Μπουρκίνα Φάσο Μπουρκίνα Φάσο: Στη χώρα των έντιμων

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει

Κάνετε ένα κουιζ σε φίλους και γνωστούς και ρωτήστε πού βρίσκεται στο χάρτη η Μπουρκίνα. Μερικοί θα ρωτήσουν αν υπάρχει τέτοια χώρα. Πόσο μάλλον να ήθελαν να ταξιδέψουν εκεί.
Η αλήθεια είναι ότι το ενδιαφέρον μου να επισκεφθώ τη Μπουρκίνα είχε ένα και μόνο λόγο στην αρχή. Το όνομα της πρωτεύουσας: "Πού πήγες ταξίδι;" "Στην Ουαγκαντούγκου!!!"

Η ευκαιρία δόθηκε όταν με μια ομάδα φίλων αποφασίσαμε να πάμε στο Μάλι για το Φεστιβάλ Μουσικής στο Νίγηρα (2008) που γίνεται κάθε Φεβρουάριο. Και βέβαια ως γειτονική χώρα η Μπουρκίνα, ήταν η χρυσή μου ευκαιρία να πατήσω το χώμα της Ουαγκαντούγκου!
Καθώς η Μπουρκίνα δεν είναι ταξιδιωτικός προορισμός για τα ελληνικά πρακτορεία (κι επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες τους ως τώρα), ανέλαβα κατά τη πάγια τακτική μου την οργάνωση του ταξιδιού.

Φτάσαμε στο αεροδρόμιο της Ουαγκαντούγκου μετά από 2 στάσεις (Ρώμη και Τρίπολη Λιβύης!) με καθυστέρηση (συνήθη για την εταιρεία που επιλέξαμε). Η πρώτη κακοτυχία ήρθε μετά την προσγείωση. Η βαλίτσα μου ουδέποτε έφτασε (και ακόμα δεν ξέρω που είναι), οπότε αναγκάστηκα να πάρω κάποια λίγα ρούχα στην Ουαγκαντούγκου (κι αυτά κινέζικα!).
Μας υποδέχθηκε ο ιδιοκτήτης της πανσιόν και μας πήγε μέσα στο μαύρο βράδυ στο κατάλυμμά μας.

Στην Μπουρκίνα περάσαμε 6 μέρες. Ήταν η πρώτη επαφή μας με την Υποσαχάρια Αφρική. Στην Ουαγκαντούγκου πρακτικά δεν μείναμε καθόλου. Κοιμηθήκαμε και μετά το πρωινό ξεκινήσαμε αμέσως. Η εντύπωση είναι μιας σκονισμένης πόλης (πολλοί δρόμοι χωμάτινοι) με χαμηλά κτήρια.

1η μέρα
Με το πρωινό κατευθυνθήκαμε αμέσως προς το νότο στα σύνορα με την Γκάνα για να επισκεφτούμε το παραδοσιακό χωριό Τιεμπελέ στη χώρα των Γκουρουνσί. Η διαδρομή ήταν διάσπαρτη από καλύβες και στις στάσεις που κάναμε μας περιστοίχιζαν ορδές παιδιών μέσα σε φωνές και γέλια.
acache.virtualtourist.com_3885455_Landscape_on_the_way_to_Gourounsi_country_Province_du_Naouri.jpg

Eικόνες από τη διαδρομή στη χώρα των Gurunsi

Το Τiebele (πληρώνεις είσοδο και ξεναγό) είναι σαν ένα υπαίθριο μουσείο, εξαιρετικά φωτογενές. Μικρά σπίτια από χώμα και άχυρα ζωγραφισμένα εξωτερικά σε ποικίλα μοτίβα. Ήταν μοναδικό να βλέπεις τη ζωή στο μικρό αυτό (αλλά σχετικά τουριστικό) χωριό. Πολύχρωμα ντυμένες γυναίκες να κάνουν όλες τις δουλειές που πλέον είναι άγνωστες στις δυτικές κοινωνίες (οι άντρες μάλλον ράθυμοι). Κάναμε και δωρεά στη τοπική ομάδα ποδοσφαίρου να αγοράσουν νέα μπάλα ποδοσφαίρου!
acache.virtualtourist.com_3885077_Tiebele_Burkina_Faso.jpg


acache.virtualtourist.com_3875600_Things_To_Do_Burkina_Faso.jpg

Tiebele


Από κεί καταλήξαμε για διανυκτερευση στο πάρκο Νazinga όπου θα κάναμε ένα μίνι σαφάρι. Η διαμονή ήταν σε μικρά σπαρτιάτικα chalets, αλλά το καλό ήταν ότι στο εστιατόριο σέρβιραν φιλέτο αντιλόπης, κάτι που δεν έχασα την ευκαιρία να δοκιμάσω.


2η μέρα
Ξυπνήσαμε από τα άγρια χαράματα και με ένα τζίπ κάναμε μια βόλτα όπου είδαμε διάφορα είδη αντιλόπης, αγριοβούβαλους (σπάνιο θέαμα) και κυρίως πολλούς ελέφαντες οι οποίοι στην πορεία της ημέρας ήρθαν να κάνουν το μπάνιο τους στη λίμνη δίπλα από το κατάλυμά μας.
acache.virtualtourist.com_3875586_Things_To_Do_Burkina_Faso.jpg


acache.virtualtourist.com_3922729_Things_To_Do_Province_du_Naouri.jpg

Στο πάρκο Nazinga


Ακολούθησε μια μακρά διαδρομή μέσα από χωμάτινους δρόμους για να καταλήξουμε το απόγευμα δυτικά στην Gaoua, την πρωτεύουσα της περιοχής των Λομπί. Στην διαδρομή κάναμε μια στάση έξω από ένα σχολείο...Έκανα την κίνηση και έβγαλα τη φωτογραφική μηχανή. Δημιούργησα το απόλυτο χάος. Χάθηκα μέσα σε ένα πανζουρλισμό από παιδιά που συνωστίζονταν για να βγούν και να δουν τη φωτογραφίατους!
acache.virtualtourist.com_3924273_Things_To_Do_Gaoua.jpg

Gaoua

Κάναμε μια απογευματινή βόλτα στη Γκάουα που όμως σαν πόλη δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η αίσθηση όμως ότι είμασταν οι μοναδικοί λευκοί επισκέπτες ήταν μοναδική! Καταλήξαμε σε τοπικό μπαρ πήγαμε όπου για το χατήρι μας η ιδιοκτήτρια μας έβαλε μουσική και χόρεψε μαζί μας. Σε καμμία περίπτωση η παρουσία μας στους δρόμους δεν μας δημιούργησε αίσθημα ανασφάλειας ή απειλής.

3η μέρα
Το επόμενο πρωί επισκεφθήκαμε ένα εξαιρετικό υπαίθριο μουσείο που σου επιτρέπει μέσα από φωτογραφικό υλικό, αντικείμενα και αναπλάσεις κατοικιών να γνωρίσεις την ιστορία και το τρόπο ζωής των Λομπί (που διατηρούν έντονα τις παραδόσεις τους και τις ανιμιστικές τους καταβολές).
acache.virtualtourist.com_3924248_Lobi_compound_at_the_museum_grounds_Gaoua.jpg

Xαρακτηριστικό σπίτι των Lobi

Ακολούθησε μια χαλαρή βόλτα στην υπαίθρια αγορά της Γκάουα που είναι ένα πανόραμα χρωμάτων κυρίως από τις γοητευτικά ντυμένες γυναίκες. Πάλι στο εμπόριο το πρώτο λόγο είχαν οι γυναίκες. Εκεί επισκεφθήκαμε και το υπαίθριο κομμωτήριο, όπου κουρεύτηκα και η φίλη μου η Στέλλα έδωσε ένα τόνο αφρικάνικο στα μαλλία της (οι γυναίκες προσέχουν πολύ την κόμμωσή τους με τα περίτεχνα κοτσιδάκια).

Αναχωρήσαμε στη συνέχεια δυτικότερα προς Μπανφορά με στάση στον αινιγματικό αρχαιολογικό χώρο Loropeni τον οποίο προσπαθεί η χώρα να εντάξει στα μνημεία Ουνέσκο (συνολικά δεν εντυπωσιάζει τον επισκέπτη). Εκεί μου εκδήλωσε και το θαυμασμό της η νεαρή ξεναγός μας, φοιτήτρια αρχαιολογίας, γλυκύτατη. Είπα να στείλω sms στους γονείς μου ότι τους φέρνω νύφη εξ Αφρικής!!
acache.virtualtourist.com_3894580_Things_To_Do_Burkina_Faso.jpg

Loropeni


4η μέρα
Mέ βάση τη Μπανφορά κάναμε εκδρομές αρχικά προς τη γραφική Λίμνη Τengrela. Εκεί κάναμε βαρκάδα για να δούμε ιπποπόταμους. Επειδή όμως εντός και εκτός νερού είναι επιθετικά ζώα, το μόνο που καταφέραμε να δούμε ήταν κάτι αυτιά να κουνιούνται πάνω από το νερό. Πάντως το τοπίο είχε μια ηρεμία που σου γαλήνευε το νου.
acache.virtualtourist.com_3894600_a_hippo_head_watching_us_at_a_distance_Burkina_Faso.jpg

Υπό το άγρυπνο βλέμμα του ιπποπόταμου (που μόλις διακρίνεται)

Επόμενη στάση ήταν οι καταρράκτες Karfiguela. Αν και δεν ήταν εποχή βροχών και η ποσότητα νερού μικρή εντούτοις η διαδρομή μέσα από πράσινο ήταν σε πλήρη αντίθεση με το ξηρό τοπίο. Κάναμε και μια μικρή πεζοπορία παράλληλα στην κοίτη του ποταμού που μας έδωσε την ευκαιρία για εξαίρετη θέα. Δυστυχώς σύμφωνα με τον οδηγό μου το νερό ήταν επικίνδυνο για μόλυνση από σχιστοσωμίαση κι έτσι ούτε δάκτυλο δεν βούτηξα.
acache.virtualtourist.com_3894552_upper_falls_Burkina_Faso.jpg

Καταρράκτες Karfiguela

Με τη δύση του ηλιου καταλήξαμε στους βραχώδεις σχηματισμούς Domes de Fabedougou (μια μικρογραφία Μετεώρων για να μεταφέρω την αίσθηση). Ηταν μοναδικό συναίσθημα να περπατάς ολομόναχος ανάμεσα στους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς στα χρώματα του δειλινού. Ουδείς τουρίστας πέριξ πλην ημών!
acache.virtualtourist.com_3894573_Things_To_Do_Burkina_Faso.jpg

Domes de Fabedougou


5η μέρα
2η κακοτυχία για μένα. Διάρροια... ομολογώ ότι το αντιμετώπισα με χιούμορ! Κάναμε μια διαδρομή σε χωματόδρομο για 2 ώρες (εγώ μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας) και επισκεφθήκαμε μέσα στο λιοπύρι τους εντυπωσιακό "δάσος" από βραχώδεις σχηματισμούς Les pics de Sindou που ορθώνονται σε ύψος 50 μέτρων. Το απόγευμα καταλήξαμε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας το Bobo-Dioulasso.
acache.virtualtourist.com_3894588_Things_To_Do_Burkina_Faso.jpg

Les pics de Sindou


6η μέρα
Στο Μπομπό (που θεωρείται και η ομορφότερη πόλη στη Μπουρκίνα) το κύριο αξιοθέατο είναι το μεγάλο τζαμί χτισμένο σύμφωνα με την σουδανική αρχιτεκτονική. Τόσο η αισθητική όσο και η ατμόσφαιρα που αποπνέει διαφέρει πολύ από αντίστοιχα στον ισλαμικό κόσμο.
acache.virtualtourist.com_3894695_Bobo_mosque_Burkina_Faso.jpg

Tο μεγάλο τζαμί στο Bobo

Περπατήσαμε στους σκονισμένους δρόμους της παλιάς πόλης και αποτυπώσαμε μοναδικές εικόνες καθημερινής ζωής: γυναίκες να μεταφέρουν την μπουγάδα στο κεφάλι τους και να πλένουν τα ρούχα στο ποτάμι (όπου κατέληγαν και τα υπαίθρια ουρητήρια και κυκλοφορούσαν τα οικόσιτα γουρούνια). Παρά όμως τις κακές συνθήκες υγιεινής και την ανέχεια το χαμόγελο δεν έλλειπε από τα πρόσωπα.
acache.virtualtourist.com_3894696_Things_To_Do_Burkina_Faso.jpg

H μπουγάδα στη ρεματιά
acache.virtualtourist.com_3894693_Bobo_old_city_scene_Burkina_Faso.jpg

Εικόνες από το Bobo

Το ίδιο απόγευμα επισκεφθήκαμε τα παραδοσιακά χωριά Κόρο και Κουμί (πληρώσαμε είσοδο και ξεναγό).
Το Koro είναι χτισμένο στην κορφή ενός λόφου με υπέροχη θέα και για να το προσεγγίσεις κάνεις λίγο το κατσίκι. Χαρακτηριστικό του είναι τα σπίτια με επίπεδες οροφές όπου έχει φυτρώσει χορτάρι. Αν και μικρό εντούτοις έχει 3 συνοικίες ανάλογα με το επάγγελμα: των εμπόρων, των μεταλλουργων και των αγροτών. Κατεβαίνοντας συναντήσαμε μικρά παιδιά να κουβαλάνε νερό στο κεφάλι τους για τις ανάγκες του χωριού....
acache.virtualtourist.com_3894700_Things_To_Do_Burkina_Faso.jpg

Koro

Το Κoumi αντίθετα είναι αρχέτυπο χωριό χτισμένο αποκλειστικά από το κόκκινο χώμα (κι όχι τούβλα) της περιοχής. Η ομορφιά δεν περιοριζόταν μόνο στην απλότητα της αρχιτεκτονικής αλλά και στον τρόπο που ζουν οι κάτοικοι (ο χρόνος δεν τους έχει αγγίξει). Εδώ ήταν πιο καχύποπτοι με τους ξένους και μας ζήτησαν να μην φωτογραφησουμε ανθρώπους.
acache.virtualtourist.com_3894707_Things_To_Do_Burkina_Faso.jpg

Koumi

Το βραδάκι με την επιστροφή μας στο Μπομπό επισκεφθήκαμε τοπικό κλαμπ και απολαύσαμε ζωντανή μουσική.

Την επόμενη μέρα πήραμε το μακρύ δρόμο για το Bamako στο Μάλι. Αυτό που μας έκανε να γελάσουμε με τη καρδιά μας ήταν τα σύνορα. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων ένας πιτσιρικάς τράβηξε το κορδόνι που στηριζόταν ανάμεσα σε δύο βαρέλια κι έτσι μπορούσαμε να μπούμε πια στο Μάλι.

Αυτή ήταν μια μικρή γεύση από την επίσκεψή μας στην Μπουρκίνα Φάσο.
Μια χώρα από τις πτωχότερες στο κόσμο. Αλλά με περίσσεια αξιοπρέπειας (δεν συναντήσαμε επαίτες) και αισιοδοξίας μέσα στην απόλυτη ένδεια.
Ίσως γι'αυτό ονομάζεται η Χώρα των Εντίμων.
Ένα μάθημα ζωής για μας τους καλοβολεμένους Ευρωπαίους.

Πρόσθετες πληροφορίες:
Bίζα: Είναι απαραίτητη. Ευτυχώς η Μπουρκίνα εκπροσωπείται από τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα κι έτσι η διαδικασία ήταν εύκολη.
Υγεία: Ο εμβολιασμός για κίτρινο πυρετό είναι υποχρεωτικός. Εμβολιάζεστε δωρεάν και παίρνετε σχετικό πιστοποιητικό από την Υγειονομική Σχολή στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Χωρις αυτό ΔΕΝ μπαίνετε στη χώρα. Απαραίτητα επιλογή φαρμάκου για την ελονοσία ( εμείς πήραμε το malarone χωρίς να έχουμε ιδιαίτερες επιπλοκές).
Πώς φτάνετε στη Μπουρκίνα: Η λύση της Air France είναι η βολικότερη και η ακριβότερη (σχεδόν 1000?). Κατέληξα στην οικονομικότερη (περίπου 680?) που είχε συνδυασμό Αθήνα-Ρώμη με Aegean και μετά Ρώμη-Ουαγκαντούγκου με την Afriqiyah!!! (εταιρεία ...της Λιβύης, τα σχόλια περιτεύουν).
Γλώσσα: Αν δεν μιλάτε γαλλικά....τότε επιστρατεύστε τη νοηματική. Δεν μιλούν αγγλικά
Καταλύμματα: Στην επιλογή καταλυμάτων και στην εύρεση αυτοκινήτου με οδηγό είχα τη βοήθεια της πανσιόν Maizon Azaaba στην Ουαγκαντούγκου, όπου και διανυκτερεύσαμε το πρώτο βράδυ της άφιξής μας στη χώρα. Μας έκανε όλες τις κρατήσεις δωματίων (και για το Μάλι) και μας παραχώρησε τζιπ με οδηγό (ο Σορύ, απίθανος αν και μιλούσε μόνο γαλλικά). Το κόστος ήταν 80? την ημέρα. Μην περιμένετε πολυτέλειες στη διαμονή σας στη χώρα. Τα μέσης κατηγορίας ξενοδοχεία σε μερικά μέρη είναι σπαρτιάτικα και ενίοτε χωρίς καν ζεστό νερό. Και το κόστος σχετικά ακριβό για την παρεχόμενη ποιότητα.
Φαγητό: Κοτόπουλο με πιο σκληρό και λιγότερο ψαχνό δεν έχω ξαναφάει στη ζωή μου
Μετακίνηση: Υπάρχουν λεωφορεία μεταξύ των μεγάλων πόλεων (και πολύ καλά μάλιστα). Εμείς μετακινηθήκαμε με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Πολλοί χωματόδρομοι (σε καλή κατάσταση) αλλά ετοιμαστείτε στο τέλος της ημέρας να είστε καλυμμένοι με κόκκινη αφρικάνικη σκόνη. Οι περισσότεροι ντόπιοι πάνε ...με τα πόδια (άγνωστο ποση απόσταση)
Γενική εντύπωση: Κι αν δεν σας εντυπωσιάσουν τα αξιοθέατα, αποκλείεται να μην σας μαγέψουν οι άνθρωποι.
 

Attachments

  • 65,9 KB Προβολές: 142
Last edited by a moderator:

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
hydronetta με εντυπωσιασες με το ταξιδι σου.Αγνοω αυτη τη χωρα και επιτοπου
μπαινω στο google για να την ανακαλυψω.
Εντυπωσιακο επισης και το κινητρο που σας εκανε να ταξιδεψετε(φεστιβαλ μουσικης στο Νιγηρα):shock:
Μακαρι να ειχα στην παρεα μου φιλους οπως τους δικους σου,σιγουρα θα πηγαινα και γω
Ουαγκαντούγκου!!!
Παντα καλα ταξιδια ναχεις και σε σπανιους προορισμους.!!!
Καλως ηρθες και στο :welcome2:
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Αγαπητέ μου φίλε,
Θα προσπαθήσω να βάλω και φωτογραφίες καθώς ότι και να γράψω αν δεν συνδυάζεται από εικόνες είναι λειψό. Είπα να γράψω για μέρη που συνήθως δεν θα σκεφτόταν να πάει κανείς και η Μπουρκίνα ομολογώ ότι μου πρόσφερε μια γλυκιά εμπειρία. Δυστυχώς στο site δεν μορούμε να γράψουμε στα αγγλικά τις τοποθεσίες οπόταν αν κάνεις αναζήτηση θα πρέπει να παίξεις λίγο με την ορθογραφία
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Καλωσόρισες και ευχαριστώ για την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.
Μάλλον εισαι ο μονος απ το φοορυμ που χει επισκεφτει την Μπουρκίνα Φάσο ( Ανω Βόλτα για οσους εμαθαν γεωγραφία πριν το ΄80).
Περιμένουμε και τη συνέχεια απ το Νιγηρα.
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Εξαιρετικό ξεκίνημα! Και εις άλλα!!!

(Να περιμένουμε και συνέχεια με το φεστιβάλ στο Μάλι???:D)
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Στη Μπουρκίνα Φάσο πήγα δύο φορές, το 1999 και το 2002, σαν αρχηγός σε ελληνικά γκρουπάκια.
Έκανα το δρομολόγιο από τα σύνορα του Μάλι, για Μπόμπο, μετά Γκαούα, ύστερα Ουαγκαντούγκου από κει στους Γκουρούνσι και τέλος στα σύνορα του Νίγηρα. Αγαπητή hydronetta, πήγες στα μπαράκια του Μπόμπο? Κάθε Πέμπτη νομίζω, δεν θυμάμαι ακριβώς, έχουν γιορτές εκεί και όλοι παίζουν μουσική και χορεύουν. Πήγα σε ένα πρωτόγονο μπαράκι ημιυπαίθριο, χωρούσε όλο κι όλο 10 άτομα και είχε 4 τύπους φοβερούς μου έπαιζαν μόνο κρουστά. Το άκουσμα δεν περιγράφεται. Μαζί με τοπική μπύρα, το αποτέλεσμα ήταν θεϊκό!
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Αν θυμάμαι καλά στο Μπομπό πήγαμε στο Les Babous ή κάτι τέτοιο (τα γαλλικά μου είναι πτωχά). Ήταν κι αυτό υπάιθριο αλλά με μεγάλο χώρο και είχε ζωντανή μουσική. Σέρβιραν και φαγητό αν θυμάμαι καλά. Το βράδυ που πήγαμε έπαιζε ένα τοπικό γκρουπ.
Χαίρομαι που ελληνες ταξιδιώτες κάνουν τέτοιες διαδρομές και για να είμαι ειλικρινής ζηλεύω τρομερά τους προορισμούς που έχεις πάει. Σίγουρα δεν γλυτώνεις τις ερωτήσεις και συμβουλές για μελλοντικά ταξίδια μου (υπάρχει κάποιο ταξίδι στα σκαριά;;;):p
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
1.588
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Να εκφράσω κι εγώ τον θαυμασμό μου για το ταξίδι σου σε έναν από τους πιο ασυνήθιστους προορισμούς. Είχα ακουστά για αυτή τη χώρα και την πρωτεύουσά της με το περίεργο (ως αστείο για μας) όνομα και ως Άνω Βόλτα που αναφέρει ο vagantos και διάβασα προγράμματα 2-3 γνωστών ταξιδιωτικών γραφείων που επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αφρικής, μεταξύ αυτών και του "Κανώνα" - traveladdict με το τελευταίο πηγες σαν αρχηγός ; Η Δυτική Αφρική μου κέντρισε το ενδιαφέρον αλλά όχι σαν άμεση προτεραιότητα - πού να πρωτοπάει κανείς ... Αν πάω κάποτε θα πάω με πρακτορείο γιατί θεωρώ ακατόρθωτη την οργάνωση από μέρους μου αλλά και την εξεύρεση παρέας.
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Αν θυμάμαι καλά στο Μπομπό πήγαμε στο Les Babous ή κάτι τέτοιο (τα γαλλικά μου είναι πτωχά). Ήταν κι αυτό υπάιθριο αλλά με μεγάλο χώρο και είχε ζωντανή μουσική. Σέρβιραν και φαγητό αν θυμάμαι καλά. Το βράδυ που πήγαμε έπαιζε ένα τοπικό γκρουπ.
Χαίρομαι που ελληνες ταξιδιώτες κάνουν τέτοιες διαδρομές και για να είμαι ειλικρινής ζηλεύω τρομερά τους προορισμούς που έχεις πάει. Σίγουρα δεν γλυτώνεις τις ερωτήσεις και συμβουλές για μελλοντικά ταξίδια μου (υπάρχει κάποιο ταξίδι στα σκαριά;;;):p
Όποτε θέλεις είμαι στη διάθεση σου.:)
Σκοπεύω να πάω Ν. Ζηλανδία το Πάσχα, αλλά μάλλον με βλέπω πάλι στο L.A.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Να εκφράσω κι εγώ τον θαυμασμό μου για το ταξίδι σου σε έναν από τους πιο ασυνήθιστους προορισμούς. Είχα ακουστά για αυτή τη χώρα και την πρωτεύουσά της με το περίεργο (ως αστείο για μας) όνομα και ως Άνω Βόλτα που αναφέρει ο vagantos και διάβασα προγράμματα 2-3 γνωστών ταξιδιωτικών γραφείων που επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αφρικής, μεταξύ αυτών και του "Κανώνα" - traveladdict με το τελευταίο πηγες σαν αρχηγός ; Η Δυτική Αφρική μου κέντρισε το ενδιαφέρον αλλά όχι σαν άμεση προτεραιότητα - πού να πρωτοπάει κανείς ... Αν πάω κάποτε θα πάω με πρακτορείο γιατί θεωρώ ακατόρθωτη την οργάνωση από μέρους μου αλλά και την εξεύρεση παρέας.
Φίλε μου ακατόρθωτο δεν είναι. Έφτιαξα με τη βοήθεια του Φιλίπ (ιδιοκτήτη της πανσιόν Μεζόν Αζααμπά στην Ουαγκαντούγκου) και με βάση τους οδηγούς Bradt & Rough guides το πρόγραμμα, Ο Φιλίπ μου έκανε όλες τις κρατήσεις σε καταλύμματα (και στο Μάλι) και μας παραχώρησε τζιπ και οδηγό. Όλα ήταν πανεύκολα. Η περιοχή είναι ασφαλέστατη και δεν είχαμε πρόβλημα να κάνουμε ξενάγηση μόνοι μας. Απλά δεν είναι να πας μόνος. Αφενός μεν το κόστος αφετέρου η μοναξιά...
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Όποτε θέλεις είμαι στη διάθεση σου.:)
Σκοπεύω να πάω Ν. Ζηλανδία το Πάσχα, αλλά μάλλον με βλέπω πάλι στο L.A.
Αχ μαχαιριά στη καρδιά η Νέα Ζηλανδία. Ας όψεται το κόστος των αεροπορικών αλλοιώς την έχω ψηλά στη σειρά προτεραιότητας. Για πρακτορείο δεν ξέρω τι γίνεται. Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ με γκρουπ, αλλά φοβάμαι ότι χρεώνουν αρκετά για τέτοια ταξίδια. Πάντως αν εργάζεσαι σε πρακτορείο και συνοδεύεις μικρά γκρούπ σε ζηλέυω...
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Δουλέυω πλέον περιστασιακά, γιατί δεν έχω χρόνο. Στη Μπουρκίνα θυμάμαι ότι πήγαμε σε μια λίμνη με έναν δυστυχή κροκόδειλο που του πετούσαν ζωντανά κοτόπουλα για να βγάλουμε φωτογραφίες. Έβγαινε αυτός έξω και οι τύποι καθόνταν στην πλάτη του και μας προέτρεπαν να κάνουμε και μεις το ίδιο. Δεν ήταν στη φιλοσοφία μας αυτό και πήρα το γκρουπ και έφυγα γιατί το θέαμα δεν μου άρεσε καθόλου. Θυμάμαι επίσης ότι πήγαμε σε κάτι χωριά των Λόμπι, έξω από τη Γκαούα και ότι μείναμε στο ξενοδοχείο ενός Λιβανέζου που μας σέρβιρε εξαιρετικό λιβανέζικο φαγητό.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.292
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom