλά το μεγάλο αφεντικό θέλει οπωσδήποτε Μπολόνια
Αυτό που έγραψε η @paefstra . Φλωρεντία και Σιένα. Καλή η Μπολώνια αλλά δεν τις φθάνει. Εκτός αν ο κύριος στόχος είναι η γαστρονομία της πόλης.

Δύο μέρες Φλωρεντία. Αν τελικά πάτε στην Μπολώνια θα καταλάβετε τι εννοώ. Ίσως να πηγαίνατε για λίγες ώρες, για φαγητό.

vanda

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σαρδηνία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βιετνάμ
Tώρα που μιλάμε για τη Μπολόνια δεν με βοηθάτε και μενα λίγο. Τι λέτε θα προλάβω να παω τον μικρό στο μουσείο της Ferrari στη Μόδενα; Φτανουμε Μπολόνια γύρω στις 11 το πρωί; να πάω κατευθείαν Μόνεδα; έχει lockers στον σιδηροδρομικό σταθμό; θα ήθελα να προλαβω όμως να του δείξω και το αρχιγυμνάσιο, αν και μεταξύ μας αυτός για τη Ferrari θα καίγεται..
Το αρχιγυμνάσιο είναι πολύ ενδιαφέρον. Εκτός από την περίφημη "αίθουσα της ανατομίας", έχει και μια υπέροχη βιβλιοθήκη με πολύ παλια βιβλία για διάφορες επιστήμες και μάλιστα με ελληνικά ονόματα τύπου αστρονομία, φυσική, μαθηματικά. Βρίσκεται απέναντι αφού διασχίσεις το διάδρομο με τα αγάλματα των διαφόρων μεγάλων καθηγητών Ιατρικής που δίδαξαν εκεί, ανάμεσά τους και ο περίφημος δοκτωρας Sbaraglia :haha::haha::haha:

Οσο για μένα έχω τραγικές αναμνήσεις από αυτή την επίσκεψη. Μετά από μία απίστευτη κραιπάλη φαγητού και ποτού στην πόλη (η καλύτερη στην Ιταλία, ever), το βράδυ υπέφερα από πόνους στη χολή και φαντασιωνόμουνα ότι θα πεθάνω και την άλλη μέρα θα χρησιμοποιήσουν το σώμα μου για άσκηση στην αίθουσα ανατομίας, που είχα δει λίγες ώρες πριν!:eek::eek::eek:

LOULOUTGAL

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
γαλλικη πολυνησια
Δυσκολευομαι να βρω ξενοδοχειο στην Μπολονια για αρχες Μαρτιου πιθανολογω επειδη εκεινες τις μερες εχει την διεθνη εκθεση παιδικου βιβλιου .Εχετε προτασεις?

vanda

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σαρδηνία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βιετνάμ

alvadi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη ξανά!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μεξικό
Δυσκολευομαι να βρω ξενοδοχειο στην Μπολονια για αρχες Μαρτιου πιθανολογω επειδη εκεινες τις μερες εχει την διεθνη εκθεση παιδικου βιβλιου .Εχετε προτασεις?
Εμείς είχαμε μείνει στο Cavour hotel αλλά την τελευταία φορά που το κοίταξα είχε διπλασιάσει τις τιμές του και την τελευταία φορά μείναμε σχεδόν πανω στη piazza magiore στο Casa Isolani piazza Maggiore

Machi.M

New Member
Καλησπέρα, ταξιδεύουμε 5 Απριλίου Μπολόνια η πτήση μας φτάνει 09:30 το πρωί εκεί και σκοπεύουμε να πάρουμε το τρένο και να πάμε Φλωρεντια. Τι ώρα είναι οκ να κλείσω το τρένο από Bologna Centrale δηλαδη ποσο χρονο να υπολογιζω για να μην το χασω? ( γιατι θα τα κλεισω online τα εισητηρια) Σκεφτηκα οτι καποιος που το εχει κανει θα εχει στο μυαλο του ενα χρονικο περιθωριο που χρειαζεται να βγεις απο το αεροδρομιο να παρεις το τρενο απο εκει και να πας στο κεντρικο σταθμο τρενου στη Μπολονια. Ευχαριστω πολυ.

connosp

Member
Καλησπέρα, ταξιδεύουμε 5 Απριλίου Μπολόνια η πτήση μας φτάνει 09:30 το πρωί εκεί και σκοπεύουμε να πάρουμε το τρένο και να πάμε Φλωρεντια. Τι ώρα είναι οκ να κλείσω το τρένο από Bologna Centrale δηλαδη ποσο χρονο να υπολογιζω για να μην το χασω? ( γιατι θα τα κλεισω online τα εισητηρια) Σκεφτηκα οτι καποιος που το εχει κανει θα εχει στο μυαλο του ενα χρονικο περιθωριο που χρειαζεται να βγεις απο το αεροδρομιο να παρεις το τρενο απο εκει και να πας στο κεντρικο σταθμο τρενου στη Μπολονια. Ευχαριστω πολυ.
Επειδή το έχω κάνει, καλύτερα να φτάσεις πρώτα και μετά να βγάλεις εισιτήρια. Έχει πολλές επιλογές. Marconi Express | Veloce, frequente, comodo, elettrico
Frecce - Trenitalia
Italotreno: Biglietti Treno, Offerte e Orari Online | Sito ufficiale

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.076
Μέλη
38.065
Νεότερο μέλος