Δανία Νέα από Κοπεγχάγη και όχι μόνο..

Faidra90

Member
Μηνύματα
43
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
?
Γεια σας !! Είμαι φοιτήτρια στην Κοπεγχάγη, ημουν ως εράσμους το προηγούμενο εξάμηνο, και τώρα ήρθα κανονικά για μεταπτυχιακό. Είμαι από Ρόδο!

Ρωτήστε με ό,τι θέλετε για την πόλη και την ζωή εδώ καθώς και για τα διαδικαστικά είτε για εράσμους, είτε χαρτιά για μεταπτυχιακά, είτε για τους αριθμούς δημοτολογίου CPR κτλ.

Επίσης πρόσφατα άρχισα αυτό το blog στο οποίο θα γράφω ιστορίες όχι μόνο από την Κοπεγχάγη αλλά σχεδιάζω να προσθέσω και από διάφορα προηγούμενα ταξίδια...
www.copenhagen-stories.blogspot.com
 

salazar

Member
Μηνύματα
8
Likes
0
Γεια σου Φαίδρα!!!Μπράβο για την πρωτοβουλία σου!!Αλήθεια τι σπουδάζεις???Τα κριτήρια εισαγωγής είναι υψηλά??Εγώ ενδιαφέρομαι για το DTU!!Άμα ξέρεις κάτι θα μου φαινόταν χρήσιμο.Καλά να περνάς
 

Faidra90

Member
Μηνύματα
43
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
?
Γεια σου ! Είμαι τοπογράφος μηχανικός και τώρα κάνω ένα μαστερ με θέμα χωροταξία και περιβάλλον στο Aalborg University Copenhagen. Ξέρω πάντως ότι έχει πολλούς Έλληνες στο DTU... Γενικά τους Έλληνες τους παίρνουν πολύ εύκολα για μεταπτυχιακά επειδή έχουμε παραπάνω μαθήματα. To DTU ξέρω ότι είναι πιο τεχνικό από το Aalborg University και είναι και πολύ καλό πανεπιστήμιο σε παγκόσμιες κατατάξεις. Συνήθως μόνο TOEFL η κάποιο πτυχίο αγγλικών θέλουν, βαθμολογίες πτυχίου δεν νομίζω ότι κοιτάνε και πολύ. Και ίσως motivation letter, δεν είμαι σίγουρη για το DTU.
Τι μάστερ θέλεις να κάνεις? Για διδακτορικά όμως είναι πιο αυστηρά.Διδακτορικά πληρώνεσαι καθαρά 2000 και αν έχεις πενταετές πτυχίο από ελληνικό πολυτεχνείο και με καλό βαθμό σε παίρνουν κατευθείαν διδακτορικό.
Και ένα μικρό θέμα με το DTU είναι το ότι βρίσκεται μακριά από το κέντρο, στο Lyngby οπότε οι περισσότεροι φοιτητές μένουν εκεί... Και φυσικά το πλεονέκτημα του ότι δεν υπάρχουν δίδακτρα..
Είσαι ανάμεσα σε άλλες πόλεις και την Κοπεγχάγη, ή το έχεις πάρει απόφαση για εδώ?
 

salazar

Member
Μηνύματα
8
Likes
0
Ευχαριστω για την απαντηση!!Με ενδιαφερει μεταπτυχιακο στο Electrical Engineering Department.Ψαχνομαι γενικα να δω τι παιζει με βαθμους κτλπ.Γενικα κοιταω πολλες χωρες μεταξυ αυτων και η Δανια(Μονο Κοπεγχαγη)
 

Faidra90

Member
Μηνύματα
43
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
?
Γενικά πάντως δεν κοιτάνε πολυ βαθμούς, κάνε αίτηση εσύ σε πολλά πανεπιστήμια για να έχεις επιλογές και μετά απλά δεν πας. Ένας φίλος μου είχε κάνει αίτηση σε 5 πανεπιστήμια (Σουηδία, Δανία, Ολλανδία), με μέτριο βαθμό πτυχίου και τον πήρανε σε όλα.

Έχω ακούσει σε κάποια πανεπιστήμια κοιτάνε βαθμούς σε συγκεκριμένα μαθήματα, ή σε άλλα ενδιαφέρονται για το θέμα της διπλωματικής σου (όχι τόσο συχνά όμως).​
 

salazar

Member
Μηνύματα
8
Likes
0
Καπως ετσι το σκεφτομαι Φαιδρα.Θα κανω αιτησεις σε οσο πιο πολλα γινεται και μετα βλεπουμε!!!Ευχαριστω για τη βοηθεια :)
 

chris or

Member
Μηνύματα
176
Likes
81
Επόμενο Ταξίδι
Όσλο
Ταξίδι-Όνειρο
Πεκίνο,Λαπώνια,Μάλτα
Ωραια προτοβουλια ,μπραβο!!
Ερωτηση:πολιτικους μηχανικους απο τει περνουν;αληθεια που βρισκω πληροφοριες;
 

Faidra90

Member
Μηνύματα
43
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
?
Hello !! Εξαρτάται που θα κάνεις αίτηση, δεν νομίζω ότι θα εχεις πρόβλημα... Στο Aalborg University που είμαι εγώ, αν θέλεις για πχ περιβαλλοντικά, έχω την εντύπωση ότι ένας από τους Έλληνες που είναι στο τμήμα είναι από τει.

Τώρα ίσως στο DTU ή στο KU (Copenhagen University) να είναι πιο αυστηροί αλλά ξαναλέω, εξαρτάται σε τι πρόγραμμα θέλεις να κάνεις αίτηση!

Εδώ βρίσκεις τα προγράμματα του Aalborg University που γίνονται στην Κοπεγχάγη: http://www.en.cph.aau.dk/studyprogrammes/

Εδώ είναι το main website του Aalborg University που έχει όλα τα προγράμματα, και της Κοπεγχάγης, και αυτά που γίνονται στο Aalborg:
http://www.studyguide.aau.dk/programmes/

Εδώ για το DTU το οποίο είναι πιο "κλασσικό" πανεπιστήμιο, πιο τεχνικό ας πούμε
http://www.dtu.dk

Το Copenhagen University δεν έχει πολλά προγράμματα για μηχανικούς αλλά μπορεί κάτι να σε ενδιαφέρει.
http://studies.ku.dk/masters/

Και κατά τα άλλα στην Δανία έχει πανεπιστήμια και στο Aarhus (και μεγάλη ζήτηση σε αγορά εργασίας) , στο Odensee, στο Roskilde, Esbjerg...

Αυτά!
 

chris or

Member
Μηνύματα
176
Likes
81
Επόμενο Ταξίδι
Όσλο
Ταξίδι-Όνειρο
Πεκίνο,Λαπώνια,Μάλτα
θα το ψαξω φαιδρα θενκσ!!
 

valia1234567

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Γεια σου Φαίδρα!
Ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό, στην Δανία και συγκεκριμένα στην Κοπεγχάγη!
Το μεταπτυχιακό μου θα είναι πάνω στην γραφιστική( έχω δεί το ROYAL DANISH ACADEMY OF ARTS...)
Ξέρεις κάτι ή κάποιον στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο? Γνωρίζεις μήπως κάποιο άλλο πανεπιστήμιο, πάνω στο αντικείμενο της γραφιστικής (visual communication etc)?
Η ζωή, πώς είναι εκεί?? Και 8α ήθελα να μου πείς και απο θέμα κόστους.
Επίσης, μπορεί ένας μεταπτυχιακός φοιτητής να δουλεύει κάπου part time (μέσα στην σχολή)
Υπάρχει ανταγωνισμός? και εννοω τα κριτήρια εισαγωγής αν ειναι αυστηρα (αν και παραπάνω λες πως δέχονται εύκολα γενικα).....Αυτα προς το παρόν!!! σ ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Υπέροχες οι φωτό στο μπλογκ σου!! Υπέροχες!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.273
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom