Αργεντινή Μπουένος Άιρες-Αργεντινή

Dakota

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Ασία
Γειά σε όλους!
Θα εκτιμούσα πολύ αν μου δίνατε μερικές πληροφορίες για Μπουένος Άιρες. Όποιαδήποτε πληροφορία θα μου ήταν χρήσιμη.
Ευχαριστώ και καλή σας μέρα!
 

alma

Member
Μηνύματα
3.718
Likes
15.051
Γυρίσαμε πρόσφατα από ταξίδι στη Λατινική Αμερική,τις τελευταίες μέρες του οποίου περάσαμε στο Buenos Aires.Δεν μας λες τι ακριβώς θες να μάθεις,οπότε θα σου πω μερικές γενικές πληροφορίες και εντυπώσεις. Εμείς επιλέξαμε την περιοχή του Palermo για διαμονή και επίσης διαλέξαμε ξενοδοχείο κοντά σε σταθμό μετρό,με το οποίο έγιναν σχεδόν όλες οι μετακινήσεις μας.Άλλες περιοχές που αξίζουν επίσκεψη είναι η πολύχρωμη Βoca,(στην οποία θέλει και λίγο προσοχή λόγω των αναφορών για κλοπές κλπ),το γοητευτικό San Telmo,παλιά γειτονιά όπου κατοικούσαν ισπανοί αριστοκράτες (και πολλά από τα εντυπωσιακά κτίρια διατηρούνται ακόμα).Εκτός από τα εντυπωσιακά κτίρια,το San Telmo είναι γνωστό για την αγορά αντικών, ειδικά για την αγορά "mercado San Telmo",της οποίας το κτίριο χτίστηκε από τον ίδιο αρχιτέκτονα που σχεδίασε το νεκροταφείο της Recoleta.Αξίζει μια περιπλάνηση στα σοκάκια της περιοχές και στα καταστήματα της.Η Recoleta εκτός από το νεκροταφείο για το οποίο την ξέρουν πολλοί είναι γενικά μια κομψή αλλά ακριβή περιοχή,όσον αφορά τη διαμονή και όχι μόνο. Προσοχή το βράδυ χρειάζεται ειδικά στην περιοχή γύρω από το λιμάνι, μάλιστα κοντινοί σταθμοί του μετρό κλείνουν νωρίτερα από ότι σε άλλες περιοχές και οι ντόπιοι μας σύστησαν να την αποφύγουμε.
Αν έχεις αρκετές μέρες στη διάθεση σου μπορείς από το Buenos Aires,να επισκεφτείς με το ferry την Colonia del Sacramento στην Ουρουγουάη,αλλά δεν θα σου έλεγα να το κάνεις αν δεν έχεις πάνω από 5-6 μέρες,καθώς το Buenos Aires είναι μεγάλο και έχει πολλά να δεις.
Αν θες κάτι συγκεκριμένο να ρωτήσεις για Buenos Aires,ρώτα. Επίσης αν τελικά αποφασίσεις το ταξίδι μια και είναι τόσο μακρινό είναι καλό να μείνεις μέρες και να το συνδιάσεις και με άλλα μέρη όπως καταρράκτες Ιγκουασού κλπ
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.658
Likes
50.481
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Θα σου πω κι εγώ την άποψή μου, που φυσικά δεν είναι Βίβλος, είναι υποκειμενικότατη γιατί υπόκειται στα γούστα μου.

Ως κάποιος που έχει πάει πάνω από 15 φορές στο Μπ. Άιρες η γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει τον κόπο, δεδομένης της απόστασης, του χρόνου και του κόστους. Πολλοί λατινοαμερικάνοι τρελαίνονται για την πόλη διότι είναι ΄΄ο,τι πιο κοντινό υπάρχει σε ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική, οπότε αν είσα ας πούμε από την Κολομβία και δεν έχεις πάει Ευρώπη ποτέ σου, ενδεχομένως να σου αρέσει. Για μένα η πόλη τρομερά υπερτιμημένη. Έχει κάποια όμορφα κτίρια (από αυτά που βρίσκεις σε μέτριες αρχιτεκτονικές πόλεις) και μέχρι εκεί.

Δυσάρεστη δεν είναι, αλλά να διασχίσεις τον ατλαντικό και να ΄χασεις την ευκαιρία να δεις πόλεις όπως το Κούσκο, η Αβάνα, το Ρίο ή το Κίτο και το Μέξικο Σίτυ για μια πόλη-καχέκτυπο των ευρωπαϊκών είναι κάτι που δε θα έκανα. Δεν έχει λατινοαμερικάνικο χαρακτήρα: στο Κούσκο θα δεις αρχιτεκοτνική των Ίνκας συν αποικιακή, στο Μπουένος Άιρες νεοκλασικά σαν το Θησείο. Στο Κίτο θα ακούσεις μουσική των Άνδεων, στο Μπ. Άιρες μια εμμονη στο ταγκό, στο Μέξικο Σίτυ θα δεις το καλύτερο μουσείο ανθρωπολογίας στον κόσμο, απίθανες πυραμίδες την σιτορία μιας επανάστασης στο Μπ. Άιρες θα δεις... τα βραχιόλια της Εβίτα;

Θέλω να πω ιστορικά, αρχιτεκτονικά, γαστρονομικά (το Λίμα-Μπουένος Άιρες στο φαγητό είναι σα να παίζουν λιοντάρια-χριστιανοί), πολιτιστικά, από πλευράς setting (Ρίο και πάλι Ρίο) επιλέγοντας το Μπ. Άιρες χάνεις αυτό που κάνει τη ΛΑτινική Αμερική μοναδική: η μίξη ινδιάνων, αφρικανών σκλάβων και ευρωπαϊκής αποικιακής κουλτούρας.

Η χώρα γενικώς αδυνατεί να εντυπωσιάσει, τουλάχιστον εμένα. Στη Χιλή πας στο μοναδικό νησί του Πάσχα, στη Βενεζουέλα για κυνήγι ανακόντα με τα χέρια σου, στο ΠΕρού στο Μάτσου Πίτσου, στη Γουατεμάλα πυραμίδες στη ζούγκλα υπό τον ήχο απίστευτων ζώων, στη Βραζιλία εκπληκτικά πράγματα στον Αμαζόνιο, η Βολιβία είναι ό,τι αυθεντικότερο έχει η ήπειρος από πλευράς κουλτούρας, αρχαιολογίας, φύσης (σαλάρ ντε Ουγιούνι;; ), η Κούβα έχει ένα μείγμα αισθησιασμού, πολιτικής ιστορίας και τις πιο όμορφες πόλεις στην ήπειρο... η Αργεντινή τι έχει βρε αδελφέ;

Δεν εννοώ ότι θα περάσεις άσχημα. Και καλά θα φας, και τις βόλτες σου θα κάνεις και θα γεμίσεις και 2-3 μέρες. Αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε αυτό και κάτι από τα εκπληκτικά παραδίπλα είναι σα να ήρθε η Μπαρτσελόνα να παίξει στην Αθήνα κι εσύ να πήγες στο Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ για να δεις το Φούφουλα.

Με όλο το σεβασμό για τους λάτρεις του Μπουένος Άιρες, σε ορισμένους εκ των οποίων έχω και αδυναμία (π.χ. στο μίστερ με τα χιλιόμετρα, του οποίου η απάντηση θα ήταν ενδιαφέρουσα για τον original poster).
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.698
Likes
6.299
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
έχω πάει 4 φορές (επαγγελματικό ταξείδι) και συμφωνώ με τα παραπάνω.
Στα νότια της νοτίου αμερικής ξεφεύγεις από την παράδοση
 

Dakota

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Ασία
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Με βοήθησαν. Αυτό που θέλω τώρα να ρωτήσω είναι να μου πείτε πόσο βαθμολογείτε το Μπουένος Άιρες σε θέμα 'επικίνδυνο'.
 

el de abajo

Member
Μηνύματα
202
Likes
586
Yorgos για πρώτη φορά διαφωνώ μαζί σου...Αργεντινή υπάρχει και το camino de los siete lagos στην Παταγονία που ξεκινάει από το Neuquen και καταλήγει στο Bariloche, με επτά λίμνες και ενδιάμεσες στάσεις σε San Martin de os Andes, Villa Traful και άλλα χωριά, όπου είναι απλά καταπληκτικά και για μένα είναι must από την στιγμή που θα κάνεις τόσο μεγάλο ταξίδι. Όλα τα υπόλοιπα για το Μπ. Άϊρες είναι απλά θέμα γούστου...
Εμείς εκτός από την Boca, όπου πραγματικά καλό είναι να μην ξανοιχτείς πέρα από το caminito, δεν νοιώσαμε πουθενά κίνδυνο...ήμασταν βέβαια τέσσερις άνδρες χωρίς αυτό να σημαίνει αναγκαστικά κάτι...
 
Last edited:

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Επιγραμματικά και με την πείρα των 3 επισκέψεων στο Buenos...

Σαν πόλη και μιλώντας υποκειμενικά, είναι υπέροχη. Φοβεροί άνθρωποι, καλό φαγητό, καταπληκτική ατμόσφαιρα. Ειλικρινά δυσκολεύομαι να βρω ωραιότερη πρωτεύουσα στη Λατινική Αμερική. Αν εσείς πιστεύετε ότι η Μποκοτά, το Κίτο, το Καράκας ή το Μοντεβιντέο είναι , πάω πάσο.

Ναι, η Αργεντινή δεν έχει μεγάλη σχέση με αυτό που σκεπτόμαστε όταν λέμε Νότια Αμερική, αλλά αυτό ελάχιστα, εμένα προσωπικά, με χαλάει. Ναι δεν έχει το λατινοαμερικάνικο χρώμα ούτε τις κολονιάλ πόλεις αλλά γιατί αυτό είναι κακό? Αν δεν εντυπωσιάζουν οι παγετώνες, οι καταρράκτες ή τα φοβερά τοπία της Σάλτα τότε πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να με εντυπωσιάσουν περισσότερο οι άλλες Λατινοαμερικάνικες χώρες?

Όσον αφορά το θέμα εγκληματικότητας θεωρώ ότι αν έχεις κοινό νου δεν θα έχεις πρόβλημα. Ναι η Boca το βράδυ έχει κάποιο θέμα αλλά τι δουλειά έχεις να τρέχεις βραδυάτικα στη Boca?
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.360
Likes
9.285
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
το θεμα ειναι σε λάθος ενότητα..
θα προστεθω κι εγω στους υποστηρικτες του Μπουενος...υπεροχη πόλη, υπέροχο φαγητό, καταπληκτικη. αντιγραφω Traveller μια και τα ειπε αριστα. αλλες που αναφερθηκαν μου φανηκαν βαρετες πχ Κιτο, Κουσκο και πολεις του 24ωρου. ενω το Μπουενος εχει πολλα να δεις και να γευτεις. ανεξαντλητη πόλη και για να γινω αιρετικός πλεον πολυ πιο ενδιαφερουσα από Αβανα, Ρίο. από ασφαλεια στο Παλερμο απόλυτη. και δεν βλεπω κανενα λογο να βγεις από κει το βραδυ. υπεροχη γειτονια.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.658
Likes
50.481
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Με βοήθησαν. Αυτό που θέλω τώρα να ρωτήσω είναι να μου πείτε πόσο βαθμολογείτε το Μπουένος Άιρες σε θέμα 'επικίνδυνο'.
Με κοινή λογική είναι μια χαρά. Έχει τα ίδια προβλήματα που έχουν και οι περισσότερες λατινοαμερικάνικες μεγαλουπόλεις (φαβέλες, ακραία φτωχεια, μεγάλη διαφορά πλουσίων-φτωχών κλπ) αλλά σε γενικές γραμμές εκεί που υπάρχει τουριστικό ενδιαφέρον είσαι μια χαρά, με απλή κοινή λογική. Για τα δεδομένα της Λατινικής Αμερικής, οι Αργεντίνοι κουτσομιλάνε Αγγλικά.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.718
Likes
15.051
Θα συμφωνήσω με τον Traveller ως προς το ότι είναι πολύ όμορφη πρωτεύουσα έχει καλό φαγητό και ως προς το ότι οι άνθρωποι είναι υ π ε ρ ο χ ο ι.Δεν το έγραφα επειδή τυγχανει ο σύζυγος μου να είναι κατά το ήμισυ Αργεντίνος, (οπότε ίσως να μην είμαι απόλυτα αντικειμενική),αλλά την ίδια γνώμη απέκτησα για όλους τους Αργεντινους που γνωρισα στο ταξίδι μας,καθώς τον περίπου ένα μήνα που μείναμε στη χώρα μέναμε σε σπίτια συγγενών , οπότε δεν ζήσαμε την χώρα μόνο σαν τουρίστες ή σαν επισκέπτες(μόνο στο Β.Α. μείναμε σε ξενοδοχείο),αλλά ζώντας με οικογένειες Αργεντινων και βλέποντας τις συνήθειες τους και την καθημερινότητα τους.
Σαν πόλη μου άρεσε πάρα πολύ η Cordoba, η οποία είναι πόλη παλιά και με ιστορία αιώνων ,με μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο, όπως η Manzana Jesuítica, αλλά και ενδιαφέροντα χωριά στα περίχωρα της . Αν μπορέσω θα γράψω ιστορία κάποια στιγμή.
Όσο για το θέμα επικινδυνότητας που ανέφερες θέλει προσοχή ναι,αλλά δεν είναι τόσο τρομερά τα πράγματα.Οι γειτονιές που είναι κακόφημες και πρέπει να αποφύγεις το βράδυ,είναι γνωστές στους ντόπιους και θα σου τις πουν. Εννοείται ότι τη Boca θα τη δεις μέρα και θα αποφύγεις τα στενάκια,αν έχεις απορία τι είναι επικίνδυνο ρώτα,σε κάθε τετράγωνο σχεδόν έχει αστυνομία,θα σου πουν τι να αποφύγεις. Επίσης όπως σου είπα αποφεύγεις την περιοχή γύρω από το λιμάνι το βράδυ, εμείς την πλησιάσαμε αρκετά αλλά από ένα σημείο και πέρα μιλώντας με ντόπιους και με έναν αστυνομικό,μας είπαν ότι ούτε αυτοί πλησιάζουν σε κάποια σημεία της περιοχής το βράδυ. Τα αγγλικά τους τώρα....νομίζω ότι κάτι λίγα μιλάνε...δεν ξέρω σίγουρα γιατί εμείς μιλούσαμε μόνο ισπανικά, αλλά οι περισσότεροι δεν μιλάνε πολύ καλά και αν κρίνω από τους συγγενείς μας που είναι και μορφωμένοι, παρόλα αυτά τα αγγλικά των περισσότερων είναι σε επίπεδο χαμηλό αρκετά.
Αν έχεις χρόνο γνώμη μου είναι να επισκεφτείς όσα περισσότερα μπορείς εκτός πρωτεύουσας....Καταρράκτες Ιγκουασού, Σάλτα και Χουχουι. Κόρδοβα,Παταγωνία....όποια από αυτά σε ενδιαφέρουν περισσότερο και μπορείς να χωρέσεις στο πρόγραμμα σου(όλα δεν γίνεται δυστυχώς,εκτός αν μείνεις για μήνες καθώς η χώρα είναι τεράστια).
 

ELAFONHSOS

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Καλησπέρα εχω κλείσει τον Αύγουστο για μπουενος αιρες...σε ποια περιοχή μου προτείνετε να μεινω κ αν ξέρετε και για καλα ξενοδοχεια;θα μεινω 6 μερες..τι αξίζει να επισκεφτώ;δραστηριότητες μπορούμε να κάνουμε;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.736
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom